Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

רציתי לשאול על 2 בעיות(לא יודע אם בעיות, או שככה האוטו), שמאוד מפריעות לי...

1. אני אמור להרגיש כל בור בכביש, לקבל בום בתחת בכל באמפר, ולזוז באוטו כמו הכלב של הדשבורד ?

החלפתי תושבות בולמים לפני כחודש, זה שיפר קצת, היה בום ומכה חזקה בכל בור ובאמפר, זה פתר את הבום החזק, אבל עדיין אני מרגיש כל דבר וזה בלתי נסבל! יש מצב שזו ההתנהגות של הבורה או שצריך לטפל בבולמים ? כי אם זו ההתנהגות הטבעית שלה, זה נוראי!

2.האם אני אמור להרגיש את כל מה שהגיר עושה ?

באוטו הוחלף מתישהו בזמן האחרון גיר(אצל הבעלים הקודמים הוחלפו גיר ומנוע חדשים) ושמו לו אפילו קולר שנמצא לפני הרדיאטור הראשי, הוא מעביר יפה בין ראשון לשני, חלק מאוד, אבל בשאר ההילוכים אני מרגיש את ההעברה, לא ממש חזק, אבל לפעמים, כשאני מגיע למהירות שהוא אמור להעביר ל3-4, ואני לוחץ על הברקס, אני מרגיש בום כזה, כאילו הוא העביר את ההילוך, חיבר אותו, וניתק כי עזבתי גז.

בכל פעם שאני עוזב את הגז, אני ממש מרגיש את ההפרדות של התיבה. בכל פעם שאני מחזיר את הגז, אני ממש מרגיש את החיבור במין מכה כזו(לא אם אני לוחץ לאט לאט על הגז, רק כשאני לוחץ טיפה חזק, הוא מתחבר חזק). כאילו אני מחזיק את הגיר בידים ומרגיש כל מה שקורה בפנים. האם החלפת שמן גיר תעזור ? וכמה עולה כזה דבר ?

תודה רבה :)

VW Bora V5 2001 150HP AUTO - Highline.

פורסם

בקשר לסעיף הראשון - ייתכן מאוד שהבולמים ברכב גמורים. זה גורם לרכב "להתרסק" על כל מהמורה קטנה בכביש (החלפתם - תשפר את איכות הנסיעה ולא פחות חשוב - גם את אחיזת הכביש של הרכב).

לעניין הסעיף השני - מציע לך לבדוק את תושבות הגיר.

alfa 156 2.5.

פורסם
בקשר לסעיף הראשון - ייתכן מאוד שהבולמים ברכב גמורים. זה גורם לרכב "להתרסק" על כל מהמורה קטנה בכביש (החלפתם - תשפר את איכות הנסיעה ולא פחות חשוב - גם את אחיזת הכביש של הרכב).

לעניין הסעיף השני - מציע לך לבדוק את תושבות הגיר.

תודה רבה חולגי :)

מה לגבי שמן גיר ? יכול לעזור גם ?

ולגבי הבולמים, לשים רק מקוריים ? או שיש פתרונות אחרים ? חשוב לי מאוד שהנסיעה תהיה חלקה, לא רוצה להרגיש את הכביש, יש בולמים מיוחדים כאלה, רכים ?

יש לי עוד שאלה, האם אפשר לטפל\לשפר את זה שאני צריך בפתיחה ללחוץ על הגז עד לרמה של 2.5K-3K סל"ד כדי להרגיש ממש כח ? כי מתחת לזה, הרכב זוחל(ממש זוחל, מתגלגל!!!).

פורסם

שווה לבדוק שמן גיר אבל גם את המצב של תושבות של הגיר עצמו.

בולמים לא חייב מקורי, אבל תשים משהו איכותי, כי זה משפיע הרבה על יציבות הרכב ואת ההרגשה בזמן הנסיעה.

פורסם
שווה לבדוק שמן גיר אבל גם את המצב של תושבות של הגיר עצמו.

בולמים לא חייב מקורי, אבל תשים משהו איכותי, כי זה משפיע הרבה על יציבות הרכב ואת ההרגשה בזמן הנסיעה.

תודה אבי :)

זו הייתה השאלה שלי בעצם, האם יש בולמים שיעשו עבודה יותר טובה(רכה) מהבולמים המקוריים ?

למשל, נסעתי לפני כמה ימים על מאזדה 323(יותר ישנה משלי אפילו), ולא הרגשתי את הכביש, היה תענוג לנסוע עלייה(מבחינת מתלים, מנוע-עגלה של שופרסל), אני יכול להגיע לרמה כזו חלקה בבורה ? כי במוסך אמרו לי שהמאזדה מתנהגת יותר טוב וחלק על הכביש מהגרמניות (נשמע דפוק!)

פורסם

השאלה (בקשר לבולמים) היא מה אתה מתכוון "לדרוש" מהרכב, או מה אתה אוהב יותר ומתכוון לעשות.

אם אתה אינך אוהב "לתקוף פניות" - גם אם תחליף לבולמים מקוריים / תואמי מקוריים - יהייה שיפור גם בנוחות וגם באחיזת הכביש (כי הישנים כנראה גמורים).

אם תחליט לכוון לאחיזת כביש טובה יותר, ותרכיב בולמים יותר "קשים" ואוחזים - אחיזת הכביש תשתפר ע"ח הנוחות.

כ"כ, אני מניח גם שניתן אולי למצוא בולמים יותר רכים ע"ח אחיזת הכביש. (הכל כמובן ביחס למקוריים).

alfa 156 2.5.

פורסם

בנסוף למה שרשם חוגלי, השאלה היא גם כמה כסף $$ אתה רוצה להשקיע, כי אתה יכול לקנות בולם של קוני עם מילוי של גז באלפיים ש"ח לכל בולם, או להסתפק במשהו יותר פשוט ובמחיר יותר שפוי.

בגדול, מה אתה רוצה ומה אתה צריך?

סתם לסבר את האוזן....הבעיה בבולמים הם שעם הזמן האטם מתיישן ונסדק, ומתחיל נזילות של השמן מהבולם, וכתוצאה מזה נשאר לך נסיעה שבו אתה מרגיש כל חור בכביש. זה גם משפיע על עקיפות/אחיזת הכביש וסיבובים.

פורסם

אני כן אוהב "לתקוף פניות" ואני כן נוהג באגרסיביות לפעמים, אבל אם האחיזה עכשיו היא טובה לי ואני יודע איך לפנות איתה בצורה נכונה, אז אני חושב שאני יכול לדרוש נוחות יותר טובה, ושהאחיזה תישאר ככה.

נוחות חשובה לי יותר מהכל בסופו של דבר, אני אוהב להרגיש שאני יושב על אוטו איכותי, והבולמים הורסים לי הכל...

לגבי אחיזה, אני אלמד להתמודד עם כל אחיזה. (אני לא פונה כמו משוגע, כן ? אבל אני כן אוהב לתת גז בפניות חחח)

לגבי מחיר, לא יודע כל כך מה המחירים.

תוכלו להגיד לי כמה עולים מקוריים\תואמים מקוריים ?

כדי שאני אדע בערך כמה אני צריך להוציא על הבעיה הזו.

ד"א, ראיתי סט קוילאוברים באיביי ב400 דולר, מחיר טוב, השאלה מה יתנו לי.

http://www.ebay.com/itm/300894086149?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

פורסם

היום קיבלתי הצעת מחיר על בולמים גרמניים(תחליפיים) לרכב במוסך מתמחה VW בנהריה.

המחיר שהוא נתן לי כולל עבודה ומע״מ הוא 1994₪.

מה אתם אומרים ?

פורסם

כמו שאתה כבר יודע, הייתה לי גולף 2001 2.0 אוט' קומפורטליין, וזה היה אחד הדברים שהכי אהבתי ברכב הזה, שלא מרגישים בו כלום, הוא היה "מגלח" את כל הסדקים בכביש, בורות קטנים, במפרים, פשוט היה תענוג לנסוע.

אני לא יודע אם הבולמים זהים בבורה ובגולף.

ואז כנסעתי על האיביזה שיש לנו בבית, מודל 2002 עם בולמים כנראה גמורים, הרגשתי כל סדק בכביש.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

פשוט תענוג לנסוע על רכב שמגלח את כל הסדקים והבורות בכביש! אני מקווה שזה מה שיהיה אצלי כשאחליף בולמים...

מה אתה אומר על המחיר ? נשמע סביר ?

פורסם

במוסך בנהריה הוא גם אמר שלוקח לפחות שעתיים וחצי-שלוש להחליף 4 בולמים, אז או שהוא ממש איטי או שאת הכסף הוא עושה בעבודה...

במוסך מתמחה VW בעכו הציעו לי סט בולמים של KYB בקצת פחות מ1000₪, מה אומרים על החברה הזו ?

מה שהוא הציע לי בנהריה, אני לא יודע של איזה חברה, אבל הוא אמר שזה תחליפי, תואם מקורי, גרמני.

פורסם

KYB חברה מוכרת,

אתה יכול לשים בולמים של עוד חברות מוכרות למשל

מונרו למשל דגם Monroe Monro-Matic Plus Monotube

או של KONI ואפילו לבילשטיין יש דגמים בתקציב שלך

יש דגמים שמכוונים לתת נוחות וכך תקבל נסיעה בלי "מכות" ועדיין עם מחיר שפוי כי אתה לא מחפש דגם קשיח וספורטיבי

קובי

:-)

פורסם
KYB חברה מוכרת,

אתה יכול לשים בולמים של עוד חברות מוכרות למשל

מונרו למשל דגם Monroe Monro-Matic Plus Monotube

או של KONI ואפילו לבילשטיין יש דגמים בתקציב שלך

יש דגמים שמכוונים לתת נוחות וכך תקבל נסיעה בלי "מכות" ועדיין עם מחיר שפוי כי אתה לא מחפש דגם קשיח וספורטיבי

תודה קובי.

תוכל להמליץ לי על חברה ודגם שיתן לי נוחות ?

• תוכן חדש...