Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך מומחים עם ניסיון.

מנוע שעבר 227KKM, לא נפתח בחיים, אלרגי לשמן (לא אוכל הכוונה), חסכוני מאוד בדלק.

אבל.

כמו בקישור פה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=432108

שקפץ הצינור שמתחבר לפלאנג' (בית טרמוסטט).

סידרתי את הבעיה לבד, גירזתי את הגומיה של הצינור, החלפתי פלאנג' וטרמוסטט. (בחשד שהטרמוסטט עושה לחץ כזה).

הרכב נסע שבועיים וקצת (כמה אלפי ק"מ!) כמו שעון, הייתי מבסוט על עצמי.

עכשיו אבא שלי יצא עם הרכב, עוד פעם נדלקה לו מנורה.

קפץ צינור כלשהו (עכשיו הרכב במוסך), צינור מים ליד הגיר או משהו כזה.

כבר נמאס, החשד שלי שנוצר לחץ כלשהו במנוע.

מה זה יכול ליהיות?

(הרבה אמרו לי שאם היה בעיה בראש מנוע, בהתנעה אחת כל הצינורות היו קופצים).

יש לכם כיוון או משהו?

תודה.

אם היה רכב בפחות מ100K (יד 2), שהיה מביא תמורה כמו שלה, היא מזמן הייתה זרוקה באיזה מגרש. (למרות שהיא אהובה מאוד, ואני בספק אם יש רכב שיכול להחליף את ההנאה והנוחות והעלויות הזולות שיש בה).

רק פאסאט או קמארי באמת עומדות איתה, וגם הם או שהם יקרות או שלאחת יש יותר מידי תקלות, אחזקה גבוהה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מתייאש עוד לפני שמוסכניק מתמחה הציץ בכלל...

זה שצינור מים מתנתק בפעם השניה מראה על לחץ במערכת מים.

תתחיל בבדיקת נזילות באמצעות הכנסת לחץ למערכת יש מצב שהמערכת מושכת אויר מהיכן שהוא.

אופציה נוספת כמו שאמרו לך היא באמת ראש...אבל תתחיל לאט ובלי להרים ידיים. אחרי שתתקן את הבעיה תשאר עם מכונית מצויינת שנותנת המון תמורת עלויות מגוחכות.

פורסם
אתה מתייאש עוד לפני שמוסכניק מתמחה הציץ בכלל...

זה שצינור מים מתנתק בפעם השניה מראה על לחץ במערכת מים.

תתחיל בבדיקת נזילות באמצעות הכנסת לחץ למערכת יש מצב שהמערכת מושכת אויר מהיכן שהוא.

אופציה נוספת כמו שאמרו לך היא באמת ראש...אבל תתחיל לאט ובלי להרים ידיים. אחרי שתתקן את הבעיה תשאר עם מכונית מצויינת שנותנת המון תמורת עלויות מגוחכות.

זהו שהמוסך שאני מטפל בו הוא מעולה, אכלתי הרבה מאוד חרא בגלל מוסכים חאפרים, אבל הוא מקצועי מאוד.

נראה אולי הוא יתן כיוון לבעיה.

מה הסיכוי שהמערכת סוחבת אוויר? הטמפ' כמו פלס על 85\90. (הוא נסע שנה בערך עד שקפץ עוד פעם הצינור. המקרה שהיה בקישור שצרפתי.)

אולי שכחתי להוסיף, בחודש האחרון הוחלף גם רדיאטור אחרי שהדוד של הרדיאטור הקודם נזל (היה בו חור קטן).

פורסם

סיכוי קטן שזה קולר גיר.

הרכב מוכר במוסך, הוא עשה לו גם שיפוץ.

הצינור שקפץ היום אכן היה הצינור שמביא מי קירור לגיר.

המנהל אמר שכנראה זה בלאי טבעי, בנתיים הוא חתך את הצינור (שהרכב יתפקד חלקית במשך השבת, לא היה אפשר להשיג חדש.)

מצחיק שכשאבא שלי חיכה לגרר, בא אליו בדואי מהסביבה, אמר לו בוא נחתוך את הצינור וסע לשלום.

זה לא יצא לפועל כי העדפנו לגרור למוסך אולי נמצא מה הגורם לתקלה.

(צריך לחסל את הגורם לשריפה, ולא לכבות אותה.)

פורסם

אם היה רכב בפחות מ100K (יד 2), שהיה מביא תמורה כמו שלה, היא מזמן הייתה זרוקה באיזה מגרש. (למרות שהיא אהובה מאוד, ואני בספק אם יש רכב שיכול להחליף את ההנאה והנוחות והעלויות הזולות שיש בה).

רק פאסאט או קמארי באמת עומדות איתה, וגם הם או שהם יקרות או שלאחת יש יותר מידי תקלות, אחזקה גבוהה.

קצת הגזמת, אתה משווה רכב שעולה 8K ש"ח לרכב משומש בעלות של 100K ש"ח.. :roll:

עם כל הכבוד ל-406 [ויש כבוד], היא מיושנת ולא עומדת בשורה אחת עם רכבים בסכומים כאלו.

למען האמת, גם לא עם קורולה 2003-2007 בעלות של פחות מחצי ממה שציינת [וזה מניסיון].

בכל מקרה, אם בקמרי חשקה נפשך, אני את שלי רכשתי ב-101K ש"ח, דצמבר-2008 יד שניה עם ק"מ נמוך, הדגם המפואר.

אין מה להשוות ל-406, בדיוק השבוע רכשתי כזו לאח שלי, היא מרגישה מיושנת ופיצפונת לעומת הקאמרי.

אגב, בעבר הייתה לי קורולה 03 ולעומת ה-406 שרכשתי עכשיו [שנת 02], היא מרגישה מודרנית בהרבה מכל בחינה וגם הנוחות לא נופלת בהרבה.

פורסם

ניר הי,

אני מאוד אוהב את ה- 406 אך עוד יותר את ה- C5!

אני במבוכה קלה מודה שלא בטוח שיש הרבה הגיון באהבה הזו...

על מנת לדעת אם נבנה לחץ במערכת המים:

1. כשהמנוע קר פתח את פקק מיכל העודפים - או פקק הרדיאטור
  2. הנע את הרכב

האם המים מבעבעים?

האם כשאתה חוסם את הפתח אתה מרגיש לחץ ניפוח?

אם התשובה היא כן נפרץ אטם ראש :cry:

אם התשובה היא לא אז זה פשוט בלאי של הצינורות (שאגב הגיוני שיחזיקו זמן דומה) :wink:

שבת שלום והכי חשוב אל תתיאש!

אלעד.

פורסם
קצת הגזמת, אתה משווה רכב שעולה 8K ש"ח לרכב משומש בעלות של 100K ש"ח.. :roll:

עם כל הכבוד ל-406 [ויש כבוד], היא מיושנת ולא עומדת בשורה אחת עם רכבים בסכומים כאלו.

למען האמת, גם לא עם קורולה 2003-2007 בעלות של פחות מחצי ממה שציינת [וזה מניסיון].

בכל מקרה, אם בקמרי חשקה נפשך, אני את שלי רכשתי ב-101K ש"ח, דצמבר-2008 יד שניה עם ק"מ נמוך, הדגם המפואר.

אין מה להשוות ל-406, בדיוק השבוע רכשתי כזו לאח שלי, היא מרגישה מיושנת ופיצפונת לעומת הקאמרי.

אגב, בעבר הייתה לי קורולה 03 ולעומת ה-406 שרכשתי עכשיו [שנת 02], היא מרגישה מודרנית בהרבה מכל בחינה וגם הנוחות לא נופלת בהרבה.

הגזמתי קצת לקמארי, אבל מבחינת עלויות עדיין ה406 מנצחת.

אם אתה משווה קורולה לצרפתיה ישנה, אין לי כבר מה לומר.

איך ברגע אחד רמסת את כל ההסטוריה של ההיגוי והנוחות הצרפתיים?, לטובת קופסאת סרדינים יפנית עם כיסאות פלסטיק כמו הכיסאות המתקפלים של הים.

מה שאני כן חייב לציין.

ישבתי ב508, אכזבה, אפשר להשוות לה טויוטה קורולה, לפחות המושב בקורולה יותר נוח.

ממתי לצרפתיות יש כיסאות קשיחים כמו ספסלי רחוב?

ממתי כל כך צפוף בתא הנהג, אולי סיני עממי יתרווח בתא נהג כזה קטן.

והC5 החדשה לא רחוקה ממנה.

ראיתי באיזה מקום משפט, "ב200K אני קונה רק VW", את האמת, זה באמת היצרן היחידי שנשאר עם סטנדרטים גבוהים מאוד!

כמו שאני רואה עכשיו, פיג'ו תיהיה עוד כמה שנים, סתם חברה.

חוץ מהברלינגו והדומים לו שיצליחו, כל הסדאנים יהיו חיכויים של טויוטה.

דבר שיגרום לחברה ליפול ולפשוט רגל ואז היא תימחק מהעולם.

חבל שזה יהיה ככה, יש לה עוד סיכויים להשתפר.

ניר הי,

אני מאוד אוהב את ה- 406 אך עוד יותר את ה- C5!

אני במבוכה קלה מודה שלא בטוח שיש הרבה הגיון באהבה הזו...

על מנת לדעת אם נבנה לחץ במערכת המים:

1. כשהמנוע קר פתח את פקק מיכל העודפים - או פקק הרדיאטור
  2. הנע את הרכב

האם המים מבעבעים?

האם כשאתה חוסם את הפתח אתה מרגיש לחץ ניפוח?

אם התשובה היא כן נפרץ אטם ראש :cry:

אם התשובה היא לא אז זה פשוט בלאי של הצינורות (שאגב הגיוני שיחזיקו זמן דומה) :wink:

שבת שלום והכי חשוב אל תתיאש!

אלעד.

מחר אני יבדוק את העניין.

הבעיה שזה מכה בשתי הרכבים, גם ה406 וגם הקוואליר.

תבין שהגענו למצב שמי שרוצה ליסוע מחוץ לעיר צריך לקחת את הקוואליר ולסבול ממנה (ביחס לפיג'ו).

אני יודע שבסוף עוד כמה מאות או אלפים בודדים נקבל שקט לכמה שנים, אבל בינתיים זה מעצבן.

פורסם

עדכון קטנטן.

קפץ הצינור שהולך מהרדיאטוק לגיר. (נראלי שכבר רשמתי את זה).

היום קפץ עוד פעם הצינור שהולך לפלאנג'.

התקשרתי למוסך שאני מטפל בו קבוע, הוא אמר לבוא לבדיקת לחצים ב250 שקל.

אחר כך התקשרתי למכונאי ערבי שטיפל לי במכוניות הישנות, את ה406 הוא מכיר עוד לפני שהגיע ל50KKM (לא היה לה כלום אז.)

קיצור הוא נתן לי ניצוץ של תקווה.

הוא אמר להחליף קודם את הפקק של המיכל של הרדיאטור, אולי זה יפתור את הבעיה.

בפקק יש שסתום שמשחרר לחצים, כנראה שהוא נדפק.

(אבא שלי נזכר שהפקק נפל לו לפני כמה שבועות).

תמיד לצרפתים יש איזה פטנט שדופק הכל.

מחר אני יקנה פקק ונחכה כמה שבועות לראות שהכל תקין, אם לא, כנראה אוברול צינורות וראש מנוע.

פורסם
הגזמתי קצת לקמארי, אבל מבחינת עלויות עדיין ה406 מנצחת.

ברור שהיא מנצחת, הרי במחיר של ירידת הערך של הקאמרי בשנה אחת ניתן לרכוש שני רכבי פיג'ו 406 ועוד נשאר קצת כסף בצד..

זו גם הסיבה שבגללה רכשנו אחת כזו לאחי (הוא לא מוכן להוציא סכומי כסף גדולים על רכב, מתוך עקרון).

מבחינת עלות/תועלת לדעתי זו הקניה המשתלמת ביותר.

אם אתה משווה קורולה לצרפתיה ישנה, אין לי כבר מה לומר.

איך ברגע אחד רמסת את כל ההסטוריה של ההיגוי והנוחות הצרפתיים?, לטובת קופסאת סרדינים יפנית עם כיסאות פלסטיק כמו הכיסאות המתקפלים של הים.

פעם, שעוד היה לי פיג'ו 405, רנו מגאן, סיטרואן פיקאסו, הייתי מגיב בדיוק כמוך.

היום לאחר שעברתי מספר רכבים בחיי והתפקחתי, אני יכול לומר לך שזו ערימה של שטויות.

הקורולה רחוקה מלהיות לא נוחה, המנוע שלה זריז וחסכוני, האמינות מופתית והרכב מזדקן בכבוד, מאוד בכבוד.

לשם השוואה, זו שרכשתי לאחי (406) זקנה מהקורולה שהייתה לי רק בשנה, עם ק"מ נמוך מאוד ויד-1.

אם היית נכנס לקורולה ואז נכנס ל-406 המדוברת היית חושב שההבדל הוא לפחות 10 שנים! ממש לא מגזים..

אז נכון, ה-406 יותר נוחה (אך לא בהרבה אגב, נהגתי בשתיהן ואין שום סיבה בעולם שאני אהיה משוחד), אבל פה זה נגמר.

התנהגות כביש? הגה? לא כל כך מעניין ביום-יום, סורי.

אני יודע שבסוף עוד כמה מאות או אלפים בודדים נקבל שקט לכמה שנים, אבל בינתיים זה מעצבן.

אם אתה מאזור חיפה-קריות אני יכול להמליץ לך על מוסכניק שמכיר את הרכב כמו כף ידו.

אם מעניין אותך, תשלח הודעה בפרטי.

פורסם

אהלן ניר, בוקר טוב.

בעיה בפקק היא בהחלט אפשרית, אבל תוודא שוב את הבדיקה כפי שהציע לך Elad_y.

יום נעים, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

בדקתי את מה שאלעד אמר, התשובה היא לא:lol:

בדקתי בכך שאני שם את האוזן, לא שומע ולא רואה בועות.

אחר כך פתחתי את הפקק, סתמתי את הפיה עם הכף יד ויש גם צינור עודפים, גם אותו סתמתי, חיכיתי כמה דקות, אין שום ניפוח ושום כלום.

הייתי גם במוסך על הדרך, באתי אליו שהאוטו על חום עבודה, הוא אמר שהצינורות מנופחים וקשים יתר על המידה.

הוא אמר יכול ליהיות שזה פקק.

אבל הוא שאל אותי כמה פעמים אם אני רוצה לעשות בדיקת לחצים במנוע. (בינתיים לא, נלך מהסכום הקטן לגדול.)

קניתי פקק עלה 88 שקל מקורי, ועל הדרך את הבורג שחיפשתי (של הניקוז, זה שהראש הלך לו, עלה 8 שקל ככה).

עכשיו האוטו חם (85 מעלות), נלך לישון קצת, עוד שעתיים ככה נקום נחליף פקק.

סעמק, כמעט דרסו אותי במורשה של פיג'ו, מישהו מטומטם עם C4 צבע עכבר טס ב40 קמש לפחות ביציאה מהאיזור של המוסך, חצי צעד קדימה ועכשיו הייתי בבית חולים.

פורסם

במידה והבעיה ממשיכה תעשה בדיקת לחץ למערכת הקירור וגם בדיקת לחץ הפוך למנוע. יתן אינדיקציה הכי טובה.

בהצלחה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ניר, בדוק עוד אפשרות בבקשה.

יש מצב שהרדיאטור החליפי שהתקנת, לא מתאים לרכב במעברי המים בתוך הרדיאטור.

אתה יכול לראות שרשור מלפני שנה וחצי על בעיות עם רדיאטור חליפי ב 306 שהיתה לי.

ברגע שקניתי רדיאטור של אורדונז, היכולת לקרר את הרכב, עלתה פלאים !!!

באורדונז, מעברי המים היו מלבניים וצרים ואפשרו קירור מיטבי.

ובחליפי (שהיה מורכב ברכב), מעברי המים היו עגולים ורחבים, בקוטר 6/7 מ"מ מה שלא איפשר קירור מיטבי.

שבת שלום, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

שבת שלום, הגיוני מאוד.

אבל גם ברדיאטור הקודם זה קפץ, ואני מאמין שהוא היה במצב מצויין (רק VALEO לכל ה13 שנים). וכנראה הלחץ פיצץ גם אותו.

הרדיאטור החליפי של בשן, לא נראה איכותי כמו הVALEO המקורי שהיה, אבל הוא נראה בסדר גמור. (הלהבים שלו חתכו אותי כמה פעמים שניסיתי לפתוח איזה בורג).

הבעיה נפתרה חצי קלאץ'.

קניתי פקק חדש למיכל עודפים, עדיין לפעמים הצינורות מרגישים קשים!

אבל עליתי עם אבא שלי על קומבינה, כל כמה שעות של נסיעה, פשוט פותחים ממש בזהירות את הפקק רדיאטור עד להשמע ה-פסססס, סוגרים חזרה והלחץ במערכת יורד.

(חשבתי שזה יפגע בניקוז אוויר שעשיתי אבל זה לא, הרכב עומד על 90 מעלות בידיוק ביום חם מאוד ושאני נוהג, משמע לא הכי רגוע (אבל גם לא פול גז), וברוב הזמן אני ממהר. רק אתמול נהגתי בערך 100KM רק בתוך העיר).

בינתיים הגזרה שקטה, הרכב נוסע.

יש אולי למישהו המלצה על שסתום חד כיווני קטן, שאפשר לכייל אותו ללחץ מסויים?

המטרה: לשים אותו על אחת הצינורות ברדיאטור, ושיש מעל לחץ מסויים (לדוגמא מעל 5PSI), אז הוא נפתח, בקיצור שומר על לחץ דם נמוך.

אבא שלי חשב על זה, זה יכול לצאת פרוייקט קטן ויפה!

אריאל שבת שלום, תתכונן, שכנעתי את ההורים ב90%, ללכת לקנות פאביה ידנית 1.4L חדשה (זאת ב70K ככה).

אחלה רכב, חסכוני, לא צריך את כל הגודל (היא מרווחת מאוד!, יחסית לאיביזה ולפולו ול206+), גם ככה רוב הנסיעות אצלנו זה נהג יחיד (פעם בכמה זמן 2 נוסעים).

למרות שיהיה לי קשה לעבור מצרפתיה טהורה לגרמניה, אני רגיל לנוחות וההתנהגות של ה406.

הם רצו יד 2, אבל בשביל 20K ככה כבר קונים חדש עם אחריות וראש שקט לעוד 15 שנה. (בהנחה שהיא מאסיבית ואמינה כמו כל סקודה).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...