Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מזלזל בך חלילה. רכב שעבר כבר 170 אלף ק"מ זה כבר לא צעיר. את רוב הנזק שלו מבחינת שחיקה, בלאי, בוצה וכיוצא בזה אז זה כבר קרה. ניחא, איך שאמרו, פעם אולי שהמחיר שלו היה שפוי אז ניחא. היום שהבקבוקון הסגול נושק כעמט ל 300 שח אז שיהיו בריאים. עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד מי זה RP לעומת יצרניות השמן האגדיות? שחברה קטנה תתן בראש לחברות כמו קאסטרול, מובייל, פנזואייל וכדומה עדיין לא נקלט בראש. להביא את השמן הכי טוב של חברה מוכרת מחו"ל יעלה יותר זול מאשר לקנות RP בארץ.

כמו שאמרתי הייתי שם 10-40 (למרות שמיצובישי רוצים 15-40) של דלק ב 50 שח או חצי סינטטי 10-40 של יורול ב 75 שח ושלום על ישראל. גם ככה הרכב לא ישאר אצלך לנצח או הוא גם לא יחזיק מעמד לנצח.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אבוי , אין ויכוח שזו כולה הונדה , כולה מכונית ספורט עממית קצת יקרה .

אבל מה , כל אחד ודעתו , אני בדעה שאם המנוע לא עובד בצורה רגילה (שילוב של סל"ד גבוה מאוד , ובוכנה שנדרשת למהירות מהגבוהות שהיו ברכב סידרתי) , אלא בצורה דורשנית מאוד למערכת השימון , וגם מסתבר שלמרות האמינות הידועה הוא סובל ממעברי שמן מאוד צרים - אז עבורי? כמה שיעלה השמן זו לא פונקצייה .

אני היום רץ על מובייל 1 ומרוצה , יש לי חבר שגם מקפיד מאוד ורץ על וולווליין ומרוצה מאוד .

אגב , המנוע מגלה אמינות מופלגת והק"מ לא מחייב את הבלאי שלו כל עוד הוא טופל כמו שצריך (הנה עוד סיבה להשקיע) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני אישית ראיתי שהשמן מגיע במחיר של 60 ש"ח לליטר, אכן יקר יותר (RP).

אני בעד להשקיע בשמן טוב, כמובן שלרכב שלי זה משמעותי פחות מאשר לרכב ספורט כמו S2000, ובמיוחד כמו שאמר Moonlight Theory, הרכב הזה ישאר בטורים גבוהים הרבה יותר משלי זה בטוח, לכן אני מעריך כאן את חשיבות השמן.

אגב, גם MOBILE 1 ו וולוליין מומלצות המון היום וכבר בעבר הודיעו לי כי השמן הנ"ל איכותי וברמה גבוהה מאוד, אני פשוט הזמנתי את ה RP לפני אז כבר לקחתי, (ספציפית אצלי הבנתי שזה הסוג היחיד שהוא 10/40 וסנטטי מלא).

אגב לפותח השרשור ההונדה טופלה בסינטטי מלא לפני זה?

Opel Adam S 2017

פורסם
אבוי , אין ויכוח שזו כולה הונדה , כולה מכונית ספורט עממית קצת יקרה .

אבל מה , כל אחד ודעתו , אני בדעה שאם המנוע לא עובד בצורה רגילה (שילוב של סל"ד גבוה מאוד , ובוכנה שנדרשת למהירות מהגבוהות שהיו ברכב סידרתי) , אלא בצורה דורשנית מאוד למערכת השימון , וגם מסתבר שלמרות האמינות הידועה הוא סובל ממעברי שמן מאוד צרים - אז עבורי? כמה שיעלה השמן זו לא פונקצייה .

אני היום רץ על מובייל 1 ומרוצה , יש לי חבר שגם מקפיד מאוד ורץ על וולווליין ומרוצה מאוד .

אגב , המנוע מגלה אמינות מופלגת והק"מ לא מחייב את הבלאי שלו כל עוד הוא טופל כמו שצריך (הנה עוד סיבה להשקיע) .

במידה והתייחסת לתגובה שלי רק להזכיר לך שאני הגבתי לגבי כידאיות בלהשקיע שמן יקר במכונית משפחתית יפנית שעשתה כבר 170K ק"מ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

היה לי S2000 כ4 שנים(שנת 04)החלפתי לS2000 שנת 09 עם מעט מאוד ק"מ(לכן חשוב לי לפנק את הרכב) לS2000 מתאים רק סינטטי מלא (5W40)מה עם מוטול?

פורסם

לא פסיכולוגי ולא נעליים, ברגע ששמתי את הרויאל פרפל בהתנעה ראשונים וכמה סיבובים שמתי לב איך פתאום המנוע עובד חלק יותר בהרבה, שוב לפני ששמתי את ה RP ניסיתי שמנים אחרים, צלצולים במנוע וכדומה. העברתי ל RP וטפו טפו.

מנסיון אישי -

בראלי שלי החלפתי מחזירי שמן לציריות. הומלץ לי על RP, אמרתי יאללה נזרום עם ההמלצה.

לא עבר חודש והגיר התחיל לחרוק.

טסתי לחבר , מעלים את האוטו על ליפט, מעיפים את החרא הזה ובמקום זה שמים ESSO מקורי.

לא מתקרב ולא שומע לאף המלצות, בשבילי רק מקורי.

שמן מנוע 10-40 של ולווליין, שמן גיר של ESSO.

פילטר שמן ודלק מקוריים.

פורסם

הנסיון שלי איתם הוא בשמן מנוע לא בשמן גיר, וגם על השמן גיר שלהם שמעתי כמעט רק חוות דעת טובות.

כמובן שיש יצרנים שמבקשים לא להשתמש בשמנים מסוגים כלשהם לרכבים שלהם בגלל א/ב/ג.

הבחור ספציפית עם ה S2000 צריך שמן סינטטי מלא, המלצתי לו מנסיוני על השמנים האלו, ויש פה הרבה חברים בפורום שגם השתמשו בעבר ב RP ויש להם חוות דעת טובות, החסרון הוא המחיר שלא מצדיק את עלות השמן ובגלל זה יש תחליפים טובים יותר.

אני אישית ברכב שלי חושב שהשקעה בהפרש של 100+- ש"ח בטיפול (אצלי טיפול 10000 לוקח בערך שנה ואפילו יותר) שווה את ההשקעה הכספית בשבילי, כי זה זניח (100 שקל בשנה שווה פחות משקל ליום) , והאוטו כבר מטופל טיפול שני בשמן הסינטטי הנ"ל ככה שאני לא רוצה לשחק עם כל מיני חברות וסוגים שונים של שמנים ולא לעשות "מטבוחה".

בכל מקרה אני חושב שפותח התראד קיבל את תשובותיו ככה שדיונים אישיים שלי כבר לא כ"כ רלוונטים. בטח לא עם סוג הרכב שאני מחזיק.

:)

Opel Adam S 2017

פורסם

אז אצלי דווקא השמן של RP עשה רק טוב לגיר ולדיפרנציאל (WRX), כנ"ל במנוע.

אחרי עליית המחירים החדה שלהם אני משתמש בשמן של Castrol מסדרת Magnatec בצמיגות 5W40, בטיפול הקרוב אנסה גם את שמני הגיר שלהם.

פורסם

לי יש כלל יסוד בשמנים , והוא ללכת אחריי העדר התחרותי .

אף אחד פה מאיתנו לא באמת מבין מה השמן שהוא מכניס למנוע , אנחנו פשוט יודעים למיין אותם לפי מה שקראנו , ולפעמים אנחנו ממש מדענים שמצליחים לזהות אם המנוע עובד חלק יותר או אפילו השמן אוסף פיח או לא .

הכי חכם , על אחת כמה וכמה ששוב אני חוזר על זה המנוע וכלל המכלולים של S2000 שונים מאוד משל רוב מכוניות הספורט (מה שטוב לאיבו למשל , יהרוג S2000 בשימוש יומ-יומי) , זה ללכת לפורום הכי גדול של S2000 ולראות על מה הזרמים היותר מנוסים (בעיניי יש 3 זרמים : מהנדסים ומכונאים , מתחרים בכל סוגי הפעילויות עם אותה המכונית כמה שנים , והבעלים המאוד ותיקים) של משתמשים ממליץ .

בקצרה , הדעות שם מתחלקות בעיקר בהתבסס על צריכת שמן בין Mobil 1 / Amsoil / Royal Purple / Castrol / Motul - שאר הויכוחים נעים על איזה דגם בדיוק ומבוססים בעיקר על דעות וטמפרטורות סביבה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...