Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי מיצובישי לנסר שנת 92, והייתי רגיל שעד להחלפת הרדיאטור לפני כמעט שנה, הייתי ממלא מים כל שבועיים בערך,

וכך הייתי מחדש את הנוזל כל הזמן.

מאז שהחלפתי את הרדיאטור, אין בכלל נזילה או איבוד מים, ואני כבר כמעט שנה עם אותו נוזל קירור במערכת.

רציתי לשאול אם יש צורך לבצע ניקוז של הנוזל והחלפתו בחדש ו"רענן" או שזה לא משנה שום דבר.

ואם כן האם יש צורך ללכת למוסך.

תודה.

פורסם

אין צורך בהחלפת נוזל קירור כל שנה. יש לפעול לפי הוראות התחזוקה של הייצרן, בדרך כלל כל שנתיים או שלוש, ולהשתמש רק בנוזל קירור המתאים לרכבך (לא מים!). החלפת נוזל קירור אפשר לבצע לבד, אך צריך לדעת כיצד לנקז את האוויר ממערכת הקירור. יש לשפוך את נוזל הקירור הישן במקום מתאים.

פורסם

בכלליות- יש צורך בריענון נוזל קירור פעם בשנתיים בנוזלים רגילים ופעם ב 5 שנים בנזולים שמוגדרים long life.

פורסם

בספר התחזוקה של המאזדה 2 שלי רשום (תרגום חופשי):

נוזל קירור - אם זה FL22 אז כל 10 שנים. נוזל אחר, כל שנתיים.

תבדוק בספר הרכב שלך.

פורסם

אוקי תודה רבה, בכל מקרה פשוט אני רגיל שהמים מבריקים ובצבע חזק וטהורים כאלה, לא משומשים מאד.

חשבתי אולי זה משפיע, אבל לפי מה שאתם אומרים יש לי עוד זמן. תודה .

פורסם

רק כדרך אגב, טיוטה ממליצה על החלפת נוזל הקירור המקורי מתוצרתה כל 160 אלף ק"מ ללא תלות בזמן.

הערה הנ"ל מתייחסת למכוניות נוסעים פרטיות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

דעתי שונה;. או שמודדים מתח חשמלי בנוזל הקרור או שמחליפים כל שנה.

הנימוק : נוזל עם מתח מעל 0.15W - לאורך זמן ייצרו קורוזיה והרס מנועי אלומיניום.

יש הרבה "חומר " על הנושא בפורומים בחו"ל וגם לדוגמא כאן

http://www.awrracing.com/media/electrolysis.pdf

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
רק כדרך אגב, טיוטה ממליצה על החלפת נוזל הקירור המקורי מתוצרתה כל 160 אלף ק"מ ללא תלות בזמן.

הערה הנ"ל מתייחסת למכוניות נוסעים פרטיות.

אז אצלי בטויוטה לאנד קרוזר ההמלצה היא כל 40 אלף ק"מ או שנתיים.

היתייחסות היא לנוזל הקירור המקורי של טויוטה.

• תוכן חדש...