Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

ראיון מרתק עם דרור חוטר-ישי מ2019

אותי זה זעזע.

קריאה לא קצרה, לא יתאים לכולם, אבל ממליץ להשקיע את הזמן במקום לשמוע את אותם מסרים אלפי פעמים.

https://www.maariv.co.il/news/israel/Article-734994

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני כשעה, avargel כתב:

לישראל יש חוקה.

איפה היא? יש לך קישור שאני אוכל לראות אותה?

לפני 57 דקות, יבגניפ כתב:

בגצ לא יחליט לבטל אותם, בין היתר כי הממשלה פועלת עכשיו בדיוק בכיוונים האלו לבד.

שרת התעמולה הנהדרת שלכם כבר קבעה שיש לעשות שאט דאון לתאגיד כדי למנוע חלחול של השמאל. אחר כך גם סיפרה שההפגנות הן במימון של גרמנים ואיראנים אנטישמים. אתה מבין לאן זה הולך נכון?

להקמת משטרה חשאית שתעצור מתנגדי שלטון

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, DareDevil כתב:

איפה היא? יש לך קישור שאני אוכל לראות אותה?

בוודאי

ב92 חוקקו חוקי היסוד חוםש העיסוק וכבוד האדם וחירותובה בשנה הכריז ברק על מהפיכה חוקתית דהיינו חוקי היסוד במעמד חוקה. ההכרזה לא בין כתלי בית המשפט אלא בכנס יסוד הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

ב93 בג"ץ מיטראל נותן אוביטר לפיו לחו"י חופש העיסוד מעמד של חוקה

ב95 בנק מזרחי נ' מגדל בג"ץ דן באפשרות לביטול חוק גל באם יעמוד בסתירה לחו"י כבוד האדם וחירותו

ב97 בג"ץ לשכת מנהלי ההשקעות לראשונה בג"ץ בפועל פסל חוק העומד בסתירה לחו"י כבוד האדם וחירותו

משם זה כבר המשיך באופן טבעי בבג"ץ צמח ב99, גנימאת, בית סוריק ב2004 (מה שהלך שם זה טירוף מוחלט!), מועצה איזורית חוף עזה ב2005 (התנתקות), וכמובן גיוס בני הישיבות (רסלר בכמה גלגולים והתנועה לאיכות השלטון)

בפועל, אפילו הרפורמה ה"קיצונית" הנוכחית לא מבקשת להחזיר את הגלגל לאחור מהבחינה הזאת ולקבוע שלחוקי יסוד יש מעמד של חוק רגיל, אלא לראשונה המחוקק מקבל באופן רשמי את עמדת בית המשפט לפיה בישראל יש חוקה.

אגב:

לאורך השנים עד 92 היו מספר בגצים שונים שבהם העותרים ביקשו לתקוף חוקים העומדים בסתירה (לטענתם) לחוקי יסוד, אך בכל המקרים בית המשפט קבע - חוקי יסוד אינם נורמה מעל חקיקה ראשית.

ניתן לראות זאת משילוש פסקי הדין ברגמן / נגב / קניאל.

יתירה מכך

עמדת בית המשפט הנ"ל לפיה אין לחוקי יסוד מעמד מיוחד "ישבה בראש" (כפי שניתן לראות בפרוטוקולים) של חברי הכנסת בבואם להצביע על חוקי היסוד החדשים ב92, ובעצם הם חוקקו על דעת כך...

אהרן ברק "גילה" להם בעצם שמה שהם עשו היה מהפיכה חוקתית.

אין את זה ביותר מטורף.

אגב2. הקשב הציבורי בישראל לעניין היה נמוך מאוד עד כדי לא קיים, בין היתר מאחר שמדובר היתה ב"השתלטות זוחלת" (אולי ארחיב בזה בשבוע הבא), וגם כי פס"ד בנק המזרחי ניתן באותו שבוע של רצח רבין וניתן לנחש לאן הקשב הציבורי היה מופנה באותם ימים 

אני כמובן לא רומז כאן לעיתוי מכוון מצד בית המשפט. אני רק מסביר איך קרה שהמפלצת גדלה מתחת לרדאר.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יש חוקי יסוד.  הבעיה שלנו שאין חוקה. הרבה דברים לא הוגדרו, כמו סמכויות בג"ץ. "לאזרח מותר לעשות כל מה שלא נאסר עליו ולרשות אסור לעשות, אלא מה שהותר לה"

אפילו נבצרות זה משהו שאין לו עילות מוגדרות בחוק וגם לא מוגדר מי רשאי להצהיר על זה. המדינה בספגטי משפטי.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם
לפני 7 דקות, avargel כתב:

בוודאי

ב92 חוקקו חוקי היסוד חוםש העיסוק וכבוד האדם וחירותובה בשנה הכריז ברק על מהפיכה חוקתית דהיינו חוקי היסוד במעמד חוקה. ההכרזה לא בין כתלי בית המשפט אלא בכנס יסוד הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה.

ב93 בג"ץ מיטראל נותן אוביטר לפיו לחו"י חופש העיסוד מעמד של חוקה

ב95 בנק מזרחי נ' מגדל בג"ץ דן באפשרות לביטול חוק גל באם יעמוד בסתירה לחו"י כבוד האדם וחירותו

ב97 בג"ץ לשכת מנהלי ההשקעות לראשונה בג"ץ בפועל פסל חוק העומד בסתירה לחו"י כבוד האדם וחירותו

משם זה כבר המשיך באופן טבעי בבג"ץ צמח ב99, גנימאת, בית סוריק ב2004 (מה שהלך שם זה טירוף מוחלט!), 

אז חוקי היסוד של מדינת ישראל זה בעצם החוקה של המדינה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 1 דקה, DareDevil כתב:

אז חוקי היסוד של מדינת ישראל זה בעצם החוקה של המדינה?

לפי אהרון ברק אבל לא לפי הכנסת שהיא הגוף היחיד המוסמך לכך.

לפני 9 דקות, Coro כתב:

הרבה דברים לא הוגדרו, כמו סמכויות בג"ץ. "לאזרח מותר לעשות כל מה שלא נאסר עליו ולרשות אסור לעשות, אלא מה שהותר לה"

בוודאי שזה הוגדר רק שבגצ בוחר להתעלם מכך. בחוק יסוד השפיטה כתוב:

"בעניני שפיטה אין מרות על מי שבידו סמכות שפיטה, זולת מרותו של הדין."

במילים אחרות, בית המשפט הוא גם עצמאי, וגם באותה נשימה יש לו סמכות לשפוט על פי החוק בלבד (כפי שקבעה אותו הכנסת) ולא מעבר לכך.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
ציטוט

חוטר־ישי היה האיש החזק בלשכת עורכי הדין כשאהרן ברק היה נשיא בית המשפט העליון וכונן את המהפכה החוקתית. הקרבות ביניהם נערכו בזמנו בכל מקום אפשרי, בדיונים בכנסת, בוועדה לבחירת שופטים. הרבה דם רע זרם שם. "כיהנתי בלשכה במשך 12 שנים", חוטר־ישי מספר. "את הביקורת השמעתי עוד לפני שנבחרתי לתפקידים ואמרתי שהמערכת חייבת שינוי. ברק נבחר לבית המשפט העליון ב־78', ותפיסות עולמו היו ברורות וידועות, כשב־92' פסגת הישגיו הייתה העברת חוק יסוד 'כבוד האדם וחירותו' וחוק יסוד 'חופש העיסוק', שעברו אגב ברוב קטן. מרגע שנבחר לבית המשפט העליון היה ברור שיהיה הנשיא אחרי שמגר, והוא החל לנתב פסיקה וגם חקיקה לכיוון האג'נדה שלו.

רצה להנהיג שיטת משטר שלא נוסתה באף מקום בעולם. שיטה מהסוג שעליו כתב בזמנו אפלטון, שחשב שעדיף שאת המדינה ינהלו הפילוסופים והגוף הבוחר לא יהיה העם הנבער.

ברק יצר את שלטון השופטים, שיטה שהיא אנטי־דמוקרטית. זה הגיע לידי כך שכשהיה נשיא בית המשפט, התנגד למינוי פרופסור גביזון לעליון בנימוק שהאג'נדה שלה היא לא האג'נדה שלנו".

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם (נערך)
לפני שעה, avi 1234 כתב:

סט הערכים של השופטים אמור להיות תואם את הערכים של העם - שהוא הריבון.

אנחנו לא בשלטון מלוכני כמו בסוריה ששם המיעוט שהוא האליטה -שולט.

אנחנו ב ד מ ו ק ר ט י ה !!!!!

אתה לא רוצה דמוקרטיה. אתה בעצם רוצה דיקטטורה של הפרולטריון. כמו בברה"מ הקומוניסטית.

סליחה אבל הייתי חייב. כל המוסיף גורע.

You Keep Using that Word... — Chris Neumann

לפני שעה, avargel כתב:

ואני מלא כעס על הרוב החילוני השפוי שבגלל שנאה פרסונלית לאדם מסויים (ואני לא ממעיט מחלקו בעניין) איפשרו את הסיטואציה הפוליטית הזו 

עזוב. הקיסר רק האיץ תהליכים שהיו קוראים בלאו הכי תוך חמש עד עשר שנים. אין שום "רוב חילוני שפוי". יש לך סקטור אחד קטן יחסית אך חזק מאוד פוליטית, שמבחינתו כל העסק לא מעניין את התחת מלכתחילה, יש לך סקטור שני שרוצה מדינת דת משיחית, וסקטור שלישי גדול מאוד שאין לו שום תפיסה אזרחית של מדינת לאום מודרנית, ורוצה דיקטטורה של הפרולטריון כמו החבר לעיל. העסק במתכונתו הנוכחית גמור.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 10 דקות, קורן בן אשר כתב:

אתה לא רוצה דמוקרטיה. אתה בעצם רוצה דיקטטורה של הפרולטריון. כמו בברה"מ הקומוניסטית.

נדמה לי שדיקטטורה של הרוב עדיפה מדיקטטורה של המיעוט (אלא אם כמובן המיעוט נאור והרוב בבונים ביביסטיים)

• אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 2 דקות, edward כתב:

נדמה לי שדיקטטורה של הרוב עדיפה מדיקטטורה של המיעוט (אלא אם כמובן המיעוט נאור והרוב בבונים ביביסטיים)

נדמה לי שפרקטיקה עדיפה על התבכיינות והתקרבנות. אבל בלי זה אין לכם עמדה פוליטית

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

ממש דיקטטורה של המיעוט יש פה. מרץ בשלטון, השטחים הוחזרו לפלסטינים, נותנים סל קליטה לכל מסתנן אפריקאי, ונאסר להניח תפילין בפומבי.

תכל'ס, אין כוח לזה כבר, תעשו מה שאתם רוצים. אני מחוץ למשחק. (אין צורך להראות לי את הדלת, אני אמצא אותה לבד.)

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

נדמה לי שפרקטיקה עדיפה על התבכיינות והתקרבנות. אבל בלי זה אין לכם עמדה פוליטית

עשרים שנה בשלטון.

המליכו גנבים לשרים. העמיקו את השליטה בשטחים עד לביטול האפשרות להיפרדות. מעבירים חוקי בזק לביטול שאריות הדמוקרטיה.

ועדיין מתבכיינים.

הם פשוט הפנימו את הביטוי של לוי אשכול: שמשון המסכן.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ותודה למנחם בגין שיצר את המפלצת.

לא. זה היה בן גוריון. 

אבי האומה הוא גם זה ששתל את הזרע שעלול להמיט אותה. כאילו נלקח מאיזה ספר או משהו כזה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

בן גוריון אישר את זה בקטן (300 "עילויים"). בגין שחרר הכל וגרם לא רק לבעיית גיוס נרחבת אלא ליציאת החרדים משוק העבודה.

אני לא מרחיב על שאר האסונות שהמיט עלינו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...