Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שיהיה בשעה טובה לרגל ההתרחבות הצפויה.

הבעייה האמיתית היא תא מטען וזה משהו שתצטרכו לבדוק, לדוגמא לכו לבדוק אם העגלה שאתם חושבים לקנות נכנסת

בתא המטען.

אם עברתם את המכשול הזה השאר זה עניין של נוחות וגמישות ( גם קצת גמישות פיזית :) ) בעיקר של אישתך.

מאחל לך שתצליחו להסתדר עם הקליאו.

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הבעיה הכי גדולה שלי היא שאני לא מצליח לחשוב על מחליפה רואיה בתקציב הנתון, כ60 אלף ש"ח.

מצד אחד אני לא מוכן לוותר על עניין ה"ספורט" מצד שני אני מפחד שלא אמצא עוד רכב אמין וכיף כמו הקליאו.

פזלתי לכיוון ה147, אבל היא הופכת לאקורדיון בהתנגשות חזיתית ואני בכלל לא בטוח שיש 5 דלתות עם 2000 סמ"ק וגיר ידני.

חשבתי על הBMW 320, הדגם עם ה2200 סמ"ק, אבל עלויות האחזקה וקאמור מעבירים בי צמרמורת.

אפילו שקלתי פורד פוקוס האצ'בק 2000 סמ"ק, אבל אז החלטתי זאת סתם משפחתית חזקה.

בנתיים הסיאט לאון טורבו הכי מתקרבת למה שאני מחפש אבל צריכת דלק ואופי משעמם קצת מערערים את הביטחון.

א) אימפרזה GT/WRX/וואטאבר. שים לב שכל מה שמעל מודל 2001 מעבר לתקציב שלך.

ב) אפשר לחפש אוקטביה RS, אבל דגם שכזה בקושי קיים בארץ, ולא יודע אם יהיה בתקציב שלך.

ג) גולף GTI.

ה) אני מציע שתחכה עם ההחלפה של הרכב. יכול מאוד להיות שעם הולדת הבן/בת סדרי העדיפויות שלך ישתנו, ותצטרך לוותר עם עניין ה"ספורט" בגלל עלויות האחזקה.

הכל זה ענין של כמה זה חשוב ומה האלטרנטיבות - הסתדרנו תקופה עם ברלינגו 2 דלתות (בלי דלת צד), נוח זה לא היה אבל זה מה שהיה.

זה עדיין עדיף על להיסחב עם עגלת תינוק באוטובוסים.

אנשים נהיו מפונקים פה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
חיכיתי לזה...

אני חושב שאתה מכיר אותי לא מהיום ויודע שאני לא "גיבור מקלדת". איפה שאין לי נסיון אני מביע דעה על סמך עובדות, וכאן העובדות פשוטות. אתם מדברים על כמה זה קשה ומעצבן, ואני אומר לכם שאני מכיר לא מעט זוגות שזה לא כ-ז-ה מפריע להם. אתם לא תשכנעו אותי שאתם צודקים כי אין פה נכון ולא נכון, אלא רק דרגות שונות ואינדיבידואליות של חוסר נוחות. ולכן אני אומר: תנו לבחור להתנסות בעצמו ולהסיק את המסקנות שלו.

אני באמת לא מבין את הקטע התבוסתני הזה של "סמוך עליי, זה המצב ואין מה לעשות". אם זה המצב אצלכם, אתם כמובן מוזמנים לחלוק את הנסיון ולחוות דעה, אבל לא לתת פסק דין ולהציג את זה בתור האמת האבסולוטית. חוסר הנסיון האישי שלי הוא מטרה קלה, אבל זה בכלל לא רלוונטי פה, ולא על זה הדיון.

צרת רבים - חצי נחמה? :roll:

בוקר טוב

אתה פשוט לא מפנים שיש דברים שללא ניסיון מוחשי קשה לתת דיעה אובייקטיבית,נושאים שקשורים לילדים הם דברים שמה לעשות,צריך לחוות אותם על מנת לקבל את הפרספקטיבה הנכונה ולא לראות את העולם הזה מנקודת מבט של חברים\דודים\אחים או מי שלא יהיה.

זה ההבדל הקטן בינך לבין אלו שיש להם ילדים(ואני בינהם),אנחנו כבר ראינו את העולם מנקודת מבטך,אתה עדיין לא ראית את העולם מנקודת מבטנו.

אני באמת מאחל לך בעתיד להקים משפחה ואז תיזכר בכל השרשורים הללו ותיכנס לבדוק אם השקפת העולם שלך השתנתה או לא.

שבת שלום.

פורסם

אני נאלץ להצטרף לכל "משביתי השמחות" בשרשור ולהוסיף את ה +1 שלי לטובת רכב 4-5 דלתות.

מישהו נתן את הדוגמא של ברלינגו עם 2 דלתות - אך לצערי אין להשוות את הגובה והנוחות (היחסית) בכניסה לאחור של ברלינגו ביחס למכונית פרטית שהיא נמוכה יותר באופן משמעותי מברלינגו ודומיו.

במרוצת הזמן (כאשר התינוק גדל ושוקל הרבה יותר) ההורים החדשים עוד יבינו שאפילו מיקום הכסא בטיחות מאחור (באמצע המושב או בצד) הוא משמעותי (מבחינת נוחות) כאשר מכניסים את הילד\ה לכסא\מושב - ועד כמה שזה נשמע מפונק לחלק מהאנשים, לפעמים זה בדיוק ההבדל בין "לשבור את הגב" לבין להכניס את הילד\ה בנוחות למושב\כסא.

למרבה הפלא, היצרנים התקינו את עיגוני ה LATCH וה ISOFIX דווקא במושבים הצדדים ולא באמצע המושב האחורי, אז כנראה שאולי יש בזה גם היגיון מסויים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דניס,

מהי כמות הנסועה השנתית שלכם?

להזכירך גם בעברי קליאו ספורט והמעבר לרכב גדול יותר עם 4 דלתות היה כורח המציאות לאחר הולדת הבן.

נכון, אני הבנתי את זה עוד לפני שנולד אבל במידה ואתה לא מרביץ ק"מ מטורף אני ממליץ לך לפעול כמוני - רק תהנה אני מבטיח לך!

סובארו WRX 2001-2002 נכנסת לך בול בתקציב וכוללת בגאז' מעולה.

בניגוד לשמועות עלות התחזוקה סבירה מאוד והבעיה היחידה היא רק תצרוכת הדלק...

כמו שאמרו כאן רבים לפני, עד שאתה לא בסיטואציה אתה לא מבין כמה קשה יהיה לך עם 3 דלתות.

וד"א, כמו שאמר קספר, סדר העדיפויות שלך הולך להשתנות פלאים! (DERISH עוד לא מבין את זה....אבל זה אמיתי!)

אייל שמחפש גולף GTI עם 5 דלתות.........DSG

:oops: :oops: :oops:

BMW M135I

פורסם

גולף - לא יודע לגבי GTI, אבל לגבי TSI סטנדרטית תא המטען שלה לא מבריק. סביר שיספיק לילד אחד, אבל לא ברווחה.

האמת היא שאני קצת מגזים - גידלתי שני תינוקות\toddlers עם רנו 14 ואח"כ שקודה פייבוריט והסתדרתי, אבל בצפיפות, בין השאר בזכות העובדה שהבן הגדול יצא מהעגלה לפני גיל שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אופציה נוספת:

להחליף למכונית משפחתית גדולה שהיא גם מהנה.

כזו שתהיה גם איכותית, גם יחסית חדשה, גם בטוחה, גם מרווחת, גם בעלת תא מטען מכובד ולא פחות חשוב - גם כיף לנהוג בה.

משהו בסגנון של פורד מונדיאו הקודמת. תקציבך אף מאפשר אחת משנתון 2007, האחרון לצורה זו.

פורסם

הנה עצה שאני כן יכול לתת מנסיון אישי. תעברו לכזה:

daihatsu-gran-move011.jpg

מנוע 1500 אימתני עם 85 כ"ס (מתוכם בערך 37 עדיין באורווה, השאר ברחו...) ומומנט "עוקר הרים"!

רכב נדיר שמאפשר לך לנהוג על המגבלות כבר ב-30 קמ"ש (בכיכר או בפניות) וגיר אוטומטי שמתנהג

כמו ידני (גורם לך להרגיש מעורב ומעדכן אותך על כל החלפת הילוך באמצעות בעיטה עדינה לכליות).

הלב שלך מוכן לזה? 8):lol:

פורסם

עוד שיקול קטן שעולה בדעתי מהימים ההם: ילדים מעדיפים נהיגה רגועה, לא תזזיתית. למעשה זו שיטה מצויינת להרדים אותם. הבעיה היא שכאשר תוציא את הילד מהמושב האחורי ברכב 3 דלתות סביר שהוא יתעורר ויהרוס לך את הלילה. מרכב 4/5 דלתות תוציא אותו לידיים ולמיטה בלי להפריע לו לישון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עוד שיקול קטן שעולה בדעתי מהימים ההם: ילדים מעדיפים נהיגה רגועה, לא תזזיתית. למעשה זו שיטה מצויינת להרדים אותם. הבעיה היא שכאשר תוציא את הילד מהמושב האחורי ברכב 3 דלתות סביר שהוא יתעורר ויהרוס לך את הלילה. מרכב 4/5 דלתות תוציא אותו לידיים ולמיטה בלי להפריע לו לישון.

:mm_yeah:

גם להוציא ילד ישן מרכב 4/5 דלתות מבלי שיתעורר זאת אמנות בפני עצמה שאני ואישתי עדיין מנסים להשתפר בה.

ו- Derish, תעשה לעצמך טובה ותפרוש בשיא מהדיון הזה כי לדעתי גם פותח השרשור הבין כבר שאין לך הרבה ידע וניסיון בנושא ולכן העצות שלך הן לא משהו שאפשר לסמוך עליו בעניין הזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
חבר'ה, אני זקוק לתמיכה נפשית (לכן כותב כאן ולא ב"יעוץ ברכשיכת רכב").

הסתדרתי מצויין עם קליאו ספורט Mk1 + תינוקת/זאטוטה.

למעשה, יותר קל היה לי להכניס את הילדה לקליאו מאשר ל-306 שגם היתה לי (4 דלתות). פשוט: מסיטים את המושב, רגל בתוך האוטו עם הפנים למושב האחורי, מתכופפים עם גב ישר (יותר בריא), משעינים אותו על גב המושב המוסט, מכניסים את התינוק פנימה.

ב-306 היה צריך להתכופף עם הגב, הרבה פחות נוח (ובריא).

לגבי להוציא ילד ישן - כנ"ל.

לגבי איכות הנסיעה - לא מעניין את הילד בכלל. אני זוכר איך בעידן טרום חגורות הבטיחות מאחור היינו ישנים על המושב האחורי, במכוניות של שנות ה-70'...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו שציינו כבר לפניי, סדר העדיפויות משתנה לחלוטין שיש ילדים.

אצלי בעבר ברכב בקושי לנשום היה מותר, שלא לדבר על לאכול/לשתות וחו"ח לעשן.

היום העישון כמובן מחוץ לתחום, אבל הילדות אוכלות ושותות, ויש לכלוך ופירורים,

שאומנם נשאבים בהזדמנות הקרובה, אבל עדיין קיימים.

מנסיון, תחשוב הלאה גם באיזה הפרש אתם חושבים להביא ילד נוסף לעולם.

אני כשונא ג'יפים מושבע, וכאחד שמעדיף רכב רגיל על כל ג'יפ שהוא, נאלצתי להסכים

(ממש מסכן אני...;-)) לקנות ג'יפ, וזה כיוון שעם שני תינוקות(הפרש שנה וחצי), היה לנו

צורך בנסיעה עם שתי עגלות, כמובן סלקל וכסא בטיחות, וכל הדברים הנלווים שיש לך

כהורה לתינוקות, ואתה מגלה שכמעט כל רכב, גם מנהלים, הופך לקטן וצפוף.

היום שהילדות גדלו קצת אנחנו שוקלים לחזור לפרייבט.

לגבי שלוש דלתות וילד ראשון, לדעתי זה אפשרי, אבל ממש ממש לא נוח, במיוחד שהילד

קצת גדל, ולאור העובדה ששנה ראשונה הסלקל יושב הפוך לכיוון הנסיעה.

הגב שלכם פשוט יישבר, וגם ככה יש עליו עומס שיש תינוק חדש בבית.

מציע לך לחשוב טוב על אלטרנטיבה, וליישם אותה במהרה.

פורסם

אושרי, אתה קצת מגזים. עם שני ילדים (הפרש ביניהם פחות משנתיים) הסתדרתי עם סופרמיני, ועם שלושה ילדים (ההפרש בין הבכור לצעיר כ-5 שנים) עם סופרמיני מאורכת (אקסנט). אבל בכל זאת היה צפוף מאוד ובנסיעות ארוכות אחסנתי ציוד גם על הרצפה, מתחת לרגלי הגדולים, ואילו התינוק ישב בסל-קל בכסא הימני קדמי (ברכב היתה כרית אויר בודדת). ההבדל בינינו הוא שאצלי מעולם לא היה צורך ביותר מעגלה אחת, כיון שהילדים ויתרו על העגלה בגיל 11-15 חודשים.

בכל זאת למשפחה עם ילד ומיוחד אם יש תוכניותלנוסף עדיפה משפחתית סטנדרטית, רצוי כזו עם תא מטען גדול כמו SX4, אוקטביה, i30CW ודומיהן. נכון שהרכבים יהיו "אפורים" אבל ללא ספק הילדים, ונוחיות הטיפול בהם, יותר חשובים. אם יש כסף למשהו יותר גדול שיהנה, לדעתי מדובר בבזבוז.

בכל הדיון כלל לא עלתה סוגיה חשובה מאוד והיא עניין העלויות. אני לא בטוח שפותח השרשור מודע לעלויות גידול ילד, אם כי הזכרתי זאת קודם. ההכנסה הפנויה שלו תצטמצם מאוד, ולאור העובדה שתקציב הרכישה שלו מוגבל אני מניח שגם תקציב האחזקה מוגבל. עדיף רכב פחות נוצץ שעלות אחזקתו סבירה על פני רכב גדול וישן שישתה את תקציב המשפחה.

פורסם
אושרי, אתה קצת מגזים. ..................... ההבדל בינינו הוא שאצלי מעולם לא היה צורך ביותר מעגלה אחת, .

זה הבדל "קצת" קטן. נראה אותך מכניס עוד עגלה לרכב, במיוחד שמדובר על נסיעה ארוכה לחופש או להורים.

לגבי הסטיישנים למיניהם אני מסכים שזו אופציה טובה. אני אישית, לא אגיד לעולם לא, כי החיים תמיד מפתיעים,

אבל בוא נאמר סבירות נמוכה מאוד אחזיק סטיישן או מיניואן.

בכל אופן זה נושא לדיון אחר, וכתבתי כבר בעבר את דעתי וסיבותיי.

• תוכן חדש...