Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סילבראדו עושה 1 ל6? יותר מיוקון דיזל המיושנת שהייתה לי עם 400K ק"מ שבאה במקור מUN? אני עשיתי 1 ל7 עם היוקון שלי והיה לו הגבהה וצמיגי שטח, אני בטוח שעם צמיגי כביש וגובה סטנדרטי הייתי מגיע ל1 ל8. ממה שאני יודע גם סילבראדו בכיוון של 1 ל8 במשולב (די קרוב למשפחתית ממוצעת שעושה 1 ל10 אבל שוקלת כימעט פי 3 פחות).

בסילברדו הרבה יותר מפתה ללחוץ...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אכן, מיליוני אירופאים לא מבינים שום דבר, לכן מעדיפים את רכבי הדיזל המזהמים. רק אצלינו מבינים את זה יותר טוב מאחרים, לכן שמים מיסוי ירוק על רכבי דיזל.

לא רק בישראל. יפן, דרום קוריאה, סין, ארצות הברית. דיזל זו נישה אירופאית.

פורסם
רק אצלינו מבינים את זה יותר טוב מאחרים, לכן שמים מיסוי ירוק על רכבי דיזל.

כפי שנאמר כאן - לא רק אצלנו. כמו כן המאמרים בנוגע לזיהום ממנועי דיזל התפרסמו בעיקר בארה"ב ובאירופה (מין הסתם). העדויות די חותכות. מה לעשות, לפעמים המחוקק הישראלי קולע.

במיוחד כאשר החשמל מופק מפחם. ובעיה נוספת של מיחזור סוללות שהיא סופר מזהמת, אבל העיקר הרכב עצמו פולט 0 CO2 אז הוא ירוק.

א. החשמל אולי מופק באופן מזהם (לא בהכרח), אבל רחוק ממרכזי הערים ומהריאות שלך ושל הילדים שלך.

ב. מכוניות חשמליות הרבה יותר יעילות (במובן של ג'אול לק"מ), במיוחד בתנועה עירונית צפופה. ובואו נכיר באמת - רוב המכוניות בישראל מבלות 90% מהזמן בתנועה עירונית צפופה ולא בכביש של נס-הרים.

ג. כפי שאמרתי - מכוניות חשמליות עומדות בפני בעיה של טכנולוגית של סוללות ולכן הטכנולגיה לא בשלה בעיניי. אולם יש בקנה הרבה פיתוחים מעניינים.

ד. לאחר שטכנולוגית הסוללות תתקדם - אני בטוח שרוב מכוניות הספורט יעברו למנועים חשמליים - שהם כמו שאמרתי - קלי משקל (עד 10 כ"ס לק"ג במנועים החדשים, יותר ממנוע F1), זמן תגובה אפסי ומומנט שיגרום לכל מנוע בעירה פנימית להסמיק מבושה.

ה. אני חובב מכוניות, אבל מכיר בכך שמנועי בעירה פנימית הם רע (נכון לעכשיו - הכרחי). דיזל זה טרפה ובנזין זה תועבה. נראה לי הזוי שאנחנו שולחים גשושיות לחלל ועדיין שורפים מאובנים על מנת להניע כלי רכב. הגיע הזמן שמנוע הבעירה הפנימית יקבר.

אני נתקלי בהרבה רכבי בנזין כאשר מנעים אותם הנעה קרה בבוקר יוצא סירחון של בנזין לא שרוף

הסירחון הזה הוא בד"כ תחמוצות גופרית וחנקן. את המזהמים הבאמת מסוכנים (חלקיקים) אתה לא תריח.

בנוסף לכך רכב בנזין ממוצע מחזיק פחות זמן מדיזל ממוצע, כך שזה פחות חסכוני למשאבי כדור הארץ.

יכול להיות שאתה צודק, זה דורש חישוב כוללני ומורכב. יש מנועי דיזל ששופכים אחרי 150-300 אלף ויש מנועי בנזין שיכולים למשוך חצי מיליון (מרצדסים משנות ה-70 וה-80 וטויוטות וסובארו משנות ה-80 וה-90 כדוגמאות). בנוסף יש מערכות במנועי דיזל שיש להם תוחלת חיים קצרה יותר מכלל המנוע ודורשים תחזוקה או החלפה שגם להם השפעה אקולוגית. בנוסף - יכול להיות שמנוע דיזל מסוים מסוגל להחזיק 500 אלף ויותר בתחזוקה נאותה, אבל הרכב כולו יהפוך לגרוטאה לפני כן - אז מה זה משנה?

כשהמנוע הזה מחובר לסילברדו ששוקל 4 וחצי טון אז הוא עושה 1:6, המכונית הזן שוקל בערך פי 4 פחות, למה שלא תפגין כזו צריכה?

צריכת דלק כזאת במכונית כזאת אפשרית, אולי, במהירות קבועה לחלוטין של 70-80 בכביש מישורי לחלוטין ועם צמיגים בעלי מקדם התנגדות נמוך. אני מעריך שבנסיעה מנהלתית רגילה (לא ספורטיבית) ומשולבת - הצריכה תהיה סביב 1:12. בנסיעה ספורטיבית המנוע ידחף לסל"דים גבוהים ופחות יעילים ואני די בטוח שלא תצליח לסיים 6 ק"מ על ליטר אחד וכנראה פחות - האודי R18 הקלה והמתקדמת בהרבה עשתה 1:3 בזמן מירוץ לה-מאן - במהירות ממוצעת של 200 קמ"ש. המכונית אולי לא מאוד כבדה ויותר אירודינמית ממשאית, אבל תוסיף גלגלים רחבים ודביקים וכמובן מקדמי התנגדות סטטיים (במנוע ובתמסורות) שגבוהים יותר במכונית כזאת מאשר בסמארט (לדוגמא).

פורסם
לפעמים המחוקק הישראלי קולע.

חידשת לי. :lol:

א. החשמל אולי מופק באופן מזהם (לא בהכרח), אבל רחוק ממרכזי הערים ומהריאות שלך ושל הילדים שלך.

אני כל יום עובר ליד תחנת כוח בחדרה, כמות עשן שחור שעולה בארובות גדולה מאוד. זה לא כל כך רחוק מחדרה, הרוח תביא את החלקיקים לכל רחבי הארץ. ארצינו ארץ קטנה, כך שתחנות כוח לא יכולות להיות רחוקות ממקומות המיגורים. בתחנת כוח אין ממיר קטליטי או מסנן חלקיקים.

הגיע הזמן שמנוע הבעירה הפנימית יקבר.

אני מסכים שצריך להגיע זמן כזה, אבל לצערי הזמן הזה לא הגיע: אין למנועים האלו כרגע תחליף.

יש מנועי דיזל ששופכים אחרי 150-300 אלף ויש מנועי בנזין שיכולים למשוך חצי מיליון

יכול להיות שמנוע דיזל מסוים מסוגל להחזיק 500 אלף ויותר בתחזוקה נאותה, אבל הרכב כולו יהפוך לגרוטאה לפני כן - אז מה זה משנה?

מנועי דיזל ששופכים אחרי 300K ק"מ אלו מנועים לא מוצלחים או טיפול רשלני ביותר שהביא לטראומה ויש מאט דיזלים לא מוצלחים. מנוע דיזל נורמאלי מחזק לפחות חצי מיליון ומנועים טובים לפחות 700K.

היה לך רכב נורמאלי עם חצי מיליון שאתה יודע שהוא יהפוך לגרוטאה? במקרה היה לי רכב עם 400K ק"מ והוא ממש לא היה גרוטאה בכל המובנים. כרגע יש לי רכב עם מעל חצי מיליון וגם הוא ממש לא גרוטאה, בפנים הסאלון יותר שמור ממזדה 2 עם פחות מ80K ק"מ שיוצא לי לנהוג עליה ובכלל הסאלון ניראה מעולה וכמובן גם מבחוץ (כמובן לא במזדה).

רכב דיזל שעושים לו טיפולים בזמן, נוהגים בו כמו בני אדם ולא קורעים לו את הצורה יחזיק הרבה מאוד ללא בעיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למעשה הייתה לי מכונית עם 350K שמכרתי לאחרונה, היא עדיין נוסעת, נראת אפילו טוב בפנים, אבל לא שווה יותר מדי. ההורים שלי מחזיקים מכונית עם 400K שנוסעת יופי ונראת יופי, אבל הם יהיו יד האחרונה של המכונית משום שערך המכירה שלה אפסי. בעבר הייתה להם מכונית שהגיע לחצי מיליון, נסעה עד הסוף המר וסיימה בפירוק. כל המכוניות האלו היו עם מנועי בנזין ד"א (טויוטה או סובארו). אולם אלו מכוניות שבילו אצל אנשים שנסעו עליהן מאוד במתינות ובעיקר מחוץ לעיר וטיפלו בזמן ורק במוסכים מורשים. אלו היוצאים מהכלל שמדובר במכוניות עם ערך כה נמוך.

לשלושה מחברי/קרובי הקרובים יש/היו טנדרים דיזל שונים (קנגו, ברלינגו, דובלו, קונקט). אף אחד לא הגיע לחצי מיליון בלי החלפת מנוע או שיפוץ יסודי.

לא כולם שומרים על המנוע שלהם כמוך, לא לכולם יש רכב שבנוי כל כך טוב מלכתחילה, או שלא לכולם יש מזל. תעיין בלוחות יד2 ותראה שרוב המכונית שמוצעות עם 500K+ (אין הרבה - לרוב מוניות) נראים כאילו הם באו מטיול לגהינום וגם אם הן נמכרות למישהו בגרושים, הוא לרוב יזניח את הטיפול (מפאת דלות התקציב) והמכונית תשבוק במהרה. אני משער שאתה מכיר את השוק הזה יותר טוב ממני.

בתחנת כוח אין ממיר קטליטי או מסנן חלקיקים.

לפחות אמור להיות לוכד חלקיקים.

הדוגמא עם התחנה בחדרה חוזרת על עצמה בדיונים מסוג זה. אבל מול הדוגמא (הלא מדעית) הזאת אני יכול להראות לך מאמרים שמראים קשר מובהק בין תחלואה לבין חשיפה לעשן פליטה של דיזל וקירבה לצירי תנועה ראשיים. המזהמים העיקריים במתווה עירוני הם כלי רכב, במיוחד מונעים בדיזל.

כמובן שזה לא מפחית מהתרומה של אותה תחנת כוח לזיהום, אבל בהחלט עדיף שהמזהמים יפלטו מהארובה ולא מהאגזוז של המכונית שעוברת מתחת לחלון שלך. בנוסף, במתווה עירוני צפוף, מכונית חשמלית עושה יותר ק"מ לכל יחידת אנרגיה. כך שלא רק שהזיהום נפלט רחוק ממך, גם מדובר בפחות זיהום (אני מתעלם כרגע מהאימפקט הסביבתי של הסוללות - אני לא יודע מספיק נתונים על מנת להתייחס לכך).

הערה לגבי "המחוקק הישראלי לפעמים קולע" -כמובן שלאחרונה התעשתו במשרד האוצר והחליטו לעדכן את נוסחת המיסוי הירוק. עידכון פירושו כמובן העלאת מיסים כוללת שלא בהכרח קשורה למידת הזיהום של הרכב, אלא נובעת מהיסטריה עקב הצלחת מכוניות מיני חסכוניות מעל המצופה וירידה בגביית המיסים. יש לי גם תחושה ששמו מכוניות דיזל על הכוונת מעבר לאימפקט הסביבתי שלהם, אלא בשל הלחץ שמכוניות מיני דיזל סופר-חסכוניות יהפכו לפופולריות (עם פגיעה בעוד פרה חולבת - הבלו על הדלק). אז אני אתקן "המחוקק הישראלי לפעמים קולע, אבל גם אז זה באופן זמני בלבד".

פורסם
תעיין בלוחות יד2 ותראה שרוב המכונית שמוצעות עם 500K+ (אין הרבה - לרוב מוניות)

מוניות עם חצי מיליון זה לא מחזה נדיר, אלו שנמכרות ביד 2 רובן במצב סביר +, במיוחד מכוניות יקרות יחסית כמו מרצדס ושקודה אוקטביה. לרוב הרכבים האלו שמורים להפליא ובהתאם לכך גם מצב המכני והחיצוני שלהם (אבל מחירים בערך 40+ לשקודה ו60+ למרצדס בנות 5). יחד עם זאת יש לא מאט דוגמאות של אנשים שקנו מונית לעבר זולה באלפים בודדים ונהנים מרכב אמין וחסכוני.

אם אני זוכר נכון, הייתה גם סדרת כתבות על תחלואה בחדרה בעקבות תחנת כוח וערים אחרות סמוכות לתחנות הכוח הפחמיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מודע לתוחלת החיים הארוכה יותר של דיזל (למעשה אני בשלבי חיפש רכב ולא פוסל לחלוטין רכישת מכונית דיזל), אולם אני לא יודע בדיוק איך לכמת תוחלת חיים זאת מול מנוע בנזין ממוצע ובטח לא את האימפקט הסביבתי הכולל.

לגבי התחלואה מתחנות כוח ומכוניות חשמליות --

צריכת החשמל הכוללת של ישראל היא מעל 45 מיליארד קוט"ש לשנה.

בישראל 2.5 מיליון כלי רכב. נניח שכל אחת נוסעת 20K ק"מ בשנה - סך הכל 50 מיליארד ק"מ לשנה. אם כל המכוניות האלו תהינה חשמליות מדובר לכל היותר בתוספת של 10 מיליארד קוט"ש לשנה.

ז"א - אם מחר כל המכוניות בישראל יומרו באורך פלא להנעה חשמלית, ייצור החשמל יצטרך לגדול בפחות מ-25%. אין לי דרך מבוססת לחשב את זה אולם תחושתי המאוד מוצקה שהשיפור באיכות האוויר בערים בשל סילוק מנועי הבעירה הפנימית יהיה גדול משמעותית מהנזק שיגרם בשל פליטת 25% יותר מזהמים מתחנות הכוח.

פורסם

אם כבר מדברים על זיהום מתחנות הכוח במדינה- מדוע לא מקימים תחנה כוח גרעינית שתספק את כל הצרכים של המדינה+ רזרבות למכוניות חשמליות/מכירה לחו"ל?

ואל תיקפצו עם נושא הסיכון- הסיכוי שנושמד ע"י האוייבים שלנו גבוהה יותר מאשר פיצוץ בתחנה הגרעינית, לפחות שלא נמות מסרטן עד אז ונינשום אוויר נקי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

סילברדו הנעה אחורית, קבינה כפולה וארגז ארוך, מנוע דורמקס ותיבה של אליסון.... הדבר הזה נותן בראש לראם עם מנוע HEMI, גררנו את הטריילר, 13 מטר אורך, בתוך הטריילר יש 3 טנקים מלאים עם 100 גלון נוזלים, 2 אופנועי שטח וג'יפ רנגלר, מטבח מלא, 3 מיטות זוגיות, 2 טלוויזיו בקיצור בית, הסילברדו סוחב כמו גדול, 70 מייל לשעה ואין בעיה לצאת לעקיפות.

מומנט מומנט מומנט!

haters will hate

פורסם
סילברדו הנעה אחורית, קבינה כפולה וארגז ארוך, מנוע דורמקס ותיבה של אליסון.... הדבר הזה נותן בראש לראם עם מנוע HEMI, גררנו את הטריילר, 13 מטר אורך, בתוך הטריילר יש 3 טנקים מלאים עם 100 גלון נוזלים, 2 אופנועי שטח וג'יפ רנגלר, מטבח מלא, 3 מיטות זוגיות, 2 טלוויזיו בקיצור בית, הסילברדו סוחב כמו גדול, 70 מייל לשעה ואין בעיה לצאת לעקיפות.

מומנט מומנט מומנט!

תמונות תמונות תמונות! :-P

פורסם

475,000 ש"ח והיא אפילו לא תעבור טסט (זיהום אויר) יכול להיות מבאס..

בהמשך לדברים לעיל, הטסלה של עידן עופר נראת לי הרבה יותר מעניינת בכל המובנים.

על אחת כמה וכמה לאור המשקל של מעין מנוע כזה בחרטום של מכונית רודסטר..

The Beauty & the Beast

בסיפור הזה היפה היא גם החייה

פורסם

לזכותם של הבריטים יש להם הרבה ניסיון עם רואדסטרים קלי משקל ומנוע עצום בחרטום.

הארכיטיפ של הרעיון - ה-AC COBRA הוא יצור כלאיים בריטי-אמריקאי. בנוסף כמובן יש את מיטב היצירה של TVR ז"ל.

אני משער שכמו הנ"ל ואף יותר האיקני תהיה עם זנב שובב ונטיה להתחבק עם עצים בצד הדרך.

בתכלס - לקחת מכונית יחסית פשוטה ולהשתיל בה מלפנים מנוע עצום ממדים על מנת ליצור מכונית על זאת המצאה בריטית (ולא אמריקאית) של בנטלי שהתקין מנועים עצומים במכוניות עטורות הפרסים שלו. מכוניות שאטורו בוגאטי כינה "המשאיות המהירות בעולם".

דיזל ספורט מעניין יותר יהיה השתלה של מנוע טורבודיזל 2.0 של VAG מכויל ל-250 כ"ס (מה שבהחלט אפשרי) בתוך גוף בסגנון הלוטוס אליז.

פורסם
תמונות תמונות תמונות! :-P

בסוף היום, אחי יחזור מהעבודה ותקבל סיור וירטואלי, אני אעלה קצת תמונות של הבית הנייד, 2 חדרי שינה, גאראז', מטבח מלא, סלון ופינת אוכל שהופכים ל2 מיטות זוגיות ואפילו אמבטיה נורמלית :-) , מזגן שמתאים לפינגווינים, חימום ואפשרות לחיות בכל מקום לתקופה די מכובדת תודות ל800 ליטר מים נקיים, יש אפילו מיכל של 100 גלון לתדלוק רכבים

haters will hate

פורסם

זה בטח מנוע של סילווראדו משופר ברמה חולנית, 6.6 זה מדהים על רכב בגודל ארגז תחמושת,

לשבת בשברולט סילברדו, סוג של משאית ששוקל מעל 2.5 טון.

לחיצה על דוושת הגז במהירות 80 קמ"ש, פתאום המנוע מתעורר, סליחה, המפלצת ששוכנת בתא המנוע.

כל המרכב מתחיל לרעוד, בחיים לא הרגשתי דבר כזה ברכב, אבל פה מדובר על משאית! המשאית הזאת משוגרת קדימה בצורה מטורפת! כל זה "רק" מ92 קג"מ.

פה מדובר על מכונית ספורט, אני מנסה לדמיין איזה הרגשה יש בלחיצה זהה ב80 קמ"ש, באוטו ששוקל חצי ממה ששוקל הסילברדו.

אי אפשר לדמיין אפילו.

אני מכיר את זה ומכור לתחושה הזאת! אין ספק שהאמריקאים יודעים לפנק בכל מה שקשור ברכב,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...