Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לייעוץ בנוגע לבחירת רכב.

נוהגת מזה שנתיים על פוקוס האצ'בק 2002, אוטומטית, שמורה ומטופלת (למעט קצת שריטות ותיקוני פח), עם קילומטראז נמוך.

מרוצה מאוד מחווית הנהיגה, מביצועי הרכב, מנוחות השימוש, מגודל תא המטען ובעיקרון גם מצריכת הדלק - יחסית לשנתון, נראה לי שהצריכה סבירה ביותר (עירוני 9-10, בינעירוני 12-14).

יחד עם זאת, יש לי כרגע הזדמנות כלכלית לשדרג את הרכב ואשמח להכוונה בהתאם לצרכים שלי:

נוסעת כ-1500 ק"מ בחודש, הרוב בינעירוני באזור המרכז, אך גם נסיעות מזדמנות לירושלים ולדרום.

מאוד אוהבת לנהוג, כך שחווית הנהיגה חשובה גם כן.

מעדיפה בעקרון רכבים בסדר גודל של הפוקוס האצ'בק - גם מבחינת גודל הרכב (גרה בת"א - בעיות חניה וכו') וגם מבחינת גודל תא המטען, אבל מוכנה לשמוע גם על רכב קטן יותר.

לא חייב אוטומט.

התקציב הוא כ-50-55 אלף.

ההתלבטות הראשונית היא בין פוקוס האצ'בק חדשה יותר - 2007-2008, לבין טויוטה יאריס.

העדפתי האישית היא הפוקוס אבל צריכת הדלק של היאריס וההמלצות מהסביבה גורמות לי לשקול אותה כאופציה.

מה הכיוון הנכון יותר בהתאם לצרכים שפירטתי - 1600 או 1200 סמ"ק?

אשמח לשמוע, דעות, המלצות וכל מידע אחר רלוונטי.

תודה!

פורסם

שלום,

שני הרכבים שציינת הם רכבים נהדרים הן באמינות וכלה בחסכון בדלק, אני אישית הייתי מעדיף את הטויוטה יאריס אבל אל תקני עם גיר רובוטי בשום פנים ואופן.

PEUGEOT 205 GTI 1.9

RENAULT CLIO RSI 1.8

BMW E-30 88

CHEVROLET AVEO BIG רכב חברה ליום יום

פורסם

עם כל הכבוד לפוקוס מהמודלים שציינת - אני חושב שהפוקוס שלך הנוכחית, יותר מהנה לנהיגה.

בהשוואה לגבי היאריס - נראה לי שהפוקוס תספק לך חווית נהיגה יותר טובה (להוציא אולי את היאריס TS אותה אינני מכיר).

קחי בחשבון שמעבר לרכב קטן יראה לך קצת מוזר בהתחלה (מפני שאת רגילה למשפחתית), אך אם אין לך בעייה עם זה, תוכלי לנצל את כל היתרונות העיקריים שרכב קטן יכול להעניק - יותר קל לחנייה (וזה חשוב בעיר), יותר חסכוני בדלק. על אחת כמה וכמה, אם את נוסעת לרוב לבדך - עדיף רכב קטן (לא יודע אם דווקא יאריס. אני מאמין שיציעו לך עוד חלופות, כגון פונטו/גרנדה פונטו, פאביה, פולו, איולי אפילו סיריון, שמבוססת על מכלולי היאריס).

alfa 156 2.5.

פורסם

הפוקוס היא הרבה יותר ״אוטו״ מהיאריס, בכל פרמטר והיא פשוט רכב טוב יותר. על הגירסה הרובוטית של היאריס לא ממליצים.

הבחירה ביאריס צריכה להיות אך ורק מטעמים כלכליים, דהיינו חסכון בדלק ואמינות.

את צריכה לבחור בין מוצר טוב יותר שעולה יותר כסף להחזיק אותו לבין מוצר טוב פחות שעולה פחות כסף להחזיק אותו. זאת הדילמה.

אני הייתי בוחר בפוקוס, בין היתר משום שאצלי רק גירסה אוטומטית היא אופציה רלבנטית וגיר רובוטי רגיל לא בא בחשבון בשבילי. בנוסף הפוקוס כאמור גם טובה יותר. לגבי הפוקוס נסי למצוא את גרסאות ה- 2 ליטר, בפועל הן לא צורכות יותר דלק מגירסת ה- 1.6 ליטר החלשה שיש צורך לאמץ אותה בכדי להניב ביצועים סבירים ולכן צריכת הדלק בהתאם. גירסת ה- 2 ליטר תיתן לך ביצועים טובים יותר ולכן גם והנאה גדולה יותר מהנהיגה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה לעונים (: נתתם לי חומר למחשבה.

שאלת המשך - בהתאם לצרכי הנסיעה שלי (1500 ק"מ בחודש, ברובם בינעירוניים וללא פקקים), מה יותר נכון לחפש? 1600 סמ"ק (עם צריכת דלק סבירה, כמו מה שיש לי עכשיו) או רכב עם נפח מנוע קטן יותר (וחסכוני הרבה יותר)?

תמיד ידעתי שלנסיעות מהסוג הזה צריך רכב "רציני" יותר, עם נפח מנוע גדול יותר, אבל אני שומעת יותר ויותר מהסביבה שהרכבים הקטנים היום יכולים להתמודד עם זה גם ואלי אפילו לא פחות טוב.

אז אם נשים בצד את כל הדרישות האחרות שלי (מפורטות בהודעה הראשונה) ונתייחס רק להתאמת רכבת לסוג נסיעה ולצריכת הדלק - איזה נפח מנוע מתאים יותר לנסיעות שלי?

פורסם

נשמע שתפורה עליך הפיאסטה הידנית, נסי לחפש אחת משומשת בת שנה , היא נוחה כמו משפחתית ובגלל הגיר הידני תקבלי את החסכון וקומפקטיות מבחוץ לחניות, יתכן שהיא מעט מעל תקציבך אבל שווה את זה ומתאימה לך פיקס

• תוכן חדש...