Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפועל יוצא מזה שהרמזור נותן עדיפות לרכבת, נהגי רכב פרטי יעוכבו.

עלי, ביום-יום זה לא אמור להשפיע. אני עוזב את פסגת זאב דרך נווה יעקב, נכנס לבגין ימגיע לעבודה. מי שמריך להגיע למרכז העיר או כל מקום אחר שבתוואי הרכבת, יתעכב קצת יותר מהרגיל.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצד שני אל תשכחו שכמות האוטובוסים בעיר, אמורה לפחות, ולפנות חלק מהכבישים,

ויהיו פחות פקקים בגלל זה.

לדעתי האינטרס הוא שהרכבת תעבוד יעיל ומהר, מה שיפנה את הכבישים, גם ממכוניות פרטיות

וגם מתחבורה ציבורית אחרת כמו מוניות ואוטובוסים.

פורסם

אמורה לפחות?!? מה?!?

האוטובוסים לא גורמים לפקקים, בדיוק ההפך - המחסור שלהם

גורם לאנשים להתייאש ולהגיע עם הרכב לעבודה.

ירושלים זקוקה בערך לפי 2 יותר אוטובוסים (או כלי תחבורה ציבורי כלשהו) מהמספר שנע בה עכשיו

כדי להגיע לרמה הנהוגה בת"א, לדוגמה. ברוב שעות היום האוטובוסים מלאים עד אפס מקום.

כל עוד אין תחרות, אגד ימשיכו להשתין עלינו בקשת, כפי שעשו עד עכשיו -

הן מבחינת עלות נסיעה והן מבחינת תדירות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

"לפחות" מלשון לקטון, הפחתה בכמות.

וכן, אוטובוסים עושים יותר פקקים מרכבת קלה שעוברת במסלול שלה,

ואם בעקבות הרכבת הקלה תרד כמות האוטובוסים באותו קו, זה יפנה מקום

בכבישים.

זה בתאוריה, בהנחה שהכל עובד כמו שצריך, ולכן כתבתי שזה אינטרס של כולם

שזה יקרה. מה יהיה בפועל? אלוהים יודע.

פורסם
אני אשתדל לתת קפיצה לאזור בשבוע הבא ולראות במה מדובר.

קח אותי בבגאז'.

נסעתי היום עם צביקה לירושלים (הוא נהג, אני בבגאז') לנסיעת מבחן ברכבת הקלה.

עלינו בתחנה הראשונה בהר הרצל, לא לפני שחיכינו יותר מרבע שעה לצאת הרכבת.

בעת הגיענו לתחנה המרכזית הרכבת הייתה מפוצצת עד אפס מקום ונסעה באיטיות משוועת. גם העצירות ברמזורים שהוזכרו כאן והחופש הגדול על שלל המשפחות-מרובות-הילדים לא תרמו לאווירה, לנוחות או למהירות. נסיעה של 5 תחנות ארכה לדעתי למעלה מ 20 דקות או לפחות הרגישה ככה.

בדרך חזור נסענו עם נהג ערס ש"פינק" את ידית המצערת, זה הרגיש שהרכבת ממש מסוגלת לפרפר. אם הוא לא היה עוצר ברמזורים אותו קטע נסיעה היה מתקצר בחצי לפחות ביחס לדרך הלוך.

בסה"כ הנסיעה הייתה נוחה עם רציפים בגובה הכניסה לרכבת ומרווח מזערי ביניהם, המזגן קירר מספיק טוב והרכבת מרווחת מאוד. לא נשמעו צקצוקים ורשרושים וגם נוחות הנסיעה טובה וחלקה אם כי המושבים קצת קטנים וצפופים (ולא כי אני גדול באופן חריג, חלילה).

אחרי שסיטי-פס ישלימו את תזמון הרמזורים וכאשר לא יסע ברכבת כל עמישראל אין לי צל של ספק שהרכבת תהיה אלטרנטיבה טובה ומהירה יותר מאוטובוס ואולי גם מרכב פרטי לאורך הקו. בסה"כ קצת קשה להתחרות בכלי רכב בעל תאוצה טובה אשר יש לו נתיב פנוי ועצירות קצרות בתחנות ספציפיות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נסעתי על הרכבת ביום ראשון.

עליתי ב12:35 מפסגת זאב,

הגעתי למרכז העיר ב13:20

נוסעת לאט.

ים אנשים

ושיגמר כבר החופש הזה!

ים ערבים וים חרדים.

איזה ריחות!

איך שכחתי לדחוף 2 שיני שום לאף!

איך היה בא לי לחלק ברכבת את תורתו של דרווין לחרדים...

פתאום מותר להסתובב לא במאה שערים?

איזה פאות עפו ברכבת,אם הייתי לוקח אותם ומוכר, פורש חמודה היית קונה במיידי.

היתרון היחידי שאני רואה ברכבת הזאת,שהבית שלי בפסגה יעלה במחיר.

מי קונה?

במקום מיליון מאה,עכשיו במחיר מציאה, מיליון מאאאאתים חמישים.

3 חדרים עם גג צמוד לבניה.

קדימה!

כל הקודם זוכה ,{גינדי אני בעקבותיך, חכה לי!}

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

היום תכננתי לסוע ברכבת עם אישתי מבית הכרם לאזור מרכז העיר, אבל אחרי השרשור הזה יצא לי החשק :-(

אולי בגלל שהיום התחילו הלימודים יהיה פחות עומס?

ואולי בגלל שקצת קריר בחוץ, יהיה פחות מסריח? (אני בספק!)

רציתי לקחת את הכלבה שלי איתי ל״טיול״ הזה, אז התקשרתי לשירות הלקוחות של סיטיפס ושאלתי אם מותר לעלות כלבים.

המוקדנית שאלה את כל מי שהיה איתה בחדר אם מותר, אך אף אחד לא באמת ידע.

לבסוף קיבלתי תשובה כזו: ״אם זה כלב קטן אז מותר״ :shock:

מי מגדיר מה זה כלב קטן?

הכלבה פיטבולית מעורבת, אך היא גורה (כ4 וחצי חודשים).

זה קטן? זה גדול? מי מחליט?

ביחס למאסטינו נפוליטנו או בול מאסטיף היא קטנה! ביחס לצ׳יוואוואה היא ענקית. 

עדכונים בהמשך היום.

עודד.  

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

חבל, אם היית עולה אולי היינו נפגשים.

החלטתי שהיום הראשון ללימודים יכול להיות מתאים למבחן חוזר.

עליתי ב-7:30 מההתחנה הראשונה בפסגת זאב לכיוון השוק. הרכבת הייתה בתפוסה סבירה, כולם יושבים. לקח לי 45 דקות להגיע לשוק. אני בשוק, עדיין איטי מידי.

בחזרה מהשוק עליתי לרכבת בשעה 9:00. היו מקומות פנויים אבל מאחר והייתי עם סלים לא התעקשתי. בתחנת כיכר ספרא הרכבת כמעט התרוקנה, התרווחתי לי במושב והמשכתי בנסיעה. לקח לי 47 דקות להגיעה לתחנה האחרונה, בפסגת זאב. איטי להחריד.

יש לציין שהזמן הרב שלוקח הוא לא העצירה בתחנות, אלא העצירות הנוספות, אלו שבהם לרכבת עדיין אין עדיפות. אני לא יכול בוודאות להצביע על המקומות שכן יש לה עדיעפות, אבל היו הרבה צמתים שעברנו בהם ללא עצירה כלל.

אין ספק שסיום החופש הגדול יוריד את העומס, אבל לשיפור הזמנים יהיה צורך בעוד קצת זמן וסבלנות.

פורסם

שמת לב שהרכבת עוצרת תחנה הלפני אחרונה ואז נתקעת שם?

שמע,זה באמת דבר מטומטם.

תחנה אחת לפני התחנה האחרונה,המסילות מתפצלות לשניים,ימין ומשאל.

אם יש אחת פנויה, הרכבת משום מה תמתין 5 דקות {2 או 3 מחזורים של הרמזורים} ואז תיכנס לימין או שמאל.

שאני עליתי,ימין ושמאל היו תפוסים,מה עושים? בטח לא מתבעסים! עוצרים וממתנים.

פאקינג 10 דקות חכיתי שם עד שהיא תכנס לתחנה האחרונה.

מאז, אני אומר לכולם,רדו בתחנה האחת לפני אחורנה ולכו ברגל. לא תאמינו כמה היא נתקעת שם.

פשוט עצוב.

ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה שהפיגועים יחזרו, אם היא תפגע, המון הרוגים+אין תחבורה ציבורית+בלאגן לפנות את המסכנים

בקיצור, היה עדיף לפתח את התחבורה הציבורית עם נתצ"ים ויותר אוטובוסים ובא לציון גואל.

פאקינג 16 שנה מהיום שאולמרט אמר שתיהיה רכבת עד שהיא נוסעת.

טימטום.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

עדכונים בהמשך היום.

עודד.  

עדכון:

ויתרתי על התענוג!

הצצתי מאחד מחלונות ביתי ,אשר פונה לרחוב הרצל וראיתי שהרכבת מפוצצת! כל מקומות הישיבה היו תפוסים והיו גם כמה אנשים שעמדו. (והתחנה "שלי" היא התחנה השלישית אם אני לא טועה).

בקיצור, אישתי ואני לקחנו את הכלבה, נכנסנו לג'ימני והגענו תוך 10 דקות לחניון של שדרות ממילא (אלעד כמעט קפצתי לבקר:wink: ), היינו לבד, הפעלנו מזגן כרצוננו, לא היו איתי חרדים ברכב! תענוג! נראה לי שבינתיים אני אוותר על הרכבת ואמשיך במסורת של לא לעלות על תחבורה ציבורית! (מסורת שנמשכת כבר יותר מ8 שנים- מיום השחרור שלי מצה"ל).

אז נכון, כל התענוג עלה לי כ25 ש"ח (12 ש"ח חניה +כ15 ק"מ נסיעה הלוך חזור), אבל זה עדיף!

בתקווה לתחבורה ציבורית יעילה ובברכת דאודורנט חינם לחרדים.

עודד.

נ.ב

אלעד, אתה בא עם הכלב היום?

פורסם

גם אני תכננתי לנצל את האחד בספטמבר לנסיעת מבחן, אבל ויתרתי מסיבות של יעילות - להיות שעה וחצי בטרנזיט לא מתאים לי, למרות שהייתי בחופש.

בסוף גם אני הייתי בממילא ובמרכז העיר, היה שווה לי לשים איזיפארק ולא לבזבז כל כך הרבה זמן ברכבת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
עדכון:

וי

נ.ב

אלעד, אתה בא עם הכלב היום?

התחלת להתקמצן על שיחות? תעשה צילצול - ניצול

אני אחזור אלייך.שיחות חינם!

בכל מיקרה איזה אחי...

יום חמישי זה יום משוגע.

ו 2 נהגים השביתו אינפינטי,נפלו איתה מטר וחצי.האוטו נהיה בצורת בננה {תמונות בהמשך לכל הפורום-אוהד צילם באייפון את הרכב}

בקיצור,שמח!

400 אלף שקלים חדשים ירדו לטמיון

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

האינפיניטי השחורה שהושבתה לפני כמה ימים ליד מלון ענבל??????

אחי אם כן, הנהג יצא מטומטם ברמות על!!

חבר שלי (שעבד איתי פעם במסלולים), ראה את זה בלייב!!

• תוכן חדש...