Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז קניתי חיפושית שנת 1962

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל התחיל לפני שלוש שנים

בדרך לעבודה, הלכתי ברגל ואז ראיתי אותה.. חיפושית ישנה מוזנחת ולא מטופחת

כאוהב חיפושיות זיהיתי את הטמבונים עם הקשתות, מכסה המנוע האליפסי.. ופנס תאורה למספר בצורה ביצתית

הבנתי שהיא מתחת ל1963 אבל מה היא עושה בצורה כזאת?

אז השארתי פתק לבעל הרכב שאני מעוניין לקנות ממנו את הרכב, אני אוהב חיפושיות ורוצה לשחזר אותה למצב נסיעה מכובד.

ראיתי כי הפתק נעלם אז השארתי עוד אחד, עוד אחד, ועוד אחד בהפרשים של מספר שבועות

לאחר מכן, זה קרה!

הבעלים מתקשר אליי ושואל "אתה זה שרוצה את החיפושית שלי?"

בחיוך תמימי אמרתי שכן, הוא הסביר לי שזאת החיפושית האהובה שלו והזמין אותי אליו הביתה לקפה

הגעתי אליו הביתה, ישבנו על קפה ועוגה טובה ושם הבנתי כי מדובר בקשיש בשנות ה90 לחייו שרכש בעצמו את החיפושית בשנת 1962

לא האמנתי אבל אני מתעסק עם רכב יד ראשונה מעורך דין!

הקשיש סיפר לי על הרכב, כמה אוהב אותו וכמה שהוא אוהב את הרכב אבל מסרב למכור

אבל המחיר שנתתי לו (6 אלף) עבור הגרוטאה שזרוקה לו בחניית הבניין אולי זאת מציאה.. אבל הקשיש סרב.

נפרדנו בנימוס והלכתי לדרכי

כעבור כשלוש שנים קיבלתי טלפון

"הלו שלום! אתה הבחור שרצה לקנות את החיפושית?"

אני- "כן"

בצד השני" מדבר הבן של X אבא שלי נפטר לפני חצי שנה ומצאנו את הפתקים שלך עם הטלפון שאתה רצית את האוטו"

אני לא מאמין למשמע אוזניי אבל אני מבין שמישהו רוצה לזרוק את הגרוטאה..

הגעתי לרחיבה, שכונה ותיקה בירושלים ששם שכבה לה החיפושית 8 שנים

הבן של X סיפר לי כמה אבא שלו אהב את הרכב הזה, כמה לא רצה להפרד ממנו תמורת כל סכום שבעולם

ואפילו סיפר שהיה ילד, שטף את החיפושית כל שישי עבור שכר טרחה של חצי לירה!

הרכב היה בכל מקום בארץ, ולפני 8 שנים האבא כבר הבין ששנות השמונים לחייו מקשים עליו בנסיעות היום יומיות שלו עם הרכב הישן

ולכן האב, עורך דין במקצועו החליט לפרוש מעולם הנהיגה אבל בחצי שנה הראשונה לא ויתר ופעם בשבוע הניע את הרכב ועשה לה סיבוב קטן בשכונה

לאחר תקופה קצרה הרכב הגיע לחניה של הבניין במקום מוסתר מהכביש הראשי ומקום שבאמת לא רואים.

היו מספר הצעות לקניית החיפושית אבל כולם נדחו על הסף!

אני קיבלתי את הזכות הראשונית לקניית החיפושית שכן המכתבים שהשארתי לאב ריגשו את האב ונשמרו אצל האב בצורה מדהימה תוך כדי פירוט שהאב כותב על תאריך המפגש ומה נאמר במפגש ביננו בצורה פרטנית ביותר

ולכן הבן לא נשאר אדיש והחליט שבמקום להעיף את הרכב כגרוטאה לפני שטס הביתה ללוס אנגלס אז למכור לי אותה.

תוך כדי שאני בוחן את הרכב ובודק מספר מנוע ושילדה השכנים קופצים משמחה ולא מאמינים שמישהו הולך לקחת את הגרוטאה הזאת מהבניין שלהם!

השכנים לא הבינו איך אני עוד מעז להתרגש ולשבת ברכב עם ריח שיערות הסוס הישנות ופשוט להנות!

אחרי שהבן הכין תעודת פטירה וכל המסמכים אז היום כבר הועבר בעלות... אה כן הרכב עם חמש ספרות!!

הכל מקורי כולל רדיו, שפריצר, ג'ק ריפודים ועוד!!

מחר קבעתי עם הגרר בצהריים, נלך לקחת את האוטו ונעביר אותו ליד הבית שלי ששם יקבל טיפול מסור ואוהב אחרי 8 שנות שינה!

יש עבודה רבה, פחחות, החזרת מנוע לחיים ועוד ועוד..

בסיכום

אני הבעלים החוקיים של חיפושית שנת 1962 יד ראשונה מעורך דין איזה אושר!!!!

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואוו!!!:shock: :shock:

מחכה בקוצר רוח לתהליך השיפוץ!

שאלה שקצת מסקרנת אותי, מקווה שלא חודרנית מדיי- הרכב נמכר באותה הצעה שהוצעה לאב?

Citroen Xsara sx 2000 TD1.9

VW Golf Mk2 1991 1.6

Rat is not a crime!

פורסם
ואוו!!!:shock: :shock:

מחכה בקוצר רוח לתהליך השיפוץ!

שאלה שקצת מסקרנת אותי, מקווה שלא חודרנית מדיי- הרכב נמכר באותה הצעה שהוצעה לאב?

בכיף..

שכחתי לציין

בסוף הרכב נמכר ב5 אלף שקל, אחרי ששכנעתי את הבחור שאני סטודנט תפרן ושיעלה לי עוד הרבה כסף הגרירה 8)

פורסם

סיפור מדהים ורכב נדיר ביותר (חיפושית עם 5 ספרות)

תכין 20-30 אלף ₪ לשיפוץ יסודי.

בהצלחה ותתחדש והכי חשוב שמור עליה מגניבות!!

אם אין לך חניה סגורה, לא הייתי מתחיל שיפוץ.

פורסם

אז לכל מי שלא מכיר אותי..

אני כיום עם חיפושית שנת 68 יפיפה וחמודה שמשרתת אותי מידי יום

הגנות עליה יש ויש שלא נפרט כאן.

בעבר היה אצלנו רכב נוסף שהבאנו אותו גם במקרה לגמרי שנת 1964

הרכב היה במצב לא מקורי ולא מדהים

לקחנו את הרכב ועבדנו עליו שעות על גבי שעות והבאנו אותו למצב תצוגה מה שבסוף היה טעות איומה!! (פרטים בהמשך)

הבאנו חלקים מכל קצוות העולם, חברים הביאו חלקים במזוודות, הבאנו מאיביי, מטיולים באירופה ועוד..

הרכב היה בחוסר שימוש ולכן הגיע לאח של חבר שלקח אותו ללימודיו בצפון הרחוק למשך כל התואר

הרכב שירת אותו בצורה מדהימה, במשך שלוש שנים!

הרכב חזר עם סיום הלימודים הביתה לירושלים ונגנב כעבור שלוש שעות!

הרכב לא היה מוגן ולא כלום... טעות של אחיו של החבר והרכב נעלם..

בסופו של דבר הרכב נמצא בבית לחם אבל לא הצלחנו להביא את הרכב חזרה

כך הרכב היה נראה לפני השיפוץ

5202d50473742.jpg

פורסם

וככה היה אחרי השיפוץ באחד השבתות בקיבוץ

5202d54e31d0f.jpg

5202d54e33d84.jpg

5202d54e3542f.jpg

5202d54e37ce7.jpg

זה לימד אותנו טוב טוב

אין שיפוץ ברמת תצוגה וההגנה תהיה מירבית ומיטבית וכמובן סודית ביותר!

פורסם

זכית, אני מכיר את הרכב וגם אני השארתי לו פתקים על החלון, המכה מאחור נעשתה בתקופה האחרונה

לצערי וגם זה לא שיכנע אותו למכור את הרכב, האיש ז"ל היה מדהים וצלול יהיה זכרו ברוך! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שמח לשמוע שהיא הגיעה לידיים טובות

בהצלחה בשיפוץ ואל תשכח לעדכן

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:

• תוכן חדש...