Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין שני - דייהטסו סיריון ופולקסווגן בורה

haim45
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

עומדות בפני כרגע שתי אפשרויות:

א. פולקסווגן בורה 2001 יד 3 אוט' 1.6 בנזין במחיר 22000 ש"ח מפרטי.

ב. דייהטסו סיריון 2007 אוט' 1.3 45000 ש"ח מליסינג.

בהנחה ששתי המכוניות במצב טוב מאוד ומבחינת מחיר יותר קל לי לקנות את הבורה אבל גם הסיריון באה בחשבון, מה עדיף? אני מתכוון בעיקר מבחינת אמינות, עלות החלפים וכד'.

תודה מראש

חיים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיים - המכוניות אינן באותו הסיגמנט.

הבורה היא משפחתית קטנה, והסיריון היא סופר מיני חסכונית.

השאלה היא מהם השימושים ברכב ומה חשוב יותר - חיסכון והוצאות אחזקה נמוכות, מרחב גדול (מסיעים משפחה וצריכים גם תא מטען בגודל סביר ?), בטיחות, כמות ק"מ שנתית (הערכה).

אחרי שתברר עם עצמך (ומשפחתך) איזה רכב צריכים באמת - יהייה ניתן להמליץ לך על רכבים המתאימים לדרישותיך (ראה , אפילו מחירי המכוניות שנתת אינם "זהים". עלות אחת כפולה מהשניה).

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שאתה צודק. אני מודע לשוני בין שתי המכוניות, פשוט נפלה לידיי הזדמנות עם הבורה הזאת ואני חושש בגלל שנת היצור שלה. אמרו לי גם שהחלפים יקרים. לגבי בטיחות אני מאמין שהבורה בטוחה יותר מהסיריון. מבחינת ה"משפחתיות" הבורה מתאימה לי יותר, אבל זה לא השיקול העיקרי מבחינתי. אולי פשוט אמקד את השאלה בבורה מבלי להתיחס לסיריון. האם כדאי ללכת עליה? היא במצב מעולה אבל שוב...עשר שנים בכל זאת.

תודה שוב

חיים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב, השאלה מה אתה מחפש - רכב משפחתי, ממודל יותר ישן ואחזקה יותר יקרה שעולה מחצית העלות מרכב מיני קטן, אך חדיש יותר.

הזדמנות זה טוב. השאלה מה אתה צריך ולמה אתה זקוק באמת.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני זקוק לרכב אמין, תחזוקה זולה יחסית, מחיר עד 50000. גודל הבגאז' למשל, לא כ"כ קריטי לי. אני מבין שהבורה לא יתאים מבחינת עלות תחזוקה וחיסכון בדלק. נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שתחזוקה וחיסכון בדלק יהיו זולים באופן משמעותי לטובת הדייהטסו סיריון. והיא גם צפויה להיות אמינה יותר ומן הסתם רעננה בכמה שנים טובות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הקשר בין שתי המכוניות? הן באות משתי עולומות שונים אתה צריך להגדיר מה הצורך שלך מהרכב ומה התקציב שאתה מוכן להשקיע ואז להתחיל לראות איזה רכב מתאים לך מבחינת קריטריונים.

אאדוי RS6 לנהוג פעם אחת ולחלום כל החיים

:|

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הקשר בין שתי המכוניות? הן באות משתי עולומות שונים אתה צריך להגדיר מה הצורך שלך מהרכב ומה התקציב שאתה מוכן להשקיע ואז להתחיל לראות איזה רכב מתאים לך מבחינת קריטריונים.

מה ז"א מה הקשר? צריך להיות קשר? כרגע יש שתי מכוניות שעומדות על הפרק לקניה מבחינתי ואני מתלבט בין שתיהן. אני צריך למצוא שתי מכוניות שיש קשר ביניהן? בסה"כ אני מבקש מאנשים שמתמצאים יותר ממני במכוניות להגיד במה הם היו בוחרים או לחילופין לא נוגעים גם במקל. זהו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיים, אתה אוהב שמחליטים בשבילך, במקום לחשוב עם עצמך, מה באמת הצרכים שלך (כמה אתה נוסע, כמה נוסעים ברכב, וכו', ולכל זה לא התייחסת). אל תיקח את הנזיפה שלי בצורה אישית כמובן.

אני הייתי בוחר בבורה, כי היא יותר מרווחת. יותר איכותית, יותר אוטו (לעומת הקופסת גפרורים שנקראת סיריון), יותר בטיחותית. וחוץ מזה, יש לך עוד יותר מ-20K ש"ח שיוותרו לאחזקה שלה (ולא חייבים להכנס למוסך מורשה, יש את מוסך רון).

יופי, ולמה אני חותר ? - שאתה תקבל את ההחלטה (כי אתה תנהג ברכב, ותקלל בפקקים את הסיריון שהמזגן שלה לא מספיק חזק), לפי הצרכים שלך, ולפי כמות הכספים שתקצה לאחזקה (ו"תברך" את הבורה, כי בטיפול גדול + טיימינג זה יעלה לך 2500 ש"ח בערך אם לא יותר).

ולמה אני עוד חותר - לאחר שתחליט איזה רכב (מאיזה סיגמנט) אתה צריך, תתפנה לערוך את ההשוואה בין שתיים מקבילות (סיריון, ויאריס למשל) ולא סיריון ובורה, אפילו שהיא בהזדמנות.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיים, אתה אוהב שמחליטים בשבילך, במקום לחשוב עם עצמך, מה באמת הצרכים שלך (כמה אתה נוסע, כמה נוסעים ברכב, וכו', ולכל זה לא התייחסת). אל תיקח את הנזיפה שלי בצורה אישית כמובן.

אני הייתי בוחר בבורה, כי היא יותר מרווחת. יותר איכותית, יותר אוטו (לעומת הקופסת גפרורים שנקראת סיריון), יותר בטיחותית. וחוץ מזה, יש לך עוד יותר מ-20K ש"ח שיוותרו לאחזקה שלה (ולא חייבים להכנס למוסך מורשה, יש את מוסך רון).

יופי, ולמה אני חותר ? - שאתה תקבל את ההחלטה (כי אתה תנהג ברכב, ותקלל בפקקים את הסיריון שהמזגן שלה לא מספיק חזק), לפי הצרכים שלך, ולפי כמות הכספים שתקצה לאחזקה (ו"תברך" את הבורה, כי בטיפול גדול + טיימינג זה יעלה לך 2500 ש"ח בערך אם לא יותר).

ולמה אני עוד חותר - לאחר שתחליט איזה רכב (מאיזה סיגמנט) אתה צריך, תתפנה לערוך את ההשוואה בין שתיים מקבילות (סיריון, ויאריס למשל) ולא סיריון ובורה, אפילו שהיא בהזדמנות.

דוקא לא התיחסתי ל"נזיפה" שלך, אלא של מגיב אחר. תראה, מה לעשות שאתה צודק, אני באמת מעדיף שיחליטו בשבילי, כי אני ממש בור ועם הארץ בתחום הזה. אני ממש רוצה שיגידו לי כמו לילד מפגר "תיקח את זו" או "אל תיגע בזו". אין לי הרבה זמן ואנרגיה להתחיל לבדוק את השוק וכל זה. אבל אני מבין מה אתה אומר כמובן, אז אני אספק מס' פרטים שיסייעו לייעץ יותר טוב.

ברכב הזה אסע בעיקר אני, נסיעה יומיומית של כ-40 ק"מ בסה"כ. פעמיים שלוש בשבוע יסעו איתי גם שני ילדים. מדי פעם האישה. כמובן שהבטיחות חשובה. מזגן טוב חשוב מאוד, מהירות פחות. שיהיה נוח וכיפי לנהיגה, יושב טוב על הכביש, אמינות מאוד חשוב.

לא הבנתי לאיזה רכב התכוונת (טיפול גדול + טיימינג זה יעלה לך 2500 ש"ח בערך אם לא יותר).

אם זה לא מספיק, אתה מוזמן לשאול שאלות מכוונות.

תודה

חיים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...