Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד.

שלום רב לכולם.

בשם חברים המתוסכלים מהתופעה, הייתי שמח לקבל רעיונות נוספים בעניין שיפור בצריכת הדלק.

לאחרונה אני ואחד החברים שלי (ששנינו מחזיקים מאזדה 323), למרות שעברנו טיפול קילומטרז' (מן הסתם כולל החלפת פלאגים ופילטרים), אנו חשים שהרכבים שלנו התחילו לזלול עוד יותר דלק.

ידוע לנו כבר הטיפים של: לרוקן את הבגאז', להאיץ ולבלום בצורה יותר מתונה, לחנות במקביל לרכבים בנסיעה אחורנית, שמירה על לחץ אוויר תקין, כיוון פרונט..

האם ידוע למישהו על מומחה (רצוי באיזור הצפון) למציאת פתרונות לשיפור צריכת הדלק, לא רק על מאזדה, אלא על כל רכב?

עם עליית מחירי הדלק, מה הפלא שהמשיח יגיע על-גבי חמור??

• ספונסר פורום
פורסם

בתור התחלה יש לוודא שהרכב תקין, לבצע בדיקת ארבע גזים ולבצע בדיקה של הממיר הקטליטי.

אפשר גם לנסות תוספי דלק שמשפרים את צריכת הדלק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=444252

פורסם

לאור העובדה שאני מתדלק בתחנות ותיקות, ולא מזמן שמתי תוסף של Liqui-Moly, לרוב אני נוסע בעיר ומגיע לי ל-1:7.

במשולב מגרד 1:10.

פורסם

איזה שנה הרכב?

אני מחזיק בלאנטיס 99 מנוע 1.8. אוטומט.

נוסע 90% בין עירוני באזור הררי. מזגן וכד'.

בודק אוויר פעם בשבועיים. צריכה ממוצעת לשנתיים וכמעט 50 אק"מ כמעט 1:12.

יש לי טבלה באקסל עם כל תדלוק...

הצריכה השתפרה פלאים לאחר מזיגת K44 מידי 5000 ק"מ. שיפור של 15% במקרה שלי.

פורסם

קרא פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=217877

לחנות במקביל לרכבים בנסיעה אחורנית

איך זה חוסך דלק?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

איך זה חוסך דלק?

מצטרף לשאלה :shock:

FWIW, הלנטרה 94 שהייתה לי עד לפני 3 שנים הייתה צורכת בערך 1/6.5 בעיר ו 1/9 בחוץ. 320K ק"מ אבל מנוע מפירוק במצב טוב ואחרי שיפוץ גיר, וזו הייתה הצריכה. יכול להיות שבדיעבד הייתה שם בעיה עם המד צעדים ואולי עוד המון בעיות אחרות, אבל לקראת הסוף כבר לא כזה ענין אותי. רכב 1600 בן יותר מ 15 שנה (וגם ככה לא נחשב חסכוני, לא הלנטרה שלי וכנראה גם לא המאזדה) כבר לא סוחב אותו דבר וכנראה שכדי להשיג בכל זאת מהירות סבירה אנחנו פשוט לוחצים יותר (גם אם לא מרגישים ממש) וזה בא לידי ביטוי בצריכת דלק.

1/7 בעיר זה לא כזה נורא לרכב 1600 אוטומט בן 15+, שים לב שיש כאן רכבים הרבה יותר חדשים שמדווחים לעיתים על צריכה עירונית לא רחוקה מזה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לפי האתר זה תצרוכת סבירה

אני סוזוקי בלנו 97 אוטומטית עושה קרוב 1:13 והאתר רושם 1:12.35

עכשיו לאתר יש סטיה כלשהי אבל לפי הבנתי מקריאת בפורום בנושא המאזדה זה הצריכה המומצעת שלה.

פורסם
האם ייתכן ששני רכבים זהים ישיגו צריכת דלק שונה?

ברור אחי במיקרה של רכב משומש כל אחד מתייחס לרכב בצורה שונה ומשם גם צריכת הדלק השונה, מה שכן שתי רכבים חדשים יצרכו אותה כמות דלק)

פורסם

דבר נוסף שאתה יכול לעשות היא לשייט במהירות נמוכה.

הכל טוב ויפה להאיץ רגוע אבל אם תשייט ב140 מובטחת לך צריכה גבוהה.

אני ביונדאי לנטרה 1.8 אוטומטית עם 260,000 עושה 1 ל12 משולב עם מזגן דולק 90% מהזמן.

הטריק האצה רגועה, לעזוב את הגז הרבה לפני עצירה או האטה(כאשר ניתן לצפות מראש כמובן), ומהירות שיוט של כ85 קמש.

בהחלט צריך הרבה סבלנות לזה אבל זה שווה את זה.

אני מוציא באופן קבוע 2 קילומטר יותר על כל ליטר בהשוואה לנהג הקודם, כמעט 100 ק"מ הבדל למיכל.

• תוכן חדש...