Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני נוהג כבר שנים ביונדאי אקסנט 2000 שעושה את העבודה, בדרך כלל בלי בעיות.

כל הזמן טיפלתי כמו שצריך במוסך המרכזי ושילמתי הרבה כסף, למרות שכל הרכב שווה 10000 ש"ח.

לאחרונה יש לי בעיה עם הגיר האוטומט, ההילוכים משתלבים רק לאחר כמה שניות ועם דפיקה חזקה.

אני מניח שזה הדרך של הגיר להגיד לי שהוא עשה את שלו ושצריך שיפוץ / החלפה, אבל זה עניין של כמה אלפי שקלים,

ואני מתלבט אם לא הגיע הזמן להחליף את האוטו וזהו.

שאלתי היא האם שווה להשקיע 5000-6000 ש"ח על הגיר או שעדיף כבר להוציא 60000 ש"ח על I20 משומשת?

שאלה שניה היא, אם כן לשפץ את הגיר, איפה? (בגוש דן) כי המוסך המרכזי שוחט במחירים. יש מוסך מומלץ וזול ליונדאי?

תודה!

פורסם

בפורום לא פעם ממליצים על ספי :

"גירים אוטומטיים צומת סגולה" שברח' דוד מרכוס 27 א.ת סגולה פ"ת, טל' 03-9303488 או ישירות לספי 052-3868964

עם זאת לא יצא לי לטפל אצלו בעצמי.

פורסם

תלוי במחיר. איך הגעת למחיר של 5-6 ?

בגדול אם אתה מרוצה מהרכב והגיר זה הדבר היליד שמפריע, והשיפוץ יפתור את הבעיה ויחזיק- הייתי הולך על שיפוץ.

פורסם

אם השקעת רבות על הרכב, אתה אוהב אותו , נוח לך איתו ואתה היית ממשיך עימו לעוד כמה שנים - מה זה משנה הערך שלו , גם אם יעלה 500 שקל , תשקיע בשיפוץ גיר והלאה.

אם אתה מרגיש שהוא עשה את שלו , ואתה קורץ לעבר I20 מנצנצת , התשובה ברורה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

למען האמת זאת דילמה לא קטנה. שורה תחתונה, אם יש לך את הכסף, תתקדם!

את הגיר ברכב שלך תשקם איכשהו...תחליף שמן (מקורי) +פילטר שמן ותוסיף תוסף טוב (תתייעץ עם בעל מקצוע)

ותעשה איתו טרייד-אין באחת מחברות הליסינג.

והמלצה שלי, בסכום שלך תלך על משהו יפני. אל תשפוך את הכסף סתם. אולי תתאמץ עוד קצת ותיקח טויוטה קורולה או הונדה סיוויק?

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
למען האמת זאת דילמה לא קטנה. שורה תחתונה, אם יש לך את הכסף, תתקדם!

את הגיר ברכב שלך תשקם איכשהו...תחליף שמן (מקורי) +פילטר שמן ותוסיף תוסף טוב (תתייעץ עם בעל מקצוע)

ותעשה איתו טרייד-אין באחת מחברות הליסינג.

והמלצה שלי, בסכום שלך תלך על משהו יפני. אל תשפוך את הכסף סתם. אולי תתאמץ עוד קצת ותיקח טויוטה קורולה או הונדה סיוויק?

אבל השאלה היא אם לא עדיף ללכת על שנתון יותר גבוה?

חוץ מזה, היונדאי שלי היתה מאד אמינה לאורך השנים ולכן אני רוצה יונדאי אבל אולי דברים השתנו ואני טועה?..

פורסם

יונדאי זה אכן רכב אמין ללא יותר מידי מחלות ותקלות. אני ממליץ לך תחילה לבצע החלפה מסודרת של שמן הגיר והפילטר שלו ואולי מי יודע הבעייה תיפחת לל משמעותית או תעלם לחלוטין.

פורסם
אבל השאלה היא אם לא עדיף ללכת על שנתון יותר גבוה?

חוץ מזה, היונדאי שלי היתה מאד אמינה לאורך השנים ולכן אני רוצה יונדאי אבל אולי דברים השתנו ואני טועה?..

הייתה לנו יונדאי כמו שלך, גם שנת 00'. היא הייתה דגם "אסטים". כל כך היינו מרוצים ממנה! עד שהלך הגיר... וגם החיישנים שלו... ואח"כ ( סמוך) המנוע... הפסדנו בו הרבה... עד שקנינו הונדה סיויק. היום אני מסתכל מהצד על היונדאי מהצד בחלחלה.

כמכונאי שעבד עד לפני כ 3 חודשים במוסך של חברת ליסינג במשך 5 שנים +. אני מכיר את כל המכוניות כל-כך טוב. היום יונדאי זה לא משהו. השיא של היונאי מבחינת אמינות היו האקסט 95'-96', והדגם שיש לך. ומאז והלאה, זה לא זה.

פורסם

כמכונאי שעבד עד לפני כ 3 חודשים במוסך של חברת ליסינג במשך 5 שנים +. אני מכיר את כל המכוניות כל-כך טוב. היום יונדאי זה לא משהו. השיא של היונאי מבחינת אמינות היו האקסט 95'-96', והדגם שיש לך. ומאז והלאה, זה לא זה.

יונדאי I30 לא אמינה לשיטתך,נכון ?

זה נכון כאשר מוסכים של חברות ליסינג מקבלות את הרכב הזה,ממלאות לו שמן לא מתאים (כזה שמתאים לאקסנט למשל)+מסנן שמן לא מקורי.ממשיכים ברכבים שהגיע הזמן /ק"מ להחליף שמן גיר ודוחפים לגיר שמן לא מתאים לדרישות היצרן-מינרלי ולא סינתטי וכך הורסים את הגיר.

אז מה הפלא,שאח"כ אנשים שקונים רכבים מליסינג עם ק"מ של 80,000-90,000 מתלוננים ? (תעשה חיפוש בפורום ותראה בעיות בגיר הזה שלא אמורות להיות בתחזוקה נכונה).

אצלי למשל הרכב נקנה מהרץ עם ק"מ נמוך מאוד (31,000),הרכב מהרגע שהגיע לידיי טופל בשמנים,מצתים ומסננים מקוריים בלבד וחוץ ממחלות ילדות אופייניות שהיו בעוד אקזמפלרים בדגם הזה אין ציוצים מהמנוע/גיר.

לפותח הנושא- צריך לבדוק מה הבעיה עם הגיר בדיוק,לקבל הצעת מחיר ולהחליט.

בגדול,שיפוץ גיר יכול להגיע ל-50% מעלות הרכב וצריך לשקול מבחינה כספית אם זה שווה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לפרטים יותר מידי. אני יכול לאחל לך הרבה הצלחה עם היונדאי.

בעניין החברה שקנית ממנה את הרכב, אני יכול לתת לך מילה שהם מתייחסים בכובד ראש לגבי השמנים וכל השאר ביד אחת עם היבואן. ממש קלה כבחמורה. ואין לך חשש.

ישנם מקרים ביונדאי (בכל הדגמים) שזה לא מה שמצופה מיצרן כזה. ושוב, אני לא רוצה להיכנס לפרטים. נסכם שזה לא רכב "מוביל".

ואגב, הלוואי שהבעיות יצוצו ב 80-90 אלף.

כמובן שיש דברים שתלויים בנהג ובאחזקה. ונהג פרטי לא נוהג ברכב שלו כמו נהג ליסנג ברכב ליסינג.

וזה מזכיר לי בדיחה שרצה בין נהגי הליסינג;

איזה רכב הוא הרכב שטח הכי טוב?

- רכב ליסינג...

• תוכן חדש...