Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טיפולים ומכלולים של דיזל יקרים יותר

שגיא, הרשה לי לשאול מאיפה אתה יודע שטיפולים של דיזלים יקרים יותר? כי יש לי כבר רכב דיזל שני ועכשיו חידשת לי שהטיפולים יקרים יותר - לא ידעתי את זה, כניראה גם מוסכניק שלי לא ידע. אילו בדיוק מכלולים יקרים יותר? יקרים יותר יחסית לסובארו DL - אולי, אבל לא יחסית לרכב מודרני. דיזל ללא טורבו פשוט מאוד, אמין וחסכוני.

חברים, אנא ממכם - אם אתם כותבים על אחזקה של דיזל (או רכב בכלל), בבקשה מניסיון אישי ולא על סמך שמועות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגבי חיפוש של פאביה פרטית : סיבוב במוסכי היבואן יכול להניב תוצאות. הרבה אנשים שרוצים למכור פשוט מעדכנים את בעל המוסך או את מנהל השירות והם כבר יודעים להעביר את האינפורמציה

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
שגיא, הרשה לי לשאול מאיפה אתה יודע שטיפולים של דיזלים יקרים יותר? כי יש לי כבר רכב דיזל שני ועכשיו חידשת לי שהטיפולים יקרים יותר - לא ידעתי את זה, כניראה גם מוסכניק שלי לא ידע. אילו בדיוק מכלולים יקרים יותר? יקרים יותר יחסית לסובארו DL - אולי, אבל לא יחסית לרכב מודרני. דיזל ללא טורבו פשוט מאוד, אמין וחסכוני.

חברים, אנא ממכם - אם אתם כותבים על אחזקה של דיזל (או רכב בכלל), בבקשה מניסיון אישי ולא על סמך שמועות.

ענית לעצמך, דיזל ללא טורבו הוא פשוט מאוד אמין וחסכוני. מי שמוכן לדיזל ללא טורבו אז זה באת אופציה. וזה לא אומר שטורבואים מתקלקלים כל היום אך זה מכלול נוסף ויקר שיכול להתקלקל. בקשר לטיפולים השוטפים, אתה צודק ואין הבדל.

פורסם

דבר נוסף, גם לי הייתה את ההתלבטות הזאת,מאחר ואני נוסע המון. התייעצתי עם המוסכניק שלי ולאור נסיונו, והתקציב הנמוך העומד לרשותי, אצליח למצוא רכב דיזל שעבר הרבה בחייו וככלל טיפולי שבר של דיזל הם יקרים יותר. ולכן החלטתי לקנות רכב עם מנוע בנזין.

בקשר לאמירה של לכתוב על אחזקת מכוניות מנסיון אישי, אני לא חושב שזה נכון, כי אם כך כל אחד בפורום היה כותב על מספר מכוניות מצומצם שהיה ברשותו. רצוי ואף חכם יותר ללמוד מנסיונם של מכרים וחברים ובעלי מקצוע.

(מצטער על שתי ההודעות העוקבות, עבר זמן ולא יכולתי לערוך את ההודעה הראשונה)

פורסם
אך זה מכלול נוסף ויקר שיכול להתקלקל.

כל דבר יכול להתקלקל. מי שמפחד מדובים לא צריך ללכת ליער. גם מנוע בנזין יכול להתקלקל ובוכנות יכולות לעוף דרך מכסה מנוע. זה אומר לא לקנות מנוע בנזין, לא לקנות דיזל. מה נישאר, חשמלי? אבל בחשמלי בתאונה אפשר להתחשמל? אולי אופניים? מאופניים אפשר ליפול. אז לא לקנות רכב בכלל?

קנית בנזין ואתה משלם בכל תדלוק קנס אקסטרא חצי שקל לכל ליטר וגם הרכב שלך צורך יותר בנזין מאשר אם זה היה דיזל. אני לא יודע על איזה רכב אתה נוסע, אבל אם אתה נוסע המון ועל בנזין - אתה מפסיד מלא כסף. שקול כלכלי כמובן הוא שלך.

תיראה, אני מאמין שלגבי ניסיון אישי מה שכתבתי זה נכון מאוד. שמועות זה אגדות שמספרים אנשים.

דיזל ללא טורבו זה לא רע בכלל עם גיר ידני.

אבל אני נוסע על טורבו דיזל ונהנה, הגיר מעביר הילוכים על כ2000~2200סל"ד - פשוט תענוג, גם חוסך סולר וגם סוחב יפה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

+ 1 לדיזליות SDI כדוגמת סיאט קורדובה/ פולו קלאסיק.

נקודה חשובה לגבי סיאט קורדובה- בדגם הסיגנו, בזה שעם בקרת מזגן אלקטרונית+ מד טמפ'+ מסך במרכז ושאר הפיצ'רים שבדגם זה- עדיף להימנע ממנו.

אחרי 10+ שנים, התקלות החשמל שיש שם יכולות לשגע כל בנאדם. החיישן הטמפ' קצת נדפק, והמזגן מקרר ביחס לחיישן, וזה מבלבל אותו. והרדיו התחיל להתפגר ועוד.

ממליץ רק על הדגם סטלה, שמגיע ללא ה"מולטימדיה" אלא עם מקום לרדיו-דיסק רגיל ממוצע שקונים אצל כל מתקין.

בהצלחה.

אגב, למי שטוען שאין מציאות- אנחנו מחזיקים בפולו קלאסיק עם 200 אלף ק"מ בלבד. בעבר היינו נוסעים איתה הרבה, אך בשנים האחרונות היא נוסעת קצת (15-25 ק"מ ליום) ולכן הקילומטראז' הנמוך. אז יש מציאות, רק צריך הרבה סבלנות כדי למצוא.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
כל מה שכתבת טוב יפה לטורבו דיזל משנתון גבוה ובתקציב נורמלי ולא לטורבו דיזל ב20K ש"ח עם 400 אלף קילומטר.

שגיא, אין בעייה דיזל עם חצי מיליון קילומטר+. מנועים לא גודשים של ואג מחזיקים גם 700K+.

אם התקציב מוגבל, צריך להתפשר ולוקחים דיזל לא גודש. זה עדיין הרבה יותר חסכוני מכל רכב בנזין שתמצא בשנתון כזה.

אין בעייה גם למצוא אחת שמורה ויש מציאות. ואם קצת רצון אפשר למצוא גם טורבו דיזל במצב סביר.

בנסיעה שנתית של כ40K ק"מ עם דיזל כל שנה אפשר לחסוך 15K ש"ח לאומת בנזין מקבילה. כך שגם אם משהו מתקלקל, עדיין יוצאים ברווח.

פורסם

נסעתי על כמה רכבי דיזל ללא טורבו: ניסן סרנה, פולו sdi וסיטרואן קסארה והם ממש עגלות. אומנם צריכת דלק מרשימה (לא בניסן) אבל זה בקושי זז. לי אישית זה לא מתאים, ומי שלא מכיר יכול להתפעל מנפח המנוע הגדול של הרכבים הנ"ל אך בפועל הם ממש איטיות. פשוט כשמייעצים על דיזל ללא טורבו צריך להדגיש גם את החיסרון הזה.

פורסם

כאשר התקציב מוגבל צריך להתפשר על משהו, זה יכול להיות ביצועים, צריכת דלק ועוד.

שגיא, אפשר לישאול אותך על מה אתה נוסע? זה מסקרן אותי כי אתה מזכיר ביצועים חלשים של SDI שבפועל מספיקים להתנהלות יומיומית לאנשים רבים.

פורסם

לאיביזה 1.4 יש כ75 סוסים בדגם הבינוני ו60 סוסים בדגם החלש, לSDI יש 68, אבל זמינות כוח ומומנט עדיפים על טורים נמוכים. כמובן כל אחד והעדפות שלו, אני מעדיף חיסכון וזמינות כוח מאשר זינוק מהיר ברמזור.

• תוכן חדש...