Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע בקדתי מכונית דייהטסו סיריון (בדיקה לפני לפני רכישה)

מצאתי ליקויים במערכת הבלמים "רעידות בזמן בלימה" , בסך הכל הרכב היה מומלץ לקניה, כעבור יומיים חזר אלי הלקוח עם הסיריון ובפיו טענות על מערכת הבלמים "משאבת הבלמים המרכזית פגומה" אמר "איך שחררת את הרכב כך ? אתה אמרת לי שיש רעידות בבלמים ולא ציינת שגם המשאבה פגומה ! , מחיר המשאבה היא1000 ש"ח ואתה אדון דוד תשלם את הכסף" סוף ציטוט. בדקתי את הבלמים... של המכונית ומצאתי כי הדוושה שוקעת , בזמן שאני בדקתי את הרכב לפני שהלקוח רכש אותה הדוושה הייתה גבוהה ולא שקעה. שאלתי את הלקוח האם מישהו נגע במערכת הבלמים ? , הלקוח ענה לי שמוסך בדימונה החליף רפידות (דיסקיות) בלם והוציא אוויר. בקשתי לדבר עם המוסכניק שלו , דברתי עם המוסכניק וגם הוא אמר לי "הכיצד לא עלית על המשאבה הפגומה?". אמרתי למוסכניק מדוע הייתה חייב להוציא אוויר מהבלמים כאשר החלפת רק דיסקיות ? , אמרתי לו האם הוציא אוויר בעזרת סורק (סקנר) ? , הוא ענה לי "לא צריך סקנר בשביל להוציא אוויר" , אמרתי למכונאי " כאשר יש ABS חובה להעזר בתוכנה שמסייעת לניקוז אוויר ממערכת ABS.

ראיתי שאין עם מי לדבר , הבנתי שהמוסכניק הסתבך וכי אוויר חדר למודולטור של ה-ABS ולכן פתר את הבעיה על ידי העברת האשמה למכון הבדיקה שבדק את הרכב ,צריך לפתור את הבעיה אמרתי לעצמי, הלקוח לחוץ והוא רוצה פתרון , אצלי במכון חיברתי סורק לרכב, נכנסתי למערכת בלמים ABS, AIR BLEEDING ולפי הסדר הוצאתי אוויר בכל משאבות האופנים וזאת בעזרת הלחץ שמייצרת המשאבה החשמלית של המודולטור של ה-ABS בפקודת הסורק , יצא קצף רב המשכתי בניקוז בכל הגלגלים עד שיצא נוזל בלמים ללא בועות אוויר והדוושה עלתה לגובה הנורמלי שלה.

הלקוח חייך וביקש סליחה. בקשתי מהלקוח שימסור למוסכניק שלו מכתב שכתבתי , מכתב ובו כתבתי לו כתובות איפה יוכל ללמוד לעבוד עם סורקים ומעט דרך ארץ .

מכונאים ללא ידע מקצועי ברמה הנדרשת מהווים סכנת חיים. הצרה שהם גם זורים בוץ על אחרים.........

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

שראיתי את הכותרת חשבתי זה מישהו שעבדו עליו.

פעם ראשונה שאני שומע על ניקוז אוויר בעזרת סקנר.

אם אני מחליף נוזל בלמים ולא קרה מצב שהתרוקן המיכל יש צורך לבצע ניקוז עם סקנר?

VW MK5 Golf 2.0TDI

• ספונסר פורום
פורסם

אין צורך לנקז אוויר בעזרת סורק אם לא מרוקנים את כל השמן מהמערכת ואז ישנה חדירת אוויר, אין שום סיבה שזה יקרה בהחלפת רפידות או בהחלפת נוזל בלמים, פשוט צריך לדאוג שהמיכל יהיה מלא כל הזמן.

אורן

פורסם

ראינו כאלה מכונאים.

שמעתי סיפור על מישהו שלקח מרצדס ספרינטר שסירבה להניע לבדיקה.

האיש דיאגנוסטיקה בדק ובדק ולא מצא כלום. התברר שיש משאבת סולר במצוף שמטרתה לשאוב סולר מצידי המיכל לאמצע בנוסף למשאבת אספקה שנמצאת בתוך המשאבת הזרקה, ואם המשאבה הזאת לא מתפקדת מחשב המנוע מונע הנעה כדי לא לגרום נזק למשאבת הזרקה ע״י כניסת אוויר במקום סולר.

מקום אחר היה מחליף חצי אוטו עד שהיה אולי עולה על התקלה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
ראינו כאלה מכונאים.

שמעתי סיפור על מישהו שלקח מרצדס ספרינטר שסירבה להניע לבדיקה.

האיש דיאגנוסטיקה בדק ובדק ולא מצא כלום. התברר שיש משאבת סולר במצוף שמטרתה לשאוב סולר מצידי המיכל לאמצע בנוסף למשאבת אספקה שנמצאת בתוך המשאבת הזרקה, ואם המשאבה הזאת לא מתפקדת מחשב המנוע מונע הנעה כדי לא לגרום נזק למשאבת הזרקה ע״י כניסת אוויר במקום סולר.

מקום אחר היה מחליף חצי אוטו עד שהיה אולי עולה על התקלה.

היה משהו דומה בפרק של טופ-גיר כשקלארקסון ניסה להגיע מאנגליה לסקוטלנד על מיכל דלק אחד באודי דיזל גדולה,

הוא אמר שאם הסולר יתחיל להישאב מהצנרת אחרי שהמיכל התרוקן ידרש אחר כך פירוק כללי של המערכת בגלל חדירת אויר.

פורסם

כמה שזה נשמע מצחיק זה אמיתי.

אכן בסורקים ישנה אופציה של ניקוז אוויר. זה נותן לחץ כאילו יש איתך עוד מישהו שדורך על הדוושה. זו הפעולה והיא נראה לי מתבצעת עם משהו שקשור לabs.

לא יודע מאיפה זה זכור לי אבל אני הפעלתי את האופציה הזו פעם באיזה רכב באמצעות סורק 431 כדי לבדוק מה זה עושה וזה הפעיל את הabs ובשלב הזה כנראה צריכים לפתוח את בורג ניקוז האוויר.

פורסם

האופציה הזו נועדה בעיקר לנקז אוויר כלוא בתוך בלוק השסתומים של הABS.

אם שואבים את הנוזל בלמים מהמיכל וממלאים בחדש, ולאחר מכן פותחים את הניפלים לניקוז ותוך כדי דואגים תמיד למלא נוזל בלמים+ לפמפם בעדינות עד שיצא נוזל חדש ונקי אוויר לא יחדור ולכן לא צריך להיעזר בסורק.

כאשר מנקזים את הנוזל בלמים ללא ציוד ייעודי ונכנס אוויר למערכת, יש מקומות כמו הABS ששם נכלא אוויר שלא יצא לעולם ללא הפעלת המשאבת ABS, או ע"י מכשיר שאיבה מאולץ ייעודי למערכת הבלמים.

שורה תחתונה תמיד עדיף לעבוד עם ציוד ייעודי ספציפי ע"פ הוראות היצרן וכך מונעים נזקים ובעיות בהמשך.

פורסם

גם אם יש אויר כלוא בתוך הבלוק ABS אז עושים ניקוז אויר רגיל ולגמרי

נוסעים ואז מפעילים את ה ABS כמה פעמים ואם דוושה הופכת רכה אז עושים ניקוז אויר רגיל פעם שניה לרוב בזה זה נסגר

• ספונסר פורום
פורסם

זו השיטה הארצישראלית, לנהוג ברכב עם אוויר במערכת הבלמים ולקוות שיצא.

הדרך הנכונה היא לבצע ניקוז אוויר בעזרת סורק על הליפט בסביבה מבוקרת ולא לבלום בלימת פתע כשיש אוויר במערכת הABS והרכב מסתחרר כי גלגל אחד לא עוצר.

אורן

פורסם

מסכים ומחזק!

לא פעם אני קורא בפורום על מקרים שבהם המוסכניק אפילו לא טורח לבצע break in אחרי החלפת דיסקיות ומורה ללקוח בכלל לנפח את הדוושה לפני שהוא יוצא מהליפט וכבר אני יעלה דוגמה מאתמול.

רכב לא צריך לצאת משטח המוסך ללא בלמים תקינים, לבצע ניסיונות על הכביש כדי שהאוויר יתנקז מה ABS זה סכנת נפשות, כן לבעל המוסך ולמשתמשי הדרך.

אם יש אפשרות במוסך לחבר סורק ייעודי ולנקז אוויר מה טוב, לא צריך לקחת סיכונים מיותרים וניסיונות לחלץ אוויר כלוא אחרי נסיעה בכביש.

עריכה:

דוגמה למוסך מקצוען אמיתי, תגובות 1 ו 3 מספרות הכל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=486890&highlight=%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94

פורסם
גם אם יש אויר כלוא בתוך הבלוק ABS אז עושים ניקוז אויר רגיל ולגמרי

נוסעים ואז מפעילים את ה ABS כמה פעמים ואם דוושה הופכת רכה אז עושים ניקוז אויר רגיל פעם שניה לרוב בזה זה נסגר

יש הבדל בין המצוי לרצוי לבין מה שאתה מחליט לעשות וחושב שזה נכון לעומת הנחיות ייצרן הרכב.

במידה ומיכל נוזל הבלמים התרוקן לגמרי או הייתה נזילה של נוזל בלמים ברכבים עם EDL/TCS/ESP יש לבצע ניקוז מקדים בעזרת סורק ורק לאחר מכן ניקוז אוויר רגיל כמו בכול רכב רגיל ללא ABS.

איזה כייף לי :)

פורסם

באמת שיש הבדל

אחת לא נתקלתי בהנחיה כזו אף פעם ואני מדבר גם על רכב דייהטסו בעבודה במוסך מורשה

שתיים מעולם לא נזקקתי לסורק כדי להוציא אויר ואני מדבר על הרבה מאוד שנים שאני שותה נוזל בלמים ביום יום

• תוכן חדש...