Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

יש לי טויוטה קורולה רובוטית 2008, קמ הוא 108K. החליפו לי קלאצ לפני כחודש.

נסענו ברכב כ 500-250 ק"מ מאז ההחלפה.

לפני מס ימים בתחילת נסיעה, האוטו השמיע רעש בהחלפת ההילוך (רעש של חיכוך גלגלי שיניים, אותו רעש שקורה בידני אם מנסים להעביר הילוך לפני שמכניסים את הקלאצ עד הסוף), הרעש הוא של שנייה אחת + קפיצה.

אני מתלבט אם לחזור למוסך בשביל זה ולאבד עוד יום עבודה, או לחכות לבדוק אם זה ייקרה שוב.

כמו כן,זאת בעיה אחרת אומנם, אבל מדי פעם הגיר לא מצליח לשלב לרברס, בדרכ זה קורה כשהרכב בשיפוע, אבל כשמנסים שוב זה מסתדר.

מישהו נתקל בתופעה?

אגב, מדובר במוסך מורשה יבואן שביצע את התיקון , היבואן אישר להם לבצע את החלפת הקלאצ ללא תשלום והשירות שקיבלתי מהמוסך היה מעולה, מהיר ואדיב. הנציג שטיפל בי ראה את הלחץ שלי ודאג להרגיע אותי.

תודה!

פורסם

יש לי רכב עם גיר רובוטי של 6+1 הילוכים.

האם אצלך זה גם אותו דבר? או 5+1?

לגבי ההחלפה ללא תשלום לרכב שיצא מאחריות לפני שנה-אפשר לרשום את שם המוסך? (גם בה"פ).

נראה לי ש2 התקלות קשורות בעקיפין.

הרוורס בגיר הרובוטי בנוי כ"שן מול שן" ולכן לפעמים התיבה לא תצליח בניסיון הראשון לשלב את ההילוך (כך נאמר לי ממוסך מורשה יבואן שהחליף לי את דסקיות הקלאץ').

לגבי החריקה שנשמעה, האם זה במעבר מראשון לשני והאם זה קורה כאשר הרכב מניע בהתנעה ראשונה בבוקר או אחרי נסיעה ודימום כשהרכב עדיין לא הספיק להתקרר?

אם זה ממשיך להופיע גש למוסך ובקש איפוס לקלאץ'. התהליך לוקח בדיוק 3 דקות ולא גובים עליו תשלום.

באותה הזדמנות, האם החליפו לך שמן גיר?

פורסם

הי,

אצלי זה 5+1.

הם ביצעו איפוס לקלאצ כשהחליפו אותו, לפני כחודש ושבוע בערך.

האם לדעתך כדאי לחכות לבדוק אם זה ייקרה שוב או פשוט לנסוע לשם? (לבזבז יום עבודה, ובסוף לא יימצאו שום שגיאה במחשב חח)

האם ייתכן שהבעיה היא במחשב גיר?

לגבי שמן גיר, לא אמרו לי שהחליפו, להתקשר לשאול? לא ידעתי בכלל שיש שמן גיר ברובוטי.

פורסם

אני מניח שיש לך אחריות על החלפים+עבודה של כמה חודשים (אולי אפילו חצי שנה).

למיטב זכרוני, בקורולה שמן הגיר נדרש בצמיגות של 75W ובכמות של 3 ליטר בערך (בדוק בספר הרכב).

דרוש מהם החלפה על חשבונם כהמשך לבעיות שנתגלו ברכב-יש אחריות על החלפים+עבודה, אז שיעבדו עוד קצת וירעננו לך את השמן בתיבה כצעד מונע.

יתכן שיש בעיה עם מחשב הגיר, וכדי להחליף את מחשב הגיר צריך באמת יום שלם-וזה כולל את פירוק הדשבורד.

שוב, זה רק במידה והם באמת מוצאים תקלה במחשב הגיר. במידה והם רוצים לקחת את הרכב לנסיעה, תתעקש על כך שאתה מצטרף אליהם לנסיעה.

בכל מקרה, אני ממליץ לך לקפוץ למוסך-ולבקש שיבצעו לך איפוס גיר שוב. הדגש שהחריקות מופיעות בתכיפות גבוהה גם בנסיעה אחרי שהרכב חם.

דרוש מהם שיקראו תקלות ממחשב הגיר לפני שהם מבצעים את האיפוס לקלאץ'. איפוס גיר לוקח בדיוק 3 דקות עם הסקנר שלהם-שב להם על הווריד.

אפשר לדעת באיזה מוסך היית?

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
הי,

יש לי טויוטה קורולה רובוטית 2008, קמ הוא 108K. החליפו לי קלאצ לפני כחודש.

נסענו ברכב כ 500-250 ק"מ מאז ההחלפה.

לפני מס ימים בתחילת נסיעה, האוטו השמיע רעש בהחלפת ההילוך (רעש של חיכוך גלגלי שיניים, אותו רעש שקורה בידני אם מנסים להעביר הילוך לפני שמכניסים את הקלאצ עד הסוף), הרעש הוא של שנייה אחת + קפיצה.

אני מתלבט אם לחזור למוסך בשביל זה ולאבד עוד יום עבודה, או לחכות לבדוק אם זה ייקרה שוב.

כמו כן,זאת בעיה אחרת אומנם, אבל מדי פעם הגיר לא מצליח לשלב לרברס, בדרכ זה קורה כשהרכב בשיפוע, אבל כשמנסים שוב זה מסתדר.

מישהו נתקל בתופעה?

אגב, מדובר במוסך מורשה יבואן שביצע את התיקון , היבואן אישר להם לבצע את החלפת הקלאצ ללא תשלום והשירות שקיבלתי מהמוסך היה מעולה, מהיר ואדיב. הנציג שטיפל בי ראה את הלחץ שלי ודאג להרגיע אותי.

תודה!

שלום,

למה דרשו ממך להחליף מצמד אחרי שהרכב יצא מאחריות ? איזה מצמד זה ? דבל קלאץ' ? פשוט גם לי יש טויוטה רובוטית ....

פורסם

הייתי חייב להחליף את המצמד בזמנו בגלל שהאוטו לא החליף הילוכים, מבדיקה התברר שהקלאצ הלך לגמרי.

החליפו לי קלאצ + זרוע רובוטית.

• תוכן חדש...