Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי אופל קורסה חדשה מלפני כחודשיים עשתה עד עכשיו 1500 קילומטר.

הרכב אמור להגיע עם ABS ומערכת בקרת יציבות.

ניסיתי להגיע עם הרכב לאיבוד אחיזה קל וראיתי שמהערכת לא ניכנסת לפעולה בשום שלב וגם בבלימות די חזקות לא הרגשתי פעולת ABS. ברגע שאני מפעיל סוויץ' נדלקות לי נורות הביקורת של בקרת האחיזה ושל הABS אך לדעתי הם לא עובדות. בפורד פוקוס שנת 2010 הייתי מרגיש טוב מאוד את הבקרת אחיזה והABS ובאופל לא.

באיבזור ביקשתי במקום הרדיו המקורי לחבר מערכת עם GPS, וכל הקישקושים.המערכת עובדת היטב אך לאחר כמה ימים היא פשוט מפסיקה לעבוד, ולאחר הוצאת והכנסת פיוז מבית הפיוזים המערכת חוזרת לעבוד.

אני חושש שעשו לרכב משחקי חשמל ובגלל זה כל הבעיות.

איך אני יכול לדעת אם המערכות באמת עובדות?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

חלק מהעניין ברכישת רכב חדש מהחברה הוא האחריות,

למה לך לדאוג סתם, להוציא ולהכניס פיוז,

גש למוסך מורשה בדוק את כל הדברים.

so far so good so what

פורסם

כדי להפעיל את ה-ABS עליך להגיע למצב בבלימה של נעילת גלגלים ורק אז ה-ABS ייכנס לפעולה ויישחרר את הנעילה לסירוגין תוך טיקטוקים שתישמע ותרגיש עד שהרכב ייעצר. לגבי ה-ESP לא תמיד ניתן להרגיש אותו אלא רק בפניות דיי חדות ובמהירות גבוהה יחסית.

פורסם

הבעיה שאין לי זמן ללכת למוסך. אני בצבא ועד שאני יוצא הבייתה בחמישי מאוחר או בשישי אין לי כח וזמן ללכת למוסך.

בפורד פוקוס שהייתה לנו הייתי מגיע בקלות למצב שהמערכת יציבות ניכנסת לפעולה, ואופל הגעתי בוודאות למצב שהמערכת הייתה צריכה להכנס לפעולה, אבל לא קרה דבר. אני יודע איך מרגישה מערכת ABS, מודה שלא בלמתי בכל הכוח, אז אני לא אגיד סתם.

אבל המערכת בקרת יציבות ממש מוזרה לי

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

יש רכבים בהם שלל מערכות העזר האלקטרוניות ממהרות להתערב ויש כאלה שנותנות קצת יותר חופש פעולה לנהג ומתערבות רק במקרים קיצוניים יותר. אם אתה לא מעוניין לגשת למוסך לבדיקה, זה מה שעליך לעשות כדי לבדוק את תפקוד המערכות:

כדי לבדוק את ה ABS אתה חייב לנסוע מהר ו"לעמוד" על הדוושה כדי להבטיח שהגלגלים ינעלו. אם מערכת ה ABS לא תתפקד תשמע חריקת בלמים, במידה והיא כן מתפקדת לא תהיה חריקה ואתה תרגיש את זה, בעיקר בדוושה.

את מערכת ה ESP בד"כ קצת יותר קשה לבדוק בצורה אמפירית ולכן יש צורך בפרובוקציה והכנסת הרכב למצב בו הוא מעביר משקל מהר, נכנס לתת היגוי ומאבד את מסלולו (ישנן דרכים נוספות, אך זו הקלה, הפשוטה והבטוחה ביותר לביצוע). אם ה ESP תקין תרגיש תחושה משונה בהתנהגות הרכב (לרוב בלימה ואפילו נעילה של אחד הגלגלים או יותר למרות שאתה עם הרגל על דוושת הגז) והנורה תהבהב.

בכל מקרה קח בחשבון שאף אחת מהמלצות האלה לא ממש תופסת את החוק היבש ואת השוטר זה לא יעניין גם אם ביצעת את זה במגרש ריק לחלוטין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דווקא ממה שזכור לי מהתאוריה ניתן לבדוק את בלימת הרכב במצב חירום רק אם אתה לא מפריע לאף אחד.

לא לתפוס אותי במילה, אני לא זוכר את הניסוח במדיוק.

They are trying to ban me...

פורסם
דווקא ממה שזכור לי מהתאוריה ניתן לבדוק את בלימת הרכב במצב חירום רק אם אתה לא מפריע לאף אחד.

לא לתפוס אותי במילה, אני לא זוכר את הניסוח במדיוק.

צודק לחלוטין! במקום פתוח בלי שיהווה הפרעה לתנועה.

• תוכן חדש...