Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני אהיה קצר ולעניין.

אני נוסע בעיקר בעיר אבל בערך פעם בשבוע אני עושה נסיעה בין-עירונית ולכן אני צריך גם אותו שיסחוב (אני לא מעוניין במכוניות סטייל קיה פיקנטו, היא חלשה מדי). חשוב לי גם מאוד שהרכב יהיה כמה שיותר חסכוני, אבל כאמור לא על חשבון ביצועים. הרכב חייב להיות אוטומטי (גם טיפטרוניק/רובוטי זה בסדר, אבל לא ידני). אני מעדיף רכב יחסית חדש, לא אוטו בן 10 כי מנסיון בגילאים האלה כל פעם צצות תקלות לא צפויות.

התקציב שלי הוא עד 50,000 ש"ח.

תודה על העזרה ושבת שלום,

אסף

:)

פורסם

יונדאי I30,מאזדה 3 מנוע 2000-בגזרת המשפחתיות הקומפקטיות.

דגמי TSI של VW.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
יונדאי I30,מאזדה 3 מנוע 2000-בגזרת המשפחתיות הקומפקטיות.

דגמי TSI של VW.

אלו רכבים משפחתיים, אין לי צורך בגדלים האלה, בטח לא 2,000 סמ"ק, מה גם שזה לא חסכוני ממש.

כרגע אני עם פיאט פונטו ישנה אמנם - שנת 2001 - אבל עם צריכת דלק של כ-15 ק"מ לליטר

פורסם

הבנתי את הכיוון,

מה לגבי איביזה?נראת לא רע לא יודע איך היא נוסעת(תלוי במנוע) אבל לפי הכמות אפשר להכניס אותה בתקציב.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

בתקציב שלך תמצא רק יאריס רובוטית, מכונית לא כל כך מוצלחת.

אני הייתי הולך לכיוון של סוזוקי סוויפט או מאזדה 2. שתי סופר מיני זריזות יחסית, אמינות ולא מתרגשות מנסיעה בין עירונית פה ושם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם תצליח למצוא סיויק 2006 מנוע 1800 במצב טוב במחיר הזה ( שזה 9 אלף תחת המחירון)

אולי שווה לך לשקול זאת . מנוע חזק, מחוץ לעיר יחסית חסכוני (הגעתי איתו כמעט ל 18 ק"מ/ל' במהירות 90-100 קמ"ש) בעיר בלי מזגן 11 ק"מ/ל' ועם מזגן 10 ק"מ/ל' (אני נוסע רגוע, לא משתולל עם הרכב).

פורסם
בתקציב שלך תמצא רק יאריס רובוטית, מכונית לא כל כך מוצלחת.

אני הייתי הולך לכיוון של סוזוקי סוויפט או מאזדה 2. שתי סופר מיני זריזות יחסית, אמינות ולא מתרגשות מנסיעה בין עירונית פה ושם.

קרא לי עקשן אבל המכוניות הללו לא חסכוניות מספיק, לפחות לפי KML הצריכה בפועל של מזדה 2 בנסיעה משולבת היא 12.41 ק"מ לליטר , כלומר בפועל אני אסע בלחץ 500 ק"מ למיכל של 42 ליטר.

אין לי בעיה עם גיר רובוטי, יש לי בפונטו ספייס שנת 2001 כרגע גיר רובוטי ועם מיכל של 45 ליטר אני נוסע קרוב ל-650 ק"מ, ואני מדבר איתך על אוטו שאו-טו-טו חוגג בר מצווה, כלומר צריכת דלק של 1 ל-15 בנסיעה משולבת. הבעיה עם הפונטו היא שכמו שהזהירו אותי, זה אוטו מפונק שצריך להשגיח עליו, ועם הזמן צצות בעיות, למשל אני מוצא את עצמי כל כמה חודשים עם נורה שרופה, שלא לדבר על בעיות אחרות שיש לו.

יאריס לפי KML צורכת גם 1 ל-15 בערך בנסיעה משולבת. אם כבר יאריס, אוטומטית או רובוטית?

פורסם

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם אתה מחפש רכב זריז, אתה בדרך כלל תשלם על זה בצריכת דלק. המקרים החריגים הם לרוב המקרים היקרים יותר, כלומר רכבים שעולים מעל ל-50 אלף ש"ח (כמו למשל רכבים היברידיים).

כמו שכתבתי לך קודם, היאריס הרובוטית לא נחשבת למכונית מוצלחת למדי. אבל גם הפונטו הרובוטית שלך לא נחשבת למאוד מוצלחת. אולי כבר התרגלת לגירים האלו (לא שאני מבין איך, אבל מסתבר שיכולת ההסתגלות של בני האדם גבוהה מאוד) ואז החיסרון של היאריס הרובוטית לא יפריע לך.

פורסם
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם אתה מחפש רכב זריז, אתה בדרך כלל תשלם על זה בצריכת דלק. המקרים החריגים הם לרוב המקרים היקרים יותר, כלומר רכבים שעולים מעל ל-50 אלף ש"ח (כמו למשל רכבים היברידיים).

כמו שכתבתי לך קודם, היאריס הרובוטית לא נחשבת למכונית מוצלחת למדי. אבל גם הפונטו הרובוטית שלך לא נחשבת למאוד מוצלחת. אולי כבר התרגלת לגירים האלו (לא שאני מבין איך, אבל מסתבר שיכולת ההסתגלות של בני האדם גבוהה מאוד) ואז החיסרון של היאריס הרובוטית לא יפריע לך.

אין לו תקלות כמו שיש לקורולה?

עדכוני תוכנה/איפוס במוסך וכו'?

KML נותן לך ממוצע על סמך מה שאנשים הכניסו-גם היבואן וגם המתחרים,ככה שזה לא מדד 100% מדויק.

וזה גם נורא אינדיוידואלי ותלוי בנהיגה-לאבי הייתה קרוז 2009-2011 והיא עשתה אצלו 1/7.8 בערך.

זה נורא אישי.

פורסם

במתיחה קטנה של התקציב אפשר למצוא פאביה 1.6 אוטומט או סוויפט 1.5 שנת 2008.

הפאביה יותר מרווחת אבל הביטוח קצת יותר יקר.

לסוויפט אין בקרת יציבות והתא מטען יחסית קטן.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אני אתחיל מחדש...

אני קצת אתפשר על ביצועים, רוב הנסיעות שלי הן בלאו הכי מישוריות, אני לא מחפש גם רכב שירביץ 130 קמ"ש בלי בעיות. עם זאת, מניסיון עם מכוניות כמו קיה פיקנטו, האוטו פשוט לא סוחב והוא צפוף, וכשנוסעים 5 אנשים ברכב זה בלתי אפשרי. עם הפונטו לא חוויתי את זה. לא שפונטו רכב מרווח אבל לא נדחסים כמו סרדינים והוא סוחב כמו שצריך.

ראיתי גם שהונדה ג'אז דומה קצת ליאריס, אני מדבר על שנתונים 2008 בערך. אם כבר אני מחליט בין שניהם, מה כדאי?

פורסם

ההשוואה שלך בין פונטו לפיקנטו לא נכונה. ההשוואה הנכונה צריכה להיות בין פנדה לפיקנטו, לא בין הפונטו (שהיא מכונית סופר-מיני) לפיקנטו (שהיא מכונית מיני).

הונדה ג'אז מכונית מצוינת ויכולה להתאים לצרכים שלך. החיסרון שלה הוא שמחירה גבוה יחסית למקובל בשוק וזה כרגע חיסרון מבחינתך כי תצטרך לרדת הרבה שנתונים כלפי מטה. חלק מהשנתונים של הג'אז הגיעו גם עם גיר רובוטי ואלו השנתונים הפחות מומלצים.

פורסם
ההשוואה שלך בין פונטו לפיקנטו לא נכונה. ההשוואה הנכונה צריכה להיות בין פנדה לפיקנטו, לא בין הפונטו (שהיא מכונית סופר-מיני) לפיקנטו (שהיא מכונית מיני).

הונדה ג'אז מכונית מצוינת ויכולה להתאים לצרכים שלך. החיסרון שלה הוא שמחירה גבוה יחסית למקובל בשוק וזה כרגע חיסרון מבחינתך כי תצטרך לרדת הרבה שנתונים כלפי מטה. חלק מהשנתונים של הג'אז הגיעו גם עם גיר רובוטי ואלו השנתונים הפחות מומלצים.

נכון. אם אתה משווה פונטו לרכב של קיה אז תשווה לריו (שזאת אפשרות שאולי כדאי לך לבדוק)

פורסם

אם ידנית באה בחשבון הייתי בודק את הפאביה מהצורה הקודמת (1.4, 16v עם 100 כ"ס). חסכונית, זריזה, יחסית מודרנית. ואפילו מרווחת.

כן, כותרת.

לא רלוונטי.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...