Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זמן רב מטריד אותי הנושא הזה:

למה אחרי שממלאים מיכל דלק מלא הרכב מרגיש יותר נמרץ וזריז?

למה שהמיכל מגיע לסיומו הרכב עצל ואיטי יותר בתגובות המצערת שלו?

בעבר העליתי כבר כאן בפורום את הנושא והתשובה שקיבלתי מכולם שלכולם זה מרגיש ככה אבל זה הכל בראש, פנטומים, אשליות ותחושות בטן לא מבוססות.

בניסיון לקבל תשובה קצת יותר טובה לתופעה התייעצתי עם חבר בעל תואר שני בפיזיקה.

ההבנה שלי היא שזה קשור לדלק מכיוון שהוא המשתנה בסיפור (כשממלאים את המיכל וכאשר הוא מתרוקן) ולכן תיארתי לו את התופעה והראיתי לו שרטוט של מיכל דלק.

לא לקח לו יותר מידי זמן והוא הגה רעיון:

מכיוון שמשאבת הדלק יושבת בתחתית מיכל הדלק (ממה שהבנתי, לצורך קירור) היא נתונה באופן תמידי ללחץ "הידרוסטטי" אבל מכיוון שהמיכל משנה את תכולתו הלחץ אינו קבוע ולכן התפוקה של המשאבה משתנה איתו.

למה?

כי ככל שעצם נמצא בעומק רב יותר בתוך נוזל הלחץ ההידרוסטטי שלו גובר (ע"פ נוסחא שהוא הראה לי ולא כל-כך הבנתי אותה).

הוא גם הסביר שזה גם הבסיס להידראוליקה.

על העצם שנמצא בתחתית מופעל כל המשקל של הנוזל שמעליו ולכן ככל שיעמיק יותר הלחץ יגבר - או במקרה שלנו, ככל שהמיכל מלא יותר המשאבה נתונה ליותר לחץ.

מכיוון שאף אחד מאיתנו לא ידע להסביר את המכניקה של המשאבה עצמה הוא סבר שהמהנדסים שתיכננו אותה תיכננו אותה לעבוד בכל לחץ מהכי גבוה שיש במיכל ועד להכי נמוך אבל גם ציין שהמשאבה נדרשת לעבוד בצורה הרבה יותר קשה כאשר המיכל כמעט ריק ומכאן הסיק שזה השינוי המורגש בתחושה.

זאת תיאוריה שלו בלבד והייתי שמח לשמוע מה אתם חושבים מכיוון שלא אני ולא הוא מבינים מספיק את הטכנולוגיה עצמה ואיך היא עובדת בכדי לאמת את הסברה.

מצד שני, אם זאת שטות גמורה, גם אשמח לדעת בכדי ללכת ולמחוץ את האגו של החבר :lol:

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תופעה מוכרת וידועה אצל מי שאצלו הרכב זה יותר מ"פח וארבעה גלגלים", המכונית מרגישה שאוהבים אותה וגומלת לך על תדלוק\ שטיפה\ טיפול.

(תכף יגיבו בעלי רכבי האספנות, שם התופעה מוכרת מאוד).

נ.ב. איך אתה מרגיש שאתה מגלה דפיקה חדשה ברכב לא עלינו ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אני מרגיש את אותה תופעה גם ברכבים של העבודה שאני ממש שונא, מתעלל בהם ומידי פעם תורם לדפיקות שעליהן.

העליתי את הנושא כדי לנסות לאמת או לשלול את ההסבר הפיזקלי שהוצע ולא מיתוסים על ניתוחים פסיכואנליטיים של אוהבי רכב (למרות שאני מודה שקשה להמנע מלהיגרר לזה שוב)

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
תופעה מוכרת וידועה אצל מי שאצלו הרכב זה יותר מ"פח וארבעה גלגלים", המכונית מרגישה שאוהבים אותה וגומלת לך על תדלוק\ שטיפה\ טיפול.

(תכף יגיבו בעלי רכבי האספנות, שם התופעה מוכרת מאוד).

נ.ב. איך אתה מרגיש שאתה מגלה דפיקה חדשה ברכב לא עלינו ?

רץ לפורום דיטיילינג.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

בהחלט תופעה אמיתית אשר מורגשת מאוד ברכבים ישנים יותר, ברכבים החדשים המשאבות כנראה מהונדסות יותר טוב ולכן זה פחות מורגש

פורסם

אין קשר. לא מבחינת לחץ ולא טמפרטורה. כל עוד יש דלק שעובר דרך המשאבה היא מתקררת באותו גרדיאנט.

משאבה יוצרת לחץ. לא משנה מה הלחץ של הנוזל הנכנס אליה, היא מוציאה החוצה נוזל בספיקה מסוימת כתלות בלחיצת הדוושה וממש לא בתלות ה"לחץ" עליה שאני בספק גדול אם הוא משתנה במידה ניכרת כתלות בנפח הנוזל במיכל.

פסיכולוגי.

Renault clio RT 1994

פורסם

הלחץ תלוי אך ורק בגובה הנוזל ובצמיגותו (יש תלות נוספת אבל לא נכנס לזה ... ). אין קשר בין כמות הדלק במיכל אלא רק בגובה ממנו למשאבה .

לצורך המחשה : הלחץ בתחתית צינור דק שגובהו 1 מטר והוא מלא במים שווה בידיוק ללחץ בעומק 1 מטר באוקיינוס למשל .

שיעור קצר בהידרוסטטיקה ....

יכול להיות שבמכוניות ישנות הנדסת האנוש היתה פחות טובה והמשאבה שאבה דלק כתלות בלחץ מסויים. במכוניות חדשות אני לא מאמין שיש כל השפעה ... רק פסיכולוגית אולי .

פורסם

ניתן להניח בוודאות שהפתח במיכל הדלק דרכו הדלק זורם נמצא בתחתית (שאם לא כך, אז תמיד יישאר דלק "מבוזבז" בתחתית שלא יעשה בו שימוש).

ככל שמופעל על הדלק הזה יותר לחץ כך הוא "שואף לצאת" דרך החור הזה מהר יותר, ומה מפעיל עליו את הלחץ המדובר? שאר הדלק שנמצא מעליו. כך שאם המיכל מלא יופעל על הדלק שבתחתית המיכל יותר לחץ מהמצב בו המיכל ריק יותר.

ובצורה הפשטנית ביותר (ממש על קצה המזלג) כל מה שהלחיצה שלנו על הגז עושה זה לאפשר זרימה של דלק מהמיכל למנוע.

וכולנו יודעים שכאשר זורם יותר דלק למנוע אז תערובת הגזים (אויר-דלק) עשירה יותר בדלק וכתוצאה מכך מפיקה יותר כח למנוע.

אפשר להסביר את הפסקה הראשונה שלי עם נוסחה פשוטה אבל תיארתי לעצמי שזה לא יעניין אף אחד, אם יהיה עניין אני אסביר.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

גם אני מרגיש את השינוי הזה

אני דווקא משליך את זה לכיוון התלקחות של הדלק

כאשר אתה ממלא מיכל מלא ("נוזל טרי") עוד לא התאדה כלום ממנו אז המנוע מגיב מצוין

וכאשר נשאר לך מעט דלק עברו כמה ימים אז מעט מהדלק התאדה והוא פחות מתלקח כמו שהוא "טרי" כביכול

כאילו האוקטן נמוך מעט

זו התחושה שלי (הסבר צולע אבל לא עולה לי הסבר יותר טוב):roll:

פורסם

אתם מודעים לעובדה שמשאבה מוציאה הספק קבוע (כמובן עם סטייה מסויימת) ללא תלות במצב המצערת ורק ליד המנוע מתבצע "חלוקה" של הדלק לפי מצב המצערת, משאבה מקבלת מתח קבוע של 12V/24V

פורסם
אתם מודעים לעובדה שמשאבה מוציאה הספק קבוע (כמובן עם סטייה מסויימת) ללא תלות במצב המצערת ורק ליד המנוע מתבצע "חלוקה" של הדלק לפי מצב המצערת, משאבה מקבלת מתח קבוע של 12V/24V

אתה צודק, אך אם תיקח בקבוק מלא מים ותהפוך אותו- יצאו מים בקצב מסויים.

אם תהפוך את אותו הבקבוק וגם תלחץ עליו עם היד שלך ("תסחט" אותו)- המים יצאו הרבה יותר מהר.

אז תפקיד המשאבה הוא אכל לווסת את מעבר הדלק מהמיכל למנוע, ובגלל זה ההבדל הוא יחסית קטן

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.

• תוכן חדש...