Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה באיזה מים מדובר? מים מזוקקים?

העלות של מים מזוקקים היא לא כזו גדולה.

ומן הסתם מים מזוקקים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

סוללת אוויר מתכת איננה נמצאה חדשה. עד היום היא סבלה מבעיה שתחמוצת האלומיניום יצרה שכבה ע"ג המתכת והתגובה הייתה נעצרת. אני לא בקי ברזי הפטרון של פרינרג'י אבל החידוש הוא פחות או יותר שתחמוצת האלומיניום נשארת במים. כך ניתן לנקז אותה החוצה בקלות ע"י החלפת מים. את המים אם התחמוצת כמובן שמוכרים למחזור מכיוון שניתן להפיק ממנה אלומיניום.

חסרונות

המדובר ב"בטריה" בהספק נמוך יחסית ולכן איננה יכולה לשמש להנעת הרכב ישירות ויש צורך "לרכז" את האנרגיה לסוללות רגילות שמסוגלות להניע רכב.

יתרון המערכת הוא כמובן בזמן העבודה שלה ובעלות של קו"ט חשמל.

זה בגדול מה שאני זוכר מכתבה מפורטת על המערכת מלפני כמה שבועות

פורסם

אני מודה מראש כי כל העסק הזה נשמע לי מעט מוזר, אולי מספר הבהרות יעזרו לי להבין אם הרעיון הזה כדאי. לפי המספרים שנאמרו כאן ולפי מספר קירובים (רבע ק"וו/שעה/ק"מ במהירות עירונית) אז "מאריך הטווח" (למעשה סוללה חד פעמית) הוא בעל קיבולת של 250 קילו-וואט שעה או נסועה של 1000 ק"מ.

-ראשית מדובר בסיטרואן C1 בעלת סוללת ליתיום בקיבולת של 10 קילו-וואט שעה, הטווח היעיל של רכב כזה הוא כ 40 ק"מ שזה מספיק לנסיעה בטווח עירוני. אז מה המשמעות כאן של "מאריך הטווח"? (ולטעמי, נסיעה בין עירונית בסיטרואן C1 נשמעת כמו רעיון שגוי מיסודו:lol:)

-בהנחה כי עלות טיפול/החלפה של הסוללה החד פעמית היא כ 1000 ש"ח (האלומיניום בלבד עולה כ 100$) אז עלות הנסיעה באמצעותן היא שקל לק"מ. לא ממש זול.

-הפיתרון המוצע של מאריך הטווח קיים כבר במכוניות חשמליות למחצה בצורת מנוע שריפה פנימית המתוכנן לעבוד בסל"ד קבוע (שיפור הניצולת) ובעל הספק נמוך יחסית שטוען את הסוללה.

*השיטה הזו בדוקה, קיימת וניתנת לרכישה מיידית.

*הארכת טווח באמצעות מנוע שריפה פנימית אמורה להיות זולה יותר מעלות החלופות הסוללות החד פעמיות לאורך כל חיי הרכב. מי שמתכונן לצעוק כי מנוע שריפה פנימית גורם לזיהום עירוני (ובישראל זהו לכאורה הזיהום העודף היחיד כי החשמל מיוצר מדלקים פוסיליים בכל מקרה) אז נזכור כי לא אמור להיות בו שימוש בנסיעה עירונית.

*נראה כי משקל ונפח הסוללה החד פעמית קרוב לזה של מנוע הבנזין לטעינה כך שגם פה אין יתרון גדול.

נראה לי כי זה הולך להיות דומה לסיפור BP עקב הדימיון העצוב בין עלות/יכולות הטכנולוגייה מול הפתרונות הקיימים.

עריכה: אשמח לראות את הכתבה הזו (הניסיון הקודם שלי עם סוללות דומות היה בהחלפת אלקטרליט נוזלי). אם ההתנגדות הפנימית של הסוללה החד פעמית גבוהה משמעו הפעלת שתי סוללות במקביל עם כל הבעיות הכרוכות בכך.

• תוכן חדש...