Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי מתלבט בין שתי המכוניות הנ"ל כרכב ליסינג.

שיהיה ברור שביונדאי מדובר בגרסה לא בסיסית ויש לה כמה תוספות.

הדגש הוא על נוחות נסיעה בעיקר. הרכב השני שיש להם בבית הוא פוקוס סטיישן, אז לא חייב להיות הכי פראקטי בעולם.

מה עדיף בין שני הרכבים האלו?

פורסם

אני לא אענה לך כרגע ישירות כי לא נסעתי באף אחת מהמכוניות הנ"ל - אבל ברור לך שנוחות זה משהו בגדול סוביקטיבי? אם היית מתלבט בין 6 מכוניות היתי אומר לך שאולי בצדק פתחת דיון, אתה מתלבט רק בין שתי מכוניות, שתיהן נמכרות כחדשות ואפשר לראות ולסוע בהם במסגרת נסיעת מבחן. מאחר ומכוניות ליסינג אומנם לא נרכשות ע"י האדם המדובר, אבל בהחלט משמרות כרכב עיקרי/יחיד למשך כשלוש שנים, אין טעם וכדאיות בהקטנת ראש. גשו, אתה ו/או אחיך לאולם התצוגה של כל אחת מהנ"ל ותקדישו שעה-שעתיים בסה"כ כדי לוודא שהבחירה שלו לשלוש שנים הקרובות - לטעמו.

תתחדשו.

פורסם

מנסיון עם 2 המכוניות.

האופל מרגישה יותר טוב והמנוע טוב יותר.

כגרסאות ליסינג עירומות הייתי בוחר בברלינה ללא ספק,

מה מציעה תוספת האבזור?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לא מכיר את האופל

לגבי היונדאי (Inspire):

אחרי כמעט 50K ק"מ שאני ואמא שלי עשינו על הרכב אין יותר מידי טענות. סה"כ הרכב מרווח ונוח יחסית, קצת מעצבן כשעוברים מהר פסי האטה.

הבנתי שיונדאי הרחיבו את האיבזור אז לא יכול להשוות.

בלי קשר, xtract1 צודק. אפשר להשקיע שעתיים מהחיים בשביל 2 נסיעות מבחן כדי לא לסבול 3 שנים

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

לי ממש הפריע שינויי ההתנגדות האוטומטיים ב I35. זה מרגיש מאוד לא אמיתי ואף מעצבן שהתנגדות הסיבוב משתנה כל כמה קמ"שים.

המנוע הרגיש לי קצת אנמי, אבל תיבת היילוכים עובדת יפה ומפצה על זה. אל תצפה לדחיפה מהנה כמו בברלינה.

נוחות הנסיעה ( הקצרה אומנם ) הייתה בסדר גמור בעיר. לא התרסקה על שיבושים, ושמרה על מרכב יציב.

איכות החומרים די מאכזבת. הברלינה עולה עליה בכמה רמות.

הבדלי האבזור מסתכמים בעיקר בגג שמש, חישוקי מגנזיום, ריפוד משולב עור ( נראה טוב במיוחד בגרסה הבהירה ) ועוד כמה חיישנים ( אורות גשם וכו' ).

הייתי הולך על הברלינה אם הבדלי האבזור לא משמעותיים בשביל אחיך. לי היה ברכב הקודם גג נפתח, והוא היה בשימוש אולי בחצי אחוז מכלל הנסיעות שביצעתי.

פורסם

ה-I35 מגיעה עכשיו גם עם מולטימדיה (לדעתי בהתקנה מקומית) עם מצלמת רוורס ודיבורית בלוטוס (אני לא סגור על ה-GPS).

האסטרה נוחה ונאה יותר לדעתי אבל בסעיף האבזור היונדאי לוקחת. הנתונים של האסטרה על הנייר טובים אבל הגיר שלה דיי מבאס ופוגע בביצועים ובצריכת הדלק, בפערים בביצועים לדעתי יהיו קטנים ממה שדף הנתונים מספר.

פורסם

אם הדגש הוא על איכות הנסיעה,שיבחר באופל חד משמעית,ליונדאי יש עוד הרבה זמן עד שיגיעו לאיכות של שילדה ומתלים ברכבים אירופאים.

פורסם

מצטרף להמלצה על הברלינה. היא מרגישה הרבה יותר בוגרת, שקטה, נעימה ואיכותית. הביצועים גם כן טובים מאלו של היונדאי, אבל הגיר מסרס אותו לגמרי בזכות יחסי העברה ארוכים כבר מההילוכים הנמוכים. הברלינה נופלת מהיונדאי בעיקר בסעיף האבזור ככל הנראה ואולי בעלויות אחזקה שוטפת (אבל לא משהו מעניין כשמדובר ברכב ליסינג). בנוסף ה-I35 מרגישה גמלונית ומשעממת לנהיגה, כך שאם אחיך חובב הגה ונהיגה, הברלינה תרגיש לו הרבה יותר טוב הודות להגה מוצלח בהרבה, אחיזת כביש גבוהה יותר, התנהגות קצת יותר "שובבה" ומוצקה וביצועים עדיפים.

נוחות כמו שאמר xtract1, זה די סובייקטיבי. כלומר לי הברלינה הרגישה הרבה יותר נוחה מה-I35 בזכות מתלים שאמנם קצת נוקשים, אך מצליחים לבודד בצורה טובה את מפגעי הכביש. מצד שני המושבים של היונדאי מעט רכים יותר ורחבים כך שאדם בעל מידות גדולות, ייתכן שימצא את היונדאי נוחה יותר.

GUGY, אני בכלל לא מסכים עם זה שליונדאי יש דרך ארוכה עד שיגיעו לאיכות של האירופאים. ראה למשל את הקיה סיד החדשה. היא איכותית, נוחה ומתנהגת לא פחות טוב משום מתחרה אירופאית. אני ארחיק ואומר שהיא תחרות ראויה לגולף 7 וללאון החדשה שנחשבות לפסגה האירופאית בקטגוריה הזו מבחינת נוחות ואיכות. אני גם יכול להגיד שמבחינת תמורה למחיר, לדעתי היא אפילו מתעלה מעליהן.

פורסם
אופל אסטרה סדאן היא מכונית טובה ובחירה ראויה, רק תוודא עם אחיך שיש לו דלקן לא מוגבל. כי כמו בכל רכבי אופל ושברולט עם מנועי ה-1.4 ליטר טורבו-בנזין - ברגע שאתה קצת לוחץ עליו כדי להרגיש את הטורבו צריכת הדלק עולה לשמיים. 8 קילומטרים לליטר זאת לא מילה גסה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מצטרף להמלצה על הברלינה. היא מרגישה הרבה יותר בוגרת, שקטה, נעימה ואיכותית. הביצועים גם כן טובים מאלו של היונדאי, אבל הגיר מסרס אותו לגמרי בזכות יחסי העברה ארוכים כבר מההילוכים הנמוכים. הברלינה נופלת מהיונדאי בעיקר בסעיף האבזור ככל הנראה ואולי בעלויות אחזקה שוטפת (אבל לא משהו מעניין כשמדובר ברכב ליסינג). בנוסף ה-I35 מרגישה גמלונית ומשעממת לנהיגה, כך שאם אחיך חובב הגה ונהיגה, הברלינה תרגיש לו הרבה יותר טוב הודות להגה מוצלח בהרבה, אחיזת כביש גבוהה יותר, התנהגות קצת יותר "שובבה" ומוצקה וביצועים עדיפים.

נוחות כמו שאמר xtract1, זה די סובייקטיבי. כלומר לי הברלינה הרגישה הרבה יותר נוחה מה-I35 בזכות מתלים שאמנם קצת נוקשים, אך מצליחים לבודד בצורה טובה את מפגעי הכביש. מצד שני המושבים של היונדאי מעט רכים יותר ורחבים כך שאדם בעל מידות גדולות, ייתכן שימצא את היונדאי נוחה יותר.

GUGY, אני בכלל לא מסכים עם זה שליונדאי יש דרך ארוכה עד שיגיעו לאיכות של האירופאים. ראה למשל את הקיה סיד החדשה. היא איכותית, נוחה ומתנהגת לא פחות טוב משום מתחרה אירופאית. אני ארחיק ואומר שהיא תחרות ראויה לגולף 7 וללאון החדשה שנחשבות לפסגה האירופאית בקטגוריה הזו מבחינת נוחות ואיכות. אני גם יכול להגיד שמבחינת תמורה למחיר, לדעתי היא אפילו מתעלה מעליהן.

תשים לב מה רשמתי!.

לא דברתי על איכות כללית,שגם שם אי אפשר להשוות את איכות הפלסטיקים בתא הנוסעים של הגולף וה308 לזה של הI30 או הפורטה/סיד,

דברתי על איכות השלדה והמתלים,וזה התחום שיונדאי/קיה מפגרים בהרבה.

אתה לא יכול להשוות התנהגות כביש ואיכות המתלים של קיה לזה של פיגו או של אופל.

הקיה בהחלט פחות נוחה מ308,וזה מורגש בצורה ברורה,היכן שהקיה מתרסקת על בורות ה308 סופגת אותם ולא מעבירה לתא הנהג.

לקוריאנים יש שיפור,אבל אם אתה חושב שהם באותה הרמה בכל הקשור להתנהגות כביש/אחיזה,נוחות/איכות המתלים וההגה,אתה

טועה ובגדול.

אין לי ספק שאח של פותח השרשור יהנה הרבה יותר מהאופל מאשר מהיונדאי I30/I35 או פורטה/סיד,היא יותר נוחה בכל מצב,היא מהנה יותר לנהיגה,והיא איכותית יותר,למען הסר ספק אני מציע לבצע נסיעות מבחן.

פורסם

כמי שנהג על שני הרכבים (ואם אחזור להודעה הראשונה שלך, יוסי, שבה התבקשה הנוחות כפרמטר ראשון) - הנוחות היא לדעתי, ביתרון קטן לאופל. כל שאר התכונות הנוספות (של האופל) שציינו כבר החברים - רק מגדילות את הפער בינה ליונדאי.

אני הייתי בוחר בברלינה, ללא ספק.

alfa 156 2.5.

פורסם

ביונדאי אכן הוסיפו מערכת מולטימדיה (בהתקנה מקומית) ולפי מה שנאמר לי לאחרונה בסוכנות של אופל, החל מהחודש הבא גם באופל תותקן מערכת חדשה עם מסך מגע צבעוני כסטנדרט בכל דגמי האסטרה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...