Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

בעבר היה לי סאב Magnat b30, עבד בסדר עד שיום אחד שמתי ווליום די גבוהה, הוא התחיל לעשות רעשים מוזרים ואז הפסיק לעבוד.

במסגרת האחריות קיבלתי חדש.

העניין הוא שהכל יחסי אבל אי אפשר להגיד שזה היה ווליום יותר מדי גבוהה.

מבחינת הכיוונים עם המגבר הכל היה תקין כי הסאב שאחריו פעל עוד יותר משנה. פשוט מאז הייתי עדין איתו ולא הגברתי גבוה מדי.

היום אני עם סאב Cerwin Vega HED12, סאב מדהים, מדויק ועוצמתי שאי אפשר להשוות למאגנט.

אני מאוד נהנה לשמוע איתו בווליום גבוהה כי ככה אני אוהב לשמוע.

הוא עובד חזק ומרעיד את הרכב וזה גורם לי לחשוש שלא ישרף.

איך אפשר להימנע מזה?

איך אפשר לדעת מתי זה יותר מדי חזק לסאב?

אשמח לעצות,

תודה.

פורסם

התופעה שגורמת לאלמנטים להשרף נקראת קליפינג- שזה כשהאות שהסאב מקבל מעוות, ובחלקו הינו מתח dc (מתח ישר) , כמן כל דבר בחיים גם לקליפינג יש רמות כאשר האות מעוות לגמרי ניתן לשמוע את זה, זה ישמע כמו חירחורים, לא משהו טבעי, ובוודאי שלא מוזיקה.

ניתן להמנע מקליפינג בעזרת כיוון נכון של הגיין במגבר, תקרא קצת על איך לכוון מערכת.

ובכל שלב, אפילו שאתה חושב שהכל מכוון כראוי, אם אתה מגביר את הווליום ושומע שהמוזיקה מתעוותת, תנמיך ותנסה לכוון שוב, רק תמיד תזכור לכל ציוד יש את הגבול שלו.

SCANSPEAK

פורסם

בדיוק חרחורים כאלה עשה הסאב שהתקלקל לפני שהתקלקל.

אבל אחרי אולי 5 שניות של חרחורים כאלה הוא התקלקל סופית אם אני זוכר נכון.

אז כל עוד אני לא שומע את החרחורים אני יכול ליהיות רגוע?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא תמיד אפשר לשמוע קליפינג, ולאורך זמן יש לו השפעה.

לא אמרת עם איזה מגבר אתה משתמש- דווקא מגבר חלש מידי יכניס יותר קליפינג.

עוד המלצה גורפת- לבטל כל אפשרות ל"BASS BOOST" או כל סוג אחר של ניפוח מלאכותי של הבאסים דרך המגבר- זה בד"כ מתכון לצרות.

פורסם

השיטה הכי טובה והכי יעילה - אם הצליל נשמע לא נקי, תחליש קצת. עובד 100% בכל המערכות (למעט מקרים של תקלה פנימית במגבר).

שיטה לא רעה - שים מגבר יותר חזק. יעיל בהרבה מקרים.

דני

פורסם

מגבר חלש מידי יכניס עיוות לאות נקיה.

מגבר חזק מידי יכול לקבל אות עם קליפינג ולהגביר אותה יתר על המידה בקלות יתרה.

מגבר חלש ואות מעוותת - תקנה לעצמך בסטה בתחנה מרכזית ישנה :-D

1. לא להפעיל BASS BOOST

2. לא להפעיל LOUD או LOUDNESS במערכת

3. לא להוסיף באס מיד או טרבל דרך הHU (רדיו דיסק) - זה עושה כמעט אותו הדבר שהבאס בוסט עושה וגם במיד ובטרבל אותו הדבר בדיוק רק שזה לא קשור לסאב.

4. לא לשמוע הקלטות לא טובות - אם אתה שומע MP3 תדאג שזה MP3 שהומר ישירות מקובץ מקור ולא הורדה ממקור לא ידוע בדחיסה של 128K - בכלל עדיף לא להגביר בכלל קובץ דחוס מתחת ל192 סיביות אם אתה לא יודע מה המקור שלו.

5. להשתמש בצורה נכונה בקרוס אובר של המגבר - אם זה ערוץ של הסאב תשתדל לחסום אותו בLPF לא יותר גבוה מ90 הרץ כשאני באופן אישי ממליץ להיות באזור ה60 50 הרץ ולא מעבר לזה כי הסאב וופר נהיה כיווני יותר.

6. אם המגבר שלך חלש מידי - לפתוח לו את הגיין רק יתן תוצאה גרועה יותר - תחליף מגבר.

למזלך HED12 הוא לא סאב שדורש יותר מידי הספק בכדי לזוז נכון - לפי מה שאני זוכר הוא מוצהר לספוג גג 400 וואט - מונובלוק שנותן 200 וואט RMS בצורה נקיה וטובה צריך כבר לעשות עליו עבודה טובה אני הייתי ממליץ לשים אותו על מגבר שנותן לפחות את ה250וואט RMS -> אם אתה מגביר אותו במקרה על מגבר 4 ערוצים בגישור (תבדוק כמה הם מסוגלים לתת באמת בתצורה הזו).

תריץ חיפוש על כיול מערכת - אני מקווה שכוונת את הגיין במגבר כשהרדיו דיסק שלך לא על שיא הווליום שלו כי אז כל מה שאתה עושה זה להגביר עיוותים.

7. תלך לעשות בדיקות שמיעה מידי פעם לפעם - אם הגעת למצב ששרפת סאב, כנראה שאתה שומע חזק מידי ועוד עיוותים - מאוד לא בריא לעור התוף. (שלעולם לא מתאחה).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טיפ של אלופים מספר 2357

כוון את המערכת שלך ל75% מהוולויום המקס' (מעבר לזה מתחילים להווצר עיוותים, זה מה שסבירו לי כהתחלתי לשחק עם כל הצעצועים האלה) ואח"כ תתחיל לכוון את הגיין. אם פתחת את הגיין עד הסוף ועדיין לא מספיק. צריך או מגבר חזק יותר, או סאב נציל יותר.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

כוון את המערכת שלך ל75% מהוולויום המקס' (מעבר לזה מתחילים להווצר עיוותים, זה מה שסבירו לי כהתחלתי לשחק עם כל הצעצועים האלה)

מי אמר לך את השטות הזו?

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם
כוון את המערכת שלך ל75% מהוולויום המקס' (מעבר לזה מתחילים להווצר עיוותים, זה מה שסבירו לי כהתחלתי לשחק עם כל הצעצועים האלה)

כהכללה, זה לא נכון. כל מקרה לגופו. אפשר בקלות לבנות מערכת עם עיוותים הרבה לפני 75%, או לחילופין (גם כן די בקלות) לבנות מערכת ללא עיוותים גם ב-100%.

דני

פורסם

לי אין עיוותים ב100 אחוז :-D מדוד עם אוסיליסקופ!

יש כלכך הרבה פקטורים פה שיכולים לגרום לעיוות.

הכל מתחיל ממקור האודיו עצמו, ברגע שאנחנו יודעים שהוא נקי עוברים לרדיודיסק עצמו, מחפשים את הקו האדום שלו. לאחר מכן לפרוססור או קרוס אקטיבי אם יש אחד בדרך ואז עוברים למגברים.

חשוב מאוד לזכור שגם נפילות מתח יכולים להוביל לעיוותים וקליפינג. ובד״כ זה מה ששורף את הסלילים. ברגע שהספק כח של המגבר קורס ואינו מסוגל לספק את ההספק הנדרש המגבר יתחיל להוציא מתח dc. ואז מגיע עשן הקסמים מהסליל.

פורסם

יצאתם על הבחור כאילו נחת מהירח, אולי רציתם שידייק לכל דגם ודגם של hu שקיים?

מה שהוא כתב נכון בהגדרה כללית להרבה מכשירים ואפילו כתוב בFAQ איפשהו ומוכר לכולם כשיטה ידועה לכוון גיינים.

פורסם

ללא ספק, הקטע שזה באמת רשום פה במדריך, ולא לכולם יש גישה לכלים כאלו וידע ככה שמי אמר לך את שטויות האלה ודברים בסגנון זה ממש הגזמה.

יותר טוב מהבחור של מקס גיין זה בטוח :-D

דרך אגב יצא לך לבדוק גם את ה99?

• תוכן חדש...