Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני 46 דקות, oryo כתב:

עפ"י העדות שלה - המגהפון היה מחובר לה לצוואר ונתלש מעוצמת המשיכה. ייתכן שהיא משקרת, הרי לא רואים בבירור בוידאו.

מה שכן רואים בבירור זה ח"כ בכיר מוקף אנשי אבטחה תוקף אישה שמעצבנת אותו, ומה שנראה בבירור זה אפס השלכות לפעולה. עולב עולבים. 

ארה"ב-המשטרה פועלת רק אם אדם שחור מבצע פשע.

אותו דבר בנוגע לישראל כאשר מדובר בערבים/סמולנים או בקיצור כל מי שאינו תומך בממשלת הפשיזם.

עריכה אחרונה על ידי arturkopit
  • רעיון גרוע 3
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 43 דקות, Gosser1860 כתב:

אמריקה!

אה, רגע..מה?

מקווה שהרשויות בניו יורק בעלי יותר יכולת מאשר אלו בארץ הקודש.

שתי מילים בשבילך: חסינות דיפלומטית

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 11 דקות, oryo כתב:

חסינות דיפלומטית

חסינות מצילה מאישום פלילי, לא מהפיכתו לפרסנונה נון גראטה. עוד פרסונה נון גראטה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 18 דקות, oryo כתב:

חסינות דיפלומטית

אפשר לעשות עוד הרבה דברים חוץ מאישום פלילי..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

מצרף עוד משהו שפירק לי את המח היום, קפץ לי בפיד בחסות @falou

תקציר מנהלים: חברת כנסת כלשהי משקרת במצח נחושה בצורה שאינה משתמעת לשני פנים, על "עדות של סבתא שלה" שנלקחה מ.... ויקיפדיה. נותנת שואו בנאום בזמן שהיא משקרת הן על עצמה והן על ההעתקה-עצמה שעברה שכתוב קל בשביל להעצים את המסר.
במציאות הנוכחית, הובהר מעל צל של ספק שלשקר אין מחיר. אפס, נאדה, כלום. הציבור יבחר בשקרנים מובהקים אם זה השקר אותו רוצים לשמוע. לא מסוגלים להבדיל כבר בין אי הסכמה ובין סתם המצאה מוחלטת, וכשאין לאמת ערך מה שנותר לנו זה גיבוב של חרא שמקיאים נבחרי העם בשידור ישיר.

הפוסט המלא של תמר קפלנסקי:

ציטוט

מה שיפה בשקר המביך של חברת הכנסת לימור סון הר מלך, אישה שיצאה שקרנית חסרת מצפון במקרה הרע, ובמקרה הטוב מהבולה – הוא החריגות מהטקסט המקורי.
למי שהצליחה להחמיץ, שלשום בדיון מליאת הכנסת בהצעת חוק לציון אירועי הפרהוד, נאמה החכ"ית ברגש ובלהט וסיפרה עדות קשה ששמעה לדבריה מסבתה. ברם, העדות הועתקה, כמעט מילה במילה מוויקיפדיה. שווה לדבר גם על מה שקרה מאז שהפארסה הזו התגלתה, אבל אני רוצה להתעכב על הכמעט הזה, הלא בדיוק מילה במילה. זה הלך ככה:
"סבתא שלי סיפרה כי 'מבעד לחלון בית הכנסת שמענו רעשים. ראינו עשרות אנשים חמושים בסכינים, גרזינים וכלי ירי, חלקם סחב חפצים ורהיטים שבזז מבתי היהודים. היהודים שניסו לברוח קפצו מגג לגג, חלקם פשוט נפלו מהגג וכך מצאו את מותם'".
והיא ממשיכה, הפעם יותר ברגש: "האירוע הקשה ביותר שזכור לי, שסבתא ככה מספרת, זה תיאור של ערבי שמחזיק ביד רגל של תינוק שהיה צמיד שעשוי זהב... אה", המילים קשות לה, היא על סף בכי, "רגל שפשוט, אהה... אני לא יודעת אפילו איך להגדיר את זה מרוב שזה מזעזע – תלשו מתינוק רק כדי לקחת את הצמיד הזה".
טוב, נגמר הקטע הקשה ביותר והיא ממשיכה באותו טון ובלי להגיד שזה כבר לא דברים שסבתא סיפרה, עוד איזה 150 מילה קשות ונרגשות, שגם הן מוויקיפדיה, ואז היא מסכמת בלקח הרגיל, היהודים מאוימים, טוב שהוקמה המדינה, בלה בלה שואה שלנו.
הסיפור עם האנשים והגרזינים והרהיטים והמתקפה הזו, זו באמת עדות קשה, והחלק עם הרגל מחריד. הפרהוד הוא אירוע מחריד ומזעזע, אלה העובדות. כמו שיודע כל מי שהתעסק בחיים שלו במחקר של אירועי עבר נוראים כאלה, לעדויות מיד ראשונה יש חשיבות עצומה. מה חבל שזו עדות מועתקת. למשפט הראשון אין מקור, אבל כבר המשפט השני, מ"ראינו אנשים חמושים בסכינים" ועד "בתי היהודים", מופיע בוויקי מילה במילה, מתוך עדותו של יוסף נמרודי, שאובווייסלי הוא לא סבתא של הר סון מלך (מחשבה פרוגרסיבית ופוגענית ותתביישו). זה כשלעצמו מדהים.
מה שעוד יותר מדהים זה שגם ההמשך, ה"אירוע הקשה ביותר" שהזאתי זוכרת שסבתא שלה יעני סיפרה והיה לה מההה קשה לספר כי באמת, סבתא וזה – גם אותו נמרודי סיפר בעדותו. בשינוי יחיד, שתכף אני אגיד עליו משהו. 
גם המשך הטקסט של הח"כית הגאונה לקוח מילה במילה מוויקי, מינוס שמות הרחובות והשכונות ושמו של השגריר הבריטי, ויש גם משפט שאומר שהיהודים שברחו קפצו מגג לגג, שזה משפט מתוך העדות של אבא של אושרה שייב לרר על הפרהוד (מוצאים אונליין ויש הפנייה מוויקיפדיה), פלוס מה שמכונה "נגיעות של בדיון". שורה תחתונה: אין גבול.
אחרי שזה התגלה, סון מלך אמרה שזו טעות תם של כותב הנאומים שלה, ואז כותב הנאומים עצמו, אחד ציון גואטה, הסביר שכהכנה לנאום הוא ישב לשמוע את הסיפורים שהח"כית "שמעה מסבתא שלה", כש"יש לו ברקע" את הסיפור של נמרודי "שכמובן צוטט בשמו" (לוללל יעני מוויקיפדיה) – ואחר כך בטעות הוא הכניס את הסיפור "שהיה לו", אובווייסלי מוויקיפדיה, "תחת הסיפור של סבתא שלה". 
הכל פה מדהים. ראשית השקר הזה שמישהי יעני צריכה כותב נאומים כדי לספר סיפור שחרוט בזיכרונותיה כל כך טוב, גם כי הוא קשה נורא וגם כי סבתא סיפרה לה אותו.
שנית, יפה שמרוב שקרים על גבי שקרים לא שמענו בעצם מה סיפרה הסבתא. את הסיפור מוויקיפדיה שמענו, וכל מה שבא אחריו גם מוויקיפדיה – אז מה פה העדות של הסבתא? איפה הסיפור של סבתא?
ונגיד שבאמת חל כזה בלבול וטעות תם בלה בלה – מה, הח"כית לא זיהתה תוך כדי קריאה מעל הדוכן שזה לא הסיפור של סבתא'לה? שכותב הנאומים בטעות טעותית התבלבל?
לא רק שהיא לא שמה לב שזה לא הסיפור של סבתא שלה – אם בכלל יש כזה – אלא להפך, היא סיפרה את הסיפור לא-של-סבתא, את הסיפור הגנוב מוויקיפדיה, כאילו היה לגמרי של סבתא, כולל מחוות דרמטיות והארכה והפלגה והתרגשויות וקושי. נכנסה חזק לדמות. 
זה סיפור שלקחו מוויקיפדיה ואני אומרת שאין מצב שהיא לא ידעה. גם אם היא לא ידעה מאיפה הסיפור לקוח, היא אמורה לדעת שזה לא הסיפור של סבתא שלה. וזה לא, היא הודתה בזה.
עכשיו לחריגות מהטקסט הגנוב. ההשמטות בחלק השני, האינפורמטיבי יעני, שגם אותו סה"מ ביצעה בהתרגשות ובדרמטיות של שחקנית בתיאטרון הלאומי, נועדו להסתיר את העובדה שהטקסט מועתק, ממש כמו ההגשה הרגשנית והאישית. ברור שסה"מ וכותב הנאומים הלכו על לבם של השומעים, ואם זו המטרה, אז עודף פרטים היסטוריים יבשים גם פוגע בחוויה וגם עלול להחשיד. נחמד גם איך שהושמט שמו של הצמיד הענוד על הרגל התינוקית התלושה, המופיע בוויקיפדיה. אולי הכותב נאומים לא קורא ערבית ואולי לא רצה לסבך את סון הר מלך במילים שהיא לא שמעה מסבתא בחיים (כי גם את הסיפור לא שמעה), אז שלא תעשה פדיחה בקריאה.
אבל השינוי הכי יפה פה, והוא ממש קטן וסופר משמעותי, קורה במשפט השני מתוך העדות הגנובה, להלן "הסיפור הכי קשה שסבתא סיפרה" בש.ק.ר. 
מעבר לפרפרזה ולהפלגה ולחירות הדרמטית, לשפיל השלם עם הגרון הנשנק וההתנשפות והתכף בוכה – ההבדל היחיד הוא שבסיפור "של הסבתא" בש.ק.ר, מי שאוחז ברגל התלושה הוא "ערבי", כשבסיפור המקורי, זו סתם אישה. האישה חסרת הזהות הופכת ל"ערבי" – כינוי גנרי לאויב העם היהודי בכל רגע נתון. 
בסוף מה שהיה אכפת לסון הר מלך זה לא העדות של סבתא שלה (טחחח) או כבוד לסבתא (דאבל טחחח), שאחרת היתה עוצרת בשנייה שהעיניים שלה היו נתקלות במילים שאינן של סבתא שלה בשום צורה. יכול להיות שהיא מאוד טיפשה, בואכה פגיעה קוגניטיבית, ולכן לא קלטה שהסיפור המאוד מרגש שהיא מקריאה כמו איזה אופליה, לא קשור לסבתא שלה. האופציה השנייה זה שהיא שקרנית ברמות חוסר מצפון שבאמת, אין מילים.
כך או כך, סה"מ המשיכה לקרוא. מי אחראי על הפיכת האישה הלא מזוהה בסיפור הגנוב ל"ערבי"? אין לי מושג וזה לא משנה. אנחנו משלמים לאישה הזו את המשכורת. מעבר לפלגיאט ולהצגה ולחוסר הבושה ולהתחזות ולטמטום – השינוי הקטן בטקסט מלמד מה מעניין אותה: וזה להשתמש באסונם הממשי של אנשים, באירוע המחריד והקטסטרופלי שהוא הפרהוד, כדי להגיד משהו על "ערבי", דמון חסר פנים וכללי שגויס לסיפור. המציאות לא מספיקה בשביל אנשים כמו סון הר מלך, וכל רגע הוא הזדמנות להסית מפורשות כלפי 20 אחוז מאזרחי המדינה, ולהפיץ גזענות ושנאה, כולל כשגנבת עדות של מישהו אחר ועשית הצגה כאילו היא שלך. זה מאוד חשוב: איפה שרק אפשר, תכניסי עוד קצת מהשנאה הזו שאת כל כך מקפידה לתחזק.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 2
  • מבאס 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שום דבר בזה לא חדש, הקריירה של האנשים האלה זה לשקר. הפעם זה פשוט היה רשלני ושקוף מדי.

האנשים שרוצים לשמוע את הדברים האלה, ממש לא מעניין אותם מה אמיתי ומה לא. חשפו אינספור פעמים שקרים של פוליטיקאים, זה לא מזיז לאף אחד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השקרים האלו זה אחת מהסיבות למה חשוב ללמוד ליבה. האנשים היחידים שהשקרים האלו לא מזיזים להם זה אותם אנשים שלא יגנו תקיפה של ח"כ אזרחית תמימה, יגבו את האנסים מבית שמש, את מגן הפדופילים, את האריה הגנב ועוד...

אני עדיין מחכה לגינוי של של מצביעי ממשלה השנאה כנגד התקיפה, מעניין לאן הם נעלמו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמע לימודי ליב"ה זה חשוב מאד אבל אין קשר בין הדברים.

להסית אנשים משכילים ע"י שקרים זה קל מאד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 26 דקות, arturkopit כתב:

השקרים האלו זה אחת מהסיבות למה חשוב ללמוד ליבה. האנשים היחידים שהשקרים האלו לא מזיזים להם זה אותם אנשים שלא יגנו תקיפה של ח"כ אזרחית תמימה, יגבו את האנסים מבית שמש, את מגן הפדופילים, את האריה הגנב ועוד...

אני עדיין מחכה לגינוי של של מצביעי ממשלה השנאה כנגד התקיפה, מעניין לאן הם נעלמו?

אין שום קורלציה בין השכלה להתנהגות מוסרית.

בהקצנה, גם מנגלה היה דוקטור.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 28 דקות, arturkopit כתב:

נתקלתי באנשים שלא סיימו תיכון ויותר מוסריים וישרים מהפרופסורים הכי גדולים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

מן הסתם נושא דרכון דיפלומטי.

לא הוא לא דיפלומט ולכן נושא "דרכון שירות" שנותן קצת פריבילגיות אבל לא הרבה.

לפני 3 שעות, oryo כתב:

שתי מילים בשבילך: חסינות דיפלומטית

אין לו.

מה שמעניין זה שמדובר בשבת, טילטול של מוקצה במקום שאין עירוב.

"פיקוח נפש"...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 11 דקות, falou כתב:

אין שום קורלציה בין השכלה להתנהגות מוסרית.

בהקצנה, גם מנגלה היה דוקטור.

אהבתי שהבאת דוגמא אחת, קח אחת אחרת

דרעי, ליצמן, בן גביר, סמוטריץ' ושאר החברים הינם ללא לימודי ליבה אבל הינם חלק מהמסיתים והגנבים הכי גדולים שיש.

כל מי שהגיב לי פה על מוסר, לא הבנתם את הכוונה שלי. אני כתבתי שאין להם בעיה להאמין לשקר מהסיבה כי הוא מתאים למציאות שלהם. אם במקום המילה "יהודי" תכתוב "ערבי/רוסי/שמאלן" ובמקום בית כנסת תכתוב "מסגד/כנסייה" אתה תראה שכולם אם לא רובם לא יאמינו לסיפור.

לא מנסה להסית כנגד איש, רק מביע את דעתי עפ"י המציאות בשטח.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 8 דקות, borsood כתב:

מה שמעניין זה שמדובר בשבת, טילטול של מוקצה במקום שאין עירוב.

"פיקוח נפש".

פאשיזם דוחה שבת.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 דקות, arturkopit כתב:

דרעי, ליצמן, בן גביר, סמוטריץ' ושאר החברים הינם ללא לימודי ליבה אבל הינם חלק מהמסיתים והגנבים הכי גדולים שיש.

ביניהם רק דרעי גנב.

אבל מה הקשר בין לימודי ליבה לזה?!

אתה יודע מה זה קורלציה?

אז אין קורלציה בין מוסריות להשכלה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...