Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20 או סיאט איביזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבטת בין 2 הרכבים האילו חדשים מאיוויס.

אני נוסעת כ10 אלף בשנה חצי בתוך העיר וחצי בין עירוני.

איזה רכב יצרוך פחות דלק?

תודה מראש

פורסם

ה-i20 כנראה תהיה זולה יותר בסה"כ של האחזקה ( תיקונים + צריכה דלק) לא ציינת באילו מנועים מדובר - כך שקשה להתייחס ספיציפית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ה-i20 כנראה תהיה זולה יותר בסה"כ של האחזקה ( תיקונים + צריכה דלק) לא ציינת באילו מנועים מדובר - כך שקשה להתייחס ספיציפית.

יונדי בנזין אוטומט 1400 insight

איביזה סיאט בנזין אוטומט 1200 reference 5d

פורסם

אם כך מדובר במנוע ה-1.2TSI שהוא באופן משמעותי חסכוני יותר מזה של היונדאי.

בנוסף, גיר ה-DSG בשילוב המנוע הזה הוא שילוב מוצלח ומומלץ הרבה יותר מה-I20.

אגב, האיביזה יקרה יותר אם אני לא טועה. 113K לאיביזה מול 105K ל-I20.

פורסם
אם כך מדובר במנוע ה-1.2TSI שהוא באופן משמעותי חסכוני יותר מזה של היונדאי.

בנוסף, גיר ה-DSG בשילוב המנוע הזה הוא שילוב מוצלח ומומלץ הרבה יותר מה-I20.

אגב, האיביזה יקרה יותר אם אני לא טועה. 113K לאיביזה מול 105K ל-I20.

מבחינת מחיר יוצא שהאיביזה היא כ3500 ש"ח יותר מבחינתי שמגיעים לסכומים כאילו זה לא עד כדי כך הבדל. (לא מחיר מחירון אלה בפועל כמה אני משלמת)

פורסם

האם מדובר על רכישה כחדש 0 ק"מ או ליסינג פרטי. האם כולל תחזוקה או לא?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
האם מדובר על רכישה כחדש 0 ק"מ או ליסינג פרטי. האם כולל תחזוקה או לא?

כולל תחזוקה וחדש חדש ל30 חודשיים

פורסם

לא עדיף לקנות רכב שלא תצטרכי להחזיר אחרי 30 חודשים? תשקיעי את הכסף עכשיו ברכב שהוא לא חדש.

זה לא שאת עוברת 30 אלף ק"מ בשנה.. תקני איביזה 2009~ אני ממליץ.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לא רוצה רכב יד שניה היה לי כל כך קשה למכור תרכב האחרון שלי וקיבלתי עליו כל כך קצת כסף והיה עליו כל כך הרבה הוצאות שהחלטתי שאני מעדיפה חדש ובלי צורך למכור.

היום אני משלמת לאלדן הרבה יותר על שכירות קבוע ליונדי ואני מרוצה מהרכב אבל שמעתי שהאיביזה גם טובה ולכן אני שואלת

פורסם
יונדי בנזין אוטומט 1400 insight

איביזה סיאט בנזין אוטומט 1200 reference 5d

כדאי ללכת על הסיאט, למרות שזה באמת הפסד גדול מאוד לקנות את הדגם הנ"ל חדש מהסוכנות. בעיקר מהסיבה ששוק היד 2 מוצף עד הצוואר בסיאט איביזה רפרנס ואפשר להתפשר על השנתון ולמצוא דגם עם מנוע גדול יותר (1600).

פורסם
כדאי ללכת על הסיאט, למרות שזה באמת הפסד גדול מאוד לקנות את הדגם הנ"ל חדש מהסוכנות. בעיקר מהסיבה ששוק היד 2 מוצף עד הצוואר בסיאט איביזה רפרנס ואפשר להתפשר על השנתון ולמצוא דגם עם מנוע גדול יותר (1600).

אני לא צריכה למכור אותו בסוף אז זה לא שיקול

פורסם

קודם כל המחיר של הסיאט כחדשה מהחברה הוא 102,000₪, נכון ללפני שבועיים.

דבר שני, אני מניח שאת מדברת על ליסינג פרטי כולל חבילת שרות אשר כוללת רק ביטוחים, ללא אחזקה.

לפני חודש גם אני שקלתי לעשות עסקה מסוג זה אך לאחר המוןצחישובים יצא שהעסקה פשוט לא משתלמת, ובהפרש ניכר.

לצורך העיניין, את אותה הסיאט ניתן לרכוש ב-87,000₪ על הכביש דרך חברות הליסינג (חדשה 0 קמ).

אם את יכולה לשים תשלום ראשון של נניח 30,000₪ אז נותר לך לקחת 57,000₪ הלוואת מימון.

הלוואות כאלו ניתן להשיג כיום בפריים מינוס 0.5% ללא בעיה לתקופה של עד 60 חודשים.

יוצא החזר חודשי של 1,005₪, כאשר סה״כ עלות המימון הגלומה היא 3,300₪.

כלומר מחיר הרכב הכולל הוא 90,000₪.

לאחר חמש שנים אני מניח שמחיר הרכב כמשומש יהיה 45,000₪ (ירידת ערך ריאלית של 15% בשנה).

נניח ותורידי עוד 10 אחוז על יד ראשונה מליסינג (לדעתי לא חובה אבל נניח), יוצא 41,000₪.

כלומר בתקופה של חמש שנים הרכב עלה לך 49,000₪.

אם אני זוכר נכון העלות של הליסינג הפרטי על הרכב (ללא חבילת השרות) למשך תקופה של שנתיים וחצי היא 42,000₪.

אז את מבינה שאת משלמת ה-מ-ו-ן כסף על הנוחות של ״לא צריכה למכור״!

פורסם

שני הרכבים לא רעים בכלל ... אם זה חדש חדש , תנצלי ימי מכירות ומבצעים של החברות הללו . קניה מליסינג זה כבר סיפור אחר .

2-דברים חשובים , הסיאט שנתיים אחריות , היונדאי 3 . מבחינת ביטוחים הביטוח בסיאט משמעותי יקר לאומת היונדאי .

פורסם

אם הליסינג לשנתיים וחצי קחי את היונדאי כי הוא יהיה באחריות לכל אורך התקופה, ולא תהיינה לך הוצאות בלתי צפויות.

אני דווקא חושב שאת צודקת שאת לוקחת את הרכב בליסינג כי כך את יודעת בדיוק כמה זה עולה לך - בלי הפתעות לא צפויות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...