Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מאמין שאני כותב את זה, אבל בין שתי הבחירות - הייתי בוחר ברנו.

אם אתה מודאג מירידת הערך, אני לא חושב שלסקודה תהיה שמירת ערך יותר טובה, ובכל מקרה אוטו זה לא תכנית חסכון. אוטו זה הוצאה.

השאלה מי תצנח יותר....

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מציע לך להיכנס ליד2, לנסות למצוא פלואנס דיזל מ2010-2011, ואם תמצא אחת עם קילומטראז של עד 30 אלף ק"מ ממוצע בשנה, ועם מחיר מבוקש של פחות מהמחירון של לוי יצחק- אז תודיע לי.

רמז: אין חיה כזו. פלואנס דיזל עם נתונים טובים תימכר מהר ומעל למחירון. לראיה- שכן שלי החזיק בפלואנס מסוף 2010 (מחירון 95 אלף, אם אני לא טועה), כך שהיא שימשה אותו שנתיים וחצי, ועשתה 80 אלף ק"מ. הרכב נמכר למחרת ב101 אלף (6 אלף מעל המחירון!). סה"כ בשורה התחתונה האיבוד הערך הוא 10% לשנה.

עד עכשיו, המנוע והגיר שלה הוכיחו את עצמם באמינות, ואודה בכך- כאחד שמחזיק בVW עם מנוע 1.9 דיזל: כל מי ששואל אותי, אני מציע לו להתרחק ממנועי ה1.6TDI החדשים של VW (שמעתי מספיק תלונות עליהם מחברי המושב) וללכת על רנו (חברים אחרים שמהללים אותו, בנוחות, בשקט יחסי, בגמישות טובה יותר, ובצריכה עדיפה בהרבה מזה של VW).

עוד נקודה שתשחק לטובתה של רנו בנושא הסחירות, לדעתי, זה האמינות היחסית של הגיר.

איך אומרים? ליצור סטיגמה לוקח 15 שניות, לנפץ אותה לוקח 15 שנים. לבינתיים נראה שרנו הצליחה לנפץ יחסית את סטיגמת האמינות הלקויה, ומנגד, VW יצרו לעצמם שם רע מאוד בגלל הגיר DSG שלהם. אפילו שהם תיקנו וכו', אבל מה לעשות, צ'מפיון לא השכילו לטפל מהר בבעיה ומרחו לקוחות, שבתורם הרימו צעקה, נהיה רעש תקשורתי, והנזק התדמיתי כבר נוצר.

אני אישית, ועוד כמה וכמה מאלה שאני מכיר ושאר קרובי משפחתי, לא ממש השתכנענו שהבעיה באמת נפתרה מצידם של VW, ומתכוונים לחכות מס' שנים עד שניווכח בזה. לא בא לנו להיות שפני ניסיונות, ואל תשכח שאלה שכן אכפת להם הם אלה שקונים יד2, ז"א קונים רכב שכבר לא באחריות, כך שהבירור וחשיבות עניין האמינות גדלה משמעותית מהמצב אצלך, למשל, או כמו אצל שאר רוכשי רכב חדש, שמכוסים באחריות.

תוסיף לזה את השיפור בשירות של קרסו (כך הבנתי מבעלי רנו שבמושב), ומנגד את השירות המופלא לעילא לעילא של צ'מפיון, כ"כ טוב עד שהשערות סומרות לך.

למען הסר ספק, אני חובב VW מושבע, ואני מצר על דרכם האחרונה שדירדרה אותם (יחסית לימי ה1.9TDI) לרעה, וכך גם שאר בני משפחתי (שבסה"כ מחזיקה 7 רכבי קונצרן VW), ועוד מעל ל40% מחברי המושב שמחזיקים או באוקטביה/ ג'טה/ פלואנס דיזל. אלה שעם 1.9TDI שעם גיר DSG6 או ידני מהללים, וכן כך גם בעלי ה1.5DCI של רנו, אל מול בעלי ה1.6TDI שפחות מרוצים מהמנוע, ומקללים מרה את הגיר DSG7 (אם כי ראוי לציין שנהיה שיפור מאז החלפת המצמדים, אבל הטראומה אצלם עדיין קיימת).

בשורה התחתונה, כבודה של הראפיד במקומה מונח, אבל עושה רושם שרנו תהיה מוצלחת יותר בכל פרמטר אפשרי.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
השאלה מי תצנח יותר....

אתה יודע למי ניתנה הנבואה??

רכב זו הוצאה ולא תוכנית חיסכון, אם עדין לא הבנת זאת אתה בבעיה.

אם ניבוי יריגת ערך זה מה שמטריד אותך תחשוב על קנית רכב משומש , כלכלית זה נכון יותר מקנית רכב חדש.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם כל כך מפריע לך האיכות חומרים בראפיד אני מציע לך לא להסתכל לכיוון שלה בכלל, אלא אם יש לך זמן לחכות לסוף השנה ששם תיהיה מתיחת פנים וסקודה פשוט שינו את כל מה שאתה לא מרוצה ממנו לדוגמא : מושבים, חומרי ונראות קונסולה, 4 ח"ח עם מרים שמשות, אופציה לקסנונים ועוד.

אגב רכב המבחן של ראפיד באתרים השונים בארץ מגיע עם סאן רוף (לפי התמונות) מוזר שלא הציעו לי את זה אפילו.

בכל מקרה אני שמח בחלקי וטוב לי עם הרכב שלי, אין לי תלונות, לא בא לנחם את עצמי.

עד כמה כבר גרוע יכולים להיות 4 כוכבי בטיחות? הייתי כבר הולך על הרנו, ראפיד זה חרא אוטו

פורסם

ברנו המנוע מצוין ! וגם יהיה חסכוני יותר בודאות .

החיסרון לדעתי :

רכב גדול חיצונית .

תא מיטען לא יעיל כמו ברפיד !

ומה שהציק לי הכי הרבה זה הבליטה בפלסטיק היכן שברך ימין נימצאת.

זה לוחץ ומציק , לי בכול מיקרה.

הבחירה שלי היתה הטולדו עסקה מוצלחת יותר מהרפיד .

LIOR RR

פורסם
אם כל כך מפריע לך האיכות חומרים בראפיד אני מציע לך לא להסתכל לכיוון שלה בכלל, אלא אם יש לך זמן לחכות לסוף השנה ששם תיהיה מתיחת פנים וסקודה פשוט שינו את כל מה שאתה לא מרוצה ממנו לדוגמא : מושבים, חומרי ונראות קונסולה, 4 ח"ח עם מרים שמשות, אופציה לקסנונים ועוד.

אגב רכב המבחן של ראפיד באתרים השונים בארץ מגיע עם סאן רוף (לפי התמונות) מוזר שלא הציעו לי את זה אפילו.

בכל מקרה אני שמח בחלקי וטוב לי עם הרכב שלי, אין לי תלונות, לא בא לנחם את עצמי.

עד כמה כבר גרוע יכולים להיות 4 כוכבי בטיחות? הייתי כבר הולך על הרנו, ראפיד זה חרא אוטו

לפי סקודה הראפיד המדוברת תושק רק באמצע 2014 ותגיע לסוכנות לקראת קיץ 2014.

לא הציעו לי סאנרוף ואני כרגע במשא ומתן מול סקודה בנוגע למחיר.

אני לא אשקר לך, אם ההצעה של סקודה תהיה זולה ב 7000-8000 ש"ח אני מוכן "להמר עליה"

לא ילך - נחליף

פורסם

אני מאוד מוטרד מעניין הבטיחות.

לרכב קיימות כמה גירסאות. רק הגירסא של בטרפלייס עברה מבחן ריסוק וקיבלה 4 כוכבים.

בחברה טוענים שהגירסא שאני רוצה לקנות זהה לרנו מגאן שעברה מבחן וקיבלה 5 כוכבים.

יש מקור שיכול להגיד בוודאות ?

פורסם
:shock:

זהו, שרנו טוענים שאת ה-4 כוכבים קיבלה הגירס אשל בטרפלייס שכנראה היו בה שינויים אחרים,

ומאחר והפלואנס המוצעת הזהה לרנו מגאן שקיבלה 5 כוכבים, זה מה שקובע.

מישהו מכיר את הסיפור?

אני כותב רק את מה שאני יודע. בשני מבחנים לפלואנס, אחד של NCAP אירופה לפלואנס Z.E ואחד של NCAP דרום אמריקה לפלואנס בנזין, הפלואנס השיגה ציון של 4 כוכבים (בדרום אמריקה זה מבחן חזיתי בלבד, אך הזהה לזה האירופאי).

פורסם
אני כותב רק את מה שאני יודע. בשני מבחנים לפלואנס, אחד של NCAP אירופה לפלואנס Z.E ואחד של NCAP דרום אמריקה לפלואנס בנזין, הפלואנס השיגה ציון של 4 כוכבים (בדרום אמריקה זה מבחן חזיתי בלבד, אך הזהה לזה האירופאי).

מה שאומר בעצם שרוב הסיכויים שגם גירסאת הדיזל היא 4 כוכבים ?

פורסם
מה שאומר בעצם שרוב הסיכויים שגם גירסאת הדיזל היא 4 כוכבים ?

בוודאות? אף אחד כיום לא יכול להוכיח מה ציון הבטיחות שהפלואנס המיוצרת בטורקיה תקבל במבחני ריסוק. ברנו אכן טוענים שהפלואנס הטורקית לא זהה לזו הדרום אמריקאית ושרמת הבטיחות שלה צריכה להיות זהה לזו של המגאן האירופאית.

בהקשר רחב יותר, כבר הוכח שרוב יצרני הרכב מתכננים את בטיחות כלי הרכב בהתאם למבחני הריסוק ולא מעבר לכך.

פורסם
בוודאות? אף אחד כיום לא יכול להוכיח מה ציון הבטיחות שהפלואנס המיוצרת בטורקיה תקבל במבחני ריסוק. ברנו אכן טוענים שהפלואנס הטורקית לא זהה לזו הדרום אמריקאית ושרמת הבטיחות שלה צריכה להיות זהה לזו של המגאן האירופאית.

בהקשר רחב יותר, כבר הוכח שרוב יצרני הרכב מתכננים את בטיחות כלי הרכב בהתאם למבחני הריסוק ולא מעבר לכך.

עכשיו תפסתי למטה בחור שנוהג על פלואנס 1.5 טורבו דיזל.

הוא טוען שהמושבים נוחים, הרכב מאוד חסכוני.

ועם זאת- כשהמזגן עובד בטמפרטורה הכי גבוהה - הוא לא מספיק חזק, על אחת כמה וכמה כשיש יותר מנוסע אחד ברכב.

סתם קטע הזוי שקרה לנהג הזה ספציפית - אחרי 4 ימים של שימוש ברכב עלה לו עשן מהמכסה מנוע.

נוסיף לזה את מבחן הבטיחות שעברה הגירסא החשמלית: "כריות האוויר לא מנעו מראש הנהג לפגוע בדבורד בזמן תאונה"

אז כנראה שאלך על הראפיד.

פורסם
עכשיו תפסתי למטה בחור שנוהג על פלואנס 1.5 טורבו דיזל.

הוא טוען שהמושבים נוחים, הרכב מאוד חסכוני.

ועם זאת- כשהמזגן עובד בטמפרטורה הכי גבוהה - הוא לא מספיק חזק, על אחת כמה וכמה כשיש יותר מנוסע אחד ברכב.

סתם קטע הזוי שקרה לנהג הזה ספציפית - אחרי 4 ימים של שימוש ברכב עלה לו עשן מהמכסה מנוע.

נוסיף לזה את מבחן הבטיחות שעברה הגירסא החשמלית: "כריות האוויר לא מנעו מראש הנהג לפגוע בדבורד בזמן תאונה"

אז כנראה שאלך על הראפיד.

בדיוק ככה צריך להחליט על קנית רכב מפגישה עם מישהו אשר נוהג על הרכב ומספר סיפורי בדים.

הפלואנס ברשותי 3 שבועות אשר במהלכם כיסיתי כבר 3200 ק"מ, המזגן מעולה ומקרר ללא בעיה, הרכב לא מתקשה לשנע 5 אנשים בוגרים עם מזגן במלוא העוצמה, השילוב של מנוע / גיר מעולה והרכב אינו מתקשה לבצע את הנדרש ללא בעיה.

כל השישור הזה הזוי ובמיוחד דרך קבלת ההחלטה שלך , מסיפור סתמי של מישהו שאינך מכיר, מקווה שאת שאר ההחלטות שלך אתה מקבל בצורה מושכלת יותר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
בדיוק ככה צריך להחליט על קנית רכב מפגישה עם מישהו אשר נוהג על הרכב ומספר סיפורי בדים.

הפלואנס ברשותי 3 שבועות אשר במהלכם כיסיתי כבר 3200 ק"מ, המזגן מעולה ומקרר ללא בעיה, הרכב לא מתקשה לשנע 5 אנשים בוגרים עם מזגן במלוא העוצמה, השילוב של מנוע / גיר מעולה והרכב אינו מתקשה לבצע את הנדרש ללא בעיה.

כל השישור הזה הזוי ובמיוחד דרך קבלת ההחלטה שלך , מסיפור סתמי של מישהו שאינך מכיר, מקווה שאת שאר ההחלטות שלך אתה מקבל בצורה מושכלת יותר.

ה"מישהו" הזה שכן שלי כבר למעלה מ 12 שנה.

הוא קיבל את הרכב מהחברה ואין לו שום אינטרס לשכנע אותי לשלילה או לחיוב.

מה המחיר הכי נמוך שהצלחת לקבל על הפלואנס במעמד הרכישה?

• תוכן חדש...