Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום ראשון הקרוב תוגש לאישור הממשלה הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה, שמובילה סגנית שר התחבורה ציפי חוטובלי, במסגרתה תוחמר האכיפה כלפי עברייני תנועה.

לשון הצעת החוק כוללת סעיף תמוה, המאפשר לשוטרים לשלול את רישיון הנהיגה של נהג "במצבים בהם יש לו יסוד סביר להניח כי בוצעה עבירה מסכנת חיים, גם אם לא חזה בעת ביצוע העבירה". פירוש הדבר הוא ששוטר יכול לשלול את רשיונו של כל נהג מזדמן בו ייתקל במידה והשוטר סבור שהנהג ביצע עבירה מסכנת חיים - אפילו אם השוטר לא חזה במו עיניו בביצוע העבירה.

 

מדובר בסעיף המבטל בפועל את אחד העקרונות החשובים ביותר שלפיו פועלים כיום שוטרי משטרת התנועה הארצית במקרה של ביצוע עבירות רבות - עקרון שמירת קשר העין. מדובר בעיקרון המאפשר לשוטר לקשר את הנהג העבריין לביצוע העבירה ומונע מצב בו יוענק דו"ח לנהג שכלל אינו קשור לביצוע העבירה. מהלך שכזה צפוי "לסתום" את בתי המשפט מאחר ונהגים רבים יוכלו לטעון שכלל אינם קשורים לעבירה שבגינה הואשמו.

 

עוד קובעת הצעת החוק כי על נהגים הנוהגים תחת השפעת אלכוהול יוטלו עונשים שינועו בין חצי שנת שלילה לשלוש שנות שלילה, בהתאם לוותק בנהיגה ולמידת האלכוהול בדמו של הנהג. לפי לשון ההצעה, נהג שנמצא בגופו ריכוז הגבוה ב-50% מהרמה המותרת ישלל רשיונו לשנה. במקרה של נהג שרמת האלכוהול בדמו תהיה פי שלוש מהמותר תיקבע השלילה לשלוש שנים. כיום החוק אחיד לכל מי שנתפס בנהיגה בשכרות וקובע תקופת שלילה בת שנתיים.

 

בנוסף לפי לשון הצעת החוק תוארך תקופת השלילה למה שמוגדר כ"עבירות מסכנות חיים".כך עבירות של נהיגה באופן נמהר ורשלני המסכן חיי אדם וכן אי מסירת פרטים אחרי תאונה, ביצוע תאונת פגע וברח ונהיגה ללא מלווה עבור נהג חדש – עבירות שכבר קיים עליהם עונש מאסר, תורחב השלילה לשישה חודשים. הרפורמה קובעת גם אפשרויות לפריסת קנסות לנהגים עבריינים במטרה להקל על נהגים מעוטי יכולת.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3614066,00.html

פורסם

אני שונא כשהם דוחפים סעיף שניתן לתמוך בו, ועוד סעיף שהוא סתם זבל. כי אז מי שלא תומך, אפשר לצייר אותו כמישהו שלא תומך בסעיף הטוב.

 

"מה, אתה רוצה שאנשים ינהגו שיכורים!?"

 

זה כמו שלבגוד בבן/בת זוג שלך זה נגד החוק בניו-יורק. מי יעז לשנות את החוק הזה? מי רוצה להצטייר בתור האדם שהתיר בגידה? (זה שלא אוכפים את זה, זה סיפור אחר)

פורסם

כתבה נוספת באותו נושא - http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2685148

 

חלק מההצעות שם טובות, וחלק פשוט מטומטמות.

 

מה שבטוח, לתת לכל שוטר סמכות לשלול רישיון מבלי שאפילו יצטרך להוכיח ביצוע עבירה, זה הטעות הכי גדולה בעולם.

 

יש כמה מוכרים באיביי שעדיין לא יודעים את זה, אבל ההכנסות שלהם הולכות לעלות...

A good drive is measured with G's, not KMH

 

Always go sideways

פורסם

נניח שהשוטר שמע מוזיקה בקול רם מחניה , מגיע לחניה המוזיקה כבר פסקה והרכב היחיד שהוא רואה זה מזדה 3 2000 ממש יפה ולידה מספר בני נוער שותים בירה.

 

האם לא יוכל לתת דוח לבעל הרכב ?!?!

פורסם
כתבה נוספת באותו נושא - http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2685148

 

חלק מההצעות שם טובות, וחלק פשוט מטומטמות.

 

מה שבטוח, לתת לכל שוטר סמכות לשלול רישיון מבלי שאפילו יצטרך להוכיח ביצוע עבירה, זה הטעות הכי גדולה בעולם.

 

יש כמה מוכרים באיביי שעדיין לא יודעים את זה, אבל ההכנסות שלהם הולכות לעלות...

 

 

כל שלילה מנהלית מתבצעת בלי שצריך להוכיח ביצוע עבירה,ככה זה עובד כבר הרבה זמן, לא רק זה אלה שכיום אף משביתים רכב לתקופות דיי ארוכות של מי שברור שלא ביצע את העבירה, למשל במקרה של נהיגה בשכרות כשהנהג הוא לא בעל הרכב עדיין בעל הרכב יפרד מרכבו לתקופה משמעותית.

פורסם

ביזיון, במיוחד לאור העובדה שחלק משוטרי התנועה עושים ממילא מה שמתחשק להם,

עכשיו גם לתת להם זכויות לרשום דוחו"ת ללא ראיות... "נהדר", מה השלב הבא?? :2gunfire:

 

 

דובר על עבירות מסכנות חיים

כן, כיוון שלא חלה על השוטר חובת ההוכחה, ניתן למצוא הרבה עבירות מסכנות חיים.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זו רק הצעת חוק כדי "לעשות פוזות" שאכפת להם ושהציבור יחשוב שהם עובדים שם בכנסת. לדעתי אין סיכוי שכזה דבר יתקבל.

מישהו שם ממש מושפע מהסרט judge dredd...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם לא האמנתי שחוק הקריוקי יכנס (וסתם כדרך אגב אני ממש מתעב את העניין)

אבל בשורה התחתונה ,שוטר יכול להיכנס לביתך ,להחרים ציוד סטריאו וכל זה על דעתו, הגיוני?? ממש לא.

 

ברור שלא מדובר על אותם מימדים וסבירות גבוהה ששוטרים לא ינקמו בפלוני אלמוני סתם כך אבל

במידה והחוק שקשור למשטרת התנועה חלילה יכנס ,אני חותם לך שמספר הדוחות (הקשים כמובן) יעלה ללא היכר.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שאפשר להשוות את זה לחוק הקריוקי. שם השוטר מגיע בעקבות תלונה, שומע את הרעש ומחליט אם להחרים את הציוד. נכון שזה לא הכי מקצועי ומדוייק, אבל פה הוא יכול לשלול לך את הרישיון בתכל'ס רק כי מתחשק לו, בלי לראות כלום.

חוץ מזה, שלילת רישיון נהיגה והחרמת מערכת סטריאו הם מקרים שונים עם השלכות שונות מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כן, כפי שרשמת הדוגמא ממש לא אידיאלית, אבל אתה מחזק את דברי,

סה"כ ניסיתי להגיד שגם חוק הקריוקי היה נראה כהצעה מוגזמת שלא תראה אור יום.

 

בכל מקרה לסמוך על "אוביקטיביות" ושיפוט של שוטרי תנועה זה מבחינתי למלא לוטו,

ביחוד שיש להם ניגוד אינטרסים מובהק. :idea:

 

 

זהו, הלכתי להכין את המזוזה\צלב\קוראן\שום בצל, נקווה שמשהו מהם יעזור.

פורסם

גם היום יש עבירות שנתונות לשיפוט סובייקטיבי של השוטר

למשל : נהיגה במהירות שלא מתאימה לפני הדרך או במתנאים מסויימים גם נהיגה תחת השפעת אכוהול.

עברות מאוד חמורות בהם כל שנדרש הינה התרשמות סובייקטיבית של השוטר בשטח.

×
×
  • תוכן חדש...