Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני מעוניין לדעת איזה סוגי רכבים בסגנון המיני וההצבק בנפחים 1400 1600 ישנם בתקציב 55K עם המנוע החסכוני TSI?

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

היחדה שתכנס לתקציב בקושי היא גולף 1400 משנת 2008 עם הנחה יפה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שוב התחלת?

זה לא השרשור ה-900 שלך בנושא רכישת רכב??

לשאלתך, אין מנוע TSI בנפח 1600 סמ"ק.

רכבים מקונצרן VAG משתמשים במנועים הללו בדגמים שלהם.

בנפחים שאתה מחפש יש בעיקר את הפולו, האיביזה, הפאביה והלאון

אבל אף אחת מהן לא תכנס לך בתקציב לדעתי.

פורסם

חח אז אני דיי חיי בסרט לגבי המנוע הזה עם התקציב שלי, האמת שידעתי על הגולף מן הסתם זה יותר הכיוון שלי אבל חשבתי אולי יש עוד אופציות.. כניראה אני התצרך לחכות עוד קצת לירידת מחירים או שאני יאלץ להסתפק הדגם הקודם עם ה FSI

פורסם

טוב אז אם כבר פתחתי את הדיון הלא כל כך שימושי הזה לגבי, אז אפשר קצת הסבר על סוג המנוע הזה TSI?

מה שאני יודע עליו זה שהוא חסכוני יותר ונותן ביצועים טובים יותר מכל מנוע אחר מאותו הנפח שלו, נכון?

איך המנועים האלה יותר חזקים וחסכונים עם נפחים קטנים יותר?

לדוגמה יכול להיות רכב עם מנוע רגיל 1600, ורכב אחר עם מנוע 1200 TSI ולשתיהם יהיה את אותו כוח סוס, וה 1200 עם ה TSI יהיה חזק יותר?

פורסם

קח שאלה למחשבה על חשבוני.

מה רע לך בהונדה? נוסעת? יש לך 55 אלף? תחסוך עוד קמה אלפים אם ביכולתך כמובן וקנה את הגולף tsi.

גם אני חוסך עכשיו לגולף חדשה מהנילון. ועדין נוסע על עגלה(בציניות).

פורסם
קח שאלה למחשבה על חשבוני.

מה רע לך בהונדה? נוסעת? יש לך 55 אלף? תחסוך עוד קמה אלפים אם ביכולתך כמובן וקנה את הגולף tsi.

גם אני חוסך עכשיו לגולף חדשה מהנילון. ועדין נוסע על עגלה(בציניות).

מה שכואב לי זה הירידת מחירים הדרסטית הזאת של הרכבים, אתה מבין?

אני חושב עכשיו.. נגיד אני במקומך קונה רכב יד ראשונה מהחברה עוד עם הניילונים..

איך שאני רק מוריד אתה על הכביש ונוסע קילומטר, כבר ירד לך הערך של הרכב והוא כבר שווה כמה אלפים פחות.

אחרי שנה אתה כבר יכול להפרד מעוד כמה אלפי שקלים יפים, אז יש לך אחריות והורדתה את הניילונים לבד, אבל עדיין זה אוכל אותי המחשבה הזאת של הירידת מחירים המטורפת הזאת.

אז אני חושב לעצמי שעדיף לי לחכות קצת שהמחירים ירדו ואז אני אקנה את הרכב שאני רוצה במחיר שאני רוצה ועל הדרך עוד יחסוך כסף מהסכום שהיה לי, במקום לבזבז כסף ועוד להפסיד בגלל אותו זמן שקניתי את הרכב מחיר מסויים.

למרות שגם אחריזה מתי שאני אקנה רכב מסויים את תמיד תיהיה ירידת מחירים, אבל עדיף ירידה ממחיר גבוה מאשר ירידה ממחיר נמוך.

פורסם
מה שכואב לי זה הירידת מחירים הדרסטית הזאת של הרכבים, אתה מבין?

אני חושב עכשיו.. נגיד אני במקומך קונה רכב יד ראשונה מהחברה עוד עם הניילונים..

איך שאני רק מוריד אתה על הכביש ונוסע קילומטר, כבר ירד לך הערך של הרכב והוא כבר שווה כמה אלפים פחות.

אחרי שנה אתה כבר יכול להפרד מעוד כמה אלפי שקלים יפים, אז יש לך אחריות והורדתה את הניילונים לבד, אבל עדיין זה אוכל אותי המחשבה הזאת של הירידת מחירים המטורפת הזאת.

אז אני חושב לעצמי שעדיף לי לחכות קצת שהמחירים ירדו ואז אני אקנה את הרכב שאני רוצה במחיר שאני רוצה ועל הדרך עוד יחסוך כסף מהסכום שהיה לי, במקום לבזבז כסף ועוד להפסיד בגלל אותו זמן שקניתי את הרכב מחיר מסויים.

למרות שגם אחריזה מתי שאני אקנה רכב מסויים את תמיד תיהיה ירידת מחירים, אבל עדיף ירידה ממחיר גבוה מאשר ירידה ממחיר נמוך.

אצלי מחשבה שונה מי שלך.

אני בע"ה יקנה את הרכב ואני מאמין שהוא ילווה אותי למשך תקופת חיים ארוכה, כך שלא יעניין אותי כמה הוא יהיה שווה בעוד שלושים שנה. זה החלום.

פורסם
אצלי מחשבה שונה מי שלך.

אני בע"ה יקנה את הרכב ואני מאמין שהוא ילווה אותי למשך תקופת חיים ארוכה, כך שלא יעניין אותי כמה הוא יהיה שווה בעוד שלושים שנה. זה החלום.

אם זה הרכב שחלמתה עליו ובידיע שאתה באמת יכול לרכוש לעצמך אותו, ולא איזה חלום לא מציאותי של רכב ב חצי מליון,..

שגם זה לא בילתי אפשרי, (הרי דירה היום זה מליון +-) אבל אם אתה מרויח משכורת ממוצעת אז כמובן שלא תיקנה רכב בחצי מליון, בקיצור אני מבין אותך, אתה הולך להשאר עם הרכב הזה תקופה לא קצרה, ככה שלא יעניין אותך הירידה שלו לאורך השנים כי הוא עדיין ישאר אצלך יד ראשונה, בידיע שרק אתה נהגתה בו ולא אף אחד אחר, אז כן אפשר להבין אותך.

מצד שני קשה היום להחזיק רכב מספר רב של שנים כמו ברכבים הישנים, היום עם כל הטכנולוגיה הכל כל הזמן מתחדש ויוצאים דברים חדשים שאתה לא מאמין בכלל שיכולים להיות דברים כאלה, ככה שאתה יכול בקלות לשנות את דעתך מתי שהוא.

פורסם

רכב זה הוצאה ולא השקעה.

אתה צריך לשקלל את ירידת הערך בכלל העלות החודשית של הרכב ולראות אם אתה יכול לעמוד בעלות זאת.

אם אתה חובב חידושים והמצאות ורוצה לשדרג את המכונית כל שנתיים, תביא בחשבון שזה יעלה לך יותר כסף בשקלול החודשי. מעבר לסכום שיש לך היום בכיס, אתה צריך לחשב את תקציב אחזקת הרכב מתוך כלל ההכנסה שלך ולראות אם אתה עומד בזה.

לדוגמא - אם אני אקנה בראבו 1.4T במקום קליאו 1.2 - באותו מחיר קניה, אני אצטרך להוסיף עוד כ-400 ש"ח לחודש לסעיף זה (כסף נטו כמובן - שזה אומר מבחינתי עוד שני שליש משמרת של עבודת לילה בחודש).

בכלל, לבחור מנוע ואז לבחור את שאר המכונית נראה משונה, אבל אם אתה מתעקש - תמתין עוד שנה-שנתיים ותחפש פאביה או פולו 1.2TSI ידניות שיפלטו עד אז לשוק במחירים נוחים יותר.

ד"א - אם אתה כבר בעניין של לקנות מנוע, אז שוק מנועי הטורבו הקטנים והיעילים רותח. היום עשיתי סיבוב על פיאט שכזאת, רנו נכנסים חזק לעניין, פיז'ו שם כבר כמה שנים, דייהולט נכנסו למערכה ובקרוב שאר הקוראנים והיפנים. תתאזר בסבלנות.

פורסם
אם זה הרכב שחלמתה עליו ובידיע שאתה באמת יכול לרכוש לעצמך אותו, ולא איזה חלום לא מציאותי של רכב ב חצי מליון,..

שגם זה לא בילתי אפשרי, (הרי דירה היום זה מליון +-) אבל אם אתה מרויח משכורת ממוצעת אז כמובן שלא תיקנה רכב בחצי מליון, בקיצור אני מבין אותך, אתה הולך להשאר עם הרכב הזה תקופה לא קצרה, ככה שלא יעניין אותך הירידה שלו לאורך השנים כי הוא עדיין ישאר אצלך יד ראשונה, בידיע שרק אתה נהגתה בו ולא אף אחד אחר, אז כן אפשר להבין אותך.

מצד שני קשה היום להחזיק רכב מספר רב של שנים כמו ברכבים הישנים, היום עם כל הטכנולוגיה הכל כל הזמן מתחדש ויוצאים דברים חדשים שאתה לא מאמין בכלל שיכולים להיות דברים כאלה, ככה שאתה יכול בקלות לשנות את דעתך מתי שהוא.

לי יש האהבה למכוניות במיוחד לשלי.

אני משקיעה לא מעט כסף ברכב שלי, אצלי זה ככה הילד האישה הבית והרכב.

ואם אתה מחפש כל שנתיים להחליף רכב ביגלל התכנולוגיה והכוח ולהשוות למי יש גדול יותר

אז אני לא כזה.

אז עדיף תמתין עשר שנים אולי? אולי אז יהיו מכונית מעופפות ולא תיתצרך לפתוח פה 900 נושאים אל אותו נושא.

פורסם
לי יש האהבה למכוניות במיוחד לשלי.

אני משקיעה לא מעט כסף ברכב שלי, אצלי זה ככה הילד האישה הבית והרכב.

ואם אתה מחפש כל שנתיים להחליף רכב ביגלל התכנולוגיה והכוח ולהשוות למי יש גדול יותר

אז אני לא כזה.

אז עדיף תמתין עשר שנים אולי? אולי אז יהיו מכונית מעופפות ולא תיתצרך לפתוח פה 900 נושאים אל אותו נושא.

אני לא אמרתי שאני כזה, אני אמרתי שהיום קשה לא ליפזול עם כל שניה יוצא משהו חדש, ואתה רואה ששלך רק יורד אז אתה מתחיל כבר לעשות חישובים.

אני לא יכול להעיד על עצמי אם אני אחד כזה שירצה להחליף רכב חדש אחרי כמה שנים בודדות או לא, בנתיים הרכב הראשון והיחידי שלי זה ההונדה, והיא אצלי כבר שנתיים, ואני כבר רוצה להשתדרג..

אני מאמין שאם אני התאהב ברכב שאני אקנה אותו ויהיה כל כך מרוצה מימנו אז לא תיהיה לי סיבה להחליף אותו כל כך מהר, כרגע אני לא מכיר רכבים אחרים חוץ מההונדה, סקודה, ורנו קנגו, שנסעתי עליהם, על הסקודה והרנו אין בכלל מה להשוות מול ההונדה, זה בכלל סוגי רכבים שונים, אני מקווה שאני יגיד את זה גם על ההונדה אחרי שאני יעבור לגולף.

בנתיים מה שניראה לי הכי כדי זה לחכות שנה או יותר לירידת מחירים משמעותית, וללכת על הגולף TSI שהיום מאוד יקרה בשבילי.

פורסם
טוב אז אם כבר פתחתי את הדיון הלא כל כך שימושי הזה לגבי, אז אפשר קצת הסבר על סוג המנוע הזה TSI?

מה שאני יודע עליו זה שהוא חסכוני יותר ונותן ביצועים טובים יותר מכל מנוע אחר מאותו הנפח שלו, נכון?

איך המנועים האלה יותר חזקים וחסכונים עם נפחים קטנים יותר?

לדוגמה יכול להיות רכב עם מנוע רגיל 1600, ורכב אחר עם מנוע 1200 TSI ולשתיהם יהיה את אותו כוח סוס, וה 1200 עם ה TSI יהיה חזק יותר?

ב-TSI יש טורבו ובאחרים אין.

• תוכן חדש...