Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

שאלה קצת באיחור.

מכרתי אתמול בערב רכב לבעל מוסך. קיבלתי את הכסף והוא את הרכב, חתמנו על זכרון דברים, והוא אמור לבצע שינוי בעלות (הדואר היה סגור אתמול).

כמובן שעכשיו אני צריך לרדוף אחריו שיבצע את שינוי הבעלות...

שאלותי:

האם יש לי משהו שאני יכול לעשות על מנת לגרום לו לבצע את השינוי?

במה אני מסתכן כל עוד השינוי לא בוצע?

תודה!

פורסם

לגשת למוסך, לתפוס אותו במרפק ולהוביל אותולדואר.

אתה מסכן בכך שעבירותתנועה של כל עובדי המוסך ירשמו על שמך, כולל קנסות, נקודות ומשפטים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תתקשר אליו בדאגה עמוקה

ותסביר לו שהסתבכת עם הלוואה שחתמת לחבר כערב

ואתה ממש רגע לפני שמעקלים לך חשבונות ואת הרכב הרשום על שמך וכיוון שהעסקה היתה מאוד מוצלחת וקיבלת כסף ביד ומיד אתה מאוד דואג לו כי אחרי שיטילו את העיקול אי אפשר יהיה לבצע העברת בעלות.

פורסם

לא מבין איך מבצעים עסקה שכזו, למרות שקבלת את הכסף - האחריות להעברת בעלות היא שלך.

מלבד מה שהציעו לך, אם זה לא עוזר, תוכל לאיים ב"נשק יום הדין", שאתה מתכוון להוריד את הרכב מהכביש.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני לא חושב שהדרך לטפל בזה היא באיומים או המצאת סיפורים. הכי טוב זה פשוט לנדנד בתקיפות ולהסביר לו שאתה לא רוצה שכל מה שקורה חלילה לאוטו יהיה על הראש שלך.

ייתכן גם שבעל המוסך פשוט רוצה לשפץ/לשפר את הרכב ואז למכור אותו הלאה בלי "לבזבז" יד, תנסה לבדוק איתו.

ובכל מקרה, ועל זה יוכלו לענות בוודאות המשפטנים שבינינו, נדמה לי שזכרון הדברים מעיד כי בוצעה פה עסקה כך שבכל מקרה של קנסות או עבירות כלשהן ניתן להוכיח שהרכב כבר לא בבעלותך ואינך נושא באחריות משפטית למה שקורה איתו.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

תתקשר למשטרה ותודיע שהרכב נגנב...:wink:

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

תודה לכולם,

אחרי מספר תירוצים הוא הבטיח להעביר בעלות היום (לא נראה לי שהוא יכול - כי יש לו רק צילום של הת"ז שלי). בכל מקרה - אם לא יעשה זאת היום אני אתקשר למשטרה.

מדובר ברכב ישן, כך שהוא לא מפסיד הרבה על עוד יד, ולא נראה לי שהוא "חורש" איתו את הכבישים. אבל ליתר ביטחון הקלטתי את השיחות איתו ולא ביטלתי עדיין את הביטוח (ויש לי את זכרון הדברים).

תודה שוב על העצות הרבות - מקווה שאחרים לומדים מהשגיאה שלי.

פורסם

הפניה למשטרה מיותרת. לא נעברה עדיין כל עבירה.

גש למוסך וקח את הקונה לדואר. רק כך תהיה בטוח שבוצעה העברת בעלות.

אם יש לו "קשרים" אולי יצליח להעביר בעלות בלעדיך אבל זה לא חוקי.

פקיד הדואר אמור לזהות את הקונה והמוכר באמצעות תעודות זהות. אפשר גם על ידי מיופה כוח.

תתעלם מן העצות של naorn ו- ArikC - הן רק יכניסו אותך לצרות. זכרון הדברים למכירה הוא חוזה המחייב גם אותך.

פורסם

זכרון הדברים/חוזה מכירה כבר לא רלוונטיים, כי הרכב כבר נמכר ועבר בעלות. הוא כבר לא שלך. נשאר רק פרט טכני של עדכון פרטים חדשים במשרד הרישוי דרך הדואר. פנייה למשטרה בטענה כי הרכב נגנב תגרור פתיחת תיק פלילי נגדך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
הפניה למשטרה מיותרת. לא נעברה עדיין כל עבירה.

גש למוסך וקח את הקונה לדואר. רק כך תהיה בטוח שבוצעה העברת בעלות.

אם יש לו "קשרים" אולי יצליח להעביר בעלות בלעדיך אבל זה לא חוקי.

פקיד הדואר אמור לזהות את הקונה והמוכר באמצעות תעודות זהות. אפשר גם על ידי מיופה כוח.

תתעלם מן העצות של naorn ו- ArikC - הן רק יכניסו אותך לצרות. זכרון הדברים למכירה הוא חוזה המחייב גם אותך.

כנראה שלקחת את התגובה שלי ברצינות ופיספסת את הסמיילי הקורץ....

מה נראה לך, בן אדם שחתם על זיכרון דברים שהוא מוכר את האוטו באמת יכול להתקשר למשטרה????????

בכל מקרה שום חוזה לא יעזור , מלבד העברת בעלות כדין !!

יום טוב.

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם
זכרון הדברים/חוזה מכירה כבר לא רלוונטיים, כי הרכב כבר נמכר ועבר בעלות. הוא כבר לא שלך. נשאר רק פרט טכני של עדכון פרטים חדשים במשרד הרישוי דרך הדואר. פנייה למשטרה בטענה כי הרכב נגנב תגרור פתיחת תיק פלילי נגדך.

לדברי orenr טרם בוצעה העברת בעלות ולכן מבחינת משרד הרישוי, המשטרה וכו' הוא עדיין הבעלים הרשום.

אתה צודק בדבריך כי הרכב כבר אינו קניינו של המוכר.

זכרון הדברים מעיד על הסכמתו למכירה ולכן הצעתי שלא יתייחס לעצות כמו "תוריד את הרכב מהכביש" או "תתלונן שהרכב נגנב" גם אם הן מלוות בסמיילי.

פורסם

לא חשבתי להתלונן במשטרה - חשבתי לאיים עליו בכך.

אבל אני מרגיש שאני במבוי סתום:

מצד אחד - הרכב לא שלי כי יש נייר שמכרתי אותו.

מצד שני - הקנסות/דו"חות עלי, כי זכרון דברים מהווה "רק נייר" ולא יתייחסו אליו ברצינות.

מה קורה אם הקונה מסרב להעביר בעלות? (כרגע הוא רק מתחמק)

ברור לי שמכירת הרכב ללא העברת הבעלות אינה חוקית - אבל לא ברור לי למי שייך הרכב כרגע.

פורסם

האם הלכת אליו וביקשת שיבוא איתך לדואר והוא סרב?

גם אם הוא עסוק הוא יכול גם לשלוח איתך מיופה כוח עם תעודת הזהות שלו .

צריך רק שימלא טופס כזה:

http://www.dynamometer.co.il/files/file_3.pdf

מכירת הרכב חוקית. הרכב שייך לקונה ששילם את תמורתו.

אתה רק צריך לוודא שגם העברת הבעלות תושלם.

לפני שאתה מאיים ונלחץ, פשוט בצע את מה שצריך.

פורסם

הוא כל פעם גורר אותי - למחר.

ביום שלישי - סבתא שלו נפטרה. יעביר בעלות מחר

ביום רביעי - לא הספיק - מבטיח מחר. מילה שלו

היום - רשיון התו-סחר שלו לא עובר (לטענתו הוא סוחר מורשה) - הבטיחו לו שיתקנו את זה עד מחר בבוקר, ואם לא - הוא יעביר את זה על שמו מחר אחרי הצהריים.

לא נראה לי שהמצב ישתנה...

• תוכן חדש...