Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

 

הקדמה

לאחרונה חלו כמה שינויים בחיי (עוזב את הצבא ואת הדירה, הולך ללמוד) והגעתי למסקנה שאני צריך את השקט הנפשי של לגור בבית עם ההורים כדי להתרכז במה שחשוב. מאחר ואני הולך ללמוד בבינתחומי בהרצליה ואני גר במודיעין, חישוב קליל מגלה שמדובר בטיול של 50 ק"מ לכל כיוון, וסה"כ 100 ק"מ ביום (מינימום, לא כולל בילויים), 500 ק"מ בשבוע, 2000 ק"מ בחודש, 27 ק"מ בשנה... והרבה דלק.

חשבתי ארוכות לגבי איזה רכב יד ראשונה לקנות ולא הצלחתי להחליט, עד שישבתי עם עצמי, הסתכלתי על האפשרויות ואמרתי לעצמי "או שאני קונה קיה פיקנטו, או שאני קונה יאריס היברידית". אבא שלי (קצין בטיחות בתעבורה במקצועו) התנגד נחרצות לרכב מיני (בטענה ש"הרכבים קטנים מדי, אין להם משקל והם לא שימושים"), ולאחר שהתברר שההורים מוכנים לעזור בכמה עשרות אלפים, הלכתי על היאריס ההיברידית, שלפי האינטרנט עושה 1 ל-18 משולב לפי הדיווחים השליליים, ו-1 ל-23 לפי הדיווחים החיוביים, יש לו הרבה מקום, תא מטען סביר לכל הדעות לאדם רווק ומגיע מאובזר בצורה קיצונית.

 

הרכישה

את המחקר שלי ביססתי על 2 משאבים עיקריים: האינטרנט וספציפית הפורום הזה (ועוד יותר ספציפי, שרשור בשם "חדשות הרכב: טויוטה יאריס היברידית מושקת בישראל"), ונסיעת מבחן שביצעתי חצי שבוע לפני הרכישה.

את נסיעת המבחן ערכתי בסוכנות משנה כלשהו באזור תל אביב. תיאמתי איתם כשבועיים מראש (מסתבר שבכל הארץ יש רק יאריס היברידית אחת לנסיעות מבחן, וכל סוכנות מקבלת אותו ליום אחד פעם בכמה זמן!) והגעתי כמה דקות לפני השעה המיועדת. קיבלו אותי בסבר פנים מאוד יפה ובזמן שהלכו להביא את הרכב לרחוב הסתכלתי על הרכב לדוגמא שהיה שם והתרשמתי. האדם שהיה איתי ברכב בזמן הנסיעה היה מאוד נחמד, דיבר והסביר על כל הדברים השונים שיש ברכב (ותאמינו לי, יש הרבה) והנסיעה עצמה הייתה כ-45 דקות, בדרכים עירוניות וגם בין עירוניות (בניגוד ל-8 דקות-על-השעון שקיבלתי בסוכנות כלשהי של קיה בפתח תקווה). יצא לי להאיץ לכ-100 קמ"ש, לנהוג רק על חשמלי בכ-40 קמ"ש ברחובות תל אביב, להחנות רוורס ביהוד...

איך שחזרנו לסניף ויצאתי מהאוטו, סוכן המכירות של הסניף הספציפי הזכיר לי מי הוא, הוביל אותי לשולחן והראה לי טופס הזמנה של הרכב, עם כל מני איבזורים שהוא הוסיף במחיר "עלות" של כ-3000 שקל סה"כ. בלי שאלות על מה אני רוצה וכו'. מאוד לא נעים, ושם במקום החלטתי שמאדם כזה אני לא קונה, (וכך גם אמרתי להם בטלפון מספר ימים לאחר מכן, אחרי שביצעתי הזמנה בסוכנות משנה אחרת במודיעין). אף על פי כן, כשיצאתי מהסוכנות בתל אביב החלטתי תוך חצי דקה שזה הרכב שלי. במודיעין סוכני המכירות שישבתי איתם היו מאוד נחמדים, הסתכלו על הצעת המכיר שקיבלתי מתל אביב והתחילו למחוק אביזרים שלטענתם אני לא צריך (לדוגמא, בשביל מה "חיישן רוורס עם מסך מולטימדיה" אם אפשר "חיישן רוורס רגיל", במיוחד ברכב עם מצלמת רוורס...)

המחיר הסופי יצא 121 אלף שקלים חדשים (117 על הרכב, אלף על צבע מטאלי + אגרת רישוי + חיישני רוורס + פסי הגנה לדלתות + קודן לרכב + Cruise Control ב-800 שקל שהחלטתי להוסיף במעמד ההזמנה (במקום ה-1900 שרצו בתל אביב), ובנוסף גם הנחה בטיפול הראשון (15,000)).

את ההזמנה ביצעתי בשני לאפריל ואמרו לי שיגיע באמצע יוני. 3 שבועות אח"כ התקשרו אליי והודיעו לי שקודמתי בתור, ואם אני רוצה יש רכב כבר בנמל ויכול להיות אצלי תוך שבועיים. בפועל הוא היה אצלי אחרי שבוע וחצי, בשבוע השני של מאי - חודש לפני). לזה אני קורא שירות.

כשבאתי לקבל את הרכב סוכן המכירות היה מאוד נחמד, ישב איתי והסביר לי שוב על כל המערכות של הרכב, נתן לי להסתכל על הרכב בצורה מאוד מעמיקה ואפילו ענה על שאלות הזויות שראיתי שאנשים שואלים במעמד המסירה (כמו "איפה מספר המנוע רשום"). אגב, כשהוא הכניס אותי לחדר המסירה, הרכב היה מכוסה עם כיסוי אדום, והוא עשה סוג של "הסרת לוט". מאוד מרגש. סה"כ הקדיש לי שעה מלאה וענה על כל ציפיותיי. נסעתי משם עם 8 ק"מ על מד האוץ ועם רבע מיכל דלק. איזה כיף, אני בעל רכב!

 

הרכב

עד לקבלת הרכב נהגתי על רכבי ליסינג של אבא שלי - פג'ו 306 ו-2 דורות סקודה רומסטר (אחת רגילה שנת XXXX כלשהי, שאגב עשיתי איתה טוטאלוס והצילה לי את החיים ואבא שלי קיבל סקודה רומסטר חלופית במקומה מאותו הדגם, והשניה 1.2TSI שעכשיו סובלת מבעיות גיהוקים בגיר או במנוע שהליסינג לא מוצא\מסרב למצוא). בכל מקרה, מאחר וזה היה רכב מהעבודה הרשיתי לעצמי לנהוג על הרכבים בצורה... לא הכי בריאה בעולם. האצות מהירות (כי הדלק הרי לא עליי), מהירויות גבוהות וכו'. בקיצור, החלטתי שאני לוקח את עצמי בידיים ומלמד את עצמי לנהוג שוב פעם בצורה רגועה וטובה, והרכב רק נהנה מזה. ב-4 מילים - תענוג לנהוג על היאריס! ההגה קל (מתרגלים מאוד מהר ועכשיו מוזר לי לנהוג על הסקודה של אבא שלי), ההאצות איטיות ומתונות וכו'.

 

הרכב מצויד ב-2 מנועים: מנוע הבנזין בגודל 1.5 סמ"ק ומספק 74 כוחות סוס, ומנוע חשמלי שמספק כ-60 כוחות סוס (לא זוכר את המספר המדויק), וסה"כ 100 כוחות סוס כשהם פועלים ביחד. שילוב העבודה של שניהם זה פשוט דבר מופלא. נתחיל במשפט פשוט שהפך את כל הקטע של המנועים הגיוני: "המנוע החשמלי תמיד פועל, והמנוע הבנזיני פועל רק כשצריך אותו". מתי צריך אותו? שאלה טובה. יש סט חוקים מאוד מצומצם:

  1. כשאין מספיק בטריה, המנוע הבנזיני עובד כדי להטעין את המנוע החשמלי. כן, גם במצב שבו הרכב עובד במקום ועדיין לא התחלנו לנסוע, המחשבים של הרכב יודעים שאין מספיק אנרגיה בשביל שהמנוע החשמלי יניע את הרכב, והמנוע הבנזיני נדלק כדי לתדלק את הבטריה.
  2. בנסיעות עירוניות רגועות (נגיד במישור) רק המנוע החשמלי עובד. בעיקרון המנוע החשמלי יודע לתת תפוקה די מינימליסטית (הביקורות והניסיון ההתחלתי מראה שמדובר ב-2 ק"מ רצופים, ואחרי זה צריך להטעין את הבטריה של המנוע החשמלי). בפועל, מדובר בהרבה יותר למי שיודע לתת תפוקה. יצא לי כבר לעשות בערך 8-10 ק"מ כשהרוב על חשמלי. איך? תמשיכו לקרוא :wink:
  3. כשמאיצים או כשהרכב נמצא במהירות של יותר מכ-70 קמ"ש - המנוע הבנזיני פועל ומטעין אוטומטית את הבטריה. יש יוצאי דופן (לדוגמא, אם אני בהאטה לקראת רמזור\פקק, הרמת הרגל מהגז תכבה בדר"כ את המנוע הבנזיני והרכב ייסע רק על חשמלי.
  4. הבטריה כאמור נטענת ע"י המנוע החשמלי, אבל לא רק. יש שם כל מני פטנטים - לדוגמא, כאשר בולמים, האינרגיה הקינטית מומרת לאנרגיה חשמלית שמטעינה את המצבר, ובכלל בשיוט של מהירות בינעירונית של 80-90 קמ"ש ומעלה החום של המנוע מומר לאנרגיה חשמלית ששוב - מטעין את המצבר. או משהו כזה.

בכל מקרה, כל אלה גורמים למנוע החשמלי להיות מתנה אמיתית בתנאי שטח של מדינת ישראל. יצא לי כבר לעשות מרחק של בין 8-10 ק"מ בעיקר על חשמלי (למעט קטע של קילומטר ב-90 קמ"ש שהטעין לי את הבטריה). איך? הגעתי לפקק אחרי קטע בינעירוני ארוך (אז הבטריה הייתה כבר מלאה), ושילוב של בלימות מרובות בפקקים וברמזורים הטעינו לי את הבטריה לאורך כל הדרך. באופן כללי אני משתמש במנוע החשמלי בשביל פקקים ובשביל שיוט במהירות עירונית של 40-60 קמ"ש. זה כן אומר שאת רוב ההאצות אני עושה עם מנוע הבנזין (כי האצות עם המנוע החשמלי גומרות אותו מהר) וזה קצת פחות חסכוני מעכשיו לעכשיו, אבל הבטריה מחזיקה לי לאורך הרבה יותר זמן. כאמור, כ-8 ק"מ בעיקר על חשמלי. בנסיעה הספציפית הזאת, אגב, מחשב הדרך (שהוא די מדויק, בדר"כ מפרגן לעצמו בעוד חצי ק"מ לליטר ותו לא) הראה שעשיתי 1 ל-25, אני האמנתי לו כל הדרך אל תחנת הדלק.

הירידה מ-25 ל-23 נגרמת בעיקר בגלל תנאי הדרך שלי. אני עושה כל בוקר מודיעין-תל אביב (בעוד חודש וחצי - מודיעין הרצליה), וחוזר כל ערב למודיעין, שנמצאת בגובה גבוה יותר. מחשב הדרך מראה שהדרך למודיעין קשה לו קצת יותר, ועל כן האיזון הוא ב-1 ל-23, כפי שמראה מד הק"מ ומונה הדלק בתחנת התדלוק. פשוט תענוג לנסוע 550 ק"מ ולתדלק רק 20 ליטר בכ-180 שקל פשוט תענוג. למי שרוצה לדעת, מהירות הנסיעה שמשיגה לי את הממוצע הזה היא 90-105 קמ"ש...

אגב, לרכב יש גיר רציף שעושה את עבודתו נאמנה, ובמקום מד טורים רגיל של רכב, יש לרכב מד "כמה אתה לוחץ על הגז", כמו שאפשר לראות בתמונה שהעליתי למטה. בבלימה וכשהרגל לא על הגז המד מצביע על Charging (התחום הכחול) שמראה שהוא מטעין את הבטריה, כשמאיצים ממש חזק המד נמצא על Power, ושאר הזמן הוא ב-Eco. אחרי 1000 ק"מ למדתי שלכל פס יש משמעות (לדוגמא, הפס האמצעי הבולט אומר שהרכב נמצא רק על חשמלי אם המד מתחתיו, או עם בנזין אם אתה מעליו, והפסים של ה-Charging מראים באיזה סוג בלימה אתה משתמש - בלימה רגילה או בלימת מנוע). קיצר, Fun Stuff! יש שם עוד כל מני טריקים (לדוגמא, אם מפעילים את מצב ה-EV, הרכב יתן לך להאיץ קצת יותר חזק רק עם החשמלי, ואז המד יעלה עוד פס למעלה לפני שהוא יתניע את הבנזיני).

עוד אוסיף שאחרי תקופת ההרצה (1600 ק"מ לפי ספר רכב, שאגב קיבלתי רק בעברית וקצת הרגיז אותי) של כ-1000 ק"מ עשיתי את כל הדרך מתל אביב לחיפה, עם רכב מלא (5 אנשים שישבו מאחורה די בנוחות). הרכב סחב בצורה מספקת (במיוחד לאור העובדה שמדובר ב-5 אנשים!), ובתדלוק ההוא עשיתי (לפי החישוב במונה הדלק) 1 ל-20 וקצת.

לגבי עליות - לרכב קשה להתמודד איתם, אבל אחרי שלמדתי לנהוג נכון יותר (להאיץ לפני העליה ולא במהלכה) - הרכב הרבה יותר זורם. בכל מקרה הייתי מעדיף לא לקחת את הרכב לירושלים כל בוקר, אלא לקחת רכב עם מנוע חזק יותר. מצד שני, זה מספיק טוב לי לטיולים של מודיעין-הרצליה-מודיעין, שזה יחסית מישורי יותר מירושלים או חיפה.

לסיכום, אני מאוד אוהב את הרכב לשימושים שלי, ואני גם חושב שהוא ממש יפה. החברים שלי שראו את הרכב אמרו שהוא גם יפה (יכול להיות שהם שיקרו), אבל כולם בלי שום ספק נדלקו על רמת האיבזור של הרכב...

 

איבזור

היאריס הרגילה מגיעה בכמה רמות אבזור (הראשונה בלי מסך מגע בכלל, השנייה מגיעה כבר עם מסך מגע כמערכת מולטימדיה וכו'). יאריס היברידית מגיעה ברמת אבזור אחת, והיא יותר טובה מרמת האבזור הכי טובה של היאריס הרגילה. תקשיבו - תענוג. אני טכנולוג במקצועי ואוהב גאד'טים וכו', ואחת הסיבות שבגללם בחרתי את הרכב הזה היא שהרכב הזה מגיע מאובזר ברמות מגוחכות! נתחיל בדברים הרגילים: 4 חלונות חשמל (שלהפתעתי עדיין יש רכבים שלא מגיעים מאובזרים בהם, או רק חלקית), האווירה הפנימית של הרכב (שביאריס הרגילה יכולה להיות קצת-מאוד קודרת) מקושטת בכחול בכל מני נקודות מפתח מה שרק מייפה את הרכב, ונמשיך בפנסי LED קדמיים ואחוריים, 7 כריות אוויר וכל אביזרי הבטיחות הרגילים (דרגת בטיחות הכי גבוהה שיש ממה שבדקתי) וכו'. בפנים יש המון מקום איחסון לכל מה שרק רוצים, ולמעשה אם באמת צריך ניתן לשים על ה-dashboard פלאפונים, מפתחות וכו', והם לא יחליקו בשל צורתו השטוחה. אפילו ל-Note 2 העצום שלי (פלאפון עם מסך של 5.5 אינצ') מצאתי מקום.

מה עוד יש? מערכת מולטימדיה מלאה לחלוטין שהיא פשוט תענוג כיפי. בדבר הזה יש הכל: התחברות לפלאפון שלך ב-Bluetooth בצורה מאוד טובה (לרמה שהמסך יודע לקחת את כל המספרים שיש לך בפלאפון ולהציג אותם בספר טלפונים פנימי ולתת לך מספרים לחיוג מהיר - בקיצור לא צריך דיבורית או טלפון של מוטורולה, הכל כלול במערכת הזאת), נמשיך למערכת שמע מאוד נחמדה (תומכת בשמע מה-Bluetooth, מ-USB גדול נפח (שלי 32 ג'יגה), רדיו רגיל, דיסקים ואם באמת צריך אז יש גם יציאת AUX) שמשתמשת ב-4 רמקולים (אחת בכל דלת) ו-2 טוויטרים (אני שומע מוזיקה בווליום די גבוה, בדר"כ מטאל ורוק, והמערכת שבאה עם האוטו מעל הממוצע - חששתי שמה אני אצטרך לשדרג אבל לא באמת צריך. אולי בעוד כמה שנים :-) ), מערכת בקרת אקלים מפוצלת מאוד טובה שמקררת את האוטו ברוב הימים החמים גם אם שמים אותה על 23 מעלות ועל העוצמה הכי נמוכה, שליטה על כל מערכת המולטימדיה (כולל מענה לטלפון, ניתוק שיחה וצלצול למספר האחרון שחייג) מההגה, מצלמת רוורס מעולה שעובדת גם ביום וגם בלילה (אפילו יש שם פסים שמסמלים את המרחק שלך מהקיר\מהרכב שמאחוריך) שבזכותה אני עכשיו יודע להחנות ברוורס כמו שצריך בפעם אחת ולא ב-5 פעמים, התנעה בלי מפתח (ממש מגניב כשמראים לחברים בפעם הראשונה), ו... זהו. :lol:

בקיצור, הרכב מגיע עם המון המון אביזרים, ויש שם עוד כל מני מצבי מנוע: הראשון זה ECO שאומר לרכב למתן את הלחיצות בגז. אצלי זה תמיד דלוק - אני מעדיף שהרכב לא ידליק פתאום את המנוע הבנזיני כי לחצתי בטעות קצת חזק מדי, והרכב לא מרגיש מאוד מסורס איתו. השני זה ה-EV (שהזכרתי לפני כמה מאות פסקאות), שכאמור נותן לך קצת יותר מרחב תמרון בתחום ההאצה עם המנוע החשמלי. זה תכל'ס אומר למנוע הבנזין "אני רוצה להאיץ בצורה מתונה, אל תידלק אלא אם כן אני עובר את ה-50 קמ"ש או לוחץ על הדוושה חזק ממה שאני אמור". את המצב הזה אפשר להדליק רק אם הבטריה מלאה ב-50% ומעלה.

מכל אפשרויות האיבזור הוספתי לי עוד 2 איבזורים - חיישני רוורס מקוריים שהגיעו במחיר עלות של 600 שקל, ו-Cruise Control שעוזר מאוד בכבישים מישוריים (אני לא משתמש בזה בכביש לא מישורי כי זה פשוט לא חסכוני בדלק)...

 

נקודות חולשה

כמו כל רכב, גם ליאריס שלי יש כמה דברים שמציקים בה.

  1. יש רעש מוזר מכיוון תא הכפפות שנשמע כמו מטבע, ובסיבובים או נסיעות על כביש *ממש* גרוע שומעים אותו מחליק מצד לצד או רועד במקום, בהתאמה. זה מרגיז כי אני לא מוצא את הדבר הזה, וכנראה שאני צריך לקחת את הרכב למוסך כדי שיפרקו קצת פלסטיקה וימצאו את זה, אבל זה לא כזה מטריד אותי כי אני בכל מקרה שומע מוזיקה בווליום גבוה ואז לא שומעים את זה כ"כ. בכל מקרה זה גם לא כל הנסיעה, אלא רק פעם ב... בטיפול הקרוב אני אבקש שיתקנו את זה כנראה.
  2. כיסא הנהג לא הכי נוח בעולם, ולפעמים אני מרגיש קצת את הגב התחתון שלי. מצד שני, נהגתי מתל אביב לחיפה ולא הפריע לי בצורה חריגה בכלל.
  3. המגב של השמשה האחורי זה פשוט תכנון לקוי. גם בשמשה הקדמית וגם בשמשה האחורית יש רק מגב אחד, ובשמשה הקדמית זה עובד מעולה (היא ממש ארוכה ומגיעה לכל הפינות שצריך), אבל בשמשה האחורית זה מכסה רק חלק מהשמשה. המשמעות של זה היא שבחורף, בגשם, אני אראה רק חצי רכב מאחוריי! כנראה שאני אקנה מגב ואחליף אותו ביוזמתי בתחילת החורף אם אני אראה שזה ממש חריג.
  4. המטלים ברכב לא הכי טובים. בקטע של כביש 1, בין נתב"ג לשפירים, אם נוסעים בנתיב הימיני יש שם קטע כביש קופצני כזה. הרכב קופצני. מתרגלים :)

 

סיכום

קיצר, זהו. עשיתי כבר קצת פחות מ-2000 ק"מ עם הרכב בחודש וחצי שיש לי אותו ועד עכשיו אני מאוד מרוצה. המנוע הבנזיני שעל הנייר יש לו רק 74 כוחות סוס משתמש במנוע החשמלי בכל האצה\עליה\כשצריך והרכב יודע לתת תפוקה מאוד טובה כשאני ממש רוצה, והאיבזור משאיר אותי מאוד מרוצה. בסופו של יום כיף לנהוג ברכב, ובסופו של שבוע כיף לתדלק בפחות מ-200 שקל על קצת פחות מ-600 ק"מ. החיסכון בדלק יחזיר את עצמו תוך 3 שנים בדיוק (כהתחשב בזה שהדלק הוא 8 שקל ובזה שאני אסע קצת יותר ממודיעין-הרצליה-מודיעין), ועל כן השדרוג של ה-10 אלף שקל לא באמת משנה לי...

אני ממליץ לכל מי שהולך לקנות רכב חדש ועושה הרבה נסיעות לחשוב ברצינות על יאריס\אוריס היברידי :-D

מקווה שנהנתם מהקריאה.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש, רכב יפיפה בצבע המתאים.

 

אני זוכר את השרשור שהזכרת, גם אני הייתי פעיל בו לא מעט והתלבטתי לגבי רכישתה.

אולם בסוף החלטתי שיקר לי מדי 120K ש"ח לרכב כל כך קטן ומצועצע וירדתי מהעניין.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תתחדש ואכן נהניתי לקרוא.

 

רכישה מוצלחת מאד, הרכבים ההיברידיים של טויוטה הם באמת פנינה טכנולוגית.

 

אני גם שקלתי לרכוש בעבר את הפריוס, כעת שקלתי לרכוש את האוריס היברידית או את הפריוס פלוס (המיניואן ההיברידי) ואני עדיין שוקל לרכוש בעתיד רכב היברידי של טויוטה או של יצרן אחר שיגיע.

 

כרגע בכל אחת מהדגמים ההיברידיים של טויטה יש מגרעות שמונעות ממני באופן אישי לרכוש אותם בסופו של דבר.

 

 

 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם

ה-B זה Breaking - בולם את הרכב בעזרת המנוע...

כמו הילוך שלישי בירידות :) לא יצא לי להשתמש בזה יותר מדי.

פורסם

חשבתי ואפילו חשבתי ברצינות. מצאתי כמה וכמה כתבות שבהם משווים את ה-C3 ישירות ליאריס. בעוד ה-C3 נותנת עוד כמה ק"מים (מועטים) לליטר, הגיר הרובוטי שלה תמיד צויין כמשהו לא נוח, מקרטע, מציק...

מה גם שהטיפולים של ה-C3 דיזל הם טיפולים יקרים יותר בדר"כ, וספציפית מהיאריס ההיברידי, בו הטיפולים אמורים להיות מאוד זולים. לדוגמא, במקום להחליף בלמים ב-60 אלף ק"מ, מחליפים ב-100 אלף כי חצי מהבלימות זה בלימות מנוע. הטיפולים אמורים להסתכם ב-400-500 שקל בשנים הראשונות.

אגב, יש אחריות של 3 שנים על הרכב, ואחריות של 5 שנים על המנוע החשמלי ושאר הרכיבים שקשורים אליו.

 

באופן כללי, יכול להיות שהייתי מקבל קצת יותר ק"מים לליטר מה-C3, אבל חוויית הנהיגה והאיבזור פשוט טובים יותר ביאריס ועל כן פסלתי את ה-C3.

 

חשבתי גם על ה-500, אבל זה כאמור צעצוע ואבא שלי לא היה מוכן לשמוע על זה בכלל.

פורסם

תתחדש. ניראה טוב וגם חסכוני מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תתחדש.

אל תתבאס, לדעתי יש רכבים יותר חסכוניים ומשתלמים בתקציב הזה.

למשל פלואנס ידנית הרבה יותר בנויה לנסיעות כאלו ולמאמץ, מנוע דיזל חסכוני ודי חזק (סביר להניח שיותר חזק מהיאריס שלך), ואפשר להגיע שם בכיף ל1:22 מחוץ לעיר בלי להתאמץ עם גיר רובוטי. אפשר להגיע לצריכה שלך בנהיגה רגועה. יש שם קרוז קונטרול, היא מרווחת יותר מהיאריס שלך וגם כנראה נוחה יותר.

 

(מאידך עם היאריס אפשר למצוא חניה יותר מהר)

 

סיטרואן נמו נמכרה עכשיו עם מנוע טורבו דיזל וגיר רובוטי ב90 אלף ש"ח. צריכת הדלק שלה גם נמוכה למדי. היא זולה יותר מהיאריס ב30 אלף ש"ח. לדעתי עסקה יותר משתלמת.

 

עושה לי רושם שמי שנוסע הרבה, ישתלם לו לקחת רכב דיזל מאשר היברידי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תתחדש!

אבא שלי קנה כזו לפני כחודשיים, הוא מורה נהיגה, עשה כבר 4000 קילומטר (נוסע המון!, מורה נהיגה בכול זאת ;) )

הרכב לא יורד מ1-20, תענוג!

לרדת ממצב שברכב לימוד האוטומט אתה מקבל צריכה של 1-8/9 במקרה הטוב! ל1-20 ומעלה זה הישג משמעותי.

 

רכב מצויין, יצא לי לנהוג עליו מעט וחוץ מזה שהוא מרעיש קצת בהאצות הוא פשוט תענוג

פורסם
תתחדש.

אל תתבאס, לדעתי יש רכבים יותר חסכוניים ומשתלמים בתקציב הזה.

למשל פלואנס ידנית הרבה יותר בנויה לנסיעות כאלו ולמאמץ, מנוע דיזל חסכוני ודי חזק (סביר להניח שיותר חזק מהיאריס שלך), ואפשר להגיע שם בכיף ל1:22 מחוץ לעיר בלי להתאמץ עם גיר רובוטי. אפשר להגיע לצריכה שלך בנהיגה רגועה. יש שם קרוז קונטרול, היא מרווחת יותר מהיאריס שלך וגם כנראה נוחה יותר.

 

(מאידך עם היאריס אפשר למצוא חניה יותר מהר)

 

סיטרואן נמו נמכרה עכשיו עם מנוע טורבו דיזל וגיר רובוטי ב90 אלף ש"ח. צריכת הדלק שלה גם נמוכה למדי. היא זולה יותר מהיאריס ב30 אלף ש"ח. לדעתי עסקה יותר משתלמת.

 

עושה לי רושם שמי שנוסע הרבה, ישתלם לו לקחת רכב דיזל מאשר היברידי.

לדעתי, אתה טועה ומטעה. התעלמת לגמרי מירידת הערך והמחירון של הצרפתיות.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תודה על הסקירה. לטעמי הטקסט קצת ארוך מדי.

 

תתחיל מעכשיו לחפש חניה בבינתחומי :-) .

 

אגב, למה אתה לא עושה את הנסיעות ברכבת במקום באוטו?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

dorsht - יש לי מגבלה גופנית שבגללה רשום לי "מוגבל לרכב עם תיבת הילוכים אוטומטית", ועל כן מגוון הרכבים הידניים, שכנראה יהיו יותר זולים בהרבה ולא פחות חסכוניים - לא באים בחשבון.

רנו פלואנס דיזל זאת בהחלט אפשרות, אבל הגרסא הכי זולה שלה עולה 130 אלף, והיא כאמור ארוכה יותר :)

לגבי הסיטרואן נמו - אני לא ראיתי מבצע שכזה. כרגע היא עולה 107 אלף (10 אלף פחות ממה שאני שילמתי בבסיס), היא מאובזרת הרבה פחות, מגיעה עם 3 או 4 כוכבי ריסוק (תלוי את מי שואלים) והיא ממש מכוערת לטעמי... :-(

 

Infinity` - כאמור, מגבלה גופנית. עזוב את זה שקשה לי פיזית לעמוד לחכות לאוטובוס ולטייל בתחבורה ציבורית - אין באמת אוטובוסים טובים במודיעין אז זאת הליכה של 15 דקות לרכבת, ואז זה טיול של לפחות 45 דקות להרצליה ברכבת (לא יודע אם יש קו ישיר ומתי), ואז תחבורה ציבורית מהרכבת לבינתחומי... ואז כל הדרך בחזרה. כל יום. לא תודה.

ביום שגוש דן יהפוך להיות לונדון אמכור את הרכב, אבל לא דקה אחת לפני :wink:

 

ואגב, מצטער על הטקסט הארוך - אני יודע כבן אדם חופר בכתיבה :lol:

פורסם
לדעתי, אתה טועה ומטעה. התעלמת לגמרי מירידת הערך והמחירון של הצרפתיות.

 

והיאריס חסינה בפני ירידת ערך?

מה שלא יהיה, את ההפרש בינה לבין הנמו לדוגמה שום ירידצ ערך בעולם לא מכסה...


×
×
  • תוכן חדש...