Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, לא חסמו אותי באף פורום - אבל משום מה יש לי תחושה שדווקא כאן יש מומחים בנושא :lol:

העניין הוא כזה: זה זמן די רב שאני מקבל מספר לא מבוטל של מסרונים המפרסמים מסיבות שונות באיזור מגורי. עיקר ההודעות מגיעות ממועדון מסויים ודי מוכר בסביבה. ההודעות מגיעות ממספרי טלפון רבים, כפי הנראה של יחצ"נים של המועדון. בעבר התעלמתי מההודעות הללו אבל הן התחילו להפריע לי וביקשתי מכל אחד מהשולחים במסרון חוזר להפסיק לשלוח את החומר הפרסומי. חלק הפסיקו, חלק המשיכו למרות ששלחתי מספר פעמים הודעות חוזרות ואף איימתי בתביעה.

חשוב לי לציין שמעולם לא ביקרתי במועדון המדובר ובטח ובטח שלא השארתי מספר טלפון או אישרתי שליחת הודעות פרסומיות אלי. כנראה שמספר הטלפון שלי נמכר על ידי "חבר" כלשהו ונמצא ברשימת הספאם שלהם.

בנקודה הזו די נמאס לי מההתנהלות של המועדון הזה והחלטתי לעבור לשלב המשפטי. למיטב הבנתי, חוק דואר הזבל המעודכן מאפשר פיצוי של עד 1,000 שקלים בעבור כל הודעה שעונה להגדרה "דואר זבל" (ואם זה לא דואר זבל, אני לא יודע מה כן), ללא צורך בהוכחת נזק כלשהו.

עד כמה שזה נשמע צבוע וצפוי, חלק משמעותי מהסיבה שאני רוצה ללכת עד הסוף עם ההליך המשפטי הוא הרצון ללמד את המועדונים לקח. אני בטוח שגולשים צעירים אחרים בפורום יוכלו להעיד על הודעות כאלה שקיבלו, ולא רק מהמועדון המדובר; מועדונים רבים פשוט מנצלים את העובדה שהצעירים אליהם נשלחות ההודעות בדרך כלל לא מכירים את החוק.

אשמח אם המשפטנים של הפורום (או סתם מנוסים בתביעות אזרחיות) יוכלו לתת מענה למספר קושיות שאני נתקל בהן בדרך לתביעה:

1. כיצד אני משיג את פרטי בעל המועדון / החברה בע"מ שמפעילה אותו? באמצעות חיפוש באינטרנט, הצלחתי למצוא את חברת האם של החברה שמנהלת את המועדון, אבל לא הצלחתי למצוא את שם החברה כפי שהוא רשום ברשם החברות או את הח.פ. שלה. אין צורך לציין שאני לא מעוניין בדיאלוג מיותר עם החברה הזו. האם יש צורך להגיש תלונה במשטרה לקבלת הפרטים הללו?

2. כפי שציינתי, ההודעות מגיעות ממספר רב של מספרים ולמיטב הבנתי, עלי להוכיח שמקור ההודעות הוא אכן מהמפרסם (המועדון המדובר). כאמור, כנראה שמדובר ביחצ"נים - שהם, במקרים רבים, בני נוער או סתם צעירים שעובדים בשחור ומקבלים אחוזים בהתאם לכמות האנשים שהם מצליחים לגייס למסיבות. האם יש צורך להוכיח את הקשר הזה או שזה משהו שמובן מאליו?

3. חלק ניכר מהמספרים הנ"ל שלחו הודעות פרסומיות למועדונים אחרים. האם עלי להחשיב את ההודעות הללו בתחשיב הפיצוי שעלי לתבוע?

4. באופן כללי, אשמח להמלצות להתנהלות נכונה מול בתי המשפט ומול המועדון הנתבע מכיוון שאני חדש לחלוטין בתחום.

תודה מראש! :smile:

טל

פורסם

הלינק הזה יוכל לעזור לך לגבי סעיף א'.

לגבי שאר הסעיפים, צר לי.

מניסיון אישי:

בבית הורי הותקן קו חסוי.

במהלך שירותי הצבאי הייתי מקבל מספר פעמים טלפונים לבית, למספר החסוי- שרק בצבא ידעו מהו, חוץ מהמשפחה הקרובה.

עד שפעם אחת התעצבנתי כבר, ודרשתי מהתולעת שהתקשרה לומר לי מהיכן היא השיגה את המספר. באופן מפתיע השיחה נותקה :shock:

מאז לא הייתה שיחה אחת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה על התגובה.

אני מכיר את האתר - הבעיה היא שאיני מצליח למצוא בו את החברה. כנראה שהשם בו הם מפרסמים את עצמם לא כל כך תואם את השם בו הם רשומים ברשם החברות. ואולי בכלל לא מדובר בחברה בע"מ - משהו שלא נראה לי מאוד סביר, כי מדובר בחברת הפקת אירועים די גדולה.

כמו שציינתי, פניתי מספר פעמים באמצעות מסרונים למספרים ששלחו לי את ההודעות וביקשתי להפסיק. אני יודע בוודאות שהמספרים הללו פעילים בגלל שהם מפורסמים באינטרנט כאנשי קשר לצורך רכישת כרטיסים. אני לא מתכוון לרוץ אחריהם, להתקשר לכל מספר ולהתחיל לאיים ולהסתבך. עכשיו זאת בעיה אישית של מנהלי המועדון הזה שיצטרכו לתת את הדין בבית המשפט.

פורסם

שלח לי בפרטי את שם החברה ואנסה לעזור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...