Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מחפש רכב לאחותי.

הרכב צפוי לנסוע כ - 90 ק"מ ביום, רובם על כביש מהיר, חמישה ימים בשבוע, ובסופי שבוע מידי כחודש נסיעה צפונה, כ160 ק"מ כל כיוון. להעקכתי מדובר בכ 2200 ק"מ בחודש.

אחותי כרגע מתחתנת והמחשבה היא למספר שנים קדימה, להחזיק את הרכב עד ילד-שנים... (לכן פנדה ירדה מהפרק)

חייב להיות אוטומטי/רציף/רובוטי. חסכוני, אמין ובטוח.

בתקציב עד 35K ש"ח.

המחשבות כרגע הן בכיוון:

1. פונטו גרנדה 07 (טיפה מעל התקציב) רובוטית.

היום בדקו אחת עם 73K ק"מ, 38K ש"ח, אך פסלתי אותה בעקבות נזילת שמן מאיזור הגיר/קלאץ ובלאגן בחיווט מתחת להגה.

2. ראיתי כרגע מודעה על רנו מגאן 1.5 טורבו דיזל 05, יד1, 120K ק"מ ב35K ש"ח.

שאלותי הן :

האם גם בגרסת הטורבו דיזל הגיר הוא ה AL4 שאמינותו הירודה ידועה לשימצה?

זכור לי שבשנתונים הללו התלוננו על בעיות חשמל רבות, האם כך הוא הדבר?

האם ישנן מחלות ידועות נוספות לדגם?

האם סביר להגיע לצריכת דלק של כ -18 קמ"ל?

תודה!

פורסם

המגאן דיזל שמצאת נשמעת דיל מעניין אך יש לבדוק ב-7 עיניים שכן רכבים אלה בדרך כלל עוברים חיים קשים ולא נרכשים עבור כמות כזאת מעטה של קילומטרים. לגבי הרכב עצמו אני לא מכיר ואתן לאלה שכן לתת את דעתם.

אם זה לא יצא לפועל ההצעה שלי היא משפחתית רגילה ובגלל שהקילומטראז' הוא קצת מעלה הממוצע רצוי לחפש אקזמפלר עם קילומטראז' נמוך. פורד פוקוס וניסאן אלמרה נשמעות מתאימות לדרישות ולמשפחה צעירה. הניסאן חסכונית יותר אך הפוקוס מרווחת ונוחה יותר. שתיהן אמינות למדי אבל בתקציב הזה מדובר ברכבים שמתקרבים לגיל 7-8 ורצוי לבדוק במכון בדיקה אמין ומוכר ולהפחית בהתאם לכל תקלה.

בהצלחה.

פורסם

ראשית תודה על תגובתך.

איזו הצדקה יש לקניה של משפחתומטית בגודל מלא שצורכת 11.5-12 קמ"ל, בנסיעה של כ25K ק"מ בשנה, כשעל הפרק מכוניות שמגיעות ל17 קמ"ל?! זה חיסכון של כ450 ש"ח לחודש, זאת בחישוב לפי מחיר הדלק היום. אין לדעת מה ילד יום בנושא הזה....

לדעתי סופר מיני תתאים בהחלט לזוג צעיר +1 ואולי אף 2. אפילו מבחינה פיזיולוגית נטו יעברו כמעט 3 שנים עד שיכולים להיות שלושה ילדים....

אשמח לקבל תגובות נוספות בנושא ואף הצעות לרכבים נוספים.

פורסם

מניסיוני, רק בתיאוריה אפשר להסתדר בסופר מיני עם 3 ילדים , גם עם שניים זה לא פשוט.

אין ספק שמגאן מבחינת מרחב פנים, בגאז' , נוחות והרגשה על הכביש לוקחת בגדול כל סופר מיני.

מבחינת הוצאות דלק היא כמו סופר מיני.

היתה לי קנגו עם מנוע DCI - מנוע חזק ושקט, לפעמים לא שומעים שזה רכב דיזל.

אבל,

רכב כזה יכול לעלות הרבה יותר בהחזקה מאשר סופר מיני.

גיר אוטומטי של רנו, משאבת הזרקה, טורבו - כל זה יקר מאוד לתיקון\החלפה.

אילו כבר עכשיו היה צריך מקום ל 2-3 ילדים, הייתי ממליץ לקנות מגאן כזאת עם קילומטראז' נמוך (יחסית לרכב דיזל).

אבל קניה כזאת לעתיד הרחוק לא נראית לי משתלמת.

לכן, נכון לעכשיו, פונטו ספייס ELX במצב שמור נראית לי יותר מתאימה למיקרה שלך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה המושכלת.

על 3 ילדים בסופרמיני לא גיברתי, אך עם 2 זה נראה אפשרי. בכל מקרה עד אז יעבור זמן.

אני נותן יתרון לגרנדה פונטו הרובוטית על פני הELX הרציפה כיוון שיש לה 6 כריות אויר וציון ריסוק של 5 כוכבים לעומת 2 כריות אוויר בפונטו ספייס. מבחינת יחידת הכח הרי שזו ירידה, הספייס מפיקה מ 1242 סמ"ק 80 כ"ס (16V) בעוד הגרנדה מפיקה מ 1400 סמ"ק רק 77 כ"ס (8V).

האם הגרנדה תהיה חסכונית יותר הודות לתיבה הרובוטית?

האם ישנן תקלות ידועות בתיב הרובוטית הנ"ל?

תודה!

פורסם

האם אחותך ניסתה לנהוג על פיאט רובוטית?

אני בגישה, שהתקציב צריך להספיק לרכבים עם נתונים טובים + רזרבה בצד ל"יישור קו".

ל 35 אלף ש"ח אפשר בדוחק להכניס גרנדה פונטו עם נתונים לא מזהירים.

אני מקווה שהובנתי.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בסופר מיני גם עם ילד אחד זה לא מציאה גדולה.

תנסה להכניס עגלה + אמבטיה (שם מטומטם לחלק של העגלה, למי שאין עדיין ילדים) לתא המטען של פונטו.

כמו כן, כסא תינוק תופס המון מקום.

נניח שעם ילד אחד מסתדרים, עם השני מחליפים רכב (מי שיש לו את היכולת כמובן).

לגבי המגאן, זה נכון שיש חיסכון בצריכת הדלק אבל כל זה ילך לפח בתקלה הראשונה.

יש משאבת סולר שהחלפתה יקרה מאוד, יש מערכת טורבו יקרה ועוד.

אפילו טיימינג ברנו עולה 3500 ש"ח :shock:

מעבר לזה האמינות הכללית של מגאן 2005 היא לא מהגבוהות.

לדעתי אחותך צריכה רכב אמין (כי למי יש כח להתקע בדרך ולהתעסק עם מוסכים) שיספיק לילד אחד (מספיק מיני, אבל יש לבדוק ספציפית את גודל תא המטען) והכי חשוב, סחיר, בכדי שתוכל להחליף אותו מהר ברגע שתזדקק לרכב גדול יותר.

בתקציב של 35K אני חושב שניתן לרכוש קורולה 2001 אשר תהיה מרווחת מספיק, אמינות מוחלטת וסחירה מאוד.

לגבי צריכת הדלק, יכול להיות שהיא תהיה גבוהה יותר ממגאן או פונטו, אך העלות השנתית של הרכב (זו הלוקחת בחשבון עלויות אחזקה וירידת ערך) תהיה נמוכה משמעותית ותתקזז עם עלויות הדלק ואף יותר מזה.

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבאת את המחיר לטיימינג, ממגאן בנזין?

החלפת רצועת טיימינג לקנגו DCI עולה בסביבות 2000 ש"ח ומחליפים אותה כל 100 אלף ק"מ.

אני מאמין שבמגאן DCI הסיפור דומה.

פורסם

אכן, ממגאן בנזין.

לא חשבתי שיש הבדל גדול בין עלות הטיפולים לשני המנועים השונים.

עדיין, אני חושב שעלות האחזקה של רכב דיזל מתיישן בכלל, ומגאן בפרט, היא גבוהה באופן משמעותי מיפנומאטית בנזין.

פורסם

עוד פעם, לרוב רכבי דיזל עוברים בממוצע קילומטראז' כפול מרכבי בנזין.

ברור שלרכב בנזין עם 100 אלף ק"מ סיכויים לתקלות יותר נמוכים מרכב דיזל עם 200 אלף ק"מ.

אבל כאן שאלו על מגאן 2005 דיזל עם 120 אלף ק"מ, שזאת מציאה למי שמחפש רכב מהסוג הזה, כי הוא נוסע מעל 30 אלף ק"מ בשנה.

בזכות החיסכון בהוצאות דלק ומחיר קנייה מצחיק הפערים בין אחזקת מגאן כזאת לבין רכבי בנזין מתקזזים.

לפותח השרשור הרכב הזה לא נחוץ, לא המרחב שלו ולא החיסכון בכמות גדולה של הנסיעות.

פורסם

יש לי בדיוק כזו, עם 200K ק"מ . הרכב מאוד מהנה כשהוא תקין.

רוב הזמן הוא לא תקין, ואני לא מדבר על איזה חלון חשמל או מנורה. לא תקין = לא נוסע טוב...

הסתבר לי שהטיפולים והתיקונים יקרים משמעותית מכל מה שהכרתי בעבר, בעיקר כי אין בעלי מקצוע, ומידת ההצלחה בתיקון היא נמוכה. וכן, טיפלתי במוסך המרכזי של קרסו.

4 מזרקי סולר

משאבת סולר

הגיר (תקלבות גם בתק' האחריות)

הטורבו

- כל אחד מהם מגיע ל-5 ספרות במוסכי היבואן !

פורסם

נו, אז מסתבר שצדקתי.

או שאלו הם הוצאות אחזקה דומות ליפנומטית מזדקנת..

אני מניח שלא, בעצם לא מניח - יודע מניסיון.

קורולה בת 10 עם 0 תקלות במהלך חייה - עולה פחות ממגאן דיזל עם תקלה אחת או שתיים שעלות עשרות אלפי שקלים.

אבל, אולי זו מציאה:roll:

פורסם
המגאן דיזל שמצאת נשמעת דיל מעניין אך יש לבדוק ב-7 עיניים שכן רכבים אלה בדרך כלל עוברים חיים קשים ולא נרכשים עבור כמות כזאת מעטה של קילומטרים. לגבי הרכב עצמו אני לא מכיר ואתן לאלה שכן לתת את דעתם.

אם זה לא יצא לפועל ההצעה שלי היא משפחתית רגילה ובגלל שהקילומטראז' הוא קצת מעלה הממוצע רצוי לחפש אקזמפלר עם קילומטראז' נמוך. פורד פוקוס וניסאן אלמרה נשמעות מתאימות לדרישות ולמשפחה צעירה. הניסאן חסכונית יותר אך הפוקוס מרווחת ונוחה יותר. שתיהן אמינות למדי אבל בתקציב הזה מדובר ברכבים שמתקרבים לגיל 7-8 ורצוי לבדוק במכון בדיקה אמין ומוכר ולהפחית בהתאם לכל תקלה.

בהצלחה.

יש לי 2 חברים שהיה להם פוקוס יד 2 - לפני הקנייה מאוד התרשמו בגלל הנוחות אבל אחרי הקנייה שעבר קצת זמן רכב היה לא אמין.

פורסם

ממה שראיתי פה בפורום מאנשים שהתעניינו ולקחו מגאן דיזל עם קילומטראג' נמוך לבדיקה, קיבלתי רושם אחד:

לאף אחד אין שום סיבה למכור את הרכב הזה כשהוא במצב תקין. אני כבר לא זוכר בדיוק אבל כמעט ללא יוצא מן הכלל בכול הבדיקות היה טורבו או גיר במצב רעוע יחסית.

קח את זה בחשבון

• תוכן חדש...