Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היציאה מכביש 5 ממזרח למערב לתוך רמת השרון היא מנת חלקי בכל יום עבודה. לרוב אני חוזר אחרי 7 בערב כך שזה פחות נורא, אבל עדיין מדובר באחד הפקקים המיותרים שקיימים.

הוא נובע אך ורק מעומס בכניסה לדרך הראשונים, שזו הפנייה ימינה בצומת הראשונה של רמת השרון (צומת הראשונים, שלא במפתיע). בעצם יש נתיב אחד שפונה ימינה מכביש 5 (על מחלף הכפר הירוק) לתוך רמת השרון, ואז הנתיב הזה ממשיך והופך לנתיב לפנייה ימינה לתוך דרך הראשונים, שגם היא די עמוסה בשעות החזרה הביתה (כי זו הכניסה היחידה, בערך, לאזור המזרחי של רמת השרון).

אין לי כוונה או יכולת לפתור את העומס על דרך הראשונים, אבל הבעיה שלי מתמקדת בכך שרבים האנשים שממש לא מעוניינים לנסוע לשם, ובעצם רוצים להמשיך ישר על סוקולוב (או אפילו שמאלה), ולכאורה נדרשים לעמוד בפקק אדיר ממדים, שלעיתים מגיע עד מורשה, עקב הנתיב היחיד לתוך העיר. למה רק לכאורה? כי רבים מהם ממשיכים בנתיב השמאלי בעלייה לכפר הירוק, ואז נכנסים ימינה בשנייה האחרונה וחותכים את כל הפקק, תוך כדי שהם מעצבנים את כל הנהגים שעומדים ומחכים כחוק.

ומה בקשר אלי? לרוב יצא שעמדתי בפקק, לפעמים עד קרוב ל-10 דקות, אבל לאחרונה נשבר לי הז*&. במקום זאת אני עושה מה שאני מעריך שפחות מ-5% בלבד מהאנשים שצריכים להמשיך ישר בסוקולוב, כמוני, עושים: אני נוסע בנתיב השמאלי, עולה לכפר הירוק, אבל במקום לחתוך ימינה אני עומד יפה בנתיב הימני ברמזור שמסומן בו להמשיך ישר, וכשהוא נעשה ירוק - אני פונה בו ימינה.

מצד אחד - זה לא חוקי (כנראה). מצד שני, זה לא מפריע לאף אחד, כי זה רמזור שמסומן ישר בלבד ואין תנועה שחוצה אותי כשאני פונה ימינה. כמות הזמן שנחסכת כאן היא אדירה - לפחות 5-10 דקות בכל יום, להערכתי. שתבינו - הנתיבים שממשיכים ישר לסוקולוב פנויים לגמרי, כך שזה לא שאני עוקף את כולם ומשתחל ברגע האחרון כמו נהגים אחרים. אני הרי בכלל לא פונה ימינה לדרך הראשונים, שזו הסיבה שכולם עומדים בפקק...

לדעתי, אפשר בלי בעיה להוסיף סימון ימינה על הרמזור, וככה להקל את העומס משמעותית - הרי הרבה נהגים שעומדים ומחכים בעצם רוצים להמשיך ישר בסוקולוב ולא לפנות ימינה... מצד שני, אולי זה יגרום לעומסים מסוג אחר?

מה דעתכם?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי פתרון חוקי :-) במקום לפנות ימינה איפה שאסור , פשוט תעשה שמאלה , שמאלה ושמאלה וסע ישר , חוקי 2 דקות על השעון לא מעצבן אף אחד. ממש מצחיק אותי כל יום לראות איך אני היחיד שעושה זאת מבלי להתעצבן ומבלי לחתוך אף אחד.

פורסם

(טוב עוד הערה לתיק שלי)

רק בגלל ששאלת, דעתי שאתה עבריין תנועה ואני מקווה שלא נראה בקרוב שאלה שלך בפורום עו"ד, איך אפשר לבטל דו"ח שניתן על פניה ימינה מרמרזור שמורה ישר בלבד.

פורסם
יש לי פתרון חוקי :-) במקום לפנות ימינה איפה שאסור , פשוט תעשה שמאלה , שמאלה ושמאלה וסע ישר , חוקי 2 דקות על השעון לא מעצבן אף אחד. ממש מצחיק אותי כל יום לראות איך אני היחיד שעושה זאת מבלי להתעצבן ומבלי לחתוך אף אחד.

וואלה, כמה פשוט ככה קל. מצחיק שלא חשבתי על זה בעצמי. מזל שפתחתי את השרשור!

(טוב עוד הערה לתיק שלי)

רק בגלל ששאלת, דעתי שאתה עבריין תנועה ואני מקווה שלא נראה בקרוב שאלה שלך בפורום עו"ד, איך אפשר לבטל דו"ח שניתן על פניה ימינה מרמרזור שמורה ישר בלבד.

לא סתם עבריין, עבריין תנועה כבד, ואפילו סדרתי - עשיתי את זה שלוש פעמים בשבועיים האחרונים! אני נותן לעצמי קנס בזה הרגע, ושתי התראות.

אגב, לידיעתך, במדינות אירופאיות וארה"ביות מסוימות מותר לפנות ימינה (כשיש רמזור ימינה) גם כשהוא אדום, בתנאי שלא הפרעת לתנועה. אני לא רואה איך המצב הזה שונה, למעט העובדה שבלתי אפשרי להפריע לתנועה כשהרמזור ירוק...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

פושע

האם כשהרמזור מראה ירוק ישר אין להולכי רגל אור ירוק ואתה פשוט בפניה ימינה דורס אחד ככה בלי להרגיש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה פתאום בלי להרגיש? האוטו שלי קשיח מאוד. אני מרגיש טוב מאוד בגלגלים את ה"טודום-טודום" של גופתו חסרת החיים של הקורבן היומי.

ולשאלתך: אין שם בכלל מעבר חצייה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש מס' דרכים לחתוך פקק שאתה נאלץ להיתקע בו שאינו מפריע לאף אחד ושאינו נוגע לנתיב נסיעתך, אבל אני חייב לציין שזאת הדרך היצירתית ביותר ששמעתי עד כה... בכל אופן לדעתי אתה נוהג בצורה נכונה - לפעמים צריך להפעיל שיקול דעת ולדעת לשים פס על החוק! (ובאמת חבל שזה ככה. רק שים לב שאין משטרה, לא מעניין אותם מכלום מלבד כסף).

אם אתה תפנה למישהו עם ההצעה לשים ימינה ברמזור אנשים יתגלגלו מצחוק - לא באמת יש פה רצון אמיתי לעזור לנהגים. פשוט תפנה ב"שושו".

פורסם

שאף אחד לא ישמע ( ואין שם מעבר חציה להולכי רגל )

את אותה פעולה אני עושה כאשר באים מכיוון צומת עילית לתחנת רכבת ארלוזרוב בפניה ימינה שגם היא פקוקה לעייפה לפעמים עד לבורסה בגלל כל אלה שרוצים לרדת לנטיפי איילון, מיד לאחר הפניה.

רק לידיעה .על כל פעולה כזו שאנו לא נתפסים אנו מרוויחים 500 ש"ח + 6 נקודות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אז מה בעצם ההבדל בינך לבין אותם נהגים שנוסעים בנתיב השמאלי וברגע האחרון חותכים לימני ומעצבנים את שאר הנהגים שממתינים כחוק לפניה ימינה? הרי הם עושים עבירת תנועה ואתה עושה עבירה תנועה. ואם אני הייתי מחכה כחוק ורואה אחד כמוך עושה את העבירה הזאת, הייתי מתעצבן באותה מידה.

פורסם

לא יודע לאן אתה נוסע ברמה"ש, אבל אם זו עבירה חמורה כמו שאומר ישה, מה דעתך:

אתה ממשיך ישר לתוך סוקולוב. פונה ימינה לאוורבוך, ומיד ימינה ברח' העבודה.

30 שניות סיבוב ואתה חוזר לדרך ראשונים.

אם היעד שלך הוא אחר, אולי יש קיצור אפילו טוב יותר.

יש ניידת עם שני מתנדבים מבוגריםשל אור ירוק שמסתובבת שם כל הזמן (עובדת שלנו נתפסה השבוע על משהו מינורי אחר בדיוק שם.נוקנקה למרות היתה בלונדינית תכולת עיניים בהריון מתקדם,אז לך בטח יש פחות סיכוי לחנינה :lol: ). ראה הוזהרת:-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

כמו שאמרו, זו עבירת תנועה.

זה שבארה"ב/אירופה/מיקרונזיה זה חוקי לפנות ימינה גם ברמזור אדום, לא אומר שבישראל זה בסדר.

פתרון? רק אם תצליח לשכנע את קברניטי העיר ליצור נתיב מיוחד לאלו שממשיכים ישר. (אבל גם אז הוא יתמלא, כי אנשים ממילא יחתכו...)

פורסם
אז מה בעצם ההבדל בינך לבין אותם נהגים שנוסעים בנתיב השמאלי וברגע האחרון חותכים לימני ומעצבנים את שאר הנהגים שממתינים כחוק לפניה ימינה? הרי הם עושים עבירת תנועה ואתה עושה עבירה תנועה. ואם אני הייתי מחכה כחוק ורואה אחד כמוך עושה את העבירה הזאת, הייתי מתעצבן באותה מידה.

ההבדל הוא גדול

לחתוך מישהו אחר פגעת בזכותו = התעצבנות .מקובל

פה אתה מנצל מסלול שאף אחד לא נמצא עליו ואתה לא חותך אף אחד. במקרה , ביצועו לא חוקי אבל הוא לא פוגע במשתמשי הדרך האחרים. אולי רק באלה שעומדים אחריך ורוצים לנסוע ישר כפי שמורה הרמזור, אבל לא את אלה שעומדים בפקק לפנות ימינה.

והתשובה נכונה לשני הצמתים שאוזכרו כאן , בשרשור, אחד על ידי רוני ואחד על ידי.

נתקו

קרא את הודעתו הראשונה של רוני שנית .

תבין שעצתך לא לעיניין :-D

וברור שבלונדינית בהריון זו לא בלונדינית שלא בהריון

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

רוני שלום רב,

הרשה לי ללחוץ את ידך, אני מעריך נהגים בעלי תושייה כמו שלך וצר לי שאין יותר כמותך על כבישי ארצנו!

וכעת אסביר, נהיגה איננה "חוק יבש" (על הנייר) אלא דבר דינמי שבכדי ליישמו יש להפעיל שיקול דעת בכל רגע נתון, מה שהופך את העניין לתלוי נסיבות ("רטוב").

כאזרח שומר חוק, אנוכי מסתייג מפעולות דומות לשלך. אך יחד עם זאת, אנו חיים בעולם המתיימר להיות רציונלי ובשל כך לעיתים רצוי לאפשר להיגיון לגבור על הוראות החוק (הלוקות בחסר - "לאקונה").

לצורך העניין אני מכיר את הצומת ואת המקרה (אני פונה שמאלה לכיוון צהלה), אני מאמין שאם תסחוף אחריך עוד נהגים בעלי שכל בריא כשלך, המצב יהפוך לנוהג מקובל וכדרך הטבע (ואם הבירוקרטיה לא תפיל אותו) ייושם בשטח באופן חוקי.

בינתיים סע בשלום.

איש איש באמונתו יחיה

פורסם
רוני שלום רב,

הרשה לי ללחוץ את ידך, אני מעריך נהגים בעלי תושייה כמו שלך וצר לי שאין יותר כמותך על כבישי ארצנו!

וכעת אסביר, נהיגה איננה "חוק יבש" (על הנייר) אלא דבר דינמי שבכדי ליישמו יש להפעיל שיקול דעת בכל רגע נתון, מה שהופך את העניין לתלוי נסיבות ("רטוב").

כאזרח שומר חוק, אנוכי מסתייג מפעולות דומות לשלך. אך יחד עם זאת, אנו חיים בעולם המתיימר להיות רציונלי ובשל כך לעיתים רצוי לאפשר להיגיון לגבור על הוראות החוק (הלוקות בחסר - "לאקונה").

לצורך העניין אני מכיר את הצומת ואת המקרה (אני פונה שמאלה לכיוון צהלה), אני מאמין שאם תסחוף אחריך עוד נהגים בעלי שכל בריא כשלך, המצב יהפוך לנוהג מקובל וכדרך הטבע (ואם הבירוקרטיה לא תפיל אותו) ייושם בשטח באופן חוקי.

בינתיים סע בשלום.

לפני שזה יקרה, בכחול אם בכלל יעמוד שם שוטר לסגור את היומית שלו.

לגבי השאר לוחץ את ידך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...