Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה כנראה אכן רציני - אבל אתה סותר את עצמך.

תראה אם הקורולה שווה 50K במחירון כנראה שיש לא מעט אנשים (ואני לא בתוכם) שמוכנים לשלם סכום קרוב ל-50K בעבור רכב שגילו מתקרב ל-9 שנים.

אני לא סותר את עצמי בכלל.

שני הרכבים התחילו עם שווי התחלתי של 120K לרכב חדש.

הקיה היא יוצאת השכרה, לכן מראש מורידים 20% ממחירה. ביחד עם ירידת ערך מואצת עקב שיווק לקוי בעבר, אתה יכול למצוא רכב בן 3 ב-50K. זה מה שיש בשלמה סיקס.

עכשיו יש לך קיה בת 3 במחיר של טויוטה בת 9.

בעוד 5 שנים, הקיה תהייה שווה 20K גג, הקורולה אולי 25K. היא שומרת על ערך.

עכשיו נשאלת שאלה -

מה יהיה יותר קל למכור? קיה בת 8 ב-20K, או קורולה בת 14 ב-25K? לי התשובה ברורה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא סותר את עצמי בכלל.

שני הרכבים התחילו עם שווי התחלתי של 120K לרכב חדש.

הקיה היא יוצאת השכרה, לכן מראש מורידים 20% ממחירה. ביחד עם ירידת ערך מואצת עקב שיווק לקוי בעבר, אתה יכול למצוא רכב בן 3 ב-50K. זה מה שיש בשלמה סיקס.

עכשיו יש לך קיה בת 3 במחיר של טויוטה בת 9.

בעוד 5 שנים, הקיה תהייה שווה 20K גג, הקורולה אולי 25K. היא שומרת על ערך.

עכשיו נשאלת שאלה -

מה יהיה יותר קל למכור? קיה בת 8 ב-20K, או קורולה בת 14 ב-25K? לי התשובה ברורה.

אני גם בין החושבים שאתה סותר את עצמך.

אתה מדבר על קיה מהשכרה, בת 3 עם נסועה שמתקרבת ל-50-60K לפחות למול טויוטה ראנקס בת 8-9 ברמת גימור GLI (הרמה הגבוהה) פרטית ומיד ראשונה עם נסועה של 15K.

ומכאן כאשר הקיה תהיה בת 8 עם נסועה גבוהה בלפחות 40-50K מהטויוטה (בת 14) ועם עבר של השכרה למול טויוטה ראנקס פרטית - למול האופציות הנ"ל - אני הייתי בוחר בקורולה.....אני מעריך שאותה גם יהיה קל יותר למכור לאור הנתונים שהוצגו.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

עוד שרשור הזוי על טויוטה מיושנת (כמעט סוגרת עשור!!) במחיר אסטרונומי. במקביל לשרשור הזה רץ שרשור על RUNX 2007 ב-90K ש"ח (??!!) כאילו מדובר באיזה יהלום.

כמה שאני מנסה, פשוט לא מצליח להבין את זה.

ב-50K ש"ח אפשר לרכוש לא מעט רכבים טובים משנתון 2007 ומעלה שפשוט לא ברור מדוע בכלל לשקול קורולה במחיר הזה, ואפילו אם היא במצב מושלם (וזה לא המצב במקרה הזה).

לדעתי, ברמת המחירים, המבצעים והמימון כיום, אין טעם לשלם יותר מ-30K על רכב משפחתי סטנדרטי משנת 2003.

פורסם

drsubaru אני מאחל לך שהפונטו שלך תהיה אמינה כמו הטויוטה שלי

מנורת הצק אנגיין דולקת בגלל התקלה הידועה בממירים , מה שלא הפריע לרכב לעבור את בדיקות זיהום האוויר בטסט

לגבי הריפוד בגג מדובר בעניין של 200 שקל

פורסם

ב-50K ש"ח אפשר לרכוש לא מעט רכבים טובים משנתון 2007 ומעלה שפשוט לא ברור מדוע בכלל לשקול קורולה במחיר הזה, ואפילו אם היא במצב מושלם (וזה לא המצב במקרה הזה).

לדעתי, ברמת המחירים, המבצעים והמימון כיום, אין טעם לשלם יותר מ-30K על רכב משפחתי סטנדרטי משנת 2003.

מצטרף, 50 אש"ח יכולים לרכוש רכב חדש יחסית,

אין טעם להתעקש על רכב משנת 2003 במחיר הנ"ל.

-

פורסם
עוד שרשור הזוי על טויוטה מיושנת (כמעט סוגרת עשור!!) במחיר אסטרונומי. במקביל לשרשור הזה רץ שרשור על RUNX 2007 ב-90K ש"ח (??!!) כאילו מדובר באיזה יהלום.

אני בחיים לא מבין את ההגיון הזה שחלק מאנשים מדברים פה בפורום.

למחיר של הרכב אין שום פונקציה! הערך היחיד שנקבע זה ההפרש בין כמה קניתי אותו היום לבין כמה אני אמכור אותו עוד X שנים!

לצורך העניין אם קיה 2008 עולה 50 אלף ועוד שנה היא תעלה 30 אלף(הפסד של 20 אלף) היא תהיה פחות משתלמת לקניה ממרצדס 2005 שעולה 400 אלף ועוד שנה היא תהיה שווה 390 אלף(הפסד של 10 אלף), בלי קשר שבמחיר של המרצדס אפשר לקנות 8 קיה והיא בשנתון נמוך יותר.

מבחינת כדאיות רכישה, אין שום סיבה להעדיף קיה 2008 מאשר טויוטה 2005 בדיוק בגלל הסיבה לעיל.

פורסם
אני גם בין החושבים שאתה סותר את עצמך.

אתה מדבר על קיה מהשכרה, בת 3 עם נסועה שמתקרבת ל-50-60K לפחות למול טויוטה ראנקס בת 8-9 ברמת גימור GLI (הרמה הגבוהה) פרטית ומיד ראשונה עם נסועה של 15K.

מדובר בקורולה 03

149000 ק״מ

יד 3

מחירון בערך 50000

טוב, אז חשבתי שאולי טעיתי. אבל מזל שהכל כתוב ולא צריך לחפור הרבה.

1. לא כתוב שמדובר בקורולה ברמה גבוהה. גם אם כן, זה עדיין לא שווה.

2. כמות הנסועה היא 150K, ולא 15K. גם בקיה השחוקה ביותר כמות הנסועה שיוצאת מחברת ההשכרה היא סביבות 100K, זה כבר 50K פחות לא משנה איך אתה מסובב את זה.

3. מדובר ביד 3, לא יד ראשונה.

אם אדם ממוצע נוסע 20K בשנה, בעוד 5 שנים יהיו למכירה -

קיה יוצאת השכרה בת 8 עם 200 אלף ק"מ.

קורולה פרטית בת 14 עם 250 אלף ק"מ.

בהתחשב בזה שאף אחת מהן לא מציאה גדולה באותם ימים עתידיים בשנת 2016, אני עדיין מהמר שהקיה היא רכישה טובה יותר.

א. לטווח הארוך היא תייצר פחות הוצאות - היא פחות זקנה ויש עליה פחות ק"מ.

ב. אין לה אישור בלמים בתוך שנה (ועוד רוצים לעשות טסט פעמיים בשנה לרכבים מעל גיל 15 בקרוב).

ג. היחס בין כסף לשנתון יהיה מוצלח יותר, כמו שהוא היום - אף אחד לא רוצה לקנות רכב משפחתי בן 14 כשהוא יכול לקנות באותו כסף רכב משפחתי בן 8.

פורסם
אני בחיים לא מבין את ההגיון הזה שחלק מאנשים מדברים פה בפורום.

למחיר של הרכב אין שום פונקציה! הערך היחיד שנקבע זה ההפרש בין כמה קניתי אותו היום לבין כמה אני אמכור אותו עוד X שנים!

לצורך העניין אם קיה 2008 עולה 50 אלף ועוד שנה היא תעלה 30 אלף(הפסד של 20 אלף) היא תהיה פחות משתלמת לקניה ממרצדס 2005 שעולה 400 אלף ועוד שנה היא תהיה שווה 390 אלף(הפסד של 10 אלף), בלי קשר שבמחיר של המרצדס אפשר לקנות 8 קיה והיא בשנתון נמוך יותר.

מבחינת כדאיות רכישה, אין שום סיבה להעדיף קיה 2008 מאשר טויוטה 2005 בדיוק בגלל הסיבה לעיל.

לדעתי אתה טועה. לפי ההיגיון שלך, הכי כדאי לרכוש רכב ישן ב-20K ש"ח שאז כבר כמעט ואין ירידת ערך. חוצמזה, קשה לי להאמין שטויוטה 2003 תמשיך לשמור על ערכה בצורה הזו כי ככל שעובר הזמן העיוות הולך ומתרחב. אוטוטו היא סוגרת עשור.

אגב, הדוגמה של המרצדס (גם לו היתה הגיונית) אינה טובה. לתשלום של 400K ש"ח יש עלויות מימון גבוהות וכן במרצדס האחזקה אינה זולה.

פורסם

המרצדס היה סתם מטאפורה, מצידי אתה יכול להחליף את המילה למאזדה 3, זה לא באמת משנה.

לקנות רכב ב-20 אלף זה לא כדאי כי הוא כבר מיושן לגמרי, אבל בחייאת, כמה כבר הבדל יש בין רכב 05 לרכב 08? אז לא יהיה בו חיישן המתריע לי כשאני צריך לחטט באף, לא נורא.

הרבה אנשים יעדיפו את הרכב מידיים פרטיות,קילומטראג נמוך ועם מוניטין אמינות גבוה. במיוחד כשזה מתלווה באחוז ירידת ערך נמוך ככה שברוב הפעמים, אחרי כמה שנים, הטויוטה תפסיד פחות כסף מאשר אותה קיה מהשכרה.

וד"א, אני חשבתי בדיוק כמוך לגבי המחירון של טויוטות ישנות, עד שראיתי בעיניים שלי, טויוטה קורולה 99, יד ראשונה, 160 אלף קילומטר, נמכרת במחיר של 33 אלף(!)

בעוד שאת הסיטרואן קסרה שלי, גם שנת 99 לא הצלחתי למכור אפילו ב-8 אלף.

פורסם

לגבי השנתון - שים לב שמדובר כאן בקורולה 2003 ולא 2005. מדובר בפער של 4-5 שנים שזה המון. זה לא שמדובר כאן ברכב מיוחד שאז אני יכול להבין את ההצדקה לירידה בכמה שנתונים.

לגבי היד הפרטית - לדעתי אין הצדקה להעדיף רכב מיד פרטית שנת 2003 על פני רכב (דומה) מליסינג 2007:

(א) גם רכב פרטי יכול להיות שחוט. אני יודע שבפורום הזה יש סגידה עיוורת לרכבים מידיים פרטיות, אך אין שום בטוחה שמדובר ברכב שמור/תקין - הבעלות הקודמת ברכב היא אינדיקציה אחת בלבד לגבי מצבו הפוטנציאלי של הרכב - ולא יותר מכך. מדובר כאן ברכב בן 8 (!!!) - ואגב, הוא די שחוט לפי הבדיקה שבוצעה, וזאת למרות שהוא בעל עבר פרטי "טהור".

(ב) יש מבחר עצום של רכבי ליסינג שמורים. שני הרכבים שלי בבית הם מליסינג ואין לי שום תלונות. יכולתי בקלות לרכוש שני רכבים חדשים, אך מבחינת עלות-תועלת הגעתי למסקנה שעדיף לרכוש רכב בן 3 מליסינג.

פורסם

הדיון מרתק, אבל השתכנעתי לבדוק חלופות לקורולה.

התמקדתי על הפג׳ו 307 sw ואשמח וחוו״ד על הרכב הספציפי והחברה בכלל.

השם הבעייתי שיצא לפג׳ו מוצדק?

פורסם

לפי דעתי: ב 50 אלף אתה לא קונה משהו "נורמאלי" משנת 2007,וגם אם כן תמצא משהו.

זכור את המשפט: אין ארוחות חינם!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
הדיון מרתק, אבל השתכנעתי לבדוק חלופות לקורולה.

התמקדתי על הפג׳ו 307 sw ואשמח וחוו״ד על הרכב הספציפי והחברה בכלל.

השם הבעייתי שיצא לפג׳ו מוצדק?

לדעתי אתה עושה טעות.

אל תתרשם מכמה חברה שאוהבים לכתוב בפורום את דעתם ולהיות בטוחים שהצדק איתם וכל העם היושב בציון טיפש.

אני גם הייתי אחד מן החכמים הללו עד שרכשתי קורולה.

הרכב שרכשתי הינו קורולה GLI 2003 יש שניה, שכשתי לפני שנתיים וחצי.

אין ספק שזהו הרכב הכי אמין שעבר אצלי עד היום (טפו טפו..).

מבחינת הרכב עצמו, הוא הרבה יותר נוח לי מרכבים שנת 2011 שיש לי מהעבודה (מאזדה 3 וטויוטה קורולה).

החוכמה הגדולה היא איך רכב מתיישן עם השנים, שלי כבר בן 9 וללא ספק נראה חדש לא פחות מהמאזדה 2011 מהעבודה, הכל יושב מהודק במקום ואין שמץ של קירקוש, מה שלא ניתן לומר על המאזדה וממש לא על הקורולה החדשה (פלסטיקים מתפרקים לי מכל כיוון).

מבחינה מכאנית הקורולה 2003 מתפקדת יותר טוב מהקורולה 2011.

אז יכול להיות שהרכבים של העבודה קצת "שחוטים" יחסית לרכבים חדשים, אבל זו בדיוק הדוגמא למה לא לקנות רכב מליסינג ובטח לא מהשכרה (אומנם יש יוצאים מן הכלל).

לגבי הפיגו, יכול להיות שזה רכב טוב אבל בטח לא רמין כמו הטויוטה (בשנים ההן, היום המצב שונה) ובטח לא שכיר כמו הטויוטה.

את הטויוטה שלי קניתי תוך יום מפרסום ההודעה וזאת אחרי שפיספסתי כבר מספר רכבים, רכב שמור מסוג זה נמכר תוך יומיים שלושה.

תבדוק כמה זמן לוקח לך למכור קיה שנת 2008 מהשכרה..

בקיצור, המחירון של הקורולה משקף מציאות כלשהי וכנראה שיש דברים בגו.

בהצלחה.

פורסם

:-D

כבעל קורולה 2003 ,וכעת בנוסף קורולה 2007, כל מילה חקוקה בסלע.

וזה חתיכת סלע, הרכב בנוי כיציקה אחת.

במיוחד הדגם הזה שלפי דעתי הוא מוצלח במיוחד.

עד שמצאתי את היפיוף לקח זמן...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...