Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לקרוא בויקיפדיה על מדד המחירים לצרכן כולנו יודעים.

רק מנסיוני עם המדד כבר שנים, ועם כל יוקר המחיה, שכחתי מתי פעם אחרונה ראיתי פירות וירקות יורדים במחיר, נטל המיסים, העליה במחירי הנדל"ן במשך השנים האחרונות, העליה במחירי הדלקים, אני לא מבין איך כל חודש המדד יושן או אפילו יורד.

ולכן נשאלת השאלה, הם באמת אמינים או שמישהוא שם במצוות איזה כלכלן בכיר או במצוות לשכת רוה"מ מפחד של ירידת דירוג האשראי מסדר את המספרים כאוות נפשו?

אני אולי קצת הדיוט בענייני כלכלה מורכבים אבל סליחה, אני פשוט לא קונה את המספרים שהם מפרסמים כל חודש ואני משוכנע שהם פשוט דואגים לספק למישהוא שקט תעשייתי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושב שכבר ניהלנו כאן דיונים דומים, מה שקורה זה שיבואו כל מי שלמד כלכלה ויספר לך כמה המצב נהדר.

זה שאתה מרוויח משכורת שלא מספיקה לך לכלום זה ממש לא מדד. מה שחשוב זה שמשהו עלה ב-0.25 נקודות או ירד בנקודה וחצי בעולם והאחוזים מצויינים.

זה שכולם מרגישים חרא, לחוץ ולא עומדים בנטל זה לא משנה - הנה תראה את הגרפים...

פורסם

ניהלנו את הדיון על המדד בצורה חלקית כחלק מדיונים אחרים, אני חושב שמגיע לנושא שרשור משלו.

פורסם

בגירה

לא נמאס לך משרשורי קונספירציה

המדד הוא לא בלתי תלוי הוא תלוי בהחלט. אבל....

לא בפקיד א' ולא בראש הממשלה אלא הוא תלוי בנו.

על מה אנחנו מוציאם וכמה ? החל ממחיר הדלק וכלה במחיר הנסיעה לחו"ל.

לכל הוצאה יש את המשקל שלה בסל ההוצאה של המשפחה הישראלית.

וישנם סוקרים ( לא שוקרים ) שמבצעים בדיקות בשווקים על בסיס יומי וישנו סקר שמתבצע פעם במספר שנים בהם סוקרים באים אליך הביתה ומZיינים את השכל על כל סוגי ההוצאות שלך, ועל פיהם קובעים את סל הצריכה, ומשם ממשיכים לעדכנו לפי השינויים שחלים , וכך מתקבל המדד, והשינויים שלו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

את המדד יוצרת "הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה" ואם למדתי משהוא בחיים, זה שסטטיסטית אני יכול להציג סטטיסטיקה בכל צורה סטטיסטית שתשרת את מטרותי הלא סטטיסטיות בעליל.

פורסם

אכן, זו תופעה ידועה, שתוצאותיו של הסקר מתאימות משום מה לרצונו של זה שמימן אותו. הדבר הומחש בצורה ברורה בתוכנית "כן אדוני השר", מ- 1:00 עד 2:47:

http://www.youtube.com/watch?v=oLhFXkvugLM&t=1m0s דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וכמובן שגם מדד המורכב מהערכה של מספר רב של נתונים שמשתנים כל הזמן, נתון להשפעת התופעה הזו.

דני

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הנה אנחנו מגלים את האמת על המדד והאמת היא אחת ואין בלבדה, עובדים עלינו בעיניים.

לדוגמא:

בתחום הדיור שבו היו עליות מחירים של עשרות אחוזים בשנים אחרונות הוא דוגמא בולטת. חלק הדיור בעליית מדד המחירים לצרכן בשנת 2012 נעשה על פי סקר שהחל בינואר 2008 והסתיים בדצמבר 2009.

משקלו של הדיור מהווה החל מינואר 2011 24.4% מהמדד, באופן קבוע ולא משנה אם היום משקלו יכול להיות 30% מהוצאת משק בית, או יותר מכך.

ותודה לדב פנדה קטן שהפנה אותי לכתבה.

פורסם

נשאל שאלה פשוטה: לאיזה משרד ממשלה כפוף הלמ"ס?

התשובה, אגב - משרד ראש הממשלה. מה זה אומר לגבי "אי תלות" הלמ"ס, כל אחד יענה לעצמו.

:turn-l:
פורסם

לפני כחודשיים פורסם ששיטת המדידה של האבטלה בישראל על ידי הלמ"ס היתה מגמתית ולא תואמת את המדידה הנהוגה ב OECD, עקב כך האבטלה קפצה ב 20% במדידה.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/362/852.html?hp=16&cat=1901&loc=25

עקב כך אפשר להיות סקפטים כלפי העליה במדד.

המדד אמור להיות במסגרת של 1% ל 3% והשנה הגענו כבר ל 3.6%. מה שאומר שבנק ישראל יצטרך להילחם באינפלציה שהיא היום יעודו העיקרי. אפשר לצפות לעליה בריבית, זהו לא נושא מרכזי כרגע בכותרות אבל שמירת מסגרת האינפלציה תהיה בכותרות לקראת סוף השנה אם הקצב הנוכחי ימשיך.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

התמונה מתחילה להתבהר, נראה לי שההבדל היחיד בין ישראל לבין המיתון באירופה הוא שלנו לא מספרים שאנחנו במיתון.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4325479,00.html

סקרן מהפער בין התחושה לבין הנתונים שוטטתי באתר הלמ"ס והגעתי לעמוד העוסק במתודולוגיה של המדדים, ואז הבנתי היכן הבעיה. מתברר כי המדדים מבוססים על סלי הוצאות לא מעודכנים ולא רלבנטיים. סלי ההוצאות שנמדדים כיום הורכבו על ידי סקרים של 2008-2009. בשנים שחלפו מאז הוצאות רבות קפצו חדות במשקלן - עובדה שלא מוצאת את ביטויה במדדים.

פורסם

סקרי ההוצאות הם תקופתיים, אי אפשר לשנות את ההרכב כל חודש ולכן סקר הוצאות מתבצע אחת למספר שנים.

מעבר לכך יש חוק דראקוני שנקרא "חוק הסטטיסטיקה" - אם דוגמים אותך עליך לבצע רישום מדוייק של הוצאותיך עד לרמת השקל ולדווח עליהן - כלומר אם קנית מסטיק בפיצוציה עליך לרשום אותו בטופס הדיווח. מי שלא משתף פעולה צפוי לעונש.

וכמובן - הפתגם המיוחס לדיזרעאלי ולמרק טווין (ולא ברור מה מקורו האמיתי) אשר מדרג שקרים: Lies, Damned lies, Statistics.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...