Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הפוגה קצרה בחיפושים חזרתי :wink:

בעקרון כבר חשבתי שאוותר על הרעיון של רכישת STI מכיוון שהמחירים הנדרשים גבוהים מאוד [עשרות אלפים רבים מעל כל מחירון] ומחירי האחזקה די מפחידים.

בעקרון כל המידע שקיבלתי בנוגע לאחזקת הרכב היה מאנשים שלא החזיקו STI ובמקרה הכי קרוב החזיקו WRX.

ומה הנקודה שלי?

הייתי רוצה לקבל תמונה יותר ברורה לגבי עלות התחזוקה ורמת האמינות,אני לא רוצה סתם לוותר על חלום ילדות בגלל השערות לא מבוססות,כשרכשתי C5 הפחידו אותי מאוד,בסוף הכל הסתבר כשטות גמורה והרכב מראה אמינות מושלמת :-)

אני כמובן מודע לכך שהרכב לא חדש ולכן רמת האמינות היא נגזרת של רמת התחזוקה.

האם בנסוע של 5-7K בשנה ההוצאות באמת מטורפות?

תודה מראש!

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

מכיוון שהנסועה שלך מאוד נמוכה אז אתה מבטל את אחת המכות הכי כואבות באחזקת הרכב הזה, דלק.

אחזקה של רכב ספורטיבי תמיד תהיה יקרה וכל תקלה תעלה לך סכום לא מבוטל (קלאץ 3K ש"ח, ברקסים 2K ש"ח וצפונה וכו').

כל עוד אתה משאיר מספיק כסף בצד ומקבל את זה בהבנה אז אני מאמין שאתה תהנה מהרכב.

חבל באמת שאין פה אנשים שמחזיקים ברכב כמה שנים ויכולים לפרסם דו"ח מפורט כמו שרוני עשה על המיאטה שלו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לצערי לא רק שלא מצאתי סיכום עלויות לרכב המדובר פה בפורום,לא הצלחתי למצוא סיכום כזה גם במועדון sti :lol:

מה מסתירים מאיתנו?:wink:

בעקרון הטענות העיקריות שאני שומע מדברות על צריכת דלק מטורפת (לא ממש רלוונטי לי) ואמינות ירודה.

מעבר לברקסים (שעלותם אגב הרבהההה מעל 2k לצערי) ושאר חלקים מתכלים,האם יש לצפות כניסה למוסך כל שני וחמישי?

ובכללי באיזה מוסכים ניתן לטפל ברכב כזה?

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

יש את שרשור יישור הקו שלי שיכניס אותך לקצת פרופורציה לגבי מה צפוי לך בתהליך.

מאז אותו שרשור החלטתי להחליף גם חיישן מצערת, MAF ומנוע צעדים. עלות החיישנים בארץ אסטרונמית, לכן כדאי להזמין פרטית מחו"ל בפחות מרבע מחיר.

בגדול, הWRXים הן העדינות, STI עמידות ואמינות יותר. אם תמצא אחת שמורה שטופלה באהבה ותמשיך להתיחס אליה ככה לא צפויה לך בעיה.

מבחינת מוסכים יש את TIG, ארגונטיקס וכו'.

המלצה אישית שלי, אל תמהר לרכוש רכב- תמתין עד שתמצא כלה מתאימה ושמורה.

באותו נושא אל תתפתה לקפוץ על אחת עם פאקים רק בגלל מחיר נמוך כי זה יחזור וינשוך אותך בישבן (מנסיון מר של חברים).

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

תודה מאור,

לגבי המנוע,אני יודע שמדובר במנוע שונה מאשר זה שבwrx,האם זה אומר שהוא לא סובל מאותן בעיות אמינות?

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

המכלולים של הSTI עמידים יותר.

הבעיה עם רוב הWRXים היא שבעליהם מחליטים להחליף לטורבו גדול של STI או אפילו גדול יותר, לגדוש לאלוהים ואח"כ מתפלאים שהמנוע לא עומד במבחן התוצאה.

ובלי קשר לזה, הגירים שלהם מאוד עדינים (יחסית, כן?)

תשלב את כל זה עם חבורת חוראנים שכל מה שמעניין אותם זה לעשות פוזות בשכונה עם יציאות מהמקום בכל רמזור ומה שתקבל זה גיר שבור או מופע זיקוקים בחסות התלתל שלך.

לכן אני מדגיש שוב, אל תתפתה לאחת זולה עם פאקים כי זה ינקום בך בישור קו או עם הפתעות לא נעימות במוסך.

עם כמה שזה קשה תקפיד למצוא אחת שמורה, גם אם זה יעלה לך מעט יותר בסופו של דבר זה יתקזז עם ריבית.

*בנוסף אני ממליץ, כמו שעשיתי בעצמי, לאחר בדיקת מכון שהדגש שם הוא תקינות שלדה (וגם טופס חתום שישמש "ביטוח" מסוים לתקינות הרכב) במידה והרכב נמצא תקין ואתה מרוצה - קח גם לאחד מהמוסכים המתמחים כמו TIG או ארגונטיקס שיתנו חוות דעת מקצועית יותר מזוית של מומחים לרכבים הספציפיים (בעיקר למנוע)

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בחיפושי אחרי מגאן 225 נתקלתי לגמרי ללא כוונה בsti מבציר 2003 והיום הלכתי להתרשם.

הרכב יד 3 וגמע 147k,לרכב אגב יש קצה שילדה,לטענת המוכר מדובר בפגיעה מינורית (קדימה צד נהג) אך עדיין לא בדקתי זאת.

דברים ששמתי לב אליהם במהלך הנסיע (בתור נוסע):

-רעש של ״תקתוקים״ מחלקו האחורי של הרכב,לטענת המוכר מדובר בבולם,לטענת חבר שהתלווה אליי מדובר בדיפרנציאל.

מה הסממנים לדיפרנציאל גמור?

-הקירור לא עובד,נאמר לי שצינור מסויים דולף וגורם לכך,הצינור המדובר ממוקם בחלק האחורי העליון של המנוע.

עלות תיקון לפי המוכר 1k, הגיוני?

-באחד הג׳נטים ישנו בורג שבור :shock::lol:

ישנם עוד כמה ריגקטים קוסמטיים שפחות מפריעים לי כרגע.

מה דעתכם?אני מכניס ראש בריא למיטה חולה?

ובאופן כללי איזה מחלות יש לרכב?

תודה מראש!

בקשר לרכב אולי אני מכיר אותו

זה בצבע כחול עם ג'נטים זהב מבלי ספוילר האוטו נמצא ברחובות נכון?

פורסם

פותח השרשור, נראה לי שאנחנו מדברים על אותו רכב, ראה כאן

אחרי שבדקתי עם מספר אנשים שמכירים את הרכב הספציפי - בחרנו להתרחק.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

• תוכן חדש...