Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברצוני לפרוק מהלב את הביאוס שאני מרגיש והרגשתי מהרכב הונדה סיוויק 2002 אוטומט.

רכשתי את האוטו הנ"ל לפני 5 חודשים. הרכב היה יד 2, שמור מאוד. עם ק"מ נמוך (124000) יחסית לשנתון כמובן.

הרכב באופן כללי נסע טוב,בתוך העיר ומחוצה לו. עד ש.. אתמול בערב אני התחלתי להרגיש "קירטועים" משונים, וכנסעתי מחוץ לעיר, מידי פעם הקירטועים של הטורים הופיעו והיה לי החשש קצת אך עדין האוטו נסע רגיל למשך שעה.

בעליות של ירושלים, איך שסיימתי להעלות את העליות והגעתי לכניסה של ירושלים (ליד תחנת הדלק פז וסונול למי שמכיר) האוטו לא סוחב בכלל! נתתי פול גז אך ללא הועיל!

קיצר מפה לשם, ואחרי הרבה תסכול, הגעתי היום בבוקר עם גרר, הביא לי את האוטו עד למוסך ו..התברר כי הלך הגיר!

הלך הגיר רק ב130000 ק"מ !! זה לא נשמע הגיוני ועוד להונדה?! אבל זו המציאות. הרכב היה ועדין שמור בצורה מוגזמת הן חיצונית והן פנימית, כמובן שהיה שמן מנוע ושמן גיר, לפי הוראות יצרן והכל!

המוסך, לא מורשה, הציע לי מחיר של 6000 שקל ! המחיר כולל:

גיר אוטומט להונדה סיוויק 2002 (שעשה כבר 120000 ק"מ - מפירוק)

פירוק והרכבת הגיר

כולל מע"מ (של הגיר..)

השאלות:

1: איך המחיר והאם שווה לתקן בכלל? שלא יקרה לי שוב בגיר "החדש" שאני מחליף...?

2: האם לא יהיו עוד בעיות "נלוות" לגיר תוך כדי /אחרי נסיעה של כמה מאות מטרים ?

3: האם זה קרה למישהו? מה הוא עשה? זה המון המון כסף...הרכב עלה לי לפני 5 חודשים - מחירון (משוקלל) של כ28000 ש"ח יש לציין שלקחתי בזמנו את הרכב לבדיקה וכתבו לי שם "תושבת גיר אוטומט מקולקלת" - כששאלתי את בסט טסט (והמוכר לא היה שם..וזה היה הרעיון שלי לקחת את האוטו לבסט טסט כך שהוא לא הכיר את הבודק) הוא אמר לי שהרכב שמור מאוד! וסעיף זה סתם ליתר ביטחון ואין לי מה לדאוג ושאם הוא היה במקומי הוא היה לוקח את האוטו (האמנתי לו כי יום קודם לכן באתי עם רכב אחר של הונדה סייויק והוא לא היה שמור - ועליו הוא אמר לי בפירוש שלא לקחת את הרכב הזה)

מצטער שהיה קצת ארוך, אבל הייתי חייב ..

תודה חברים על התגובות

פורסם

יש הפתעות אני גם שמעתי על גירים שהלכו בהונדות האלה סביב הק''מ הזה הרגשת לפני זה דפיקות מהגיר? האם זה מוסך שאתה מכיר?

לא מומלץ גיר מפירוק, הכי טוב תעשה שיפוץ גיר אצל מישהו טוב, וגם יעלה לך הרבה פחות, המחיר שהציעו לך יקר מאוד.

תכתוב מאיפה אתה יתנו לך המלצות למכון גירים.

פורסם
יש הפתעות אני גם שמעתי על גירים שהלכו בהונדות האלה סביב הק''מ הזה הרגשת לפני זה דפיקות מהגיר? האם זה מוסך שאתה מכיר?

לא מומלץ גיר מפירוק, הכי טוב תעשה שיפוץ גיר אצל מישהו טוב, וגם יעלה לך הרבה פחות, המחיר שהציעו לך יקר מאוד.

תכתוב מאיפה אתה יתנו לך המלצות למכון גירים.

יש הפתעות אבל בדגמים האלו - כבר אין הפתעות. שמעתי כבר המון אנשים שהיו להם את הבעיות הללו (מהמוסך ומהאינטרנט)

כמובן זה מוסך שאני מכיר אישית. הגיר עצמו,לאוטומט יקר מאוד (המחיר הזה לא ממנו אלא מפירוק מחברות מסודרות)

המחיר לשיפוץ (לא שלו,אלא של מומחה) יעמוד בסביבות ה 3500 שקל. אז כבר שווה להחליף...

אגב, כתבתי שאני מירושלים. תודה.

פורסם

אתה מפספס נקודה,

הגיר מפירוק שיורכב לך זה הרי לא גיר חדש,אתה לא יודע איך נהגו עליו,אולי זה היה של בחור צעיר שקרע את הרכב?

בשיפוץ מחליפים לך את הדברים הפגומים לחדשים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה אתה חושב שהחלפה יותר טובה משיפוץ?

למה כולכם חושבים ששיפוץ עדיף על החלפה?

לדעתי שיפוץ לא טוב כי נניח שמתקנים משהו נקודתית - אחרי תקופת כלשהי הבעיה תצוץ במקום אחר בגיר.

דבר שני, העלות התיקון של הגיר יכולה להגיע כמעט לעלות החלפת כל הגיר. אז למה להשקיע כ"כ בשיפוץ?

המוסכניק שלי אמר שאין לו בעיה לעשות או שיפוץ או החלפה. כי ממילא הוא מביא את זה למומחים והוא זה שדואג רק לפירוק והרכבה.

אבל המלצה שלו, בגלל המחיר כמובן ובגלל תקלות שיכולות להתרחש עקב השיפוץ - עדיף להחליף.

פורסם

שמע איציק, אתה מתאר אחת לאחת את הבעיה שקרתה בהונדה של אבא שלי...

לפני כמה חודשים זה קרה, סיוויק 2001 שנקנתה מיד ראשונה לפני שלש שנים, עם 90,000 ק"מ, היום עם 130,000 +/- בכל השלש שנים הללו הרכב היה מטופל בקפדנות, וגם היד הראשונה הייתה פרטית אצל אישה מבוגרת.

תכל'ס, האוטו התחיל לא לסחוב וכנראה היה עוד סיפטום שהצביע על תקלה (לא ממש זוכר) אז אבא שלי הזמין גרר.

במוסך (מוסך רון בירושלים) שלחו אותו למכון גירים ושם נמצא כי 'הלך הגיר'...

הציעו לו או החלפה בעלות של 3,500 או שיפוץ שהוא עדיף בהרבה ב 6,000 כולל מע"מ. בוצע שיפוץ לגיר. (לשאלתך בנוגע לשיפוץ, תלוי, אם העבודה אצל מקצוען, שיפוץ עדיף כי מחליפים את כל מה שפגום, וממש מחדשים את הגיר, בניגוד להחלפה שיכול להיות שבעוד 20,00 ק"מ תחזור שוב להחלפה...)

שים לב, אחרי כמה שבועות אבא שלי חזר למוסך עם תקלה בצירייה או משהו, ופתאום מצאו גם שיש פריצה ברדיאטור ומים נכנסים לשמן גיר...

אז כנראה שיש פה תופעה סדרתית למרות האמינות המופלגת של הונדה, ודבר שני תבדוק מה קורה עם הרדיאטור... למרות שהמכונאי טען שבעת שיפוץ הגיר לא היה עירוב בין מים לשמן גיר, אני חושש שזה מה שהרס את הגיר מלכתחילה, אבל לך תוכיח...

לא נעים, ולא זול :(

פורסם
שמע איציק, אתה מתאר אחת לאחת את הבעיה שקרתה בהונדה של אבא שלי...

לפני כמה חודשים זה קרה, סיוויק 2001 שנקנתה מיד ראשונה לפני שלש שנים, עם 90,000 ק"מ, היום עם 130,000 +/- בכל השלש שנים הללו הרכב היה מטופל בקפדנות, וגם היד הראשונה הייתה פרטית אצל אישה מבוגרת.

תכל'ס, האוטו התחיל לא לסחוב וכנראה היה עוד סיפטום שהצביע על תקלה (לא ממש זוכר) אז אבא שלי הזמין גרר.

במוסך (מוסך רון בירושלים) שלחו אותו למכון גירים ושם נמצא כי 'הלך הגיר'...

הציעו לו או החלפה בעלות של 3,500 או שיפוץ שהוא עדיף בהרבה ב 6,000 כולל מע"מ. בוצע שיפוץ לגיר. (לשאלתך בנוגע לשיפוץ, תלוי, אם העבודה אצל מקצוען, שיפוץ עדיף כי מחליפים את כל מה שפגום, וממש מחדשים את הגיר, בניגוד להחלפה שיכול להיות שבעוד 20,00 ק"מ תחזור שוב להחלפה...)

שים לב, אחרי כמה שבועות אבא שלי חזר למוסך עם תקלה בצירייה או משהו, ופתאום מצאו גם שיש פריצה ברדיאטור ומים נכנסים לשמן גיר...

אז כנראה שיש פה תופעה סדרתית למרות האמינות המופלגת של הונדה, ודבר שני תבדוק מה קורה עם הרדיאטור... למרות שהמכונאי טען שבעת שיפוץ הגיר לא היה עירוב בין מים לשמן גיר, אני חושש שזה מה שהרס את הגיר מלכתחילה, אבל לך תוכיח...

לא נעים, ולא זול :(

בדקתי שמן גיר וראיתי לפי המדידה - רגיל. אבל זה היה קצת שחור. אולי בגלל מה שקרה לך - אני לא "אשפץ" את הגיר..עדיף הכל להחליף..

אגב-יכול להיות שבגלל הגיר "המקולקל" הרכב לא סחב מי-יודע-מה וכמו"כ הייתה לי צריכת דלק גבוהה,יחסית או שלא קשור?

דבר שני, ברכבים של הונדה בשנים מתקדמות יותר - זה לא קורה ?! משום מה בשנים האלו הגיר מאוד נוטה להתקלקל..

פורסם

קודם כל לפני כחצי שנה חיפשתי גיר כזה מפירוק המחירים היו בין 2300 ש"ח ל - 2700 ש"ח.

שיפוץ יסודי במקום תותח בחיפה רצו 4500 ש"ח.

לפי דעתי, בעיקר אם אתה הולך להשאיר את הרכב אצלך, תלך על שיפוץ.

צריך לבחור מקום טוב ומקצועי לשיפוץ כי אחרת יתחילו נזילות מהגיר.

ההצעה שקיבלתי לשיפוץ, כולל שיפוץ כללי לגמרי, בלי קיצורי דרך של: "תקן לי רק את הבעיה וזהו"

הגיר יוצא חדש ומחוזק יותר (הם מכירים את הבעיות האופייניות בחלקי הגיר ומחליפים לחלקים עמידים יותר).

כדאי על הדרך שמפרקים את הגיר להחליף גם את המחזיר שמן בין הגיר למנוע. זה חשוב מאוד.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

1. תנסה לדבר עם החברה ממכון הגירים שבסגולה (פ"ת), יש מצב שיהיה לך יותר כלכלי לטפל אצלם, בלי קשר לשבחים על המקצועיות שלהם.

2. אני לא יודע אם מדובר על גיר זה, אבל הסיוויק 92-93 של חמי, גיר עם מעל 250,000 ק"מ טפו טפו, עובד אחלה בלי שנגעו בו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • ספונסר פורום
פורסם
למה כולכם חושבים ששיפוץ עדיף על החלפה?

לדעתי שיפוץ לא טוב כי נניח שמתקנים משהו נקודתית - אחרי תקופת כלשהי הבעיה תצוץ במקום אחר בגיר.

דבר שני, העלות התיקון של הגיר יכולה להגיע כמעט לעלות החלפת כל הגיר. אז למה להשקיע כ"כ בשיפוץ?

המוסכניק שלי אמר שאין לו בעיה לעשות או שיפוץ או החלפה. כי ממילא הוא מביא את זה למומחים והוא זה שדואג רק לפירוק והרכבה.

אבל המלצה שלו, בגלל המחיר כמובן ובגלל תקלות שיכולות להתרחש עקב השיפוץ - עדיף להחליף.

שיפוץ יסודי של הגיר כולל פירוק שלו לגורמים על מנת לזהות גורמים לתקלות שעומדות להתרחש ולא רק תיקון של נזק שכבר נגרם.

לעומת זאת, גיר מפירוק אינו עובר שיפוץ לפני הרכבתו ברכב ואין לך בדרך כלל מושג כמה קילומטרים עוד נשארו לו לחיות.

מקרים כאלו כדאי לגשת ישירות למומחה לשיפוץ גירים ולחסוך את דמי התיווך של המוסך. אם תציין מהיכן אתה בארץ, ננסה לכוון אותך למקום מתאים.

פורסם
שיפוץ יסודי של הגיר כולל פירוק שלו לגורמים על מנת לזהות גורמים לתקלות שעומדות להתרחש ולא רק תיקון של נזק שכבר נגרם.

לעומת זאת, גיר מפירוק אינו עובר שיפוץ לפני הרכבתו ברכב ואין לך בדרך כלל מושג כמה קילומטרים עוד נשארו לו לחיות.

מקרים כאלו כדאי לגשת ישירות למומחה לשיפוץ גירים ולחסוך את דמי התיווך של המוסך. אם תציין מהיכן אתה בארץ, ננסה לכוון אותך למקום מתאים.

בדיוק !

לתקלות ספציפיות שברור מאליו שלא מטופלות ישירות על ידי אנשי המוסכים, אלא מועברות לעבודות חוץ - עדיף ללכת ישירות למכונים מיוחדים.

כמו שאדם לא הולך לטפל בשיניים אצל רופא משפחה, ככה גם הרכב - לא מתקנים גיר במוסך כללי.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
בדיוק !

לתקלות ספציפיות שברור מאליו שלא מטופלות ישירות על ידי אנשי המוסכים, אלא מועברות לעבודות חוץ - עדיף ללכת ישירות למכונים מיוחדים.

כמו שאדם לא הולך לטפל בשיניים אצל רופא משפחה, ככה גם הרכב - לא מתקנים גיר במוסך כללי.

סבבה. א"כ, מה אני עושה?

איפה יש מישהו שמשפץ גיר?

שלא יהיה יקר !!

• תוכן חדש...