Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפחות יצא לך התנסות בנהיגה בה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מצטער ויתרתי, מהתגבות כאן ומהתגובות של חבר'ה בעבודה (יש כאלה שהזמינו אלטו ואח"כ שידרגו למשהו קצת יותר גדול) הבנתי שלא כדאי לי. ויתרתי גם על נסיעת המבחן (גם עליה וגם על הספארק) לצערי בעיקר בגלל לחץ בזמן, זה היה לוקח כמה ימים שאין לי בגלל תחילת שנת הלימודים (אשתי חזרה לעבודה ואני חייב עוד רכב). ברור שזה אדיוטי להזמין רכב (עקרונית ל 3 שנים) אפילו בלי נסיעת מבחן אבל את האמת אין לי ממש ציפיות ואני לא מפונק אז אני אסתדר :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לפחות הסמל על ההגה יעזור לך קצת ״להרגיש בבית״:lol: :lol:

( וכשתגיע הביתה תשים את הספארק בבגאג של האימפלה ותסע להרגע)

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

:lol:

בינתיים עד שהספארק תגיע (כנראה רק עוד חודש), יש לי מאזדה 2 שכורה, אמנם נוסעת יפה ודווקא יש לה מנוע נחמד יחסית לגודל, אבל על ה Highway... אני מתגעגע לאימפלה :twisted::lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

משתתף בצערך על שיוט בבין עירוני על מזדה 2 אחרי רכב אמריקאי גדול זה לא כיף. מנוע יכול והוא אפילו שקט להפליא, אבל בידוד רעשים מכבישים מעייף מאוד ומושבים לא נוחים בנסיעה ארוכה גורמים לכאבי גב. בנוסף גיר שלא מגיב בשילוב מנוע לא גמיש.

ועכשיו תחשוב אם היית צריך לעשות את אותו המסלול על אלטו? :lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פותח השרשור כבר החליט. אבל אכתוב למתעניינים אחרים.

אני בעלים של אלטו ידנית למעלה משלוש שנים.

אני בטוח שגם האוטומטית לא תעכב את התנועה. יכולה להשתלב בכל מקום. נכון שעקיפה על כביש הערבה מצריכה שיקול דעת ויותר סבלנות מרכב "רגיל". אבל לא משהו דרמטי.

אכן הרכב מרגיש בבית בעיר ולא בדרך מהירה. אבל בשביל נסיעות בינעירוניות פה ושם אין שום בעיה.

כשקניתי לא היו אופציות אחרות במחירים שאפילו דומים.

היום יש חלופות מעניינות שאני לא מכיר אישית.

האלטו רק 3 כוכבי בטיחות שזה שיקול.

היום הייתי שוקל סיאט מי או אולי סופר מיני מוזלת.

פורסם
משתתף בצערך על שיוט בבין עירוני על מזדה 2 אחרי רכב אמריקאי גדול זה לא כיף. מנוע יכול והוא אפילו שקט להפליא, אבל בידוד רעשים מכבישים מעייף מאוד ומושבים לא נוחים בנסיעה ארוכה גורמים לכאבי גב. בנוסף גיר שלא מגיב בשילוב מנוע לא גמיש.

ועכשיו תחשוב אם היית צריך לעשות את אותו המסלול על אלטו? :lol:

בוא נגיד שעם המושבים אני עוד אסתדר כי זה יוצא סה"כ חצי שעה כל כיוון, אבל כן בידוד רעשים זה אחד ההבדלים העצומים, ומנסיון שלי על רכבים משפחתיים יותר (מאזדה 3, פוקוס, SX4, C4) גם שם ההבדל מהאימפלה מורגש מאוד. לדעתי זה אחד התחומים שיצרני הרכב צריכים לקחת לתשומת לב, לא יודע מה יש באימפלה מבחינת בידוד רעש אבל על ה Highway היא פשוט שקטה פי כמה. אני מניח שסל"ד נמוך יחסית יחד עם המרחק היחסי מהמנוע + מבנה הרכב (חומרים?) עושים את ההבדל...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

יוניסי - אתה מדבר על רכב אמריקאי שבנוי לנסיעה רכה על כבישים מהירים נוחים, לעומת רכבים קטנים יותר שבנויים לכבישים קצרים ותזזיתיים יותר.

חוץ מזה - אם אתה משליש את הסכום הנוסף של האימפלה בהשוואה למשפחתית סטנדרטית באותו גיל - כמה עשרות אלפי ש"ח ברכב צעיר - "מגיעה" לך תמורה, שחלקה בצורת בידוד רעשים ושיכוך מהמורות נוח יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לדעתי זה אחד התחומים שיצרני הרכב צריכים לקחת לתשומת לב

על זה נאמר: you get what you pay for

יצרני רכב יכולים להשקיע אינסוף בבידוד רעשים, כולל חלונות כפולים, מילוי חללים פנימיים בחומרי בידוד ועוד.

השאלה אם הלקוח מוכן לשלם על זה? זה יעלה משקל ומחיר הרכב בצורה מאוד משמעותית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן אני מבין לגמריי מה שאתם אומרים.

יש מכוניות מיני שמצטיינות בבידוד רעשים, נוחות ועידון. הספארק והאלטו הן לא העפרונות הכי חדים בקלמר מבחינה זו, בלשון המעטה..

השרשור הוא על אלטו וספארק אבל לידיעתך דווקא בקטע של בידוד הרעש אני מדבר ספציפית על מאזדה 2 (שנחשבת סופר-מיני "גדולה" יחסית תקנו אותי אם אני טועה) וגם באופן כללי על משפחתיות "רגילות" בכלל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז בסוף זאת ספארק ולא אלטו אבל בכל זאת, אתמול קיבלתי אותה אחרי חודש עם מאזדה 2 שכורה ולכן אני אשתמש במאזדה כרפרנס למרות שאין ממש תחרות כי מדובר בקטגוריות קצת שונות. אני חייב לציין שהופתעתי לטובה מהספארק ושהרכב נחמד מאוד סה"כ, הישיבה לא גרועה והייתי אומר בזהירות אפילו לא רעה בכלל (יותר נוחה מהמאזדה 2 לדעתי), סה"כ מרגיש דיי מרווח, לפחות בתא הקדמי, חוץ מזה שהקונסולה של הספידומטר יושבת ממש מול הפרצוף, קצת מוזר אבל לא נורא. הרכב נוסע דיי טוב, את האמת ציפיתי ליותר עגלה, אמנם לא כמו המאזדה 2 בכל זאת זה מנוע 1200, אבל כן הגעתי איתו ל 140-150 בלי בעיה, אתמול בירידה הגעתי איתו ל 170 :-P

בידוד רעשים לדעתי טוב יותר מהמאזדה 2, לא שקט במיוחד אבל סביר סה"כ גם במהירויות בינעירוניות גבוהות. גם הצבע נחמד, כחול קליל כזה יותר יפה לדעתי מהכחול החזק של הדגם הקודם. פחות יציבה מהמאזדה, על 140 בסיבובים המאזדה הרגישה יותר טוב, אולי בגלל שהספארק גבוהה קצת יחסית למימדים (או לפחות ככה היא נראית). גיר ידני כמובן ודווקא לא מפריע לי לנהוג ככה, הופתעתי מכך שהתרגלתי דיי מהר אחרי לא מעט שנים שנסעתי רק על אוטומט, הקלאץ' לדעתי קצת גבוה מידי וזה מפריע (למה עושים קלאץ' כל-כך גבוה??) אבל בסדר נסבול אותו.

יש אפשרות לעשות משהו בקשר לגובה של הקלאץ'? כמובן זה רכב של העבודה אז לא יודע אם אפשר לעשות שינויים קוסמטיים כאלו.

אה ויש גם חיישן אורות, לפחות משהו שמזכיר לי את האימפלה :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

עוד דוגמא לרוכש שהבין שמכוניות מיני נותנות הרבה יותר ממה שציפה בהתחלה.

וגם שמראה שהמעבר לידני הרבה יותר פשוט ממה שחושבים.

לגבי מיקום/גובה הקלאצ'.

יש רכבים בהם ניתן לשנות את הגובה ויש רכבים שלא. אני מומחה קטן אבל אם אני זוכר נכון את ההסבר של המוסכניק שלי אז אם מדובר בחיבור בכבל אפשר לבצע התאמות.

בכל אופן ברכב חדש יש להניח שמוטב לנסות להתרגל ואם לא אז לברר במוסך האם ניתן לבצע התאמות. או שאולי נקודת החיבור לא במקומה.

פורסם

הכל נכון רק שהרכב לא נקנה על ידי, זה רכב ליסינג והאמת שלקחתי אותו דווקא רק בגלל שהוא זול יחסית. יש לי עוד רכב בבית שאני חייב להחזיק באופן פרטי, אז העדפתי לקחת בליסינג משהו "מינימלי" כזה. בחרתי בספארק דווקא, בגלל שמבחינת מחיר (הליסינג) הוא עולה לי זול יותר מאלטו אוטומטית אבל עם מנוע 1200. גיר ידני הוא חיסרון עבורי אבל לא סוף העולם.

בקשר לקלאץ', שאלתי את קצין הרכב של החברה והוא אמר לי שאין מה לעשות עם זה. לא נורא גם כן לא סוף העולם, נתרגל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...