Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי סוזוקי בלנו שנת 99

לפני מספר חודשים הרכב שלנו היה מעורב בתאונה קלה ברכב שהיה לפננו, כתוצאה מכך הפגוש הקדמי נמעך קצת בצד של הנהג.

לאחרונה גיליתי בבקרים כתם של נוזל כל שהוא.

לאחר בדיקה שלי גיליתי את מקור הנזילה: מתחת לרדיאטור היכן שיש חיבור של הפגוש לרכב, ישנו צינור או בורג (שנלחץ ונפגע כתוצאה מהמכה) כל שהוא שנגעתי בו הרגשתי רטיבות מצטברת.

השאלה שלי האם יש מצב שאולי מדובר בצינור או בחלק שקשור לשמן ברקס ויש חשש וסיכוי שהנוזל שאני רואה בבוקר הוא שמן ברקס?.(או שזה לא קשור...)

הסיבה שאני שואל כי עדיין לא מצאתי זמן פנוי ללכת למוסך והאם אני יכול למשוך כמה ימים?או שזה סכנה?

כמובן שאני בודק את מפלס המים ברדיאטור וכרגע הכל תקין, כי גם אם זה נוזל של הרדיאטור עדיין מדובר בטיפות קטנות שנוזלות והולכות לאיבוד...

:buddies_drink: אם שותים לא נוהגים בשביל זה יש את אגד!!!

פורסם

יש אפשרות שתצלם את הנוזל ואת החלק שאתה חושד שממנו ישנה נזילה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

גבר, אם האוטו שלך אוטומת, יכול להיות שמה שנוזל לך שם, זה הצינור של הקרור שמן גיר, שמחובר לחלק התחתון של הרדיאטור.

אם זה המצב? גש דחוף למוסך ותקן את הדליפה לפני שיקרוס לך הגיר.

פורסם

הנוזל קירור של הגיר זה אותו נוזל קירור של הרדיאטור? זאת אותה מערכת קירור?

פורסם

לא. אין נוזל קירור בגיר.

יש מערכת קירור לשמן גיר.

השמן יוצא מהגיר לרדיאטור קירור שמן גיר, שמשולב בחלק התחתון של רדיאטור קירור מנוע, וממנו חוזר לגיר חזרה.

פורסם

+1

אם הבלנו דומה למיצובישי סופר לנסר אז הצנרת של מצנן השמן של הגיר נמצאת בתוך הרדיאטור.

לכן צריך לשים לב אם אין חדירה של שמן למערכת הקירור, ואין דליפה של שמן גיר מן החיבור לרדיאטור.

תמונה של מקום הדליפה הייתה עוזרת. בדוק האם הצינור הדולף מוביל אל הגיר.

פורסם

תודה רבה על העזרה:wink:

אז ככה, הבעיה שלי היא כזאת, הרכב לא נמצא אצלי במשך היום ,רק בשעות הערב אני יכול לצלם אבל כבר חשוך ואין לי גישה נוחה למקום הפגיעה. לכן עדיין לא העליתי צילום של המקום.

העניין מתחיל להטריד אותי אני אקפוץ בערב למוסכניק שייתן חוות דעת נוספת. עד עכשיו היינו בטוחים שמדובר בנזילת שמן של המנוע והחלפנו מכסה שסתומים. דבר שלא פתר את הבעיה הנוכחית.

אני מקווה שלא יהיה מאוחר מדיי...:cry:

מישהו יכול בבקשה להעלות תמונה היכן נמצא המיכל של השמן גיר שאני אעשה בדיקה אם חסר...

פורסם

שמן הגיר נמצא בגיר עצמו ויש לו מדיד .

אם הנזילה מחלקו הקדמי של הרדיאטור יש שתי אפשרויות.

או נוזל קרור שצבעו ירוק במקרה הטוב או מים רגילים .

או שמן גיר שצבעו אדום .

דבר ראשון תזהה את הנזילה , מה צבע הנוזל ומאיפה בדיוק הוא נוזל .

דברים כאלה לא דוחים .

פורסם

אם נוזל הקירור ירוק, קל להבחין ביניהם, אבל יש גם נוזל קירור בצבע כתום ויש מי שעלול להתבלבל.

שמן גיר הוא סמיך ושמנוני יותר מנוזל קירור.

הצינורות של מערכת קירור שמן גיר הם דקים יותר מן הצינור התחתון של הרדיאטור (קוטרם כ-2-3 ס"מ).

הצינורות יוצאים מן הגיר אל הרדיאטור (אחד מוליך ואחד מחזיר את השמן).

פורסם

אז ככה..

הנוזל שאני רואה בבוקר הוא יותר נראה כמו מים מאשר שמן וגם מרגיש ככה...

הצינור הדק שעובר למטה ברדיאטור הוא לא המקום הפגוע אלא ממש מתחת לגוף הרדיאטור יש איזשהו מין בורג פרפר נידמה לי שהרטיבות היא ממנו.

פורסם

הבורג שאתה רואה הוא כפי הנראה בורג ריקון של הרדיאטור .

זה לא אומר שהוא נוזל היות והמים נוזלים ממקום גבוה למקום נמוך ומכיון שהבורג נמצא בתחתית הרדיאטור ,

אתה רואה נזילה ממנו .

לך למוסך ושם יפתרו לך את הבעייה .

פורסם

בוקר טוב

הייתי אצל מכון רדיאטורים והבחור שם אמר לי ישר בלי לבדוק את שורש הבעיה, להחליף רדיאטור (עלות של 650 כולל עבודה).

החלטתי להגיע לבעיה בעצמי, הרמתי את האוטו וזחלתי מתחת ע"מ לצלם את הבורג הסורר...

1. האם הבעיה של בורג ניקוז מצריכה החלפה של כל הרדיאוטר?

2. האם המחיר שהוא נתן סביר בעיניכם?

3. אם כן, האם יש רדיאטור ספציפי שצריך להיות לרכב שברשותי (סוזוקי בלנו 99)?

אני מצרף תמונה של המקום ממנו ישנו טיפטוף קל בלילה, של נוזל קירור .

רדיאטור.jpg

• תוכן חדש...