Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20 או סיאט איביזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם הליסינג לשנתיים וחצי קחי את היונדאי כי הוא יהיה באחריות לכל אורך התקופה, ולא תהיינה לך הוצאות בלתי צפויות.

אני דווקא חושב שאת צודקת שאת לוקחת את הרכב בליסינג כי כך את יודעת בדיוק כמה זה עולה לך - בלי הפתעות לא צפויות.

:shock:

אני מתפלא עליך, מה זה הפתעות לא צפויות?!

אתה מודע לזה שהליסינג (מימוני בלבד, ללא אחזקה) אמור לעלות מעל 80,000 ש"ח לתקופה של חמש שנים (כלומר שתי עסקאות ליסינג עוקבות), זאת בזמן שעלות הרכב ברכישה פרטית למשך אותה התקופה מסתכם בפחות מ-50K ש"ח!

וזאת לאחר שהחשבון נעשה חירידת ערך גבוהה במיוחד (15% שנתי + 10% הנחה נוספת במעמד המכירה).

הפרש של 30K ש"ח הוא כלום?!

ניחא היה מדובר בליסינג תיפעולי, אך לא כך הדבר.

מדובר על רכב בלבד, ללא ביטוחים/טיפולים/טסט/דלק..

אם אתה מתכוון לסכנה של תקלות לא ידועות לאחר תקופת האחריות, אז ניתן לפתור זאת בכך שרוכשים את היונדאי ולא את האיביזה (שתיהן נמכרות באותו המחיר דרך ליסינג).

פורסם

בליסינג של שנתיים וחצי מדובר על כ-46000 ש"ח כולל תחזוקה וביטוח.

כרגע מחירה הריאלי של איביזה כזאת בת 30 חודש הוא כ-65000 ש"ח (אם לא פחות) ביטוח ותחזוקה לכל התקופה בערך 15K ש"ח.

זאת אומרת סה"כ עלות לתקופה (במחירי ליסינג 0 ק"מ) כ-37000 ש"ח במחירים של היום (ואם נוסיף את עלות הכסף נגיע גם ליותר מ-40000 ש"ח)

בהנחה שקצב ירידת המחירים בשוק רק יגבר לא בטוח שמדובר בעיסקה גרועה - מה גם שהיא יודעת בדיוק כמה זה עולה לה והיא (כמעט) לא צריכה להביא כסף מהבית. לוודאות יש מחיר - ולעניות דעתי במקרה זה "מחיר הוודאות" סביר לגמרי.

השוק הרבה יותר גרוע ממה שנראה. ידידה שללי נסתה למכור קליאו אוטומטית 2009 עם כ-40000 ק"מ קרוב ל-4 חודשים. מחיר המחירון היה 52000 ש"ח, המחיר שהיא קיבלה בסוף - 32000 ש"ח.

זאת אומרת שהיא הוציאה 20000 ש"ח יותר מהמתוכנן - ואני מכיר סיפורים עם הפרשים גדולים הרבה יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כרגע מחירה הריאלי של איביזה כזאת בת 30 חודש הוא כ-65000 ש"ח (אם לא פחות) ביטוח ותחזוקה לכל התקופה בערך 15K ש"ח.

זאת אומרת סה"כ עלות לתקופה (במחירי ליסינג 0 ק"מ) כ-37000 ש"ח במחירים של היום (ואם נוסיף את עלות הכסף נגיע גם ליותר מ-40000 ש"ח)

בהנחה שקצב ירידת המחירים בשוק רק יגבר לא בטוח שמדובר בעיסקה גרועה - מה גם שהיא יודעת בדיוק כמה זה עולה לה והיא (כמעט) לא צריכה להביא כסף מהבית. לוודאות יש מחיר - ולעניות דעתי במקרה זה "מחיר הוודאות" סביר לגמרי.

השוק הרבה יותר גרוע ממה שנראה. ידידה שללי נסתה למכור קליאו אוטומטית 2009 עם כ-40000 ק"מ קרוב ל-4 חודשים. מחיר המחירון היה 52000 ש"ח, המחיר שהיא קיבלה בסוף - 32000 ש"ח.

זאת אומרת שהיא הוציאה 20000 ש"ח יותר מהמתוכנן - ואני מכיר סיפורים עם הפרשים גדולים הרבה יותר.

אני חודשיים ניסיתי למכור את הפורוד פוקוס 2006 שלי בעזרת ידיד ללא הצלחה בסוף מכרתי למגרש ב15 אלף בלבד כן היה לרכב בעיות ולא הישתלם לי להשקיעה 5-6 בלסדר תרכב מושלם למכירה במחיר גבוה יותר.

לכן החלטתי שאני לא רוצה למכור יותר רכב אפילו עם כל חודש יעלה קצת יותר

היונדי תעלה לי 8000 ש"ח מקדמה

1118 לרכב לחודש

412 תחזוקה שזה ביטוחים וטיפולים (אצל הסוכן ביטוח שלי רק הביטוח עולה יותר חובה 1835 ₪ עד 12 תש'-+ מקיף 4007 ₪ ללא מיגון = אימובילייזר מקורי בלבד)

פלוס 99 בחודש על אגרת רישוי (1188 מתחלק ל12)

סך הכל לרכב 41540 לטיפולים וביטוח 12360 ו2970 אגרת רישוי.

כמובן יהיה לי הוצאות של הדלק ועוד תיקונים של בלאי מה שלא מכוסה דרך האחריות שזה הוצאות שיש בכל רכב אבל ברכב בן 3-6 שנים יש הרבה יותר בעיות כאילו מרכב בן 0-3

יש משהוא שאני מחשבת לא נכון?

פורסם

החישוב שלך נכון.

יש מקדמה?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כי יש לך פחות מ-20 הודעות בפורום.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מאיפה לקחת את המספרים האלו?!

בכדי שלא תטעה (אני מניח שלא בכוונה) את שאר חברי הפורום, להלן המספרים הנכונים:

סיאט איביזה 1.2TSI אוט' דגם רפרנס שנת 2013 דרך AVIS - מיקדמה 20,000 + 30 תשלומים של 779 ש"ח.

סה"כ יוצא 43,370 ש"ח לתקופה של שנתיים וחצי.

בסוף התקופה הרכב חוזר לאוויס אך ישנה אפשרות רכישה תמורת מחירון לוי יצחק (ביום המכירה) מינוס 12%.

*ניתן גם לתת "מקדמה" (תכלס זו לא מקדמה אלה תשלום ראשון במזומן, זה אף פעם לא חוזר אליך) קטנה יותר של 8,000 ש"ח ואז המחיר קצת גבוה יותר.

כל המחירים כוללים את הרכב בלבד, ללא ביטוח, טסט, טיפולים או כל דבר אחר.

ישנה אפשרות לעשות דרכם "חבילת שירות" אשר כוללת ביטוח חובה + "מקיף" (תכלס זה לא ביטוח ויש לקבל את החוזה בכדי לראות מה זה מכיל. התנאים ממש לא משהו מבחינת השתתפות עצמית, פיצוי על ירידת ערך באם אתה מתכנן לרכוש את הרכב ורכב ועוד) ושלושה טיפולים ראשונים.

מעבר לזה כלום (לא צמיגים, לא טסט, וכמובן שלא דלק).

עלות החבילה היא 412 ש"ח לחודש, כלומר 4,944 ש"ח לשנה או 12,360 ש"ח לשנתיים וחצי.

כלומר, סה"כ יוצא לתקופה של 30 חודשים (כולל תחזוקה וביטוח כפי שאמרת) - 55,730 ש"ח.

שים לב, כמעט 10,000 ש"ח מהמחיר שנקבת, זה הבדל גדול!

לפותחת השרשור,

מחיר הביטוח שהציעו לך גבוה, אפילו מאוד גבוה.

האם את נהגת צעירה?

האם הביטוח ספציפית לאיביזה?

אני משלם על קאמרי 2009 מקיף 2,600 ש"ח.

לגבי ביטוח חובה, יש מחשבון ברשת ואוויס לא מבטחים במחירים זולים יותר.

לי יוצא חובה באזור ה-1,500 ש"ח.

כלומר ביטוחים יותא 4,100 ש"ח לשנה.

טיפול קטן לרכב עולה בסביבות 700 ש"ח (תלוי איזה רכב, אך זה הממוצע).

כלומר סה"כ יוצא 4,800 ש"ח לשנה, שזה בערך אותו הדבר כמו שאוויס מציעים.

מצד שני, התנאים שאני מקבל בביטוח טובים בהרבה מהאין תנאים שהציעו לי דרך אוויס (השתתפות עצמית גבוהה מאוד).

לגבי הקושי של מכירת הפוקוס שלך.

מדובר על רכב בן 8, ככל הנראה עם ליקויים רבים.

בנוסף, השוק מוצף בפוקוסים מה שלא עזר לך במכירה.

עדיין, אני דיי בטוח שהיית יכולה למכור אותו במחיר גבוה יותר באופן משמעותי.

בפעם הבאה, תרכשי רכב שאין אותו בכמויות בליסינג, זה בעיקר מה שמוריד את המחירון ומקשה על המכירה.

לדוגמא, יונדאי I20 יש כמו זבל בליסינג, בבוא היום כאשר תנסי למכור (נניח עוד שלוש שנים) את תתחרי עם חברות הליסינג אשר ימכרו באותו הזמן את הצי המשומש שלהם.

חברות הליסינג יציעו מחיר נמוך מהמחירון + שנתיים אחריות + תשלומים + מימון...

במצב זה יהיה לך מאוד קשה למכור במחיר מחירון.

פורסם
מאיפה לקחת את המספרים האלו?!

בכדי שלא תטעה (אני מניח שלא בכוונה) את שאר חברי הפורום, להלן המספרים הנכונים:

סיאט איביזה 1.2TSI אוט' דגם רפרנס שנת 2013 דרך AVIS - מיקדמה 20,000 + 30 תשלומים של 779 ש"ח.

סה"כ יוצא 43,370 ש"ח לתקופה של שנתיים וחצי.

בסוף התקופה הרכב חוזר לאוויס אך ישנה אפשרות רכישה תמורת מחירון לוי יצחק (ביום המכירה) מינוס 12%.

*ניתן גם לתת "מקדמה" (תכלס זו לא מקדמה אלה תשלום ראשון במזומן, זה אף פעם לא חוזר אליך) קטנה יותר של 8,000 ש"ח ואז המחיר קצת גבוה יותר.

כל המחירים כוללים את הרכב בלבד, ללא ביטוח, טסט, טיפולים או כל דבר אחר.

ישנה אפשרות לעשות דרכם "חבילת שירות" אשר כוללת ביטוח חובה + "מקיף" (תכלס זה לא ביטוח ויש לקבל את החוזה בכדי לראות מה זה מכיל. התנאים ממש לא משהו מבחינת השתתפות עצמית, פיצוי על ירידת ערך באם אתה מתכנן לרכוש את הרכב ורכב ועוד) ושלושה טיפולים ראשונים.

מעבר לזה כלום (לא צמיגים, לא טסט, וכמובן שלא דלק).

עלות החבילה היא 412 ש"ח לחודש, כלומר 4,944 ש"ח לשנה או 12,360 ש"ח לשנתיים וחצי.

כלומר, סה"כ יוצא לתקופה של 30 חודשים (כולל תחזוקה וביטוח כפי שאמרת) - 55,730 ש"ח.

שים לב, כמעט 10,000 ש"ח מהמחיר שנקבת, זה הבדל גדול!

לפותחת השרשור,

מחיר הביטוח שהציעו לך גבוה, אפילו מאוד גבוה.

האם את נהגת צעירה?

האם הביטוח ספציפית לאיביזה?

אני משלם על קאמרי 2009 מקיף 2,600 ש"ח.

לגבי ביטוח חובה, יש מחשבון ברשת ואוויס לא מבטחים במחירים זולים יותר.

לי יוצא חובה באזור ה-1,500 ש"ח.

כלומר ביטוחים יותא 4,100 ש"ח לשנה.

טיפול קטן לרכב עולה בסביבות 700 ש"ח (תלוי איזה רכב, אך זה הממוצע).

כלומר סה"כ יוצא 4,800 ש"ח לשנה, שזה בערך אותו הדבר כמו שאוויס מציעים.

מצד שני, התנאים שאני מקבל בביטוח טובים בהרבה מהאין תנאים שהציעו לי דרך אוויס (השתתפות עצמית גבוהה מאוד).

לגבי הקושי של מכירת הפוקוס שלך.

מדובר על רכב בן 8, ככל הנראה עם ליקויים רבים.

בנוסף, השוק מוצף בפוקוסים מה שלא עזר לך במכירה.

עדיין, אני דיי בטוח שהיית יכולה למכור אותו במחיר גבוה יותר באופן משמעותי.

בפעם הבאה, תרכשי רכב שאין אותו בכמויות בליסינג, זה בעיקר מה שמוריד את המחירון ומקשה על המכירה.

לדוגמא, יונדאי I20 יש כמו זבל בליסינג, בבוא היום כאשר תנסי למכור (נניח עוד שלוש שנים) את תתחרי עם חברות הליסינג אשר ימכרו באותו הזמן את הצי המשומש שלהם.

חברות הליסינג יציעו מחיר נמוך מהמחירון + שנתיים אחריות + תשלומים + מימון...

במצב זה יהיה לך מאוד קשה למכור במחיר מחירון.

תודה על ההשקעה בצשובה המפורטת.

כרגע מעניין אותי מה ההבדלים בין הביטוח של חברת ביטוח ואיווס שאתה אומר שהם לא טובים.

לבנתיים אני עם רכב של אלדן ומשלמת הרבה הרבה יותר וחייבת כבר להחליט מה אני עושה אבל לא רוצה להיתחייב למשהוא שלא טוב

פורסם
תודה על ההשקעה בצשובה המפורטת.

כרגע מעניין אותי מה ההבדלים בין הביטוח של חברת ביטוח ואיווס שאתה אומר שהם לא טובים.

לבנתיים אני עם רכב של אלדן ומשלמת הרבה הרבה יותר וחייבת כבר להחליט מה אני עושה אבל לא רוצה להיתחייב למשהוא שלא טוב

זה לא עיניין של לא טוב, זה טוב ונוח, אבל יש לזה מחיר.

השאלה אם את מוכנה לשלם את המחיר של זה או לא?

כמו כן, אני שאלתי את עצמי האם במצב רגיל הייתי קונה רכב חדש כל שנתיים וחצי או לא? התשובה הייתה "בחיים לא"!

לי אישית זה לא משתלם.

אני מחזיק רכבים פרטיים כבר 15 שנים ואני אישית לא מפחד להחזיק רכב פרטי.

לגבי הכאילו ביטוח של אוויס (הם בעצמם אמרו לי שהם מבטחים רק ביטוח חובה ובעצם אין ביטוח מקיף אך הם אחראים לתקן את הנזק) אין כל כך אפשרות להשוות אותו לביטוח מקיף רגיל מאחר ואין להם חוזה או פוליסה.

בקיצור, תעשי את השיקולים שלך ותבחרי מה שטוב לך.

קחי בחשבון ישי הצעות ליסינג פרטי הרבה יותר משתלמות מזו של איביזה שאוויס.

לדוגמא: מאזדה 2 דרך ישראקאר (אלבר).

תשלום ראשון של 20,000 ש"ח + 32 תשלומים של 550 ש"ח = סה"כ לתקופה של 32 חודשים (חודשיים יותר מההצעה שיש לך עכשיו) 37.600 ש"ח.

וזה במקום 43,370 ש"ח לתקופה של 30 חודשים על האיביזה באוויס.

כלומר 1,175 ש"ח לחודש על המאזדה 2, במקום 1,455 ש"ח לחודש על הסיאט איביזה.

הבדל של 9,000 ש"ח ל-32 חודשים לא הולך ברגל ואני לא בטוח שהאיביזה כל כך הרבה יותר טובה מהמאזדה 2.

פורסם
זה לא עיניין של לא טוב, זה טוב ונוח, אבל יש לזה מחיר.

השאלה אם את מוכנה לשלם את המחיר של זה או לא?

כמו כן, אני שאלתי את עצמי האם במצב רגיל הייתי קונה רכב חדש כל שנתיים וחצי או לא? התשובה הייתה "בחיים לא"!

לי אישית זה לא משתלם.

אני מחזיק רכבים פרטיים כבר 15 שנים ואני אישית לא מפחד להחזיק רכב פרטי.

לגבי הכאילו ביטוח של אוויס (הם בעצמם אמרו לי שהם מבטחים רק ביטוח חובה ובעצם אין ביטוח מקיף אך הם אחראים לתקן את הנזק) אין כל כך אפשרות להשוות אותו לביטוח מקיף רגיל מאחר ואין להם חוזה או פוליסה.

בקיצור, תעשי את השיקולים שלך ותבחרי מה שטוב לך.

קחי בחשבון ישי הצעות ליסינג פרטי הרבה יותר משתלמות מזו של איביזה שאוויס.

לדוגמא: מאזדה 2 דרך ישראקאר (אלבר).

תשלום ראשון של 20,000 ש"ח + 32 תשלומים של 550 ש"ח = סה"כ לתקופה של 32 חודשים (חודשיים יותר מההצעה שיש לך עכשיו) 37.600 ש"ח.

וזה במקום 43,370 ש"ח לתקופה של 30 חודשים על האיביזה באוויס.

כלומר 1,175 ש"ח לחודש על המאזדה 2, במקום 1,455 ש"ח לחודש על הסיאט איביזה.

הבדל של 9,000 ש"ח ל-32 חודשים לא הולך ברגל ואני לא בטוח שהאיביזה כל כך הרבה יותר טובה מהמאזדה 2.

כרגע אני יותר בכיוון של היונדי זה הרכב שיש לי מאלדן ואין לי תלונות אז החלטתי להישאר עם זה לבנתיים

• תוכן חדש...