Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דור - אני בכלל לא בטוח שאתה דוגמא טובה. אולי היה עליך לחסוך את עלויות הרכב למטרה יותר רחבה בעתיד? אנ לא צריך לספר לך מה עלות אחזקת רכב לשנה, אבל מדובר בעשרות אלפי ש"ח. אם היית חוסך סכומים אלה הרי שהיום בו היה לך הבסיס למימון לימודים או אפילו לרכישת דירה לא היה כל כך רחוק. אבל מרגע שרכשת רכב ואתה מתחזק אותו קצב החסכון שלך הואט מאוד.

ברור לי שהויכוח כאן עקר, כיון שלכל אחד יש סדרי עדיפויות משלו. אני רכשתי את הרכב הראשון שלי בגיל 29, וגם זאת כיון שנזקקתי לו לצורך הגעה למקום עבודה חדש ומרוחק מביתי. הבעיה היא שבני ה-20 מתקשים לחשוב לטווחים ארוכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דור - אני בכלל לא בטוח שאתה דוגמא טובה. אולי היה עליך לחסוך את עלויות הרכב למטרה יותר רחבה בעתיד? אנ לא צריך לספר לך מה עלות אחזקת רכב לשנה, אבל מדובר בעשרות אלפי ש"ח. אם היית חוסך סכומים אלה הרי שהיום בו היה לך הבסיס למימון לימודים או אפילו לרכישת דירה לא היה כל כך רחוק. אבל מרגע שרכשת רכב ואתה מתחזק אותו קצב החסכון שלך הואט מאוד.

ברור לי שהויכוח כאן עקר, כיון שלכל אחד יש סדרי עדיפויות משלו. אני רכשתי את הרכב הראשון שלי בגיל 29, וגם זאת כיון שנזקקתי לו לצורך הגעה למקום עבודה חדש ומרוחק מביתי. הבעיה היא שבני ה-20 מתקשים לחשוב לטווחים ארוכים.

שתבין, שאת הרכב הראשון שלי קיבלתי במתנה, אז לא קניתי את הקליאו מאפס, אלא כבר היה לי סכום התחלתי וקיבלתי עוד עזרה מהמשפחה (סבתא וסבא) לרכישת הרכב, אז רוב ההוצאות של הרכב עצמו לא עליי. (ביטוח יש מהעבודה של אבא שלי, וזה חוסך לי אלפי שקלים מן הסתם).

ככה שיוצא שאני משלם למעט האוטו, על טיפולים, דלק ואגרה שנתית. זהו.

בסיס למימון לימודים - לא צריך, כי אני מקבל מימון מעבודה של אבי.

(ומגורים - אמשיך לגור כנראה אצל ההורים בזמן הלימודים כי כנראה אלמד בבן גוריון)

אני קניתי רכב בעיקר כי אכפת לי מהחיים שלי, אני לא מוכן להיות תלוי בחסדיה של התחבורה הציבורית והנהגים שבחלקם שם מסכנים חיים בצורה הזויה, החיים שלי שווים יותר מכל דבר, אפילו יותר מכל הכסף שהשקעתי ברכב + טיפולים + דלק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

OK - כנראה שאתה מגיע ממשפחה עם בסיס כלכלי לא רע ,ודאי משמעותית מעל הממוצע. כמובן שבתנאים אלה כל התחשיבים משתנים, ויתכן מאוד שזמנך מספיק יקר כדי להוציא את אותה הוצאה.

בכל מקרה - מדובר לא רק בהכרת המושגים הכלכליים הבסיסיים, אלא בדבר נוסף, לא פחות חשוב: לימוד קביעת סדרי עדיפות. את זה הילדים צריכים לספוג מההורים, כמו כל מרכיב אחר של חינוך - ואם ההורים לא יודעים להגדיר סדרי עדיפות גם הילדים יתקשו בכך. אני מברך על החינוך הייקי שקיבלתי (הורים ייקים אמיתיים) וגם על החינוך הייקי שאשתי קיבלה (דווקא מהורים ממש לא ייקים, מה שמדגים שהסטיגמות מטעות). אני מקווה מאוד שהבנים שלי סופגים משהו מזה - לומדים לאזן בין הרצון ליכולת, במקרה זה הכלכליים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא אני חי בבית שיש בו חשיבה על הכסף ועל הכול, הוריי היו מנויים בHOT, אך הבינו שרוב הזמן בכלל רואים בבית ערוץ 2 וערוץ 10, אז למה לשלם כל כך הרבה לחברה?

רכשנו ממירים של עידן+, אז כן, אין מבחר ביום כיפור או אפילו ביום חול, אבל זה חוסך לפחות 150-200₪ בחודש, שזה אומר בשנה מעל 2000₪.

לפניי מספר חודשים גם ביצענו מעבר מרשת פלאפון לרשת HOT MOBILE, מה שחוסך לנו כל חדש משהו כמו 120-150₪, וגם נתן לנו מסלול טוב יותר, אז מה רע?

גם מדברים שלעיתים נראים קטנים ניתן לחסוך הרבה. בחשבון קל אפשר להבין שמשני דברים קטנים שההורים שלי עשו, הבנתי שניתן לחסוך אלפי שקלים בשנה, וזה עוד דברים קטנים יחסית.

אני גם קיבלתי חינוך של לחשוב על הכסף, אבל אני גם רוצה להנות ממה שאני מרוויח וממה שאני עושה, לאגור ולשמור לשעת צרה אני שומר, אל תדאג בעניין הזה.

ודווקא אני ממשפחה מאוד ממוצעת, זה שיש לנו שני רכבים לא אומר שהמצב הכלכלי הוא מעל הממוצע. הרכב שלי ניתן לומר נפרד מהרכב של ההורים לגמרי, כי אני משלם עליו תחזוקה שוטפת ודלק. ביטוח במילא בחינם.

הרבה דברים מהעבודה של אבא שלי מאפשרים לנו להחזיק את שני הרכבים, כמו ביטוח מהעבודה למשל. וחוץ מזה שאני לא מהווה על ההורים שלי נטל כלכלי כמעט, למעט העובדה שאני חי בבית, אבל את המנרות והרצונות שלי אני מממן לעצמי, מעולם לא ביקשתי כסף ליציאות או לדלק כשהייתי נוהג ברכב שלהם, אלא תדלקתי בעצמי והוצאתי את הכסף שלי, אני לא חי בתחושה שהכול בא כמובן מאליו. כי זה לא כך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דור, אתה רק מחזק את שכתבתי - צריך להיות מחושב - ומה שאתה מתאר הוא שיקולים נכונים.

לגבי הרכב - לאור הפוסט האחרון שלך חזרתי בי, אני מבין שהתחשיב המשפחתי מצדיק את החזקת הרכב הנוסף לטובתך, וזה בסדר. ההערה היחידה שלי היא שעליך לשקול את ההנאה מהרכב העת מול הצורך בכסף בעתיד (שבסה"כ הוא לא כל כך רחוק - הרי בעוד שנה - שנתיים תרצה ללמוד). אם אין פגיעה בתוכניות העתידית - תהנה מעמל כפיך!

פורסם

היי,

דבר ראשון אני יגיד שאני 'כולה' בן 15, אז תבינו שאני בגיל של הדיון לכאורה.

בית הספר מקנה כלים, רוב בתי הספר לא מקנים כלים חינוכיים, אלא מסגרת.

החינוך בא מהבית, בן-אדם יוצא ערס בגלל חינוך מהבית, הרבה רופאים יוצאים רופאים בגלל אבא רופא ובן רופא ושולשלת.

תחשבו, בחור שמנסה להיות ערס, בא ממשפחה שופעת מכפר שמריהו, אשכנזים (סליחה, רק לדוג' ההפרדה די טיפשית במציאות).

יהיה גיבוי ? לא, ההורים יעשו הכל כדי למנוע.

לעומת זאת למשפחה קשת-יום מהפריפריה (שוב, דוג' בלבד, אני גר בעיר שנחשבת 'פשע'). לא יהיו הכלים להשפיע.

חינוך אמור לבוא מהבית, בזמן ברוב הדור של היום ילדים כיתה א' מקבלים אייפונים מתנה על 100 במבחן, אני חונכתי שציון לא בא בשביל מתנה, הוא בשביל העתיד שלי. דבר שבהתחלה נראה באסה, כי כל החברים קיבלו 85 בחשבון וקיבלו מכונית צעצוע חדשה, קיבלתי 100 גם אני רוצה.

אבל לא עכשיו, שלא תבינו לא נכון, קיבלתי הכל.

אני לובש מותגים, גר בבית טוב, חדר לבד, אבא שלי לא נוהג על בימבה. אבל העניין הוא עקרוני.

את הפלאפון הראשון שלי, קניתי מכספי שלי, כי אבא שלי אמר שפלאפון זה דבר שהוא היום מותרות, במידה והייתי צריך, הייתי לוקח את של אמא שלי שגם ככה לא משתמשת.

אז את ה-S3 שלי קניתי בהרבה עבודה קשה, עם שכר של אריתראי.

אבל כן, הגעתי אליו בזכות עצמי ואני רואה את כל הילדים עם ההרבה כסף, ילדי שמנת לדעתי. מרחם עלייהם.

הבית-ספר מהווה בשבילי אחלה מסגרת, וגם אני לומד בישיבה תיכונית, אני לומד עד מאוחר, עם שיעורי חינוך התנדביות וכד'.

יש ערכים ואידאיליזם, ועוד הרבה מעבר. אבל כמו שלשטוף פנים בבוקר אמא שלך מלמדת אותך, ההתנהלות הזאת באה מהבית.

ככה לי ניראה לפחות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם
דור, אתה רק מחזק את שכתבתי - צריך להיות מחושב - ומה שאתה מתאר הוא שיקולים נכונים.

לגבי הרכב - לאור הפוסט האחרון שלך חזרתי בי, אני מבין שהתחשיב המשפחתי מצדיק את החזקת הרכב הנוסף לטובתך, וזה בסדר. ההערה היחידה שלי היא שעליך לשקול את ההנאה מהרכב העת מול הצורך בכסף בעתיד (שבסה"כ הוא לא כל כך רחוק - הרי בעוד שנה - שנתיים תרצה ללמוד). אם אין פגיעה בתוכניות העתידית - תהנה מעמל כפיך!

עוד שנה ושנתיים אני עדיין בצבא, עד אז יש לי זמן, וכפי שכבר ציינתי - הלימודים הם גם מהעבודה של אבא. אז בעניין זה אני גם כן מסודר.

פורסם

רק לטובת העשרתכם -

משרד החינוך מפעיל ומתקצב בשנים האחרונות תכנית חינוך פיננסי בכיתות י' בשילוב עם מט"ח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית).

נכון, היקפה של התכנית עוד לא גדול כפי שהיינו רוצים, אך אולי תשמחו לשמוע שהכפפה כבר הורמה.

קישור לאתר התכנית - http://finance.cet.ac.il/

פורסם

בני הצעיר למד את התוכנית. כנראה חפיף אחד גדול, נועדה בעיקר לסימון "וי" במשבצת הנכונה.

פורסם

את הפלאפון הראשון שלי, קניתי מכספי שלי

אתה בסדר, אתה. :-D

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני דווקא זכיתי בסלולרי הראשון שלי :shock:

:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שמע, בתכל'ס? ב2500 שעלה לי הפלאפון זכיתי גם, בתחרות מסויימת.

אבל את כל השאר הכסף עשיתי בחופש בעמל רב :D .

אני חושב שזה מיותר לרכוש פלאפון ב2500 אם עבדת חודש בשביל זה, בגלל הזכייה הרשתי לעצמי להתפרע, שעה כתיבה שווה S3 :-P

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

אולי בכדי להפוך את השרשור ליותר פרודוקטיבי תעלו על הכתב את הכללים שלכם להתנהלות כלכלית נכונה?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

1) לא להוציא יותר ממה שיש לך.

2) זה שיש יותר חדש לא אומר ששלך ישן מדי.

3) לא להשתמש באשראי ותשלומים כדרך חיים.

4) אין כסף החודש? לא קונים שטויות.

5) תארגן את תפריט האוכל שלך שבועיים מראש ותתכנן הוצאות.

6) תמצא צורות יצירתיות לחסוך (סקייפ במקום טלפון, אופניים במקום אוטו לנסיעות קצרות, אינטרנט להורדות במקום כבלים).

7) במקום לצאת לפאב ולשלם 700% על העלות של משקה, תזמין חברים הביתה מדי פעם.

8) תשאיר תמיד 10% מההכנסות שלך בצד כל חודש ותרשום לעצמך בדיוק באילו תנאים אתה משחרר את הכסף.

9) אם יש אירוע מיוחד החודש, תארגן את הכסף מראש ושים בצד.

10) תחשוב תמיד מה ההשלכות של כל קנייה שאתה עושה. האם יש משהו אחר שהיית מעדיף לעשות במקום? האם אתה צריך את זה באמת?

אפשר להמשיך שעות לדון על יעילות כלכלית אבל נראה לי שזה די מובן.

• תוכן חדש...