Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו כיכר תנועה שאני מגיע אליה כמה פעמים בשבוע מהכיוון שלה. מגיעים אליה לאט יחסית (הילוך שני לצורך העניין) כי הראות לא טובה, ולכן כבר כשמישהו מתקרב לכיכר, עוצרים ונותנים לו את הזכות.

היא אפילו לא הסתכלה או חשבה לרגע להאט, והמשיכה לנסוע בתוך הכיכר למרות שנכנסתי או הייתי רגע מלהכנס לכיכר. הפעולה שלה הכריחה אותי לבלום, הנהג שהגיע אחריה (ועצר, כמו שצריך) הצליב אחתי מבט של "מה זה היה לעזאזל?" 

במציאות הסצינה נראתה בוטה יותר מאשר דרך עדשת המצלמה.

מוסיף גם 2 פריימים מהסרטון כי עברתי עליו שוב לאור התגובה.

בנקודה שבה אני בדיוק נכנס לכיכר, נראה שגם היא כמעט ונכנסת לכיכר (בדיוק חוצה את קו העצירה לפני מעבר החציה)

Screenshot_20260102_225334_Chrome.thumb.jpg.c2eaf1f022830f890fd1320bcf43ee21.jpg

אבל בנקודה שבה היא כבר עם ראות מספיק טובה, שבה בדרך כלל רוב הנהגים עוצרים, אני כבר נמצא באמצע הכיכר.

Screenshot_20260102_225339_Chrome.thumb.jpg.116c66190a55188ddcd19dea5685c191.jpg

פורסם
לפני 4 דקות, גולדן191 כתב:

לדעתי זכות הקדימה שלו, היא אמורה לראות את האורות שלו בוודאות

אבל לא ככה עובד החוק. היית אומר אותו הדבר על צומת?

לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

מגיעים אליה לאט יחסית (הילוך שני לצורך העניין) כי הראות לא טובה, ולכן כבר כשמישהו מתקרב לכיכר, עוצרים ונותנים לו את הזכות.

היא אפילו לא הסתכלה או חשבה לרגע להאט, והמשיכה לנסוע בתוך הכיכר למרות שנכנסתי או הייתי רגע מלהכנס לכיכר.

סעיף 64. (ז)  נוהג רכב המתקרב למעגל תנועה שלפניו מוצב תמרור 303, ייתן זכות קדימה לרכב הנמצא בתוך מעגל התנועה.

אז האם קו העצירה משמש במקרה הזה להגדיר הימצאות במעגל או קו המעגל עצמו לאחר מעבר החציה.

פורסם
Just now, Tom_22 כתב:

אבל לא ככה עובד החוק. היית אומר אותו הדבר על צומת?

כן, אבל יש מקומות כמו בתל אביב שאתה סוג של חייב להידחף אחרי שנתת זכות קדימה לכמה מכוניות כי אחרת לא תוכל להשתלב לעולם. פה זה כמובן לא המקרה בשישי בערב.

Just now, Tom_22 כתב:

אז האם קו העצירה משמש במקרה הזה להגדיר הימצאות במעגל או קו המעגל עצמו לאחר מעבר החציה.

לא עניין של קו המעגל, אלא כמה מטרים לפני. צריך להגדיל ראש בכיכר..

לפני 4 דקות, Tom_22 כתב:

ייתן זכות קדימה לרכב הנמצא בתוך מעגל התנועה.

היא לא הייתה בתוך המעגל

פורסם (נערך)

לא שאלתי על תנועה עמוסה (שגם אז, מבחינת החוק היבש תצטרך לחכות).

בצומת, אלא אם יש תמרורים המסמנים אחרת, זכות הקדימה למגיע מימין. לא זיהוי תאורה או ווטאבר.

לגבי אם היתה במעגל או לא, זו למעשה השאלה שלי. מה מגדיר במקרה זה. קו העצירה, סוף מעבר החציה, הקו הדימיוני שמשלים את הקצה החיצוני של המעגל?

אלי, לגבי העריכה שלך, זה בדיוק מה ש-sperial התייחס אליו.

אני שואל בראיית החוק מה המצב מגדיר. פחות מה פרקטית נכון היה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני פחות עסוק בחוק היבש ויותר באיך אמורים לנהוג בצומת וכיכר כאלו, ששדה הראייה מוגבל. מהירות הנסיעה שלה דווקא הייתה מותאמת לסיטואציה אבל היא לא התכוננה לעצירה או האטה ופשוט המשיכה באותה מהירות, אפילו בלי להאיץ (אם כי מדובר ב500 ויש מצב שגם אם לחצה על הגז, עד שהגיר מוריד הילוך והמנוע מגיב עוברים כמה רגעים).

בסופו של דבר גם מבחינת החוק, אם היא נכנסה לכיכר לפניי (ולכן לא צריכה לתת לי זכות קדימה) אז לא היה נוצר מצב שעליי לבלום או להאט, המהירויות שלנו די דומות. אם היא נכנסה במקביל אליי, הייתה אמורה להיערך לעצירה ולמתן זכות קדימה. כפי שממש ראיתי במציאות - אפילו לא הפנתה מבט לתנועה שמגיעה מכיוון הכיכר. 

• מעניין 1
פורסם

הפיאט לא היתה צריכה להאט מאחר ומהירות נסיעתה היתה איטית בהתאם לתנאי הדרך.

כל הויכוח לא היה מתקיים אילולי המהירות האיטית של הפיאט.

במידה והיתה מגיעה במהירות מעט גבוהה יותר, אזי כל התרחיש הנ״ל לא היה מתקיים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 15 שעות, גולדן191 כתב:

מסכים, היא אמורה להאט ולבדוק האם יש רכב שמגיע. לא נראה שהאטה כלל.

לא נכון. 

קרא את הגדרות תמרורים 301 ו-303. לא מוזכרת האטה.

במקרה זה שני הרכבים נכנסו לצומת (כמעט) ביחד, כך שיש בעיה עם הגדרת ״תנועה חוצה במעגל התנועה״. למעשה הפיאט היתה במצב חציה כשהמצלם התקרב אליה. אבל אין אשמה ברורה של אחד מהם.

חייב לומר מניסיוני שהמצבים האלה שכיחים מאוד ואני מצפה להם.

image.thumb.png.6dbd366c7868ed54061009e0ea53c357.png

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, sperial כתב:

image.thumb.png.6dbd366c7868ed54061009e0ea53c357.png

מה זה הדבר הזה? :) למה לא כתוב "תן זכות קדימה לרכב המגיע משמאלך" ??

ההסבר עבר דיאטה?!

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

והסירו את ה״האט״ שהיה בהגדרת התמרורים עד 2010.

• מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבצע - 4 דבילים, סרטון אחד:
1. לאן הוא כ"כ ממהר ועוד ברוורס?
2. לאן הוא ממהר ועוד על השוליים (מטומטם חסר סבלנות)?    * נכון. הבהבתי. למי שלא מתאים - שלא יגיב. מיותר.
3. יום שישי, ירושלים, כביש ריק. כמה זה כואב לעצור לפני קו עצירה?
4. אם כבר לפנות שמאלה, אז מנתיב ימין ועל קו לבן (אמר היה לפנות כמה מטרים לפני, אולי החמיץ אז עשה את זה על הפניה של הצד השני).

• אהבתי 4
  • מצחיק 2
פורסם

לגבי 3 - תופעה מוכרת בהרבה מקומות. אנשים רגילים שפניה ימינה היא ״תן זכות קדימה״, במקרה הטוב מופתעים מהרמזור ובמקרה הרע מפספסים את קיומו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...