Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחרונה רכשתי סוזוקי סוויפט 2008, ממש שמחתי על הקניה, הרכב יצא פיקס בבדיקה,יד ראשונה,ללא תאונות, 29 אלף קילומטר בלבד.

אבל צריכת הדלק נראית לא קצת לא הגיונית, אני יודע שסוויפט לא ידועה במיוחד כחסכונית, אבל לא ציפיתי שתהיה זללנית.

זה הגיוני שאני נוסע על 34 ליטר דלק קצת יותר מ300 קילומטר?

אני לא נוהג כמו סבתא, אבל אני גם הרגל לא כבדה מידי על הגז, וכן רוב הנסיעות הם בתוך העיר, אבל עדיין, זה לא מוגזם?

פורסם

הגיוני ביותר, אם רוב הנסיעות בעיר, נמשכות כמה דקות בלבד ולמרחקים קצרים, והמהירות הממוצעת היא כ 20-30 קמ"ש.

פורסם

אנשים, תבינו-בעייתי מאוד להשוות צריכת דלק עירונית.

יש ערים עם תנועה יחסית זורמת, כבישים רחבים ומעט פקקים. ויש ערים, שהתנועה בהן היא פקק אחד גדול ברוב שעות היום.

אם הרכב נוסע נסיעות קצרות של 3-4 קילומטר לכל כיוון, ועומד הרבה בפקקים בשעות הבוקר והערב- צריכה כזאת מאוד הגיונית וסבירה.

אם יש ברכב מחשב דרך - אפשר לראות את המהירות הממוצעת.

נניח, מהבית לעבודה המרחק הוא 6 קילומטר, אותם הרכב עובר ב 20 דקות, כלומר מהירות ממוצעת כ 20 קמ"ש. בתנאים אלו צריכת דלק תהיה גרועה במיוחד, ולכן 1 ל 9 זה סביר, יכול להיות גם גרוע יותר.

פורסם

גם בסוויפט ליסינג של אבי, בנסיעות עירוניות קצרות, פקוקות, עם מזגן ורגל קצת כבדה על הגז רואים 9 קילומטרים לליטר על המחשב. זאת לא צריכת דלק קיצונית בסוויפט, זה המצב כשנוהגים בה לא בעדינות. בנהיגה עדינה כבר ראינו 13 ו-14 קילומטרים לליטר על השעון.

העיקר שאחר כך בוכים שגטס זללנית דלק :brickwall:

אני מציע למר לוגסי לבדוק את צריכת הדלק בנסיעה ארוכה ורגועה יותר. אם גם אז יתקבל נתון בעייתי, כדאי לגשת למוסך כדי לאבחן את הבעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לאימא שלי היה סוויפט מהשנים שאתה מדבר עליהם, אומנם הקריות זה לא תל אביב, אבל גם יש פקקים. גם רוב מכריע של הנסיעות היה עירוניות, והיה ממוצע של 11-12 אאל"ט.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

וגם לאמא שלי יש סוויפט - הצריכה די דומה והתנאים הם עירוניים מאוד - נסיעות קצרות בעיקר. זו צריכה נורמלית בהחלט בתנאים האלה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אני בדרך כלל לא נתקע בפקקים יותר מידי, נוסע בבוקר מהבית לעבודה נסיעה של בערך 7 דקות, דרך עירונית לא פקוקה, אותו הדבר בחזור לבית. פעמיים ביום, הלוך חזור הלוך חזור, ומידי פעם בסוף שבוע עוד נסיעה קצרה בתוך העיר למסעדה או לסרט.

מזגן אני לא מדליק. כן יש לי קטע שאני אדם נורא לא סבלני, וזה בא לידי ביטוי כנראה גם על הכביש,אנסה לסוע רגוע יותר, ואחזור עם רשמים.

פורסם

זה לא רק בגלל הפקקים.

נסיעה בעיר מחייבת האצות מרובות מאשר בבינעירוני.

נסיעה איטית יותר (עד 50),רמזורים,מעברי חציה לפעמים,זכות קדימה בכיכרות,ושאר סיטואציות שגורמות לך להאט ולהאיץ שוב.

אוטומט+נסיעה איטית\מהירה לסירוגין = צריכת דלק גבוהה :)

חוצמזה שתחשוב על זה ככה - אם תסע טנק שלם רק על בינעירוני - תגרד את ה500ק"מ ויותר? אז זה יוצא כמעט כפול מהעירוני,ככה שזה הגיוני (יחסית).

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

1:11 בKML,

איך אנשים הגיעו לצריכה הזאת?

יכול להיות סגנון נהיגה.

יכול להיות גם איפה תדלקת את הרכב ואני לא צוחק.

הייתי מתדלק בתחנות זולות בבאר שבע, הרכב היה נוסע בסדר, אבל הצריכת דלק לא הייתה כל כך טובה, פתאום 1:8-1:9,

חזרתי לתדלק בתחנות טובות כמו פז וטן, פתאום הצריכה שלי היא 1:11 (בעיר בלבד)...

אז יש מצב שהאיכות של הדלק קובעת.

תבדוק את מה שאני אומר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחרי תיאור אופי הנסיעות שלו בהודעה האחרונה 1:9 נשמעת צריכה די הגיונית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...