Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה מכרתי את הרכב מהידיעה שאני הולך לעבור ל"מרכז" יחסית והמחשבה שיש הרבה תחבורה ציבורית גרמה לי לחיות באשליה שאני אוכל להתסדר ללא הרכב ובהיותי סטודנט אז ה50% הנחה יוזילו לי את הנסיעות משמעותית - טעות!

אז זאת החוויה שלי וסיכום של שנה בנסיעה בתחבורה הציבורית הישראלית!

לפי מה שאני מבין סטודנטים זכאים ל50 % הנחה, הקומבינה שעליה הוחלט בחברות התחבורה היא שאם אני בא לטעון ברב קו 50 ש"ח אז הם טוענים לי 75 כאילו עוד 50% ממה ששילמתי א-ב-ל :

חישוב פשוט מראה שאם אני מקבל 75 ש"ח בטעינה של 50 וממשיך לשלם מחיר מלא של נסיעה 6.60 במרכז, יוצא שאני זכאי ל 75/6.60=11.36 כלומר 11 נסיעות.

בחישוב של 50 ש"ח ובאמת הנחה של 50% בנסיעה יוצא 50/3.30=15.15

אז מה שבעצם יוצא פה זה שההנחה של 50% זאת בעצם אשליה או הנחה חלקית או עבודה בעניים!

בזה זה לא ניגמר, רכבת ישראל החליטה שהיא מעניקה 50% הנחה רק אם אתה קונה כרטיס הלוך וחזור, במידה ואתה מעוניין בכרטיס לכיוון 1 אז תשלם מחיר מלא מה לעשות אם אני רוצה לנסוע ברכבת ולחזור באוטובוס או ההפך? במציאות שלנו כשזמני הרכבת כל כך עלובים (רכבת פעם בשעה מתחנות מסויימות או רכבת ראשונה מאוד מאוחרת בצאת שבת...) אין ברירה ואני נאלץ לקנות כרטיס בכיוון אחד ולשלם מחיר מלא.

גם אגד לא יוצאת צדיקה בסיפור הזה כאשר במסופים שלה לא ניתן לטעון כסף בכרטיס הרב קו גם לא בשיטה של מטרופולין/קווים וכו' והיא מאפשר טעינה של כרטיסיות בלבד (מטרת הכרטיס החכם לא היתה לבטל את הכרטיסיות ובלה בלה בלה?!) אבל! מה קורה אם זאת נסיעה מזדמנת ומקרבת אותי ליעד ? ואולי נגמר לי הערך צובר בכרטיס רב קו ואני רוצה לטעון? אז לא, אי אפשר וגם פה אני נאלץ לשלם מחיר מלא ולשכוח מה50% הנחה שהמדינה הבטיחה לי וגם לא להיות זכאי להמשיך להתנייד ב90 הדקות הקרובות בשאר הקווים העירוניים מכיוון ששילמתי במזומן ועכשיו אני מסתובב עם כרטיס מנייר שלא מאפשר המשך נסיעה.

כי להראות לנהג אוטובוס הבא כרטיס שהונפק 20 דקות לפני לא יעזור.

וזה בלי להזכיר את הטמטום של חלק מנהגי אגד שבכלל לא מבינים מה הם עושים ופשוט לוחצים על כפתורים ואני נאלץ לשלם את המחיר (שבוע שעבר בנסיעה לירושליים שילמתי על כרטיס הלוך ושוב לירושליים (50% הנחה - בכל זאת כרטיסייה, כאשר הגעתי לירושליים לקחתי אוטובוס פנימי לעיר העתיקה מה שעלה לי מאוד ביוקר , הנהג במקום לחייב אותי על נסיעה רגילה 6.60 פשוט חייב אותי על הנסיעה חזור לתל אביב (23.30) ואז כשעליתי על אוטובוס חזור לת"א התברר לי שכבר אין לי את ה"כרטיסייה" ונאלצתי לשלם מחיר מלא לכיוון אחד מה שחיסל את ההנחת 50% שלי ושילמתי בסופו של דבר יותר-טוב שההגה בידיים של אגד)

כל זה בלי כמובן להזכיר את האיחורים של האוטובוסים , את הסירחון בחלקם , את המושבים המתפוררים ומלאי המסטיקים , החוסר הגיון בלו"ז שלהם וכו'

בחישוב גס בחודש אני מבזבז סביבות ה400 ש"ח על נסיעות, ברכב חסכוני כמו השרייד שהיתה לי לפני שנה היתי מוציא 600-700 ש"ח דלק , טיפולים והכל היתי עושה לבד וזה היה יוצא עוד כ150-200 ש"ח בחודש + ביטוח וטסט עוד 4K אבל וזה אבל גדול! בידיעה שיש לי רכב אני יכול למשוך עוד שעה שעתיים בעבודה, אני יכול להספיק הרבה יותר דברים ביום אחד (גם לימודים גם עבודה)

ניתן לנסוע לסופר ולחסוך הרבה מאוד זמן וכח פיזי וכו' וכו' אני די בטוח שאתם תבינו על מה אני מדבר...

אני מתפוצץ מעצבים על הבורות של הנהגים (שכנראה לא עוברים שום הדרכה על המסופים ) על הקומבינה שחברות התחבורה מגלגלות עלינו, ואני מוכן לשלם את המחיר של רכב ישן לא נוח וכו' אבל לחסוך הרבה בעצבים ובבריאות.

אז תכירו עוד מוצר רקוב של המדינה שלנו שלא חשבה עליו עד הסוף ולא מנסה אפילו לעקוף את מה שהיא חוקקה.

עד מתי? :?

פורסם

גם אני איתך באותו סיפור, הדבר הזה נקרא יחי החלטורה.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

בכל פעם מחדש משעשע אותי לגלות שגם סטודנטים באוניברסיטאות ומכללות המובילות בישראל סובלים מאי הבנת הנקרא.

50% הנחה על כל הנסיעות יש רק לסטודנט שטען פרופיל "סטודנט מורחב" ברב קו שלו. כדי לטעון פרופיל "סטונדט מורחב" ברב קו שלך אתה צריך לקנות חופשי שנתי או חופשי סיסמטר א' או חופשי סימסטר ב' ואז במהלך התקופה בה הכרטיס שטענת תקף, יש לך 50% הנחה על כל הקווים שמחוץ לאזור המוגדר של המנוי.

למשל: אני טענתי בתחילת השנה חופשי שנתי גוש דן מורחב (מראשון לציון בדרום ועד לכפר סבא בצפון). כשאני נוסע מתל-אביב לבאר-שבע, אני משלם חצי מהמחיר הנקוב גם בלי צורך לקנות כרטיסייה. או במספרים: במקום לשלם 17 ש"ח על נסיעה בקו 380 אני משלם רק 8.5 ש"ח.

מה שיש לך זה פרופיל סטודנט חינם. פרופיל זה מעניק 30-33 אחוזי הנחה ברכישה של כרטיסייה בלבד ולא ברכישה של כרטיס נסיעה בודד! פרופיל זה יכול לטעון כל סטודנט שמציג תעודת סטודנט בתוקף, ללא תשלום, בכל תחנת שירות של רב קו.

לגבי זה שהתחבורה הציבורית בארץ מחורבנת - אני מסכים איתך. המצב חרא. בשבוע שעבר הייתי צריך להגיע מרמת השרון להרצליה, נסיעה של אולי 10 דקות באוטו. לקח לי שעה באוטובוסים. אבל דווקא בנושא ההנחות לסטודנטים המצב מצוין בשנים האחרונות ורק הולך ומשתפר. לפני שנתיים לא היו הנחות ברכבת, עכשיו יש. לאחרונה גם הוסיפו עמדות טעינת בשירות עצמי ברכבת, ומי שיש לו רב קו יכול לקנות בקלות כרטיס נסיעה מהמכונה - עד לא מזמן היה צריך לחכות בתור לקופאי/ת. הלוואי וגם בשנה הבאה אוכל לרכוש לעצמי כרטיס שנתי כזה, אני קונה בלי לחשוב פעמיים. הכרטיס הזה חסך לי טונות של כסף השנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרב-קו לא כזה רקוב, אבל יש עוד מה לשפר בכדי להפוך אותו לנוח ויעיל יותר :

עמדות הטענה אוטומטיות באשראי (בתכנון לאפשר זאת בכספומטים), לרבות טעינה ממכשירי אנדרואיד תומכי NFC - נמאס להסחב עם מזומנול ולצפות מנהג פנסיונר שבקושי רואה 2 מטרים קדימה לטעון לי את הכרטיס. במקרים מסויימים אני נאלץ להתערב ועושה זאת עבורם.

הגיע הזמן שטעינת "חופשי-חודשי" תהיה ל 30/31 יום מהיום בו בוצעה הטעינה ולא רק מה 1 לחודש. מפגר לחלוטין.

השמת קוראי כרטיסים בכלל האוטובוסים בחלקם האחורי ולא רק בשני קווים וחצי.

פורסם

עמדות הטענה אוטומטיות באשראי (בתכנון לאפשר זאת בכספומטים), לרבות טעינה ממכשירי אנדרואיד תומכי NFC - נמאס להסחב עם מזומנול ולצפות מנהג פנסיונר שבקושי רואה 2 מטרים קדימה לטעון לי את הכרטיס. במקרים מסויימים אני נאלץ להתערב ועושה זאת עבורם.

הגיע הזמן שטעינת "חופשי-חודשי" תהיה ל 30/31 יום מהיום בו בוצעה הטעינה ולא רק מה 1 לחודש. מפגר לחלוטין.

לא ריאלי בעליל. אתה יכול לתאר לעצמך מה ילך פה. אנשים לא מבינים את הקונספט של קודם נותנים לצאת ואח"כ נכנסים, אז איך הם יצליחו לתפעל את זה ? :lol:

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

דווקא עובד סביר+ בקווי 4/104 בהם אני משתמש. בחלק מהאוטובוסים של הפיילוט ישנם גם חיצים גדולים וברורים בריצפת הדלת האחורית המורים על נתיב כניסה ונתיב יציאה, למאותגרים.

פורסם

במכרזים החדשים שהוציא משרד התחבורה, למשל במכרז האחרון של אשכול חשמונאים, יש חובה על המפעיל הזוכה להפעיל עמדות הטענה עצמית לכרטיסי רב-קו.

החלוקה לחודשים היא לחלוטין חלוקה היסטורית שנובעת מהעובדה שבעבר כרטיסי החופשי-חודשי היו כרטיסי נייר וכל חודש קיבל צבע אחר. כיום, עם המעבר למערכת של הרב-קו נשארו עם החלוקה לחודשים כי כל חודש נחשב "חוזה" אחר ברב-קו, לאחידות בן מפעילי התח"צ השונים באותו אזור. אפשר לשנות את זה, אם רק יחשבו במשרד התחבורה מחוץ לקופסא.

קוראי כרטיסים בחלק האחורי של האוטובוס נמצאים כיום בניסוי - קו בקווים 4/104 של דן, גם ברכבת הקלה בירושלים, גם במטרונית החדשה בחיפה ובקרוב גם בקווים נוספים.

פורסם

אני לא מבין דבר אחד, למה פשוט לא לעשות 50% הנחה בלי שום תנאים ובלי השיטות המטופשות האלו? והתשובה היחידה שאני מעלה בדעתי כי ככה המדינה מרוויחה על אנשים שלא מבינים ולא מודעים (כי אם הנהגים עצמם לא יודעים מה עובד ואיך אז איך האזרח ידע) נמאס מכל הקומבינות האלו בכל מקום שאתה מגיע.

זה באמת כל כך מסובך לעשות הנחה קבועה וזהו ולא להתעסק בקקה כמו שעושים עכשיו?

זה למה בעיני כל הכרטיס הזה רקוב!

למה יש תחנות אוטובוס שעוצרים בהם אוטובוסים אבל מתוך ה5 שעוצרים רק אחד מעלה, למה?! זה יכול לחסוך כל כך הרבה זמן ולעשות את התחבורה כל כך הרבה יותר יעילה, ויש לי עוד הרבה טענות, אחרי השנה הזאת שום דבר לא ישנה את דעתי לגבי התחבורה בארץ...

פורסם

50% הנחה על כל הנסיעות יש רק לסטודנט שטען פרופיל "סטודנט מורחב" ברב קו שלו. כדי לטעון פרופיל "סטונדט מורחב" ברב קו שלך אתה צריך לקנות חופשי שנתי או חופשי סיסמטר א' או חופשי סימסטר ב' ואז במהלך התקופה בה הכרטיס שטענת תקף, יש לך 50% הנחה על כל הקווים שמחוץ לאזור המוגדר של המנוי.

ואם בנוסף לכל התשלומים שיש לי דירה שכר לימוד וכו' אין לי כסף להוציא עוד 2000+ על חופשי סמיסטריאלי וכו' אז זהו? אני לא סטודנט שמגיע לו 50 רק 33%?

פורסם

לא מכיר את הנחת הסטודנטים, אבל אם מה שפיקה צביק אמר זה נכון, אני לא רואה שום בעיה. זו ההצעה, 50% בתנאים מסויימים. למה לא בכל תנאי? כי ככה, זה הדיל.

יש הנחה קבועה של 25% לכולם, אגב. טעינה של 100 ש"ח נותנת ערך של 125 ש"ח. את זה ניצלתי מצויין. גם לא היה לי ממש אכפת מכרטיסיות של אגד, הן עדיין תופסות (בנסיעות עירוניות) לכל החברות באותם תנאים של נסיעות בלתי מוגבלות בתוך שעה וחצי. אם במקרה עליתי על אגד והרב קו היה ריק - קניתי 10 נסיעות. זה לא באמת משנה בטווח הארוך.

הבעיות שמציקות לי יותר הן:

למה נסיעה עירונית היא 6.60? איזה מן סכום מטופש זה? כמה התעסקות עם עודף, ותמיד איכשהו נשארים לי בכרטיס 2.30 או סכום מגוחך אחר. מה רע בכפולות נורמליות?

למה אם יש לי 100 ש"ח טעונים ברב קו זה תופס רק לאיזורים ספציפיים ולא לכל מערך התחבורה הציבורית (קוים בין עירוניים, רכבת וכו')? חשבתי שזה היה כל הרעיון של המהפך הזה, מעין ארנק אלקטרוני לתח"צ.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

תתנחם בכך שבעוד שנתיים או שלוש, הסכום יהיה 7 ש"ח. יהיה קצת יותר נוח להתעסקות.

בעתיד (מותנה בנפלאות הבירוקרטיה של משרד התחבורה) הרב-קו יתפקד כארנק אלקטרוני מלא בכל השירותים.

פורסם
אני לא מבין דבר אחד, למה פשוט לא לעשות 50% הנחה בלי שום תנאים ובלי השיטות המטופשות האלו? והתשובה היחידה שאני מעלה בדעתי כי ככה המדינה מרוויחה על אנשים שלא מבינים ולא מודעים (כי אם הנהגים עצמם לא יודעים מה עובד ואיך אז איך האזרח ידע) נמאס מכל הקומבינות האלו בכל מקום שאתה מגיע.

זה באמת כל כך מסובך לעשות הנחה קבועה וזהו ולא להתעסק בקקה כמו שעושים עכשיו?

זה למה בעיני כל הכרטיס הזה רקוב!

קודם כל, המדינה לא מרוויחה על אנשים שנוסעים בתחבורה ציבורית. עם כבר, המדינה מפסידה על כל נסיעה שאתה עושה בתחבורה ציבורית. המדינה משלמת סובסידיות של מיליוני שקלים בכל שנה כדי לממן את פעילות האוטובוסים, שמפסידה כסף.

שנית, מי שקובע את התעריפים של האוטובוסים זה משרד התחבורה והוא זה שהמציא את השיטה של שני מסלולי הסטודנטים. הסיבה היא, כצפוי, לחץ פוליטי. המסלול הזה שנקרא "פרופיל סטודנט חינם" בכלל לא היה אמור להיות קיים, אבל לחץ ציבורי שינה את המדיניות והכניס פנימה את השרץ הזה.

למה יש תחנות אוטובוס שעוצרים בהם אוטובוסים אבל מתוך ה5 שעוצרים רק אחד מעלה, למה?! זה יכול לחסוך כל כך הרבה זמן ולעשות את התחבורה כל כך הרבה יותר יעילה, ויש לי עוד הרבה טענות, אחרי השנה הזאת שום דבר לא ישנה את דעתי לגבי התחבורה בארץ...

כי יש אוטובוסים שמוגדרים מהירים והם מעלים נוסעים רק בתחנות מסוימות כדי שהנסיעה הארוכה תהיה יעילה יותר. אוטובוס ישיר מעפולה לתל-אביב שהופך למאסף בהרצליה מאבד מכל ה"ישירות" שלו. זה נורא אנוכי לחשוב רק על עצמך, שעומד בתחנה בהרצליה ומחכה לאוטובוס לתל-אביב, אבל יש עוד אנשים בארץ וחלקם נוסעים כל הדרך מעפולה ולא בא להם לעצור בהרצליה כי דימו רוצה להגיע הביתה.

ואם בנוסף לכל התשלומים שיש לי דירה שכר לימוד וכו' אין לי כסף להוציא עוד 2000+ על חופשי סמיסטריאלי וכו' אז זהו? אני לא סטודנט שמגיע לו 50 רק 33%?

קודם כל, מאיפה המצאת את המספר הזה? חופשי חודשי שנתי מרחבי גוש דן (מכפר סבא ועד ראשון לציון) עלה לי 1,400 ש"ח וזה היה פחות או יותר הכרטיס הכי יקר שאפשר היה לרכוש. אז מאיפה הבאת 2,000 ש"ח פלוס על חופשי סטודנטיאלי, אין לי מושג...

אף אחד לא אמר לך לקנות את הכרטיס הכי יקר. אפשר גם לקנות חופשי שנתי מקומי בקריית גת, שעולה משהו כמו 500 ש"ח, ולקבל הנחה על נסיעות במטולה.

חוץ מזה, שים לב גם בקסטרו, בחברת החשמל, בתאגיד המים העירוני, בעירייה, ב-ksp ובשופרסל שלי אין הנחה לסטודנטים. אז?

נתנו פה הנחה יפה מאוד לסטודנטים, הטבה שלא הייתה קיימת בכלל לפני 4 או 5 שנים. הטבה שלמיטב ידיעתי אפילו החרדים לא מקבלים, אם בא לך להרגיש טוב יותר עם עצמך על חשבונם של אחרים. וסטודנט שמשתמש בה בחוכמה יכול לחסוך אלפי שקלים בשנה - אני ההוכחה לכך.

הבעיות שמציקות לי יותר הן:

למה נסיעה עירונית היא 6.60? איזה מן סכום מטופש זה? כמה התעסקות עם עודף, ותמיד איכשהו נשארים לי בכרטיס 2.30 או סכום מגוחך אחר. מה רע בכפולות נורמליות?

פעמיים בשנה מעדכנים את מחיר הנסיעה לפי עליית המדד. בתכלס, בשנים האחרונות זה יצא שהעלו את המחיר ב-10 אגורות פעם בשנה. אז לפני שנה היה 6.50 ועכשיו יצא 6.60, מה לעשות. תכפיל עשר אגורות במאות אלפי נוסעים בחודש ותבין שגם עשר אגורות זה הרבה כסף לחברות התח"צ.

למה אם יש לי 100 ש"ח טעונים ברב קו זה תופס רק לאיזורים ספציפיים ולא לכל מערך התחבורה הציבורית (קוים בין עירוניים, רכבת וכו')? חשבתי שזה היה כל הרעיון של המהפך הזה, מעין ארנק אלקטרוני לתח"צ.

זה אכן הרעיון המקורי, שגם אמור לצאת לפועל בעתיד.

הבעיה היא שכדאי לעשות את זה המדינה צריכה לעשות משהו שנקרא "מסלקה משותפת". שזה אומר, במילים אחרות, גוף מרכזי שידאג לגבות את הכסף מהלקוחות ולחלק אותו בין מפעילות התח"צ בהתאם לכמות הנסיעות שכל אחת עושה בפועל. הבעיה היא שמשרד התחבורה נרדם בעמידה ומשום לא מקדם הקמה של מסלקה כזאת כבר כמה שנים.

בגוש דן, בגלל הרפורמה, לא הייתה ברירה וארבעת חברות התח"צ (אגד, דן, מטרופולין וקווים) היו חייבות להגיע להסכמה בעצמן. ברגע שמשרד התחבורה יתחיל לעשות משהו בנושא התחבורה הציבורית במקום ל*** את המוח, תהיה כזאת מסלקה ואז תוכל לטעון את הרב קו שלך בכסף ולנסוע חופשי בכל הארץ.

פורסם

כי יש אוטובוסים שמוגדרים מהירים והם מעלים נוסעים רק בתחנות מסוימות כדי שהנסיעה הארוכה תהיה יעילה יותר. אוטובוס ישיר מעפולה לתל-אביב שהופך למאסף בהרצליה מאבד מכל ה"ישירות" שלו. זה נורא אנוכי לחשוב רק על עצמך, שעומד בתחנה בהרצליה ומחכה לאוטובוס לתל-אביב, אבל יש עוד אנשים בארץ וחלקם נוסעים כל הדרך מעפולה ולא בא להם לעצור בהרצליה כי דימו רוצה להגיע הביתה.

אני חושב שמה שדימו התכוון זה שבתחנות בהן ממילא האוטובוס עוצר ע"מ להוריד נוסעים, מדוע שלא תהיה זו גם תחנת עליה? יש לא מעט קוים כאלה, בעיקר בין עירוניים שיש להם מקטעים בתוך העיר שהם רק תחנות ירידה.

אני מניח שזה ע"מ לא להפוך אותם לקוים עירוניים, ומסכים עם הפיק.

ואוסיף עוד סוגיה מרגיזה - משום מה אי אפשר היה לסדר את התחנות ברחבי ת"א בסדר הגיוני, כך שקווים שנוסעים במסלולים דומים יעצרו באותן תחנות. אני מתכוון לכל מיני מקרים בהם התחנות מרוחקות 200 מ' אחת מהשניה, כך שצריך לנחש מי יגיע קודם.

באיזור אבן גבירול ארלוזורוב למשל, קוים 24 ו-25 עוצרים באותה תחנה אם נוסעים לכיוון צפון, אך לכיוון דרום יש כמה מאות מטרים בין התחנות. מסורבל ומטופש.

ותודה על שאר המידע שלא ציטטתי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אני חושב שמה שדימו התכוון זה שבתחנות בהן ממילא האוטובוס עוצר ע"מ להוריד נוסעים, מדוע שלא תהיה זו גם תחנת עליה? יש לא מעט קוים כאלה, בעיקר בין עירוניים שיש להם מקטעים בתוך העיר שהם רק תחנות ירידה.

אני מניח שזה ע"מ לא להפוך אותם לקוים עירוניים, ומסכים עם הפיק.

קליטה של נוסעים באוטובוס בין עירוני לוקחת בדרך כלל יותר זמן מקליטה של נוסעים באוטובוס עירוני. גם בגלל שהדלת צרה יותר וגם בגלל שמכשירי הכרטוס איטיים יותר. לכן מגדירים תחנות שהן הורדה בלבד ולפעמים האוטובוס בכלל לא נכנס אליהם, אם אף אחד לא מצלצל. זה חוסך זמן ומקצר את זמני הנסיעה.

בחלק מהמקרים יש בעיה של רישיונות. למשל, לאוטובוסים של אגד שמגיעים מאילת לתל אביב ועושים עצירה בבאר-שבע אסור לאסוף נוסעים למרות שהם עוצרים להפסקה ארוכה. הסיבה - הקווים מב"ש לת"א הם בזיכיון של מטרופולין/אגד תעבורה ולא של אגד, ככה שאסור לאגד על פי רישיון הקו להתחרות בהם. ככה שמעשית בקו 394 יש לך תחנת ירידה בבאר-שבע, אבל לא עלייה.

ואוסיף עוד סוגיה מרגיזה - משום מה אי אפשר היה לסדר את התחנות ברחבי ת"א בסדר הגיוני, כך שקווים שנוסעים במסלולים דומים יעצרו באותן תחנות. אני מתכוון לכל מיני מקרים בהם התחנות מרוחקות 200 מ' אחת מהשניה, כך שצריך לנחש מי יגיע קודם.

באיזור אבן גבירול ארלוזורוב למשל, קוים 24 ו-25 עוצרים באותה תחנה אם נוסעים לכיוון צפון, אך לכיוון דרום יש כמה מאות מטרים בין התחנות. מסורבל ומטופש.

יש היגיון בהפרדה בין תחנות של קווים, כשקיימת האפשרות, ובמיוחד בקווים עם תדירות גבוהה. כשמגיעים שני אוטובוסים לאותה התחנה, זאת כבר בעיה. אם אחד מהם הוא מפרקי זאת בעיה עוד יותר גדולה ואם במקרה יגיע גם שלישי, בכלל יש מסיבה שבדרך כלל נגמרת גם בחסימה של הצומת הסמוכה.

תראה מה קורה בתחנה שליד עזריאלי (בסמוך לבית ידיעות אחרונות), כשמגיעים לשם אוטובוס של דן, אוטובוס של אגד ואוטובוס של נתיב אקספרס. אחד חוסם את השני שחוסם את השלישי שחוסם נתיב נוסף, וזה לפני שהזכרנו את החאפרים במוניות השירות שנעמדים באמצע התחנה ומחכים לנוסעים כמו בז שמחכה לעכבר שדה.

לעומת זאת תראה מה קורה 500 מטר צפונה, בתחנות שעל נמיר ברכבת מרכז. שם יש לך רציף ארוך, עם הפרדה של 5-6 תחנות, ורק במקרים חריגים אין מקום לכל האוטובוסים שמגיעים בו"ז.

פורסם

אכן מוצר מחורבן.

לא נוסע בתחבורה ציבורית. אבל אחותי החלה ללמוד באוניברסיטה שנה שעברה והלכנו לעשות לה חופשי -סמסטריאלי או משהו כזה.

קודם כל מסתבר שצריך מאיזה שהיא סיבה מפגרת להגיע רק ל-2 מרכזים של אגד - תל אביב וירושלים.

למה לא בכל תחנה מרכזית?! :shock:

שעות הפתיחה באינטרנט מ-8 עד 15 או משהו כזה.

שהגענו - 2 פקידות מדברות ושותתות קפה. הפרענו להן - הן אמרו - לא. הנפקה רק מ-1. שאלתי למה? ולמה זה לא כתוב? ולמה כתוב באתר שהשעות הן מ-8 עד 15 - הן אמרו לי שהייתי צריך להתקשר לפני. :shock:

הלכתי לטייל שעתיים. חזרנו - אותן 2 פקידות ממקודם עכשיו אשכרה עובדות - והן גם תלו שלט גדול על הדלת - הנפקה - רק משעה 1. תהליך ארוך איטי ומסורבל.

פשוט בדיחה כל ההתנהלות הזאת. מתיש ומעצבן.

• תוכן חדש...