Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי רכב מדגם סקודה פאביה החדשה (2012).

הרכב מגיע עם רדיו מובנה "RCD310 -"SWING של Blaupunkt ביחד עם 2 קומפוננטים ו 2 טוויטרים קדמיים.

אני רוצה לשדרג טיפה את הסאונד מסטריאו כמו שיש לי עכשיו לצליל היקפי,

השאלה שלי, איזה שדרוג עדיף לקבלת צליל היקפי טוב יותר- זוג 6X9 או שאני צריך בכלל 5.25 קראתי הרבה ועדיין לא הבנתי כל כך,

אני רוצה לקנות מחבר מגבר של JBL GTO 1004 ב500 ש"ח ומעוניין להוסיף קומפוננט של מורל עד 800 ש"ח או שיש המלצה טובה יותר.

אני מתכנן להשתמש במערכת המקורית של סקודה מכיוון שאין לי כסף מיותר כרגע, הבנתי שאני צריך מנחת של 4 ערוצים יש דבר כזה ? וכמה עולה אחד איכותי ? אם הוא יקר מדי יכול להיות שאני אתפשר על HU נחמד וחבל כי אני רוצה להשקיע בעתיד בדאבל דין של פיוניר אני יודע שעדיף לקנות HU ולהתקין במקום אבל אני מעדיף כרגע פרופיל נמוך אז על מה תמליצו לי? - אם יש משהו איכותי יותר בחו"ל/איביי שאפשר להזמין באותו מחיר, אשמח לדעת.

וכמה אמורה לעלות התקנה שלהם?

דרך אגב אני רוצה להעביר את הקומפוננטים שהגיע עם האוטו אחורה (כרגע יושב מקדימה) בלי לתת להם הגברה כי בעתיד יהיה גם סאב שיתחבר למגבר ביחד עם הקומפוננטים הקדמיים, ומקדימה לשים קומפוננט איכותי שיתן בראש !

תודה לעוזרים.

פורסם

מצטער על החפירה אבל שכחתי עוד שאלה חשובה מאוד במערכת המובנית של הפאביה קיים דבר מציק ובו זמנית חכם שברגע שאני מגביר יותר מדי והקומפוננטים מגיעים לעוצמה של עומס הוא מנמיך ווליום אוטומטית יש דרך לבטל את זה ? זה ישפיע גם על הקומפוננט שאני אקנה ?

תודה שוב לכל הפורום מעריך אתכם אחד אחד !

פורסם

אני גם מצטרף לשאלה גם אני חושב לשדרג רמקולים אחורה .... הוספה של קומפוננט אחורה מחייב הגברה ?

אגב ממה שאני מרגיש איטום הדלתות הוא גם הכרחיי

פורסם

מנחת איכותי של אודיסון או ג'נסיס למשל יעלה בין 400 ל- 700 ש"ח. תלוי בדגם, בחנות וכו'.

עדיף להחליף את הר"ד המובנה כמובן, גם ר"ד ב- 600 שקל עם איכות מקור טובה יהיה עדיף על מנחת.

ב- 800 ש"ח בערך אתה יכול לרכוש את הדוטק של מורל, שהם די איכותיים, מה גם שהמגנט שלהם די קטן, ויכול להיות שכזה במידה 6.5 ייכנס במקום של 5.25".

קח בחשבון שרצוי לשמוע לפני קניה, לא כל אחד מתחבר לכל רמקול.

עקרונית, אין בעיה לחבר סט למגבר וסט לר"ד, רק תוודא שנשארות לך יציאות פנויות במידה ותחבר מנחת.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לדעתי לא שווה להשקיע ברמקולים טובים ועוצמתיים בפאביה בלי איטום לדלתות.

גם לי יש פאביה 2011 עם מורל טמפו מקדימה ומורל מקסימו מאחורה, הרמקולים נותנים תוצאות מעולות אבל אי אפשר ליהנות מהסאונד מרוב רעשי הפלסטיקה שנלווים, מה שעוד יותר גרוע זה שאי אפשר להגביר אותם כי זה רק יחמיר את הבעיה.

במבט לאחור, לא הייתי משקיע כל כך הרבה כסף ברמקולים אם הייתי יודע את זה.

אז המלצה שלי, אם אתה לא מתכנן לאטום את הדלתות, תסתפק ברמקולים יחסית פשוטים.

פורסם

הבעיה שאתה מדבר עליה לא קשורה לאיטום הפלסטיקה פשוט זולה אני לא חושב שאיטום יפתור את הבעיה הזאת תקנו אותי אם אני טועה

פורסם

בתור בעלים מרוצה מאוד של פאביה 2011

אני יכול להגיד שאיטום טוב בדלתות מאוד יעזור.

ואין בכלל צורך ברמקול אחורי ברכב הזה הוא קטן ומספיק זוג קומפונט מקדימה באיכות טובה ובהתקנה ברמה.

אתה מוזמן להגיע לאחד ממפגשי צפון ולשמוע.

כרגע אני עם הHU המקורי עד לקבלת הפיוניר P99.

ואני יכול להגיד לך שזה נשמע פשוט מעולה.

וזאת יגידו לך חברה שישבו אצלי ברכב.

ועוד המלצה קטנה ל תמקם את הטיוטר במקום המקורי שלו בקורות.

עומר.

פורסם

מישהוא יכול להמליץ על קומפוננטים לקדימה ואחורה שיעבוד/יתאים טוב לדלתות ור"ד המקורי SWING (אני מעונין לשמור על פרופיל נמוך)

במידה ותקציב לא בעיה ......

האיים צריך מגבר או שאפשר להוסיף גם קדימה ואחרה בלי מגבר ?

עוד שאלה שלא הצלחתי למצוא תשובה האיים יש הבדל בין SWING ל COLOMBOS מבחינת איכות קול או יכולת להפעיל יותר רמקולים ?

פורסם

כמה תיקונים והערות לדעתי האישית.

הר"ד SWING מיוצר ע"י Delphi ולא Blaupunkt, כך גם ה-BOLERO. אך ורק גרסאות העל (AMUNDSEN ו-COLOMBUS, או RNS בפולקסווגנית) מיוצרות ע"י Blaupunkt.

אין לי מושג מדוע ולמה זה כך, את זה כבר צריך לבדוק מול שקודה. כנראה והבידול מגיע כתוצאה מכך שהדגמים היקרים כוללים אופציית GPS ויותר פונקציות כאלה ואחרות ושליטות מקוריות למיניהן.

עד לדגמי 2010 צויידו הפאביות בקומפוננט 5.25' מקורי. מדגמי 2010 ומעלה השכילו ועברו לסט 6.5' מקורי.

אין שום בעיה להתקין סט 6.5', רק קח בחשבון שהסטים העמוקים (פוקאל'ים למיניהם) יהיו גבוליים מאוד מבחינת הקרבה לחלון.

לגבי איטום, הכל תלוי בתקציב / דרישות ובסדר העדיפויות שלך מבחינת חלוקת התקציב / רצון.

אין ספק שהאיטום מוסיף ותורם משמעותית לשדרוג הסאונד, אך במידה והתקציב אינו מאפשר - חכה עם זה. תמיד תוכל לבצע אטימה בשלב מאוחר יותר (שאומנם תדרוש פירוק נוסף של הדיפונים, רמקולים וכדומה) כשיהיה הממון בהישג יד.

אני אישית הייתי נשאר עם הר"ד המקורי ומוסיף לו (מן הסתם...) מנחת איכותי (ג'נסיס, למשל) - זה הפתרון האולטימטיבי למי שחשוב לו המראה המקורי ואינו מוכן לקנות ר"ד 1DIN איכותי, המושך תשומת לב שלילית לעיתים (פריצה / גניבה).

במידה וכן תרצה לשדרג את המכשיר, לקבל גם דיבורית BT, חיבור USB, אפשרות DVD ושלל חיבורים ויציאות - הייתי הולך על קנווד DNX520VBT תואם מקור - זו האופציה שעמדתי לרכוש ליטי שלי, אך לבסוף נפלה עלי האופציה לקנות AMUNDSEN מקורי במחיר זנותי, וכך עשיתי :wink:

רמקולים אחוריים הם חסרי טעם וערך - לדעתי האישית רק פוגמים.

אין כמו סט קידמי נורמלי, הגברה ראויה וסאבצ'יק להשלמת מערך הבאס :-P

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בעבר היו תוצרת פיליפס / נוקיה / בלאופונקט. תלוי בשנה :wink:

היום תוצרת סינית. שבוע שעבר פירקנו את הסט (8') המקורי מה-יטי שלי, גם סיני.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
מישהוא יודיע של איזה חברה הסט 6.5' המקורי שבא בסקודה 2012 ?

גם אם שדרוג לר"ד טוב ישפר את האיכות קול בלי צורך להחליף רמקולים ?

אני מקפיץ את הנושא כי אני מנסה להבין מה הכי טוב לעשות בפאביה הדנדשה שלי :)

האם שידרגת משהו בסופו של דבר?

Skoda Fabia 2012

1,200 TSI 105 hp

Sport 8)

פורסם

השבוע האוטו שלי הולך לקבל שדרוג של ר״ד clarion cz202e / קומפונט 6.5 של JBL מקדימה והסט הקדמי יעבור אחורה ואיטום אם ישאר כסף . מגבר אני עדין לא סגור עלו (אני רוצה מגבר איכותי שיגביר שני קומפונטטים).

אני מבטיח לעדכן איך יציא

עכשו יש פו מישהוא בפורום שרק החליף רמקולים מקדימה ולטענתו קיבל סונד מדהים עם הר״ד המקורי . לדעתי זה מקום טוב להתחיל (אולי גם להוסיף רמקול מאחורה יתן סרונד טוב ).

• תוכן חדש...