Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושנה טובה!

בשעה טובה סיימתי היום את ההתקנה המפרכת וכעת הגיע הזמן לעשות כיוונים.

מגבר הג'נסיס מגביר את הטויטרים והוופרים, על כמה אני צריך לכוון בקרוסאובר בHU? (משהו מומלץ לדוטק 4").

הסאב שלי מוגבר על"י JL AUDIO 250\1, על מה לכוון אותו?

תודה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

קודם כל מזל טוב , הגיע הזמן :-)

דבר שני תבוא לבקר שישי הבא .

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם
Bil קודם כל מזל טוב , הגיע הזמן

דבר שני תבוא לבקר שישי הבא .

תודה תודה..אני אשתדל להגיע :wink:

כן חיברתי הכול והכול עובד רק נשאר לכוון.

הכול אצלי כמו שבחתימה רק נוסף המונובלוק.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

אם עדין לא חתכת ואתה מפעיל תמערכת אז אתה ממש מסכן/ הורס את הטוויטרים (אם הם לא חתוכים אז הם מנסים לנגן באס , שזה לא נעים, בעיקר בשבילם)

בגדול טוויטרים של מורל לפי מה שאני יודע צריך לחתוך באיזור ה 3200HZ, מכיוון שהמידבאס הוא 4" וזה תלוי מתי הוא הוא מתחיל לעוות, אי אפשר לצפות ממנו לספק באס כמו וופר 6.5 לכן נראה לי הגיוני לחתוך באזור ה 100-125HZ , והשאר לסאב

זה יהיה כיוננון אגרסיבי, אבל זה גם תלוי מאד באיזה עוצמות אתה שומע (כל עוד לא תגביר יותר מידי יהיה ניתן לחתוך את המידבאס יותר נמוך), כיוון עדין יותר צריך לעשות עם האוזן/סקופ.

בהצלחה , ותן חו"ד.

SCANSPEAK

פורסם

מפעילים, אבל בשביל הכיון הראשוני בווליום נמוך, שאמרתי לא להשתמש במערכת התכוונתי לשימוש יומיומי , עד שהכיוונים יעשו.

SCANSPEAK

פורסם

הבנתי אותך.

יש למישהו הצעות לחיתוכים? לפי האוזן זה נשמע כללי מידי.

פורסם

קצת בעייתי להגיד לך על חיתוכים מדויקים אולי מישהו עם דוטק יוכל יותר לעזור לך.

הכיוונים שתתחיל מהם זה

סאב 30HZ- ב -24/-18DB גבול תחתון,עליון תלוי לפי החיתוך של המידבאס בתחתון.

מידבאס תתחיל מ 100HZ -12DB בגבול התחתון,נשמע טוב? תוריד ל 80HZ וכך הלאה (לא יותר מ 63HZ אחרת הוא מסוגל לגמור על החיים)

גבול עליון תתחיל מ 2.5KHZ ב -12DB,נשמע טוב? תעלה ל 3.15KHZ.

טוויטר תכוון אותו עם החיתוך העליון של המידבאס (ש"א אם אתה שם על 2.5KHZ שים אותו על 2.5KHZ ומעלה,אם תעלה את הטוויטר לדוגמא ל 3.15KHZ ומיד על 2.5KHZ זה ייצור לך בור בתדרים זה יכול להישמע טוב יותר וזה יכול להישמע גרוע.

לגבי TA מומלץ לעשות חיפוש,אדי הסביר כאן כמה פעמים על היחס ובערך איך לכוון נכון ככל האפשר.

רק תזהר עם הגיינים.

בהצלחה.

Scan Speak

פורסם

קודם כל תכוון את הHU שלך בערך ל 80% מהמקסימום,בעיקרון כיוון הגיין יהיה על פי המגבלות של האלמנטים,ז"א עד לרגע העיוות.

ההשוואת עוצמות בין האלמנטים השונים על מנת לקבל חלוקה הגיונית והרמונית, כדי שמשהו לא יישמע יותר משתלט על אלמנט אחר(בקרוס פסיבי, החלוקה כבר קבועה מראש) לכן אנו נדרשים לבצע זאת לבד בעבודה אקטיבית.

Scan Speak

פורסם

תודה דן, עזרת לי מאוד, ניסיתי את הכיוונים ובאמת נשמע די טוב. (לפי דעתי :wink: )

רק בכיוון של הסאב לא מופיע לי גבול עליון בHU כתוב רק LOW ואז זה עובר לגבול תחתון של מידבאס. יכול להיות שגבול תחתון של המדיבאס זה אוטומטית גבול עליון של הסאב?

• תוכן חדש...