Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיומת מוזרה לסובארו ישנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם זו חוויה שלא ברא השטו, תאר לך טיול של 5 חיילים עם ציודים וזיוודים מלאים באוטו של אבא של אחד מהם, אופל אסקונה 1300 אוטומטית.

בעליות לורד הגליל הרכב הציב בפניינו אולטימטום בל יעבור, או שמכבים את המזגן או שאני לא עולה את העליה הזאת.

באמצע העליה, רכב חדש לחלוטין עם כמה מאות ק"מ על השעון נעמד בצד עם מנוע רותח! :lol:

וזה הסיבה להיסטירה שהיתה סביב סובארו בזמנו - אנחנו נסענו במצב דומה (5 חבר'ה לפני צבא עם ציוד לטיול עמוסים לעיפה) בסובארו 87 1.3DL עם מזגן אוטומטית והרכב לא סחב זחל בעליות אבל המזגן לא נכבה והשעון חום לא זז למרות ההתעללות.

פורסם
תודה. תגיד לי בבקשה, האם הGL שונה מבחינה חיצונית מהDL?

אני זוכר שפנסי החזית ב- GL היו מלבניים ולא עגולים. ייתכן שבגלל זה גם הגריל היה טיפה שונה, אבל אני לא משוכנע.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אבל מה לעשות שהסטנדרט למשפחתיות באותן שנים היה 1.3 ליטר? אני זוכר שאבא שלי קנה לאונה מאותן שנים בנפח 1.8, חשבו שהוא יצא מדעתו וקנה מנוע של רקטה :?

אם זו חוויה שלא ברא השטו, תאר לך טיול של 5 חיילים עם ציודים וזיוודים מלאים באוטו של אבא של אחד מהם, אופל אסקונה 1300 אוטומטית.

בעליות לורד הגליל הרכב הציב בפניינו אולטימטום בל יעבור, או שמכבים את המזגן או שאני לא עולה את העליה הזאת.

באמצע העליה, רכב חדש לחלוטין עם כמה מאות ק"מ על השעון נעמד בצד עם מנוע רותח! :lol:

ומה תגיד על פיג'ו 104 עם 4 חיילים וציוד, מנוע 1.1 אם זכרוני אינו מטעני, שאמורה להגיע מגוש דן ליריחו דרך עליות ירושלים? אפילו את הרדיו שקלנו לכבות כדי להקל על הסחיבה :-)

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

לנו בזמנו לפני שנים היה אולי 8 לאונות במשפחה.

אחת שנת 86 עם מנוע 1.3 אוטו' ללא מזגן אבל עם אמינות לאותה תקופה שהרכב נסע כמעט את כול הארץ.:-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
אני זוכר שפנסי החזית ב- GL היו מלבניים ולא עגולים. ייתכן שבגלל זה גם הגריל היה טיפה שונה, אבל אני לא משוכנע.

אז זה היה GL.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

אתם קצת מבלבלים בין הדורות של הלאונות.

לאונה דור שני נמכרה כאן בשנים 1980-1984. סימני היכר חיצוניים:

בשנתיים הראשונות - פנסים מלבניים בדגמי GLF ו-GFT ופנסים עגולים ב-DL, ללא קשר לנפח המנוע(היה גם 1.8DL)

בשלושת השנים הבאות - 4 פנסים רבועים, בסגנון אמריקאי ב-GLF(בנפחים 1.6 ו-1.8 ), פנסים מלבניים ב-1.6DL, פנסים עגולים ב-1.3DL

בדגמי 83' ומעלה הוחלפו פגושי המתכת בפגושי פלסטיק

לדור השלישי - והאחרון(1985-1992) - היו פנסים מלבניים בכל הדגמים. חיצונית, ל-GL היו פגושים בצבע הרכב, קצת יותר ניקלים וחישוקים שונים.

בשני הדורות הנ"ל הדגמים המפוארים הציעו תא נוסעים מהודר ונסיעה נעימה ושקטה יותר.

פריט טריוויאלי - מכוניות הדור השני סומנו בסמ"ק באחוריהן; 1300DL וכן הלאה. הדור השלישי סומן בליטרים 1.3DL וכן הלאה. השימוש בליטרים מקובל יותר באירופה.

מקווה שעזרתי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
ומה תגיד על פיג'ו 104 עם 4 חיילים וציוד, מנוע 1.1 אם זכרוני אינו מטעני, שאמורה להגיע מגוש דן ליריחו דרך עליות ירושלים? אפילו את הרדיו שקלנו לכבות כדי להקל על הסחיבה :-)

אז בתור חייל החיים שלי קצת יותר טובים, אבל תחשבו על זה שהרכבים של היום לא סוחבים יותר טוב.

המפקד שלי אסף אותי פעם עם לנסר צבאית (אוטו מגעיל), שכורה, באוטו היינו 4 מבוגרים, הרבה תיקים וציוד, שלא נדע - כולה נסיעה מסכנה מבאר שבע לצאלים, האוטו בקושי זז! כל שניה היה צריך לתת קיקדאון כדי שהדבר הזה יסחוב. המפקד שלי באיזשהו שלב התייאש :) אז ניסיתי לעודד אותו ולהגיד לו שהקליאו עושה את זה טוב יותר :-D

בקיצור, אולי המצב היום קצת יותר טוב, אבל עדיין הצבא נוסע על רכבים חלשים ברובם.

צריך היה לשים ללנסר הזאת איזה מנוע של אביר :twisted:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
התמונה לא ברורה, אם הסיומת היא 05 - דהיינו אתה צודק, אז משהו מריח חשוד במספר של הרכב.

אם הסיומת היא 85, הכול בסדר.

שים לב לספרה הראשונה משמאל- 8, וראה את ההבדל בינה לבין ה0

ד"א, בעקבות הביצועים מסמרי השיער של הלאונה דור שני 1300 סמ"ק, רבים החליפו ל1600 וכמדומני היה אישור גורף על כך מבחינת רישוי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
ועוד בעניין לאונה DL ישנה..

צילמתי את התמונה הזאת באזור הבקעה לפני כמה זמן.

או שהרכב גנוב או שהמספר.

משהו מזהה את המספר שלו?!

:lol:

ככל הנראה הרכב \ המספר (או שניהם...) גנובים.

המספר הזה שייך לרכב מבית "מכשירי תנועה" - סוזוקי \ קרייזלר \ סופה, משנת 1993.

• תוכן חדש...