Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

בימים האחרונים, שמתי לב שכל המנהלים הכי טובים למדו באוניברסיטה של החיים.

מספר אבות של חברים בחבורה שלנו, נחשבים לטייקונים בארץ, ובואו נאמר, רובם הגדול לא למד, אפילו בקושי סיימו בית ספר.

אבא שלי, שבעלים של חברה בארץ, רק בעל בגרויות ולא מעבר, וחי טוב ומעל רוב האוכלוסיה בארץ.

הוא טוען שכל הלימודים בארץ לא באמת שווים ורוב האקדמאים בכלל לא עוסקים במקצוע שלהם, ומביאים משכורות ממוצעות.

השאלה שלי היא, אם באמת יש טעם להוציא תואר בארץ?

אם עכשיו הייתם מוציאים תואר, במה הייתם בוחרים?

שאלה שמופנית יותר לוותיקי הפורום, האם היום הייתם מוציאים תואר, או בוחרים במקצוע כלשהו?

אשמח

לשמוע דעות של חברי הפורום.

תמיר.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתה רוצה, להיות עשיר?

תואר זו לא חובה לשם כך, אבל בלעדיו תשאר עם השכלה בסיסית, ואז מה עזר לך שאתה עשיר ?

ממרומי גילי מבינים שכסף זה לא רק מה שחשוב ולא הכל בחיים מוכוון למקסימום כסף.

נשארת בור (כן, השכלה תיכונית היום זה בור)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לא יודע אם יש טעם, אבל כדאי שיהיה..

הדור של האבות שלנו (אנשים בני 60) התחילו את דרכם בתקופה שונה, שבה למי שהיה תואר ראשון היה סגנו של אלוהים, והיה פשוט יותר להסתדר בעבודה טובה ולהתברג לתפקידים טובים על סמך הניסיון והידע.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אתה צריך להסתכל על העניין בראיה הרבה יתר רחבה: האם המטרה שלך בחיים היא "לעשות כסף" או משהו אחר?

כמוכן - עם כל הכבוד לאותם עשיריפ חסרי השכלה - מדובר בקבוצה קטנה מאד של אנשים. מרבית חסרי ההשכלה נותרים בתחתית החברתית-כלכלית.

לדעתי - כדאי ללמוד מה שמעניין אותך ומתאים לך. לא בהכרח לימודים אקדמיים - תוכל להתפרנס היטב גם כחשמלאי או שרברב, אבל יש לכך שני תנאים - האחד הוא שתהיה בעל מקצוע איכותי, והשני שאפשר יהיה לסמוך עליך, שהלקוחות הפוטנציאליים לא יתפסו אותך כרמאי.

תביא בחשבון שהיכולת לעסקים אינה דבר מובן מאליו, ולא לכל אחד יש התכונות הנדרשות. על כל אחד שמתעשר יש עשרות ומאות שפושטים רגל או חיים בעשירון השלישי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תעלב ממה שאני אכתוב, כי אני לא מכיר אותך ואני כותב תובנות כלליות לחלוטין.

בדרך כלל ההשקפה הזו של "לא צריך תואר, הנה לביל גייטס אין תואר" לא מאפיינת אנשים שהם ביל גייטס, אלא עצלנים או כאלו שפשוט אין להם כיוון בחיים. אני מכיר מס' אנשים שהם בערך בגיל שלי (אזור ה30), שאין להם תואר, אבל יש להם ניסיון של 15 שנה בתכנות, הם סופר מוכשרים במה שהם עושים והם מוצלחים. הם זה לא הממוצע. בזמן שאתה ואני שחקנו כדורגל בשכונה, או כל דבר אחר, הם ישבו וכתבו קוד, וחלק קטן מהם גם סתם גאונים.

תואר ראשון נועד בעיקר בשביל לתת לך יכולות בסיסיות של למידה, מחקר ולהכיר לך מושגים בסיסיים ביותר בתחום בו אתה עוסק.

עבור חלק מאוד קטן מהאנשים זה לא יהיה רלוונטי, אבל רובנו לא גאונים ולכן כן צריכים שמישהו יתן לנו את הכלים להתמודד עם בעיות שונות בתחום העסוק שלנו.

מעבר לזה, כמו שכתב elibaba, להיות היום ללא תואר זה להיות בור. שוב, זה לא מחייב, כבר נוהל גם הויכוח הזה כאן. אבל עדיין, צריך תמיד להסתכל על הממוצע. בן אדם ממוצע ללא תואר הוא לא גאון, הוא כנראה די בור ועצלן וספק אם הוא יגיע רחוק מאוד מבחינה מקצועית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם אתה מתחיל את החיים שלך לפני 40 שנה, אין בעיה.

אבל אם אתה צעיר שרוצה לבנות את העתיד שלו, אתה חייב תואר.

כיום יש המון מקומות שדורשים תואר שני כתנאי לכניסה. עוד 20 שנה זה יהיה כבר דוקטורט או עוד משהו בין שני לדוקטורט, שתהיה בטוח שימציאו.

במדינה כמו ישראל, שלהוציא תואר ואפילו תואר שני זה לא ממש קשה, תהיה בטוח שיש אינפלציה של תארים.

אז פשוט תישאר מאחור, וחבל.

פורסם

אני אחד מאלה שמתפרנסים נכון לשנים האחרונות ממשהו שלא קשור בכלל

לתארים שלי. לא מצטער לרגע ולא הייתי משנה דבר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קשה להגיד.

מצד אחד, המעסיקים מסתכלים את זה, ואם יבואו 100 מועמדים למשרה, מתוכם 30 עם תואר, אלה עם התואר לעברו לתחילת הערימה של קורות החיים, גם אם העבודה זה לחלק פלאיירים של בית קפה בתחפושת ארנב.

מצד שני, במציאות של היום שבה "כל אחד חייב תואר", הרבה מאוד בעלי תארים לא עובדים במקצוע. אם אתה באמצע החיים מחליט לקחת הלוואת סטודנט, ולעשות תואר, סיכוי גדול שבסוף התואר תמצא את עצמך באותו מקום מינוס 100 אלף שקל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תמיר - אם מדובר בתכנון חייך אולי כדאי שתספר לנו קצת עליהם: בן כמה אתה, מה הכלתך, מה מצבך הכלכלי, מה תחומי העניין שלך, אולי משהו על יכולות הלימוד שלך.

השאלה אינה האם צריך להרחיב את ההשכלה. תמיד כדאי להרחיב ככל האפשר בתחומים שבהם אתה מתעניין ובעל כשרון. החברים של יבגני שמתכנתים בלי ללמוד הם חריגים, אני מסופק אם תוכל לרכוש בלימוד עצמי את הידע הדרוש כדי להיות מהנדס אוירונאוטיקה או עובד סוציאלי. וגם אותם מתכנתים יתקלו בתקרה כאשר ירצו להתקדם בעבודתם - מה לעשות, הלימודים האקדמיים נותנים כלים חשובים בצורה מסודרת, מה שקשה מאד להשיג בלימוד עצמי.

אבא שלי נוהג לפר על שני בניו של אחד מהקולגות שלו: האחד הלך להיות שוליה של אינסטלטור ובכסף שהרויח צבר את הכלים כדי לפתוח עסק עצמאי. האחר למד הנדסה. בסופו של דבר האינסטלטור העסיק את המהנדס. אממה-מה - אותו אינסטלטור למד את המקצוע באופן מסודר אצל בעל מקצוע טוב משך כמה שנים. לא קפץ לפתוח עסק לפני ששלט ברזי המקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצד אחד אני מסכים עם מה שכתבת, אבל לא למה שהתכוונת.

כמו שכבר אמרו לך אבא שלך חי בתקופה אחרת ממה שהיום,בזמן שתעודת בגרות זה היה הסטנדרט. היום חובה תואר ראשון(או להיות ממש תותח בתחום שלך שזה בודדים, נדירים וגאונים) ובעתיד גם יהיה חובה אפילו תואר שני.

מה שכן אני מסכים איתך, שבהנחה ואתה עושה את התואר שלך מתוך רצון להרוויח כסף ולא מתוך עניין, אל תילך לעשות תואר שהוא לא מכניס. בישראל כיום, מבחינה כלכלית רוב המוחלט של התארים שווה לתחת, ולא יקדמו אותך כלכלית בכמעט כלום לעומת מישהו טכנאי/הנדסי אלקטרוניקה, או איש קבע עם תעודת בגרות בלבד.

פורסם

אבא שלי, שבעלים של חברה בארץ, רק בעל בגרויות ולא מעבר, וחי טוב ומעל רוב האוכלוסיה בארץ.

הוא טוען שכל הלימודים בארץ לא באמת שווים ורוב האקדמאים בכלל לא עוסקים במקצוע שלהם, ומביאים משכורות ממוצעות.

האם אביך חושב שלימודים בחו"ל הם כן "שווים" או שבארץ לא צריך ללמוד לימודים גבוהים?

לימודים אקדמים אינם ערובה לכך ש"תעשה כסף" אבל בממוצע בעלי תואר אקדמי מקבלים משכורת גבוהה יותר מבעלי השכלה תיכונית.

לא כל הלימודים האקדמים הם לימוד "מקצוע" אבל יש מקומות עבודה רבים בהם נדרשת השכלה אקדמית.

פורסם

תואר במציאות של צעיר בימינו היא נקודת פתיחה טובה יותר בשוק השכירים, לא ערובה לשום דבר אחר.

תואר בימינו מראה שיש לאותו אדם יכולות למידה ושינון וכמו כן את הכסף לשלם על מנת שתהיה לו התעודה, זאת לא ערובה לחוכמתו או רמת האינטיליגנציה של אותו אדם.

כל אלא שטוענים שכמות הניירת שיש בקלסר בארון היא אינדיקציה לרמת התבונה או החוכמה או יכולת ההבנה של אותו אדם, אני מציע להם לחשוב על הקונספט הזה שוב אם הוא נכון, לדעתי אין קשר.

בשורה תחתונה אני חושב שהמשפט המודגש ממצה את שאלתך, מה לעשות בהמשך זאת החלטה שלך.

פורסם

גם אני הייתי בדילמה שלך. אמרתי לעצמי אני מוכשר, אני עם ראש גדול, אני שאפתן וכל זה הוביל לכסף מהיר בעבודה קלה אבל לא יתרה מכך (לא הייתי סוחר סמים הסירו דאגה מליבכם).

לא רואה איך אפשר להתעשר בצורה יוצאת דופן אבל אם באמת אביך שם דבר במשק או איך שלא תקרא לזה, אני הייתי במקומך מנצל את זה עד הסוף.

גם לי יש הרבה חברים שבאים ממשפחות מאוד מבוססות שקשורות לתחומים הכי לוהטים היום (היי טק, נדל"ן, פולטיקה, משרות ציבוריות בכירות וכו') והם לא מוכנים להיעזר במשפחתם אף על פי שהם מציעים להם הזדמנויות שלא יסולאו בפז.

תחשוב על זה ואל תתבייש להשתמש בזה, אם החיים באים לך על מגש של כסף אל תחפש כלום על הרצפה.

בהצלחה בהמשך.

נ.ב

המשפט שלי: תואר - רשת הביטחון הכי טובה שלך בימים אלו.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...