Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנושא של רמות אבזור בא למנוע "מעקף" במחיר מחירון עבור חברות ליסינג

דגם אחד לליסינג שימכר במחיר X

דגם אחר (בשינוי קוסמטי) שימכר לצרכן ב X+30%

עדיין תהייה האופצייה לקנות אבזור בנפרד אצל היבואן, אבל לא יוכלו למכור לנו קיטים מוגדרים מראש במחירים שונים

+1

לא יודע עד כמה הפתרון הזה טוב. צריך לראות איך ייושם...

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש המלצות להורדת מס הרכישה המטורף או שכל הטענות הן כלפי התנהלות היבואנים?

האם המטרה היא הוזלת מחירי הרכב רק ע"י הגברת תחרות בין היבואנים?

פורסם

אני שואל את עצמי שאלה (וגם עונה), האם כל ההמלצות של ועדת זליכה, ויישומן, יביאו אותנו (הצרכנים) למצב גרוע יותר מאשר

אנו נמצאים כיום?

אני חושב שלא.

אנשים הטוענים שרגולציה זו או אחרת תביא אותנו לעידן הקומבינות של היבואנים, יכול להיות שהם צודקים. אבל בסופו של דבר כל חוק

או כל תקנה אינה חסינה מטעויות וחורים, וכל חוק שאוכפים כראוי מצליח. לכן בשורה תחתונה, יצטרך המחוקק להתאים את לשון החוק

לקומבינות שיווצרו.

אבל לא על זה רציתי לכתוב, אני חושב שללא רוויזיה בשוק הרכב לא יזוז כאן הרבה. לאזרח בישראל אין תודעת צרכנות, למעט ניצני

מחאה בקיץ והמגזר החרדי, לבד הוא לא יצליח להשיג הרבה מיבואנים, מקסימום פיקנטו פה, I10 שם... לא רציני.

אני רואה מול עיני את מודל משה כחלון והשוק הסלולרי - שיפור התנאים לצרכנים, הסרת כבלי הקשרויות. ממש מודל לחיקוי.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

הדרך הטובה ביותר להרוס רעיון טוב, זה להקים ועדה שתדון בו.

כעקרון ההמלצה הכי פשוטה ומתבקשת לרפורמה בשוק ההרכב (בלי לגעת במסים), היא לפתוח את השוק ליבוא מקביל:

1. ע"י הורדת חסמים ביורוקרטיים ליבוא אישי.

2. התרת יבוא מסחרי בהיקפים קטנים, עם העמדת ערבויות למלאי שבדרך.... בדיוק כמו שעושים היום עם דירות.

אבל רעבאק, האם זה באמת רציני, שועדה ברשות פרופסור, ועוד פמליה של כלכלנים, רו"ח, אנשי הענף ועוד קבוצה לא מבוטלת של פקידים שונים, תגיש המלצות באורך חצי עמוד?

כנראה שלא :),

ואז אנחנו מקבלים דו"ח ארוך מאד, ומרוח מאד, ללא המלצות ברורות.

כץ נכשל בתחום הרכב במקום בו כחלון הצליח בתחום הסלולר, לא בגלל שלכחלון הייתה עזרה טובה יותר או וועדה טובה יותר. או בגלל שהענף פשוט יותר או אולי לוביסטים חלשים יותר (כולנו מודעים לכוחם של השולטים בסלולר).

כץ נכשל כי הוא לא באמת רוצה ליישם ולהנהיג רפורמות, הוא רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: גם לעשות רושם על הבוחרים ש"הוא בשבילם", אבל גם להשאר סחבק עם הלוביסטים של היבואנים וחברות הליסינג.

כחלון בחר לעצמו דרך וכץ לא... זה מה שנקרא בעגה המקצועית "חוסר ביצים"....

אני לא אדם דתי, אבל במקרה של ענף הרכב "התורה מונחת בקרן זווית, כל הרוצה יבוא ויטול".

המסקנות ברורות גם ללא ועדה מפוצצת, צריך רק אדם שיסתכל למציאות בעיניים ויחליט לשנות את העיוותים לטובת הציבור.

שבוע טוב.

רונין-רוכב ללא אופנוע

• תוכן חדש...