Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לחבר שלי יש בעיה ואני מנסה לעזור לו לפתור אותה אבל ללא הועיל !!! מבקש עזרה.

אני אפרט פה סיפור ארוך בקצרה ואבקש את עזרתכם :

חבר שלי קנה פיאט גראנדה פונטו 1.2 ידנית עם מערכת stop/start מודל 2012 חדשה מהנילונים, את הרכב הוא הוציא מהסוכנות בתאריך 30.8.12.

שעה אחרי שלקח את הרכב מהסוכנות נדלקו מספר נוריות חיווי המצביעות על תקלה. מיד לאחר מכן הסתובב חזרה וחזר לסוכנות הרכב לברר את פשר התקלה שם חיברו את הרכב למחשב איפסו ואמרו שהכל תקין והרכב מוכן לנסיעה.

יומים לאחר מכן שוב נדלקו אותן נורות ואותה תקלה. נאמר לו במוסך כי התקלה קשורה כנראה למערכת stop /start ושלאחר בדיקה וטיפול שלהם הבעיה תוקנה.

לאחר יומים לערך שוב הבעיה חזרה על עצמה , מאז הרכב היה בתיקונים חוזרים יותר מ 10 פעמים !!!!!! ונשלח גם ממוחה מת"א בכדי לבדוק ולטפל בתקלה.

עד היום הרכב לא תוקן ומרכז פיאט בת"א עדין "חושבים" מה לעשות ולא מתקשרים לבעל הרכב על מנת לפתור התקלה. ניראה כאילו לאף אחד לא איכפת !!!

רשמתי מכתב זועם לשרות לקוחות פיאט שם פרטתי את כל השתלשלות העינינים ,(את המיל מצאתי ברשת) ובנוסף רשמתי כי אני אפנה לחברת פיאט באיטליה יעוץ עם עו"ד ופניה לתקשורת המקוונת, לא יודע אם זה הזיז משהו למישהו שם במרכז.

נכון בטח רובכם היו זורקים את מפתחות הרכב בחזרה לסוכנות או בפעם הראשונה או מקסימום בפעם השניה לאחר הופעת התקלה.

חברי אדם קצת לפני גיל פנסיה ומנומס מאוד ולכן נהג בצורה אחרת ממה שבטח רובנו היה עושה, אבל מה שנעשה נעשה.

אני צריך את עזרתכם , מה אני אמור עוד לעשות? איך אני גורם לחברה לרדוף אחרי ולא שאני ארדוף אחריהם ? פניה לעו"ד ? פניה לתקשורת ?

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

שלח לי בפרטי את שם בעל הרכב, מספר הרכב והטלפון של הבן אדם

אני יעביר את זה לגורמים הרלוונטים בסמל"ת והדאג שיטפלו בך מחר.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

אפשר לדעת אולי מה היה רשום בבדיקה של המחשב? אולי ככה נוכל לעזור יותר. חוץ הבעיה הזאת קיים בעיה אחרת בגלל אותה בעיה.

פורסם

המלצה שלי:

א: ליבדוק אם בוצעו התקנות מקומיות הנוגעות למערכות החשמל(אזעקה וכו').

ב:ליבדוק אם המצבר תקין- בגירסאות אלו המצבר אמור ליהיות שונה ומחוזק - לא הפשוט שאנו מישמשים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עידכון ...

הובטח לי כי את רכב יקחו לת"א ושם ינסו לסדר אותו , הסיבה היא שהרכב יהיה קרוב למחסן המרכזי ששם יש את כל החלקים, שורה תחתונה הרכב נישאר שוב במוסך בב"ש ושוב נאמר לי שעכשו הם יתקנו את התקלה ( לא הבנתי מה ההבדל עכשו ביחס ל 10 פעמים הקודמות) קיבלנו רכב חלופי עד שתפתר התקלה.

באחד מ"התיקונים" האחרונים אכן הוחלף מצבר חדש אך ללא הועיל.

בנוסף לתקלה שקשורה למערכת stop/start המנורות של הקודן דולקות עכשו כל הזמן... אני לא יודע בדיוק איזו נורות נדלקו אנסה לבדוק את הסיפור הזה.

בכל מקרה אם וכאשר כן יצליחו לתקן את הרכב מישהו יכול לכוון אותי לפיצוי שאני אמור לדרוש על כל הסיפור הזה ?

ובמקרה שלא יצליחו שוב לתקן את הרכב מישהו יכול לכוון אותי מה אמור אמור לעשות מה לדרוש להחברה ?

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
למה אתה חושב שצריך לתת לך פיצוי?

יש תקלה, אמורים לטפל בה תחת אחריות לשביעות רצון בעל הרכב וזהו.

כי בן אדם קנה רכב,ולאחר מספר קילומטרים הבעיה החלה ולא לאחר חודשיים,

א.בזבזו הזמן ואנרגיה להגיע למוסך לחזור ללכת לחזור,לחכות.

ב.מדובר במוצר חדש מן המדף אשר עולה מספר מכובד של עשרות אלפי שקלים,המינימום זה שהמוצר יתפקד כהלכה,לפחות בקילומטרים הראשונים.

ואני לא מאלה שקופצים בראש פיצוי פיצוי,למעשה אני באופן אישי לקוח מאוד נוח,אבל חייאת בן אדם משקיע את מיטב כספו וקונה רכב חדש מחברה גדולה ומוכרת,הוא לא צריך להתרוצץ בטלפונים ובין המוסכים כדי שייתקנו לו רכב שהגיע עם בעיה מחלתחילה.

אבל הנה עוד דוגמא למה שקורה לאחרונה בעולם הרכב,אני בטוח שהשירות של סמלת מצויין,אני מתאר לעצמי שאנשי המקצוע של פיאט פשוט לא יודעים להתמודד עם הבעיה,ככה זה שמשחררים מהר מהר טכנולוגיות חדשות עם באגים שהמוסכנקים והטכנאים לא ממש מבינים מדוע ולמה,לכן זאת הסיבה שהרכב יוצא וחוזר מהמוסכים של פיאט.

אנחנו רואים את התופעה גם אצל יצרנים אחרים(סידרה 1 של ב.מ.וו היא דוגמא טובה).

Porsche 944 turbo

פורסם

אם הייתי נתקל בבעיה 10 פעמים בפרק זמן קצר הייתי דורש את החלפת הרכב. יש גבול למה שיכול להיות ללקוח, ויתכן שהרכב הגיע פגום מהמפעל.

גם ככה כדאי לשדרג למנוע בעל 105 כ״ס :-)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לכל אלה שמחממים פה את הבחור, עברו על השרשור הבא בבקשה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=447772

גם הבחור ההוא, עם בעיה הרבה יותר חמורה, חשב שמגיע לו לפחות רכב חדש.

גם שם קמו כל המחממים למיניהם ועודדו אותו מאחור להתלהם ולהלחם.

אף אחד מהם לא היה שם כשהאמת הפשוטה הכתה בפניו אחרי הרבה זמן, כסף וכאב לב. למכוניות חדשות מותר להתקלקל, בשביל זה יש אחריות, צריך לתקן את הרכב וזהו.

שיהיה ברור, עיני אינה צרה, הלוואי ויתנו לך פרארי חדשה כפצוי אבל חשוב שתבין שאין כל סיבה אמיתית לתת לך כלום למעט רכב תקין.

פורסם
עידכון ...

הובטח לי כי את רכב יקחו לת"א ושם ינסו לסדר אותו , הסיבה היא שהרכב יהיה קרוב למחסן המרכזי ששם יש את כל החלקים, שורה תחתונה הרכב נישאר שוב במוסך בב"ש ושוב נאמר לי שעכשו הם יתקנו את התקלה ( לא הבנתי מה ההבדל עכשו ביחס ל 10 פעמים הקודמות) קיבלנו רכב חלופי עד שתפתר התקלה.

באחד מ"התיקונים" האחרונים אכן הוחלף מצבר חדש אך ללא הועיל.

בנוסף לתקלה שקשורה למערכת stop/start המנורות של הקודן דולקות עכשו כל הזמן... אני לא יודע בדיוק איזו נורות נדלקו אנסה לבדוק את הסיפור הזה.

בכל מקרה אם וכאשר כן יצליחו לתקן את הרכב מישהו יכול לכוון אותי לפיצוי שאני אמור לדרוש על כל הסיפור הזה ?

ובמקרה שלא יצליחו שוב לתקן את הרכב מישהו יכול לכוון אותי מה אמור אמור לעשות מה לדרוש להחברה ?

התקנה ישראלית?

אם כן הייתי ממליץ להיפטר ממנה וליבדוק עם הבעיה תוקנה.

איך נאמר זאת בעדינות- אני ממש לא מיתלהב ממיקצוענות המתקינים בארץ שמיתלבשים בצורה לא הכי "מיקצועית" על מערכת החשמל העדינה של המכוניות.

בקיצור- תיתעקש שיחזירו את הרכב למצב בו יצא מהמיפעל - ללא שום התקנות תוצרת כחול לבן ותיבדוק אם בעיות החשמל ממשיכות.

הסיכוי שיוצא מהמיפעל רכב שלא במצב נסיעה כבר מתחילתו הוא שואף לאפס (בקרת איכות).

ודבר אחרון: באיזה מוסך בב"ש מטופל הרכב? אשמח לקבל את שמו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הבקשה לרכב חדש היא לא רעיון חדש שלי ... היו מקרים בעבר שאנשים כן קיבלו רכב חדש.

דבר שני- זה שיש אחריות לרכב זה בסדר אבל אני לא מאחל לאף אחד לקנות מוצר שעולה כמה עשרות אלפי שקלים בכוונה שיהיה לו שקט מבחינה טכנית לשנה שנתיים הקרובות (ברור שתמיד יש יוצא דופן ) ולגלות אחרי שעה שיש תקלה שלא מצליחים לתקן אותה מעל 10 פעמים במוסך שדרך אגב הוא זה שאמור לתת לך את האחריות. זוהי הרגשה ממש לא נעימה.

בלי שום קשר להגיע כמעט כל שבוע ליום במוסך זה משבש לך את השיגרה, במקרה הזה ספציפית מדובר על אדם שהוא רופא במקצועו וזה משבש לו את סדר היום , כמובן שאני לא מזלזל באף איש מקצוע ולכן חשוב לי להדגיש שאף אחד ממכם לא היה רוצה לבזבז יום עבודה אחד בשבוע בכדי להתעסק עם רכב חדש, ובנוסף לא לקבל רכב חלופי באותו הזמן שהרכב היה במוסך.

ככה שאני לא חושב שהדרישה על פיצוי ובמקרה קיצוני יותר רכב חדש היא דבר שאין סיבה לקבל.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לא יודע לגבי העתיד. ברור שמגיע פיצוי הולם.

בינתיים אני מקווה שהוא דרש וקיבל רכב חלופי למשך זמן שהית הרכב במוסך.

מנסיון איתם, בסופו של דבר דואגים שהלקוח יצא מרוצה, אני מקווה שגם כאן יהיה סוף טוב.

• תוכן חדש...