Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, oryo כתב:

לא הבנתי את ההודעה 

מכיוון שמבחינה פנימית אין הבדל בין הגישות (לפחות לדעתי), אני הבנתי את השורה המצוטטת כמה שישראל משדרת כלפי חוץ, לשאר המדינות, לשאר אוכלוסיית העולם.

ההודעה שלי סך הכול אומרת שישראל (מלבד עכשיו אחרי הטבח) לא ממש משדרת שום דבר כבר שנים. אין הסברה, אין העברת מסרים. המערבן הרנדומלי לא יודע כמעט כלום לגבי המצב. 

אני רוצה לכתוב "איפה ראיונות של בכירי הממשל לכול מיני ערוצי חדשות" כדוגמא, אבל נראה לי שבממשלה הזאת עדיף שלא ידברו...  

מכיוון שלא מעבירים את המסרים האלה, בפועל אין הבדל בין הגישות כי התוצאה בשטח היא כזאת שהפלסטינאים יבכו שהם מסכנים, וישראל תשתוק, ואף אחד לא ידע שבכלל ניסית. אז מה ההבדל?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 10 דקות, ניקו פ. כתב:

אני בעד לנסות מאשר לקפוא ולא לעשות כלום. 

בדיוק ככה.

אפשר כל היום לקשקש שאין פרטנר בצד השני ולא לעשות כלום כמו שעשו כל השנים האחרונות אבל ככה אנו הולכים כל הזמן 2 צעדים אחורה. עדיף שאנו נהיה היוזמים והם יסרבו מאשר לומר כל היום אין פרטנר וטרנספר.

כשאנו יוזמים אף מדינה לא יכולה להנחית על הראש שלנו תוכניות בניגוד לרצוננו. 

• רעיון טוב! 4
פורסם
בתאריך 15.2.2024 בשעה 10:19, יובל .מ. כתב:

אנשי זקא, רבנות ועוד מהמגזר החרדי קפצו ביום שבת לעוטף למרות הסיכון כדי לעבוד ביחד עם כוחות הביטחון.

לא נמאס? זק"א? איזה אחוז זה מכל המגזר

ציטוט

צה"ל חשף בוועדת המשנה למשאבי אנוש בצה"ל של הכנסת כי בין השנים 2019 ל-2021 התגייסו כ-1,200 חרדים בשנה, מתוך כ-12 אלף מיועדים לגיוס. כלומר, מהנתונים שנחשפים הבוקר (רביעי), עולה כי רק 10% מהמתגייסים הפוטנציאליים גויסו במשך שלוש השנים האלה, שהן גם השנים האחרונות שהנתונים לגביהן סופיים. תת-אלוף אמיר ודמני, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח האדם באכ"א, הודה במהלך הדיון כי מתוך אותם מתגייסים "חרדים" - מאות חוזרים בשאלה.

https://www.ynet.co.il/news/article/bjvj0hoeh

שים לב, מדובר בחייבים גיוס, לא "תורתם אומנותם".

ציטוט

אגף כוח אדם בצה"ל צפויים לסכם את שנת הגיוס בחודשים הקרובים עם יותר מ-1,000 משרתים ערבים

להבדיל מחרדים, הם כולם מתנדבים. 

עם אחד? או עוד פעם זק"א?

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

אבל לרמוז- בעצם לא לרמוז להציג בפירוש שחרדים שלווים ורגועים מכך שחיילים מתים זו נבזות. 

סה"כ רמזו שחרדים משתמטים משירות צבאי גם בזמן המלחמה.

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

כרגע המציאות של ההתיישבות הישראלית מונעת דה פקטו מדינה פלסטינית. בלעדי ההתיישבות הזו אני מניח שמדינות העולם מזמן כבר היו מכירות במדינה פלסטינית

המציאות היא שמי שמונע דה פקטו מדינה פלסטינית זה צה"ל, השפעת מתנהלים שווה ל-0. המציאות היא שב-7.10 ביו"ש היו 32 גדודים מול 4 בעוטף.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

התאהבת במילה חדשה? נראה לי פעם שניה שאני רואה אותך מייחס למישהו "טרחנות". לא, אני לא חושב שזו "טרחנות" לפרק פעם אחת ולתמיד את ה"אבל זק"א!1111" שנזרק לאוויר בכל פעם כשנטען שחרדים לא תורמים.

אני גם לא בטוח שאתה מבין מה "העיקר" כאן. לפחות לא בשביל אחרים. העיקר זה שהחרדים בהמוניהם לא ממש תורמים לחברה הישראלית, למדינת ישראל, למאמץ המלחמתי כרגע. כלום. אם הם מרגישים רע עם זה שחיילים נהרגים בעזה אני לא יודע. אבל הניסיון להציג אותם כמי שתורם בדרך אחרת, עם ה"אבל זק"א" הקבוע הזה די פתטי. ומה שאתה תופס כ"טרחנות" מסביר למה.

אתה יודע שאני מסכים איתך לגבי התרומה שלהם, ועדיין.

להגיד שלא מעניין אותם חייל שנהרג באופן גורף זה טמטום. אם היה מכוון לאיזה נטורי קרתא ניחא, אבל בחייאת, אי אפשר להסית בצורה גסה ואז לבכות שהם המפלגים. יש פה 2 צדדים שמנסים לסכסך.

פורסם
לפני 33 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה יודע שאני מסכים איתך לגבי התרומה שלהם, ועדיין.

להגיד שלא מעניין אותם חייל שנהרג באופן גורף זה טמטום. אם היה מכוון לאיזה נטורי קרתא ניחא, אבל בחייאת, אי אפשר להסית בצורה גסה ואז לבכות שהם המפלגים. יש פה 2 צדדים שמנסים לסכסך.

כתבתי מה אני חושב על זה קודם. אני בספק אם אותו הברנש פה שדאג לי שלא אקבל התקף לב מודאג ממותם של חיילים, מעבר אולי לחרדה בסיסית שהחמאס יהיה יותר גרוע מהציונים. לא ראיתי את המערכון. זה נשמע כמו סטירה די קשה ועוקצנית. אבל אולי היא תיגע במצפון של מי מהם שיש לו (וכמובן גם יש לו גישה לטלויזיה) ואולי לא. ובכל מקרה, שוב, אין כאן סימטריה. כי מה החרדים יעשו אם יעלבו ממש ממערכון כזה? יפסיקו לקחת את הכסף שלנו?

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 9 שעות, oryo כתב:

. עכשיו כשניקו עשה קצת קולות של ילדה סמולנית עם קוקיות (כמוני ❤️)

פספסתי את זה. לא חושב שמעולם העליבו אותי ככה :(

האמת שאני חושב שאתה פחות שמאלני ממה שאתה חושב. הרי שנינו היינו לוחצים על הכפתור הדמיוני lol

• מצחיק 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 38 דקות, ניקו פ. כתב:

פספסתי את זה. לא חושב שמעולם העליבו אותי ככה :(

האמת שאני חושב שאתה פחות שמאלני ממה שאתה חושב. הרי שנינו היינו לוחצים על הכפתור הדמיוני lol

ההשוואה אלי כ"כ מעליבה אותך?! 💩

תראה, שנינו גם היינו מוכנים לקבל מחר עשר מליון דולר לחשבון הבנק, אז מה - שנינו עשירים..? 

במילים אחרות: כפתורים מדומיינים לא גורסים על שיוך פוליטי, דעות ישימות כן. 

ההפרדה בין שמאל לימין בפן המדיני בישראל כיום היא התשובה לשאלת היעד ממקודם. הימין חושב שצריך או ניתן לשלוט בפלסטינים לנצח ו/או להעלים אותם באיזושהי דרך, השמאל טוען שלא ושצריך להתפשר על פתרון של פירוד עם כל הצער שבדבר. מי בדיוק הסמולן שטוען שצריך לתת לפלסטינים מדינה *בכל מחיר* עם זכות שיבה ושאר בלבולי מח? הא, אף אחד? אוקיי אז למה בכלל מעלים את זה כאופציה...? (ספין של ביבי - כשאין לך מה למכור, אתה מעסיק את היריב בהוכחות שאין לו אחות)

זו גם הסיבה שso and so יקרא לי מטומטם או מחמאות משעשעות אחרות, אבל תגובה עניינית לטענת הליבה או שאלת היעד לא נמצא, רק טיעוני הצידה. זה גם די ברור למה, ברגע שאתה מודיע קבל עם ועדה שאתה מאמין ומודה שה*יעד* הוא שואה או דיכוי נצחי אתה מאיין את הבסיס המוסרי שלך והופך ל... השלם אתה את החסר בנוגע למי מאמין בשואה או דיכוי נצחי "כי סיבות". 

עד שלא יהיה רוב המבין שהשליטה בפלסטינים אינו היעד עצמו אלא רק מצב ביניים הכרחי, ויפעל לשקף את זה החוצה הן לפלסטינים הן לעולם - והן פנימה לציבור הישראלי עצמו, אז ישראל תמשיך בשלה, הפלסטינים בשלהם, הפוליטיקאים ישמרו ויעצימו כח כי השנאה מלכדת, והאזרחים ישלמו את המחיר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זוכרים את הדיונים לפני שנה שנתיים שהיו פה על פרובוקציות מיותרות של בנגביר בחודש הרמדאן?

מעניין אם יש למנוול הזה מה לומר בעקבות המודיעין שאספו בעזה בימים האחרונים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

קצת מנוגד לי, איך מישהי דמוקרטית ושוחרת שלום לא מקבלת את השלטון הנוכחי בהכלה והבנה? (קצת מזכיר לי את הפלסטינים)
למרות מגרעותיו, האם דמוקרטיה תקפה רק לצד המסכים איתך בדבר?
אנשים דוחים. 

image.png.e7cdc142428aa6e950631b60181acc78.png

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

אמרת אוקטביוס על בחירת מנהיגים:
"העם צריך לבחור מנהיגים שיהיו להם את האינטרסים של העם בלב. מנהיגים צריכים להיות חזקים וחכמים, אבל גם צנועים ורחומים. עליהם להיות מוכנים להקריב את עצמם למען טובת הכלל."

הנה כמה פרשנויות אפשריות לאמירה זו:

חשיבות בחירת מנהיגים ראויים: אוקטביוס הדגיש את החשיבות של בחירת מנהיגים שיהיו ראויים לאמון העם. מנהיגים אלה צריכים להיות בעלי תכונות אופי חיוביות כמו יושר, חוכמה, צניעות וחמלה.
הקרבה למען הכלל: אוקטביוס ציין שמנהיגים אמיתיים צריכים להיות מוכנים להקריב את האינטרסים האישיים שלהם למען טובת הכלל. משמעות הדבר היא שהם צריכים להיות מוכנים לקבל החלטות קשות, גם אם הן אינן פופולריות, אם הן לטובת העם.
איזון בין כוח וחמלה: אוקטביוס טען שמנהיגים צריכים להיות חזקים וחכמים, אך גם צנועים ורחומים. משמעות הדבר היא שהם צריכים להיות מסוגלים לקבל החלטות קשות תוך התחשבות בצרכים וברגשות של האנשים שהם מנהיגים.
אמירה זו רלוונטית גם היום:

הדברים שאמר אוקטביוס לפני אלפי שנים עדיין רלוונטיים היום. בחירת מנהיגים ראויים היא משימה חשובה לכל חברה דמוקרטית.

מנהיגים אלה צריכים להיות בעלי תכונות אופי חיוביות וצריכים להיות מוכנים להקריב את עצמם למען טובת הכלל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני שעה, פינדר כתב:

טרם צפיתי, אבל למען ההגינות: זה לא באמת משנה כמה בן גביר מנסה להבעיר את השטח, החמאס לא עשה את הפעולה כי בנ"ג אלא כי זו הטקטיקה שלו לייצר לחץ בינ"ל על ישראל. חמאס יודע שישראל לא מציעה כלום כבר שנים ולכן מאמין שלגרום לה לתגובת-יתר ולייצר מערום גופות ישרת את האינטרסים שלו במאקרו. כמו כן ניכר שהם באמת ובתמים חבורה של פסיכופתים פונדמנטליסטים. 

בהינתן הנ"ל, התרומה של בן גביר לסיטואציה נשמעת לי זניחה עד כדי לא קיימת, מקסימום הוא מספק קטליזטור נוסף למפגרים בעזה לפעול, כמו שהטרור שלהם גורם לישראלים מסוימים לאלחוש החלקים ההגיוניים במח, אבל על סטרואידים כי שם בעזה הם יותר טיפשים יותר דתיים ויותר עניים בפער. 

ואני בטח לא חשוד בחיבה יתרה (או כלשהי) למחבל-לכאורה בדימוס שהפך לשר המשטרה.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מדובר תמיד בתל-אביבים שוחרי שלום ליברלים דמוקרטים שמקבלים כל דעה גם שונה משלהם, אמר מישהו אף פעם, או עוף למקדונלדס. 

• תוכן חדש...